НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 03 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про відсутність підстав для ..."  № 340 від 23.09.2022р. 
Документ №340 від 23.09.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.09.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.09.2022р.  № 340
 

Про затвердження висновку про відсутність підстав для позбавлення батьківських прав

       

       Розглянувши позовну заяву, яку подав до Коломийського міськрайонного суду ____ про позбавлення батьківських прав ____ , враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись статтями 11, 12, 15 Закону України "Про охорону дитинства", статтями 19, 164, 180 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:


1. Затвердити висновок про відсутність підстав для позбавлення батьківських прав ___ 24.01.1981 року народження, по відношенню до дочки ____, 15.12.2011 року народження, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігорю ІВАХНЮКУ, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК та головному спеціалісту сектору з питань опіки піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.



Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

міської ради

від 23.09.2022 р. № 340


Висновок

про відсутність підстав для позбавлення батьківських прав


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено документи, представлені громадянином ___, про позбавлення батьківських прав ____ по відношенню до їхньої спільної дочки ___, 15.12.2011 року народження.

Встановлено, що громадяни ___ з 2003 року перебувають у шлюбі, який не розірвано по цей час.

У подружжя народилася у 2011 році дочка ___.

Батько ___повідомляє, що його дружина 27 червня 2022 року виїхала за межі території України і їхня спільна дочка залишилася на його утриманні.

Мама дитини не бажає брати участь в утриманні дочки. Виїхала за кордон не погодивши це зі своїм чоловіком.

На засіданнях комісії з питань захисту прав дитини 25.08.2022 року та 15.09.2022 року розглядалося дане питання.

Працівники служби у справах дітей міської ради телефонували до матері дитини, ___. Встановлено, що вона перебуває у Республіці Італія.

Також, батько повідомив, що дочка ___ періодично спілкується з мамою по телефону і в них збереглися приязні відносини.

Оскільки батьки ще перебувають у шлюбі і батько не звертався до суду про стягнення з матері аліментів на утримання дочки то розгляд питання про позбавлення матері батьківських прав є передчасним.

Ймовірно, що мама дитини виїхала на роботу за кордон тимчасово. Невдовзі може повернутися в Україну, почне займатися вихованням та утриманням своєї дочки, а також повернеться в сім’ю (оскільки шлюб між громадянами не розірвано).

Пункт перший частини 1 статті 164 Сімейного кодексу України встановлює, що мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він: не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування.

Тобто, законодавець встановлює певний термін у вигляді 6 місяців, який потрібно брати до уваги при встановленні ухилення від виконання батьківських обов’язків, яке є підставою для позбавлення батьківських прав.

       Після закінчення шести місячного терміну орган опіки та піклування (виконавчий комітет Коломийської міської ради) готовий повторно розглянути дане питання.

Враховуючи наведене, вважаємо, що відсутні підстави для позбавлення батьківських прав громадянки ____, 24.01.1981 року народження, по відношенню до дочки ____, 15.12.2011 року народження.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                    Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.