НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 03 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про визначення місця проживан..."  № 342 від 23.09.2022р. 
Документ №342 від 23.09.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.09.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.09.2022р.  № 342
 

Про затвердження висновку про визначення місця проживання дитини


       Розглянувши позовну заяву, яку подала ____ до Коломийського міськрайонного суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання малолітнього сина від 02.08.2022 р., враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись частинами 4, 5 статті 19 Сімейного кодексу України,  постановою судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 14.12.2016 року, пунктом 72 «Порядку провадження діяльності органами опіки та піклування пов'язаної із захистом прав дитини», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:


       1. Затвердити висновок про визначення місця проживання дитини ___, 03.01.2020 року народження, з мамою ___, 26.08.1996 року народження, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігорю ІВАХНЮКУ, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК та головному спеціалісту сектору з питань опіки піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО і головному спеціалісту служби у справах дітей Ірині ПЕРЦОВИЧ, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.




Міський голова                                                                      Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 23.09.2022 р. № 342


Висновок

про визначення місця проживання дитини


       Розглянувши документи, які надійшли з Коломийського міськрайонного суду про визначення місця проживання дитини _____ служба у справах дітей міської ради вивчила дане питання.

       Встановлено, що громадяни ____у серпні 2019 року уклали шлюб, що підтверджується свідоцтвом про шлюб, виданим Коломийським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області.

Від подружнього життя у громадян народився син – ___, 03.01.2020 року народження.

Незважаючи на народження дитини, стосунки між громадянами розладнались, зникло взаєморозуміння і взаємоповага один до одного. Спільне життя не склалося через різні погляди на світ та побут.

Впродовж спільного проживання між чоловіком та дружиною виникали постійні сімейні сварки, що закінчувалося побоями зі сторони ___, тому ___ змушена була звертатися до Коломийського ВП ГУНП.

На даний час шлюбні відносини між ___ припинені. Кожен з подружжя живе своїм життям та своїми інтересами за різними адресами. Фактично сім‘я припинила своє існування.

02.08.2022 року мама звернулася з позовом до Коломийського міськрайонного суду про розірвання шлюбу і визначення місця проживання дитини біля матері.

У своїй позовній заяві ___ повідомляє, що з батьком свого сина не вдалося створити міцної сім‘ї. Подружжя виявилися людьми різних характерів та поглядів на життя і за час спільного проживання переконалися, що у них немає спільних інтересів, крім сина.

14.09.2022 року комісія з представників служби у справах дітей міської ради провела обстеження умов проживання сім'ї ___ по вул. ____, у місті Коломиї. Квартира розташована у 2-х поверховому пів особняку, та складається з 4-х кімнат, кухні, коридору, санвузла та балкону. Умови проживання сім'ї належні. У помешканні підключено усі комунікації.

Син має свою окрему кімнату. В житлі є багато дитячих іграшок, конструкторів, та інших засобів для дозвілля і розвитку дітей.

Питання про визначення місця проживання дитини розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 15.09.2022 р.

На засіданні комісії ____ повідомила, що після розлучення хоче щоб, її малолітній син залишився проживати разом з нею. Також, мама зазначила, що батько бере участь у вихованні сина, а вона у свою чергу, не чинить йому перешкод у спілкуванні з дитиною.

Комісія не виявила причин, через які б мама не могла займатися вихованням своєї дитини.

       Враховуючи вище наведене вважаємо, що дитині більше потрібна материнська турбота, ласка та догляд відповідно до віку, які більш оптимально може надати саме матір.

       Ст. 9 Конвенції ООН «Про права дитини» передбачає випадки, в яких дитина може бути розлучена батьками чи з одним із батьків, до таких ситуацій відноситься розірвання шлюбу між батьками та проживання окремо.

Виходячи з інтересів дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітнього ___, 03.01.2020 року народження, з мамою ___ 26.08.1996  року народження.


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.