НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 18 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 2199-36/2022-36 від 18.10.2022р. 
Документ №2199-36/2022 від 18.10.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.10.2022



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(36  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 18.10.2022р.  № 2199-36/2022-36
 

Про   звернення     Коломийської

міської    ради    до      Президента

України Володимира Зеленського,

голови              Івано-Франківської

обласної   державної   адміністрації

Світлани Онищук


       Керуючись Конституцією України, статтею 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” міська рада


вирішила:


        1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлани Онищук щодо присвоєння звання Героя України з присудженням ордену «Золота Зірка» Бордуну Любомиру Бориславовичу (додається).

2. Рішення та текст звернення міської ради надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, голові Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлані Онищук та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.




Міський голова                                                                          Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



                       Президенту України 

                       Володимиру Зеленському

 

                       Голові Івано-Франківської

                       обласної державної адміністрації

                       Світлані Онищук

 

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

щодо присвоєння звання Герой України

з присудженням ордену «Золота Зірка»

Бордуну Любомиру Бориславовичу


Від початку російсько-української війни в 2014 році українське суспільство демонструвало єдність та непохитність у справі відстоювання незалежності своєї держави. Кожен боровся та бореться на своєму фронті –на полі бою, за розуми наших людей, за майбутнє наших дітей. Любомир Бордун, ставши начальником управління освіти Коломийської міської ради, до 2022 року реалізував свій патріотизм як вчитель та натхненних фундаментальних змін в українській освіті на місцях, а саме – в Коломийській громаді.

З початку повномасштабного вторгнення росії, Любомир Бордун відправився виконувати своє зобов’язанння перед Батьківщиною на поле бою. З березня 2022 року він – військовослужбовець роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади. Завжди був одним з перших, проявляв ініціативу, відточував свої вміння до ідеалу. Будучи публічною особою, він неодноразово висловлювався про важливість та необхідність боронити Україну від російського окупанта.

Любомир Бордун пройшов бої за Житомирщину, боронив Сєвєродонецьк, після чого відбивав наступ ворожих військ під Бахмутом. За свою сумлінну службу був відзачений нагрудним знаком "Захисник України" Ради національної безпеки і оборони України. 23 вересня під населеним пунктом Спірне Бахмутського району Донецької області, Любомир Бордун, відбиваючи наступ окупантів, загинув, отримавши поранення, не сумісні з життям.

Бути героєм – це бути відданим Україні до самого кінця. Ми з впевненістю можемо сказати це про Любомира Бордуна, який чесно та гідно спершу виконував свій обов’язок перед українцями як депутат міської ради та очільник управління освіти, а згодом – як воїн, який не ховався, а мужньо стояв зі своїми побратимами на передовій. Любомир Бордун став символом мужності, героїзму та відданості Україні для жителів Коломийської громади та всього Прикарпаття

Тож ми, Коломийська міська рада, звертаємося до Вас, у відповідності до норм Указу Президента України від 2 грудня 2002 року
№ 1114/2002 «Про звання Герой України» внести відповідне подання та присвоїти звання Герой України з присудженням ордену «Золота Зірка» посмертно Бордуну Любомиру Бориславовичу.


Депутати Коломийської міської ради VIIІ демократичного скликання

Прийнято на 36 сесії (2 пленарне засідання) міської ради

VIIІ демократичного скликання

18 жовтня 2022 року




































2011-2024 © Всі права застережено.