НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Середа, 01 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про внесення змін в рішення міської ради від 18.11.2021..."  № 325 від 08.09.2022р. 
Документ №325 від 08.09.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про затвердження програми "Енергодім Коломия" на 2021-2023 роки в новій редакції
Рішення міської ради  №1382-22/2021 від 18.11.2021р. Внесено зміни

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

12.09.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 08.09.2022р.  № 325
 

Про внесення змін в рішення міської ради від 18.11.2021р. №1382-22/2021 «Про затвердження програми «Енергодім Коломия» на 2021-2023 роки в новій редакції»


З метою стимулювання впровадження в житловому фонді енергозберігаючих заходів на території Коломийської міської територіальної громади та врахування порядковості внесення змін до державної програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ», керуючись Законом України «Про Фонд енергоефективності» та ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Внести зміни в рішення міської ради від 18.11.2021р. №1382-22/2021 «Про затвердження Програми «Енергодім Коломия» на 2021-2023 роки в новій редакції», а саме:

1.1.  викласти Порядок відшкодування частини прийнятних витрат ОСББ на впровадження енергозберігаючих заходів, передбачених державною програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» в новій редакції (додається).

1.2. Додаток 4 до програми «Енергодім Коломия» на 2021-2023 роки викласти в новій редакції (додається).

1.3. Додаток 6 до програми «Енергодім Коломия» на 2021-2023 роки в новій редакції вважати таким, що втратив чинність.

       2. Організацію виконання рішення покласти на заступника міського голови Михайла КАЧАНСЬКОГО.

      

Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

від 08.09.2022 р. № 325


Порядок відшкодування частини прийнятних витрат ОСББ на впровадження енергозберігаючих заходів, передбачених державною програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім»


Порядок відшкодування частини прийнятних витрат ОСББ, пов’язаних із здійсненням заходів з енергоефективності (далі – Порядок) визначає механізм використання коштів, передбачених в бюджеті Коломийської міської територіальної громади на відшкодування частини прийнятних витрат ОСББ на впровадження енергоефективних заходів в рамках державної програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Відповідно до програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», банки-партнери відіграють роль «єдиного вікна» для ОСББ. Внаслідок чого проектні заявки та супровідні документи ОСББ подає через відділення обраного банку-партнера.

З бюджету Коломийської міської територіальної громади надається відшкодування у розмірі 10% від суми прийнятних витрат ОСББ  на впровадження енергозберігаючих заходів, перелік яких наведений в Додатку 2 до цієї Програми та які реалізуються відповідно до умов державної програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Відшкодування частини  прийнятних витрат ОСББ, пов’язаних із здійсненням заходів з енергоефективності із міського бюджету проводиться після отримання ОСББ від Державної установи «Фонд енергоефективності» повідомлення про схвалення заявок у Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» шляхом поетапної верифікації виконаних Заходів/виконаного Заходу з енергоефективності, зокрема після схвалення Заявки на Затвердження Проекту або Заявки №2.

Відшкодування частини прийнятних витрат ОСББ здійснюється на підставі договору про взаємодію (далі –Договір), укладеного між Коломийською міською радою та ОСББ (додаток 4 до Програми).

 Відшкодування частини прийнятних витрат ОСББ у поточному місяці проводиться Коломийською міською радою після засідання Комісії з впровадження енергоефективних заходів в житлових будинках ОСББ (далі – Комісія), та прийняття нею відповідного рішення.

Комісія утворюється розпорядженням міського голови, яким затверджується її кількісний та персональний склад.

Засідання Комісії проходять в міру надходження від ОСББ заяви (додаток 3 до Програми) про отримання відшкодування частини витрат, спрямованих ОСББ на впровадження енергоефективних заходів та сформованого пакету документів (додаток 5 до Програми).

За результатами розгляду поданих заяв Комісія приймає рішення про погодження до відшкодування у поточному місяці частини прийнятних витрат з місцевого бюджету на рахунок ОСББ, що відкритий у Кредитно-фінансовій установі для подальшого зарахування коштів на відповідні рахунки ОСББ, які відкриті у відповідних Кредитно-фінансових установах.

Результати засідання Комісії оформлюються протоколом, який підписується головою та секретарем Комісії.

Рішення Комісії приймається на засіданні більшістю голосів від загального складу комісії відкритим голосуванням.

У разі виявлення невідповідностей у документах щодо окремих ОСББ, Комісія у триденний строк повідомляє про це ОСББ для усунення невідповідностей.

Міська рада протягом 30-ти днів від дати отримання протоколу засідання Комісії, перераховує бюджетні кошти на рахунки ОСББ, які відкриті у відповідних Кредитно-фінансових установах для погашення прийнятних витрат.

Бюджетні кошти не можуть бути спрямовані на сплату будь-яких видів штрафів та/або пені.

