НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 2733-34/2018-34 від 26.06.2018р. 
Документ №2733-34/2018 від 26.06.2018р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.06.2018



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(34  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 26.06.2018р.  № 2733-34/2018-34
 

Про звернення Коломийської міської ради до

Президента України П. Порошенка,

Голови Верховної Ради України А. Парубія,

Прем’єр-міністра України В. Гройсмана,

Міністра освіти України Л. Гриневич


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:


       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України П. Порошенка, Голови Верховної Ради України А. Парубія, Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, Міністра освіти України Л. Гриневич щодо неприпустимості пропаганди гомосексуалізму в системі освіти України (додається).

       2. Рішення та текст звернення надіслати Президенту України П. Порошенку, Голові Верховної Ради України А. Парубію, Прем’єр-міністру України В. Гройсману, Міністру освіти України Л. Гриневич та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.



Міський голова                                                                                      І. Слюзар



Президенту України

П. Порошенку


Голові Верховної ради України

А. Парубію


Прем’єр-міністру України

В. Гройсману


Міністру освіти України

Л. Гриневич


Звернення

щодо неприпустимості пропаганди гомосексуалізму в

системі освіти України


       Ми, депутати Коломийської міської ради, з великим обуренням сприймаємо спроби нав’язувати українському суспільству антиморальні поняття про, начебто, одностатеві пари це прояв природності та гуманізму. Пропагування державою та окремими політичними силами гомосексуалізму, публічна демонстрація на парадах та спроби впровадити ці норми у виховання дітей зайвий раз збурюють українське суспільство та підсилюють градус суспільної напруги в країні.

       Ми недопустимо  нав'язувати нашим дітям, під час їхнього навчання у школі чуже, огидне національному розумінню поняття про природність одностатевих пар, формування у наших дітей думки, що такі пари є одним із різновидів сім'ї. Зокрема, такі спроби здійснюються під виглядом викладання предмету "Громадянська освіта" та інших підручників, за якими планують навчати дітей з 1-го вересня 2018 року.

       Ми солідарні із Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій щодо неприпустимості впровадження в шкільну освіту так званої гендерної ідеології – відмінної від поняття рівності прав жінок і чоловіків, а також проведення інших згубних для молодого покоління соціальних експериментів за допомогою антидискримінаційної експертизи підручників і освітніх програм. Українське суспільство не буде миритися з тим, що результатом антидискримінаційної експертизи стане знецінення повноцінної сім’ї, батьківства і материнства.

       Сьогодні ми вимушені нагадати, що стаття 51 Конституції України визначає шлюб як союз жінки і чоловіка. Нав'язування дітям поглядів про нібито "природність" одностатевих пар є гріхом перед Богом, як творцем саме чоловіка і жінки, суперечить Конституції та законодавству України, підриває засади суспільної моралі, створює величезні ризики як для майбутнього української сім`ї, так і українського суспільства в цілому. Також нагадуємо, що зміна сексуальної орієнтації за міжнародною класифікацією хвороб трактується як психічні розлади, що детально обґрунтовано у статтях F50 – F69 Всесвітньої організації охорони здоров’я.

       Враховуючи вищенаведене, вимагаємо:

       1) не допустити поширення в українських школах підручників, що суперечать конституційно визначеному поняттю сім'ї і засадам суспільної моралі;

       2) розмістити повний текст всіх підручників, видання яких планується за державний кошт на сайті Міністерства освіти і науки України, для здійснення громадського обговорення та батьківського контролю у процесі проведення експертизи під час конкурсного відбору проектів підручників;

       3) змінити напрямок здійснення антидискримінаційної (гендерної) експертизи при Міністерстві освіти і науки України на морально-патріотичний, залучивши також до її проведення фахівців, рекомендованих науковими установами, закладами вищої та післядипломної педагогічної освіти, медичної освіти, профільними громадськими  та релігійними організаціями.



Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання

Прийнято на XХХІV (позачерговій) сесії міської ради

VII демократичного скликання       

26 червня 2018 року                             



2011-2024 © Всі права застережено.