НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про утворення комісії з визначення ступеня індивідуальн..."  № 391 від 18.10.2022р. 
Документ №391 від 18.10.2022р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про утворення комісії з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг
Рішення виконавчого комітету  №233 від 19.07.2022р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 18.10.2022 року №391 "Про утворення комісії з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг"
Рішення виконавчого комітету  №46 від 28.02.2023р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 18.10.2022 року № 391 "Про утворення комісії з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг"
Рішення виконавчого комітету  №164 від 19.06.2023р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 18.10.2022 року № 391 "Про утворення комісії з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг"
Рішення виконавчого комітету  №194 від 18.07.2023р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про утворення комісії з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг та положення про неї
Рішення виконавчого комітету  №246 від 19.09.2023р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.10.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 18.10.2022р.  № 391
 

Про утворення комісії з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядком подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.09.2020р. № 859 (зі змінами), відповідно до Програми «Посилення соціального захисту на 2022-2025 роки», затвердженої рішенням Коломийської міської ради від 23.09.2022р. № 335 (зі змінами), з метою виплати компенсації фізичним особам, що надають соціальні послуги громадянам, які за станом здоров’я не здатні до самообслуговування, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Утворити комісію з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг та затвердити її персональний склад (додається).

       2. Затвердити Положення про комісію з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг (додається).

       3. Вважати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 19.07.2022 року № 233 «Про утворення комісії з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг».

       4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Ігоря ІВАХНЮКА.



Міський голова                                                                             Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                       рішення виконавчого комітету

                                                       міської ради

                                                       від 18.10.2022 р. № 391


СКЛАД

комісії з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг


ІВАХНЮК

Ігор Васильович


заступник міського голови, голова комісії

СІКОРСЬКА

Тетяна Степанівна


начальника відділу призначення державних допомог та компенсацій управління соціальної політки міської ради, заступник голови комісії

ЧЕЛЯК

Ярина Іванівна


завідувач сектору моніторингу та оцінки якості надання соціальних послуг відділу

координації надання соціальних послуг та контролю за правильністю призначення пенсій управління соціальної політики міської ради, секретар комісії, секретар комісії

Члени комісії

БРЕДЧЕНКО

Надія Миколаївна


спеціаліст з моніторингу та оцінки Благодійного фонду «Карітас Коломия» (за згодою)

КОЗОВИЙ

Назар Сергійович


заступник директора з дитинства і пологової допомоги комунального некомерційного підприємства Коломийської міської ради «Центр первинної медико – санітарної допомоги»

ЛЮТА

Наталія Олександрівна




КРИШТОФОВИЧ

Олександра Ярославівна


заступник директора з медичного обслуговування населення комунального некомерційного підприємства Коломийської міської ради «Центр первинної медико – санітарної допомоги»

завідувач відділення соціальної допомоги вдома Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї


Начальник управління

соціальної політики міської ради                                     Людмила ЯРЕМЧУК


ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                       рішення виконавчого комітету

                                                       міської ради

                                                       від 18.10.2022 р. № 391


ПОЛОЖЕННЯ

про комісію з визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг


1. Загальні положення

1.1.        Комісія із визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг (далі – Комісія) створена для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб:

- особами з інвалідністю I групи;

- дітьми з інвалідністю;

- громадянами похилого віку з когнітивними порушеннями;

- невиліковно хворими, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися;

- дітьми, яким не встановлено інвалідність, але які є хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дітьми, які отримали тяжку травму, потребують трансплантації органа, потребують паліативної допомоги відповідно до переліку тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право на одержання державної допомоги на дитину, якій не встановлено інвалідність, надання такій дитині соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1161.

1.2.        Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Програмою «Посилення соціального захисту на 2022-2025 роки», затвердженою рішенням Коломийської міської ради від 09.12.2021р. № 1531-23/2021 (зі змінами), Порядком подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.09.2020р. № 859 (зі змінами) для виплати компенсації фізичним особам, що надають соціальні послуги громадянам, які за станом здоров’я не здатні до самообслуговування, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

1.3.        До складу комісії входять представники закладу охорони здоров’я, надавачі соціальних послуг із залученням особи, яка потребує надання соціальних послуг, та/або її законні представники.

1.4.        Склад Комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Коломийської міської ради.

1.5. Засідання Комісії є повноважним, за умови присутності на ній двох третин її персонального складу.


2. Завдання та функції комісії

2.1.        Комісія здійснює комплексне визначення ступеня індивідуальної потреби особи, яка потребує надання соціальних послуг протягом двох робочих днів з дня отримання управлінням соціальної політики міської ради заяви про згоду надавати соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі та про згоду отримувати соціальні послуги.

2.2.         Комісія має право не здійснювати комплексне визначення ступеня індивідуальної потреби особи, яка потребує надання соціальних послуг, якщо в компенсації буде відмовлено незалежно від Висновку про результати комплексного визначення індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг (середньомісячний сукупний дохід перевищує або дорівнює рівню прожиткового мінімуму для сім’ї , відсутній документ, який підтверджує факт спільного проживання надавача послуги з особою, якій надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, призначено надбавку на догляд відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та інше) (додаток 1 до Положення).

2.3         Рішення, про результати комплексного визначення ступеня індивідуальної потреби особи, яка потребує надання соціальних послуг оформляється Висновком, який підписується всіма членами комісії.

2.4.        Висновок про результати комплексного визначення ступеня індивідуальної потреби особи, яка потребує надання соціальних послуг передається до управління соціальної політики для призначення/відмови компенсації за догляд.

2.5. Комісія у своїй роботі керується Порядком подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.09.2020р. № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» (зі змінами).


3. Організація роботи комісії

3.1.        Комісія проводить свої засідання відповідно до поданих заяв про згоду надавати соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі та про згоду отримувати соціальні послуги до управління соціальної політики міської ради.

3.2.        Організаційно-інформаційне забезпечення роботи Комісії здійснює управління соціальної політики міської ради.



Начальник управління

соціальної політики міської ради                                                       Людмила ЯРЕМЧУК


Додаток 1 до Положення

Висновок

про недоцільність проведення комплексного визначення індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг


Особа, яка потребує надання соціальних послуг ____________________________________________________________________

(прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності)


За результатами попереднього опрацювання матеріалів справи встановлено, що середньомісячний сукупний дохід перевищує або дорівнює рівню прожиткового мінімуму для сім’ї, відсутній документ, який підтверджує факт спільного проживання надавача послуги з особою, якій надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, призначено надбавку на догляд відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та інше__________________________________________ _____________________________________________________________________________________________________________________________________





_______________________

(найменування посади)

______________             (підпис)

________________прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності)




2011-2024 © Всі права застережено.