Oбов’язковою умовою відшкодування частини прийнятних витрат ОСББ з місцевого бюджету є отримання міською радою протягом одного місяця від дати фінансування копії документів, що підтверджують цільове використання коштів ОСББ.

Документи, що підтверджують цільове використання коштів, зберігаються в міській раді протягом терміну, передбаченого законодавством для зберігання аналогічних документів та надаються Комісії  шляхом завірених копій належним чином.



Додаток 4

до Програми



Договір


м. Коломия                                                                       "___"______________ року


Коломийська міська рада, в особі міського голови Станіславського Богдана Миколайовича, який діє на підставі Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та постанови Коломийської міської територіальної виборчої комісії від 06.11.2020 року №1 з однієї сторони та об`єднання співвласників багатоквартирних будинків___________________________(далі – ОСББ), в особі ________________________________, який діє на підставі _______________________________ з іншої сторони (далі – Сторони), уклали цей договір про взаємодію (далі – Договір) про таке:


1. Предмет Договору

1.1. Предметом цього Договору є встановлення основних умов та принципів співпраці Сторін у процесі надання Коломийською міською радою відшкодування частини прийнятних витрат ОСББ, пов’язаних із здійсненням заходів з енергоефективності (далі – ОСББ) в межах виконання Програми «Енергодім Коломия» на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням Коломийської  міської  ради  від __________р.  № ________ (далі – Програма), у розмірах та у порядку, визначеному Програмою.

1.3. Міська рада здійснює відшкодування частини прийнятних витрат ОСББ за пакетом ___ (зазначити: 1 чи 2) в сумі _____________________________________ грн.

1.4. Відшкодування частини прийнятних витрат здійснюється міською радою, як головним розпорядником коштів місцевого бюджету, відповідно до виділених на фінансування заходів Програми коштів.

1.5. Міська рада здійснює відшкодування частини прийнятних витрат,  за умови фактичного надходження бюджетних коштів на такі цілі та відсутності обставин визначених цим Договором, які позбавляють Бенефіціара права на отримання відшкодування частини прийнятних витрат ОСББ.

1.6. Відшкодування частини прийнятних витрат  надаються виключно у національній валюті на підставі цього договору, повідомлення від Фонду енергоефективності про схвалення заявки у Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» та пакету документів відповідно до додатку 5 «Енергодім Коломия» на 2021-2023 роки.

2. Основні завдання Сторін

2.1. Для досягнення цілей за цим договором Сторони зобов’язуються:

2.1.1. Спрямовувати зусилля на виконання умов Програми.

2.1.2. Обмінюватися наявною в їх розпорядженні інформацією, яка стосується предмету цього Договору, проводити спільні консультації і переговори, встановлювати науково-технічні та комерційно-фінансові зв’язки з третіми особами й інформувати один одного про результати подібних контактів, за виключенням банківської таємниці.


3. Обов’язки і права міської ради

3.1.  Міська рада зобов’язується:

3.1.1. Проводити засідання комісії з впровадження енергоефективних заходів в житлових будинках ОСББ (далі – Комісія), на яких розглядатимуться заяви ОСББ в міру їх надходження.

3.1.2.  Прийняти заяви від ОСББ, розглянути сформований пакет документів згідно додатку 5 до Програми.

3.1.3. Протягом 30-ти днів від дати отримання заяви від ОСББ (додаток 3 до Програми) міська рада перераховує бюджетні кошти, що підлягають відшкодуванню, на рахунки ОСББ, які відкриті у Кредитно-фінансовій  установі для погашення частини прийнятних витрат (але не пізніше 20 грудня року, у якому подана та погоджена заява) згідно із рішенням Комісії, оформленого протоколом, на  рахунок ОСББ № _________________, що відкритий у Кредитно-фінансовій установі ____________________________ _____________.

3.1.4. Виконувати інші зобов’язання за цим Договором.

3.2.  Міська рада має право:

3.2.1. Вносити пропозиції щодо вдосконалення правовідносин за цим Договором, а також схеми відшкодування частини прийнятних витрат ОСББ.

3.2.2. Користуватися іншими правами, визначеними законодавством.


4. Обов’язки і права ОСББ

4.1. ОСББ зобов’язується:

4.1.1. Організувати і розпочати виконувати роботи, які пов’язані із здійсненням заходів з енергоефективності у відповідності з додатком 2 до Програми.

4.1.2. Формувати пакет документів згідно з переліком, наведеним у додатку 5 до Програми та надавати на розгляд Комісії з впровадження енергоефективних заходів в житлових будинках ОСББ (далі – Комісія).

4.1.3. Надавати міській раді протягом одного місяця від дати перерахування коштів на рахунки ОСББ копії документів, що підтверджують цільове використання коштів ОСББ та довідку про зарахування коштів.

4.1.4. Надавати можливість міській раді в будь-який момент здійснювати перевірку якості проведення робіт, а також матеріалів, що використовуються Виконавцем.

