НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 23 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про роботу міського центру соціальних служб для сім'ї, ..."  № 386 від 25.12.2012р. 
Документ №386 від 25.12.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.12.2012



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 25.12.2012р.  № 386
 

Про роботу міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в частині здійснення соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та заходів, спрямованих на соціальну та психологічну адаптацію дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування

       

       Заслухавши інформацію директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді про здійснення соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та заходів, спрямованих на соціальну та психологічну адаптацію дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування виконавчий комітет відзначає, що проводиться відповідна робота з даного питання.

Службою у справах дітей міської ради, відділом кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС, управлінням освіти, Центральною районною лікарнею та відділом у справах молоді та спорту подано 17 направлень на сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах.

За 11 місяців виявлено 87 сімей (в них 170 дітей), які опинилися в складних життєвих обставинах Усі виявлені сім’ї проінспектовані. Здійснено  126  соціальних  інспектувань сімей в т.ч. проміжних та моніторингових.

Робота проводилась в рамках діяльності спеціалізованого формування центру «Служби соціальної підтримки сім’ї». За даний період відбулося  11  засідань дорадчого органу,  на яких розглянуто справи 33 сімей,  які опинилися в складних життєвих обставинах. За рішенням Дорадчого органу 29 сімей, в яких виховується 68 дітей,  взято під соціальний супровід, 28 сімей - знято з соціального супроводу з позитивним результатом, одна з негативним.

Сім’ям надано 1200 соціально-педагогічних, психологічних, юридичних, інформаційних, соціально-медичних послуг, 4 сім’ї та 2 особи направлено у обласний центр соціально-психологічної допомоги смт. Верховина.

Протягом 11 місяців забезпечувалось соціальне супроводження 5 прийомних сімей, в яких виховується 7 дітей (1 сім’я створена у 2012 році, 1 розформована у зв'язку із повноліттям прийомної дитини).

Під соціальним супроводом перебувало 7 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 4 надано допомогу у влаштування на навчання в ПТУ та вищий навчальний заклад, 2  сприяння у відновленні житла, 1 працевлаштовано.

За звітний період соціальною роботою охоплено 46 осіб з проблемою інвалідності, з них  43 – неповнолітніх та 3 молодих осіб. Три сім’ї охоплено соціальним супроводом. Організовано та проведено міський фестиваль творчості дітей з функціональними обмеженнями «Повір у себе», у якому взяли участь 25 дітей. Переможець обласного фестивалю «Повір у себе» відправлений на оздоровлення у МДЦ «Артек».

       Варто зауважити, що соціальний супровід сімей впродовж 10 місяців п. р. здійснював 1 працівник Центру, що суперечить примірному галузевому стандарту надання соціальних послуг сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. 

Не зважаючи на проведену роботу кількість сімей, які опиняються  в складних життєвих обставинах зростає, рівень виховання та догляду за дітьми зі сторони батьків часто через малозабезпеченість, схильність до вживання алкоголю, аморальну поведінку низький. Враховуючи вищенаведене, виконавчий комітет міської ради

в и р і ш и в:

1. Інформацію про здійснення соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та заходів, спрямованих на соціальну та психологічну адаптацію дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування взяти до відома.

2. Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради (Л.Галамейко):

2.1. Активізувати роботу по співпраці з партнерами по соціальній роботі, щодо вчасного виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах з метою запобігання загрози життю та здоров’ю дітям в цих сім’ях, пропаганди альтернативних форм сімейного виховання, привернення уваги громади міста до проблем сім’ї.

2.2. Здійснити активну роз’яснювальну роботу щодо попередження насильства в сім’ї. Вживати заходів для своєчасного його виявлення та відновлення порушених прав дітей.

3. Коломийському МВ УМВС (О. Ілюк):

3.1. Вчасно надавати інформацію про факти вчинення насильства.

3.2. Забезпечити контроль дільничних інспекторів за сім’ями, в яких проживають діти-інваліди, прийомні діти, діти засуджені до покарань без позбавлення волі, де батьки безвідповідально відносяться до виховання та догляду дітей.

3.3. Контролювати дотримання прав дітей, які виховуються в сім'ях осіб ромської національності і проживають на території міста Коломиї або перебувають у стані міграції.

3.4. Проводити щоквартальні спільні наради з партнерів по роботі з сімями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

4. Управлінню освіти міської ради (М. Грицан) забезпечити належну координацію та чіткий розподіл посадових обов’язків між заступниками директорів шкіл з виховної роботи, соціальними педагогами, практичними психологами та класними керівниками з питань своєчасного виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

       5. Координацію роботи та узагальнення інформації покласти на Коломийський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради (Л.Галамейко).

       6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови І. Граділя.





Міський голова                                                                                                              І. Слюзар




2011-2024 © Всі права застережено.