НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 19 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновків про визначення місця прожи..."  № 413 від 18.10.2022р. 
Документ №413 від 18.10.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.10.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 18.10.2022р.  № 413
 

Про затвердження висновків про визначення місця проживання малолітніх дітей

       

       Беручи до уваги заяви батьків та подані документи у справах за позовом батьків дітей про розірвання шлюбу та визначення місця проживання малолітніх дітей, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 19, 161 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити висновок про визначення місця проживання малолітніх Іванчука Андрія Романовича, 20.02.2014 року народження, та Іванчука Богдана Романовича, 20.02.2014 року народження, біля батька Іванчука Романа  Володимировича, 11.01.1976 року народження, (додається).

2. Затвердити висновок про визначення місця проживання малолітнього Тимофіїва Артема Романовича, 11.05.2010 року народження, біля батька Тимофіїва Романа Васильовича, 01.07.1968 року народження, (додається).

3. Доручити завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, головному спеціалісту сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО та головному спеціалісту  служби у справах  дітей Ірині ПЕРЦОВИЧ виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.



Міський голова                                                                             Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 18.10.2022 р. № 413


Висновок 

про визначення місця проживання малолітніх

Іванчука Богдана Романовича та Іванчука Андрія Романовича


       Розглянувши позовну заяву подану до Коломийського міськрайонного суду батьком Іванчуком Романом Володимировичем до Франків Зоряни Богданівни службу у справах дітей Коломийської міської ради залучено в якості третьої особи в справі за позовом про розірвання шлюбу. В позовних вимогах крім розірвання шлюбу вказано вимогу про визначення місця проживання малолітніх дітей Іванчука Андрія Романовича, 20.02.2014 року народження, та Іванчука Богдана Романовича, 20.02.2014 року народження, біля батька.

       Громадян Іванчук  Роман Володимирович, 11.01.1976 року народження, який є позивачем по справі повідомляє, що з мамою дітей Франків Зоряною Богданівною, 05.03.1973 року народження, в березні 2014 року зареєстрували шлюб, що підтверджується свідоцтвом про шлюб виданим відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Чортківського районного управління юстиції в Тернопільській області. У батьків народилося два сини Андрій та Богдан, 20.02.2014 року народження. Мама дітей часто залишала дітей на батька і їхала на заробітки за межі України. Можливо це і стало причиною, що сімейне життя не склалося, між подружжям часто виникали суперечки, скандали, які призвели до неможливості спільного проживання. Але матеріально мама Франків З.Б. завжди допомагала синам Андрію та Богдану. Протягом останнього року стосунки розладились і подружні відносини не підтримуються, зникло взаєморозуміння і взаємоповага один до одного.

       На даний час сімейні стосунки між громадянами припинені і спільне господарство не ведеться, сім’я припинила своє існування. Батько з дітьми проживає в селі Корнич по вулиці М. Клапчука,17. Андрій та Богдан навчаються в 3 класі Корницької філії Коломийського ліцею №1 імені В. Стефаника,  що підтверджується довідками №211/02-12  та №212/02-12 від 14.10.2022 р.

       Батько дітей, Іванчук Роман Володимирович постійно займається доглядом та утриманням своїх синів, проживає разом з ними та забезпечує усім необхідним. В синів та батька хороші взаємовідносини, він сумлінно виконує свої батьківські обов’язки, а тому не виявлено причин, через які, не було б можливості визначити місце проживання малолітніх Андрія та Богдана біля батька.

       Мама дітей, Франків Зоряна Богданівна, 05.03.1973,  року народження,  написала заяву 17.10.2022 р. на ім’я Коломийського міського голови  про те, що вона не заперечує, щоб її сини Іванчук Андрій Романович та Іванчук Богдан Романович проживали з батьком, оскільки вона має намір виїхати за межі України, у неї вже відкрита віза. Відомо, що мама Зоряна Богданівна разом з синами Богданом та Андрієм в період воєнного стану на чотири місяці виїздила в Республіку Італію. Діти, які постійно проживали з батьком важко пережили таке розлучення і громадянка з дітьми повернулася в Україну в травні 2022 року і продовжують проживати в селі Корнич біля батька.

       Враховуючи наведене, керуючись статтею 161 Сімейного кодексу України, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітніх Іванчука Андрія Романовича, 20.02.2014 року народження, та Іванчука Богдана Романовича, 20.02.2014 року народження, біля батька Іванчука Романа  Володимировича, 11.01.1976 року народження, який проживає на вулиці М. Клапчука в селі Корнич Коломийського району Івано-Франківської області.


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                    Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 18.10.2022 р. № 413


Висновок

про визначення місця проживання дитини Тимофіїва Артема Романовича


       Розглянувши документи, які надійшли з Коломийського міськрайонного суду про визначення місця проживання дитини Тимофіїва Артема Романовича служба у справах дітей вивчила дане питання.

       Встановлено, що громадяни Тимофіїв Роман Васильович та Тимофіїв (д.п. Бояркіна) Наталія Анатоліївна у грудні 1992 року уклали шлюб у Коломийському міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області.

Від подружнього життя у громадян народився син – Тимофіїв Артем Русланович, 11.05.2010 року народження.

Незважаючи на народження дитини, стосунки між громадянами розладнались, зникло взаєморозуміння і взаємоповага один до одного. Спільне життя не склалося через різні погляди на світ та побут.

На даний час Роман Васильович та Наталія Анатоліївна проживають окремо, не підтримують жодних відносин. Шлюб носить формальний характер.

01.08.2022 року батько звернувся з позовом до Коломийського міськрайонного суду про розірвання шлюбу і визначення місця проживання дитини біля нього.

У своїй позовній заяві Тимофіїв Роман повідомляє, що впродовж останніх років син проживає разом з ним та знаходиться на повному утриманні батька. Мама дитиною не цікавиться.

Згідно довідки, виданої КНП «Прикарпатський наркологічний центр Івано-Франківської обласної ради» від 13.10.2022 р. № 750, Тимофіїв Наталія Анатоліївна, 25.07.1972 року народження, неодноразово (2012 р. – двічі, 2013 р. – двічі, 2014 р. – двічі, 2015 р. – двічі, 2016р., 2018 р. – двічі, 2020 р. – двічі, 2021 р.) перебувала на стаціонарному лікуванні у центрі. Діагноз: Розлади психіки і поведінки внаслідок вживання алкоголю. На даний час знаходиться під динамічним спостереженням у лікаря нарколога.

Згідно характеристики з Коломийського ліцею № 9, вихованням Тимофіїва Артема займається тільки батько, він проявляє інтерес до шкільних успіхів сина, регулярно відвідує батьківські збори і завжди реагує на виклик до ліцею. Роман Васильович активно займається вихованням сина, стежить за його успішністю, за побутовими умовами, харчуванням, одягом.

Питання про визначення місця проживання дитини розглядалося на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини 15.09.2022 р. і 17.10.2022 р.

Комісія не виявила причин, через які б батько не міг займатися вихованням своєї дитини.

       Ст. 9 Конвенції ООН «Про права дитини» передбачає випадки, в яких дитина може бути розлучена батьками чи з одним із батьків, до таких ситуацій відноситься розірвання шлюбу між батьками та проживання окремо.

Виходячи з інтересів дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітнього Тимофіїва Артема Романовича, 11.05.2022 року народження, з батьком Тимофіївим Романом Васильовичем, 01.07.1968 року народження.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                       Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.