4.1.5. Здійснювати заходи з популяризації Програми, зокрема щодо надання відшкодування частини прийнятних витрат на заходи, передбачені у додатку 2 до Програми.

4.1.6. У разі виявлення міською радою нецільового використання коштів повідомляти Комісію про виявлені порушення та здійснити повернення сплачених місцевим бюджетом коштів.

4.1.14. Виконувати інші зобов’язання за цим Договором.

4.2. ОСББ має право:

4.2.1. Звернутися до Комісії та отримати відшкодування частини прийнятних витрат на здійснення заходів з енергоефективності, які відповідають додатку 1 до Програми.

4.2.2. Ініціювати внесення змін у цей Договір.


5. Відповідальність Сторін

5.1. У разі невиконання чи неналежного виконання зобов’язань, передбачених цим Договором, винна Сторона несе відповідальність відповідно до умов цього Договору та законодавства України.

5.2. ОСББ несе відповідальність за недостовірність даних щодо здійснення заходів з енергоефективності, які не відповідають додатку 2 до Програми.

5.3. Міська рада не несе відповідальності за несвоєчасне (до двох місяців) перерахування коштів на відшкодування частини прийнятних витрат ОСББ з місцевого бюджету.


6. Форс-мажорні обставини

6.1. Жодна із Сторін не несе відповідальності перед іншою Стороною за затримку або невиконання зобов’язань за цим Договором, обумовлених обставинами, що виникли мимо волі і бажання Сторін і які не можна передбачити або уникнути, включаючи оголошену або фактичну війну, громадянські хвилювання, епідемії, блокаду, ембарго, землетруси, повені, пожежі й інші стихійні лиха.

6.2. Виникнення таких обставин засвідчує регіональна торгово-промислова палата. У випадку настання тимчасової перешкоди для регіональної торгово-промислової палати щодо виконання своєї функції із засвідчення форс-мажорних обставин, цю функцію виконує торгово-промислова палата України, або за її доручення інша регіональна торгово-промислова палата найближча за розташуванням або за спеціалізацією.

6.3. Сторона, що не виконує свого зобов’язання, повинна дати повідомлення іншій Стороні про перешкоду і її вплив на виконання зобов’язань за Договором.

6.4. У разі виникнення  таких обставин, зацікавлена Сторона протягом 10-ти календарних днів письмово повідомляє іншу Сторону про виникнення таких обставин. Сторони разом дають спільну оцінку їх впливу на надання послуг. Якщо Сторони не повідомили у зазначений термін про виникнення форс-мажорних обставин, то вони у подальшому не мають права посилатись на вказані обставини як такі, що звільняють їх від зобов’язань.

6.5. Якщо форс-мажорні обставини діють протягом 3 (трьох) послідовних місяців і не виявляють ознак припинення, цей Договір може бути розірваний Замовником і Виконавцем шляхом направлення повідомлення іншій Стороні.


7. Строк дії договору

7.1. Цей Договір набуває чинності з дня його підписання Сторонами і діє до повного виконання Сторонами зобов’язань за цим договором і проведення остаточних розрахунків між Сторонами, але у будь-якому випадку до 31.12.202__ р.

7.2. Цей Договір може бути розірваний лише за згодою Сторін. Сторона, що бажає розірвати Договір подає заяву не пізніше, ніж за 30 календарних днів до пропонованого дня припинення дії Договору.


8. Прикінцеві положення

8.1. Будь-які зміни і доповнення до цього Договору вносяться лише за згодою Сторін шляхом укладення додаткових договорів.

8.2. У разі змін в законодавстві України щодо правовідносин, визначених в цьому Договорі, а також в інших випадках, за погодженням Сторін в Договір вносяться відповідні зміни та доповнення шляхом оформлення додаткового договору до цього Договору, який є невід’ємною його частиною. У випадках укладення додаткового договору до кредитного договору, що впливатимуть на правовідносини за цим Договором, в цей Договір в обов’язковому порядку вносяться відповідні зміни.

8.3. У разі виникнення спорів у ході виконання цього Договору Сторони намагатимуться вирішувати їх шляхом переговорів. Зацікавлена Сторона має право звернутися до суду, якщо під час переговорів Сторони не дійшли згоди щодо врегулювання спору.

8.4. Цей Договір складено у двох оригінальних примірниках, по одному для кожної зі Сторін, кожен з яких має однакову юридичну силу.


9. Місце знаходження та реквізити Сторін


Об`єднання співвласників багатоквартирних будинків

__________________________

__________________________

__________________________

__________________________

__________________________

__________________________


М. П.

Коломийська міська рада

пр. Грушевського, 1 м. Коломия

Івано-Франківська область, 78203                                                   

р/р UA___________________________

в УДКСУ в Івано-Франківській області, МФО 820172,

код ЄДРПОУ  04054334

Міський голова

_______Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

М. П.




2011-2024 © Всі права застережено.