НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 28 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про хід виконання рішення виконавчого комітету від 09.0..."  № 385 від 25.12.2012р. 
Документ №385 від 25.12.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.12.2012



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 25.12.2012р.  № 385
 

Про хід виконання рішення виконавчого комітету від 09.09.2011 № 274 «Про профілактику правопорушень серед дітей в місті Коломиї»

       

       Заслухавши інформацію служби у справах дітей міської ради про хід виконання рішення виконавчого комітету від 09.09.2011 № 274 «Про профілактику правопорушень серед дітей в місті Коломиї» виконавчий комітет відзначає, що проводиться відповідна робота з даного питання.

Службою у справах дітей міської ради, відділом кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС та відділом у справах молоді та спорту прочитано 8 лекцій в навчальних закладах міста та проведено 63 індивідуальні бесіди з підлітками схильними до вчинення правопорушень.

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводив тренінги, опитування та заходи щодо соціальної адаптації неповнолітніх, які засуджені до покарання не пов’язаного з позбавленням волі. Таких підлітків є 3.

Важливим напрямком роботи є превентивне виховання. Так управлінням освіти міської ради проведено ряд семінарів щодо морально-правового виховання учнів (5 семінарів), запроваджено батьківські лекторії у школах (6 лекторіїв на які запрошували працівників міліції та служби у справах дітей) та проведено перевірки стану виховної роботи з учнями (в 5 школах).

В бібліотеках міста організовано 14 зустрічей з дітьми на теми «Як не стати жертвою злочину» та «Правила і закони в твоєму житті».

На обліку у відділі кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС перебуває 22 неповнолітніх.

Не зважаючи на проведену роботу рівень злочинності серед неповнолітніх у місті залишається досить високим.

       Виконавчий комітет міської ради


в и р і ш и в:

       1. Інформацію про хід виконання рішення виконавчого комітету від 09.09.2011 № 274 «Про профілактику правопорушень серед дітей в місті Коломиї» взяти до відома.

       2. Службі у справах дітей міської ради (І. Івахнюк):

2.1. Щомісячно проводити наради з заступниками директорів з виховної роботи загальноосвітніх шкіл міста та професійно-технічних і вищих навчальних закладів щодо профілактики правопорушень серед дітей. Запрошувати на наради оперуповноважених відділу кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС та працівників Коломийської міжрайонної прокуратури.

2.2. Активізувати роботу в навчальних закладах міста, щодо пропаганди здорового способу життя, роз’яснення загроз нелегального виїзду молоді за кордон та попередження сексуального рабства.

2.3. Здійснити активну роз’яснювальну роботу щодо попередження насильства в сім’ї. Вживати заходів для своєчасного його виявлення та відновлення порушених прав дітей.

2.4. Оперативно подавати направлення в міський центр соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді для взяття під соціальний супровід сімей де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, зловживають алкоголем або виїхали за межі України, а діти залишилися без належного нагляду.

2.5. Щоквартально звітувати на засіданні виконавчого комітету про проведену роботу щодо профілактики злочинності та правопорушень серед неповнолітніх.

3. Коломийському МВ УМВС (О. Ілюк):

3.1. Перевіряти місця масового перебування молоді: парки, сквери, прибудинкові території для недопущення вживання дітьми тютюнових виробів та алкогольних напоїв, наркотичних та психотропних речовин.

3.2. Забезпечити щомісячний контроль за дотриманням правил проживання та розпорядку в гуртожитках навчальних закладів у місті Коломиї.

3.3. Контролювати дотримання прав дітей, які виховуються в сім'ях осіб ромської національності і проживають на території міста Коломиї або перебувають у стані міграції.

3.4. Провести зустрічі працівників міліції з учнівською та студентською молоддю міста на предмет правового виховання та ознайомлення з кримінальним законодавством.

4. Управлінню освіти міської ради (М. Грицан):

4.1. Забезпечити належну координацію та чіткий розподіл посадових обов’язків між заступниками директорів шкіл з виховної роботи, соціальними педагогами, практичними психологами та педагогами-організаторами з питань проведення виховної роботи з дітьми, зокрема з категорією схильною до вчинення правопорушень.

4.2. Подати у відділ кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС список неповнолітніх, які перебувають на внутрішньо шкільному обліку в загальноосвітніх школах міста Коломиї.

4.3. Забезпечити ведення в Коломийських загальноосвітніх школах належного контролю за відвідуванням учнями уроків. Своєчасно вживати заходів для повернення дітей на навчання.

4.4. Подавати у відділ кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС інформацію про неповнолітніх, які після закінчення навчання у 9-му чи 11-му класі не продовжують навчання та не працюють.

5. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – службу у справах дітей міської ради.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови І. Граділя.





Міський голова                                                                                                             І. Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.