НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення..."  № 395 від 18.10.2022р. 
Документ №395 від 18.10.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2022 року
Рішення виконавчого комітету  №50 від 22.02.2022р. Внесено зміни
Рішення виконавчого комітету  Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 22.02.2022 року №50 "Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2022 року"
Рішення виконавчого комітету  №254 від 04.08.2022р. Чинний
Рішення виконавчого комітету  Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2023 року
Рішення виконавчого комітету  №65 від 21.03.2023р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.10.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 18.10.2022р.  № 395
 

Про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2022 року



Заслухавши інформацію про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей за період серпень – вересень 2022 року, відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради


вирішив:


       1. Інформацію про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2022 року взяти до відома (додається).

2. Рішення виконавчого комітету міської ради від 22.02.2022 року № 50 «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2022 року» та від 04.08.2022 року «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 22.02.2022 року № 50 «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2022 року» зняти з контролю.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Ігоря ІВАХНЮКА.



Міський голова                                                                             Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



Додаток

до рішення виконавчого комітету міської ради

                                                               від 18.10.2022 р. № 395


Інформація

про підсумки організованого відпочинку та

оздоровлення дітей за період серпень- вересень 2022 року


Одним з пріоритетних напрямів реалізації державної політики в сфері соціального захисту дітей є забезпечення їх якісними оздоровчими та відпочинковими послугами. Відповідні заходи спрямовуються на поліпшення та зміцнення фізичного і психологічного стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей.

На виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» в Коломийській територіальній громаді діє Програма «Оздоровлення та відпочинок дітей на 2021-2024 роки», метою якої є забезпечення повноцінного відпочинку, оздоровлення, лікування дітей у літній період, попередження дитячої бездоглядності, жебракування, правопорушень, залучення учнівської молоді до суспільно-корисної праці, вивчення історії, природи рідного краю, національно-патріотичного виховання. При цьому, значну увагу зосереджено на оздоровленні дітей, які потребують особливої соціальної підтримки.

Рішенням виконавчого комітету від 22.02.2022 року № 50 «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2022 року» було заплановано охопити послугами відпочинку та оздоровлення дітей шкільного віку пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з інвалідністю; дітей учасників бойових дій; дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей та інших категорій.

       Відповідальним за проведення оздоровчої компанії у 2022 році визначено управління соціальної політики міської ради.

       Згідно статистичних даних станом на 01.01.2022 року на території Коломийської територіальної громади проживало 9095 дітей шкільного віку, з них - 4613 дітей пільгових категорій.

       За весь період 2022 року до управління соціальної політики міської ради надійшло 233 заяви від батьків (осіб, що їх заміняють) із проханням щодо оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної підтримки, за бюджетні кошти.

Станом на 01.10.2022 року послугами оздоровлення забезпечено 179 дітей Коломийської міської територіальної громади, а саме:

  • за кошти обласного бюджету (безоплатні) - 13 дітей;
  • за кошти міського бюджету (безоплатні) - 166 дітей.

У 2022 році головну увагу зосереджено на оздоровленні дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, а саме:

діти військовослужбовців -116 дітей;

діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування – 8 дітей;

       діти з інвалідністю, здатні до самообслуговування - 1 дитина;

       діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» - 6 дітей;

       діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи - 15 дітей;

       діти із багатодітних сімей - 28 дітей;

       діти із малозабезпечених сімей - 2 дітей;

       діти, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи - 1 дитина;

       талановиті та обдаровані діти - 2 дітей.

       З міського бюджету в 2022 році на оздоровлення та відпочинок виділено 400,00 тис. грн. та додатково рішенням виконавчого комітету Коломийської міської ради від 16.08.2022 року № 281 внесено зміни в Програму «Оздоровлення та відпочинок дітей на 2021-2024 роки», а саме: передбачено фінансування витрат на забезпечення оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої уваги та підтримки з числа дітей військовослужбовців, які проходять військову службу в частинах розташованих на території Коломийської міської територіальної громади (придбання путівок) в сумі 3100000 грн. Проте, відповідно до актів виконаних робіт, оздоровилося та відпочило 116 дітей на суму 1174500 грн.

       Всього за рахунок міського бюджету оздоровилося та відпочило 166 дітей на суму 1559500.

       

Міський бюджет:



Кількість дітей, які відпочили та оздоровилися за 2021-2022 роки:

Управлінням соціальної політики міської ради проведено спрощену тендерну процедуру на закупівлю 50 путівок для відпочинку дітей пільгових категорій та 116 путівок для оздоровлення дітей військовослужбовців. По результатах тендеру переможцем оголошено спортивно-оздоровчий комплекс «Смерічка» (с. Микуличин).

Також, за рахунок коштів обласного бюджету 3 дітей відпочили в ПЗОВ «Перлина Придністров'я» (с. Михальче) та 10 дітей в спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка» (с. Микуличин).

Координаційною радою з питань оздоровлення та відпочинку дітей влітку здійснювався контроль за станом роботи у 2022 році дитячих закладів відпочинку з денним перебуванням на базі закладів освіти, таких у поточному році було 7.

У пришкільних та профільних таборах забезпечено відпочинком 606 дітей.

Комунальним некомерційним підприємством Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» направлено на санаторно-курортне лікування 47 дітей пільгових категорій. Зокрема надано 23 путівки в обласний дитячий санаторій «Ясень» ім. митрополита Андрея Шептицького, 3 путівки в Івано-Франківський обласний дитячий  психоневрологічний санаторій «Жовтень» та 21 путівку ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Прикарпатський» МОЗ України.

Оздоровлення дітей проводили також громадські, релігійні організації та спортивні федерації.

На базі дитячих оздоровчих закладів велась тренінгова робота з профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі, психологічні консультації з питань взаємовідносин дітей з однолітками та батьками. Вживались заходи щодо попередження бездоглядності дітей, вчинення ними правопорушень.

Управлінням соціальної політики міської ради, управлінням освіти міської ради та Комунальним некомерційним підприємством Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» докладено всіх зусиль щоб маленькі мешканці територіальної громади та діти військовослужбовців добре відпочили, набралися сил до навчання, набули корисних навичок та знань, зміцнили здоров’я, адже здорові діти - здорове суспільство.

Інформація про проведення підготовки, організації оздоровлення та відпочинку дітей висвітлювалась на сайті міської ради та на сторінці управління соціальної політики міської ради у Facebook.



Начальник управління соціальної

політики міської ради                                                                       Людмила ЯРЕМЧУК



2011-2024 © Всі права застережено.