НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 19 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Статуту Музею історії міста Коломиї в ..."  № 2035-33/2022-33 від 24.06.2022р. 
Документ №2035-33/2022 від 24.06.2022р. Внесено зміни в інший нормативний акт
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про затвердження Статуту Музею історії міста Коломиї в новій редакції
Рішення міської ради  №968-14/2016 від 22.11.2016р. Внесено зміни

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

28.06.2022



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(33  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 24.06.2022р.  № 2035-33/2022-33
 

Про затвердження Статуту Музею історії міста Коломиї в новій редакції


З метою задоволення культурних потреб мешканців Коломийської міської  територіальної громади, створення та забезпечення необхідних умов для творчої ініціативи, духовного розвитку і організації закладів культури, відповідно до Цивільного кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України “Про культуру”, Коломийська міська рада


в и р і ш и л а:

1. Затвердити Статут Музею історії міста Коломиї у новій редакції (додається).

2. Вважати таким, що втратив чинність п.1 рішення міської ради від  22.11.2016р. №968-14/2016 «Про затвердження статуту Музею історії міста Коломиї» в новій редакції.

3. Директору Музею історії міста Коломиї Уляні МАНДРУСЯК в установленому законодавством порядку забезпечити державну реєстрацію внесених змін до відомостей про юридичну особу.

4. Організацію виконання рішення покласти на заступника міського голови Михайла КАЧАНСЬКОГО.

5.  Контроль за виконанням рішення доручити  постійній комісії  з питань освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики, соціального захисту, охорони здоров'я, гендерної політики, депутатської діяльності, етики, регламенту, захисту прав людини та правопорядку.



Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення міської ради
від 24.06.2022року № 2035-33/2022
міський голова                                                            ______Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


СТАТУТ

Музею історії міста Коломиї


Коломия

2022

1. Загальні положення

1.1. Музей історії міста Коломиї (надалі - Музей) - це науково-дослідний та культурно-освітній заклад, створений для вивчення, збереження, використання та популяризації музейних предметів та музейних колекцій з науковою та освітньою метою, залучення громадян до надбань національної та світової культурної спадщини.

1.2. Музей у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України “Про культуру”, іншими нормативно-правовими актами Верховної ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства культури та інформаційної політики України, рішеннями Засновника, наказами Органу управління та цим Статутом.

1.3. Музей є комунальним закладом Коломийської міської ради (надалі -Засновник). Уповноваженим Органом управління Палацу є Управління культури та туризму Коломийської міської ради (надалі – Орган управління).

1.4. Музей створений на базі відокремленої частини майна комунальної власності Коломийської міської територіальної громади, яку представляє Засновник.

1.5. Музей є неприбутковою організацією і не має на меті розподіл отриманих доходів (прибутків) для засновника, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

1.6. Доходи (прибутки) Музею використовуються виключно для фінансування видатків на утримання даної установи, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності.

1.7. Організаційно-правова форма - комунальний заклад.

1.8. Найменування:

1.9.1. Повне: Музей історії міста Коломиї;

1.9.2. Скорочене: МІК;

1.9.3. Англйською мовою: Museum of the History of Kolomyia.

1.10. Місцезнаходження: 78200, Івано-Франківська область, Коломийський район, місто Коломия, вулиця Романа Шухевича, 80.


2. МЕТА, ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ТА НАПРЯМКИ

ДІЯЛЬНОСТІ МУЗЕЮ

2.1. Метою діяльності й основними завданнями Музею є:

2.1.1. Збирання, зберігання, вивчення, експонування та охорона музейних предметів;

2.1.2. Здійснення наукової, просвітницької й освітньої діяльності у галузі культури. 

2.2. Основними напрямами діяльності Музею є культурно-освітня, науково-дослідна діяльність, комплектування музейних зібрань, експозиційна, фондова, видавнича, реставраційна, пам’яткоохоронна та господарська робота, в тому числі:

2.2.1. Здійснення обліку, зберігання, консервації й реставрації предметів, що перебувають у його фондах.

2.2.2. Здійснення комплектування фондів Музею шляхом прийняття в дар колекцій та окремих предметів від юридичних та фізичних осіб, обміну музейних предметів.

2.2.3. Проведення науково-дослідних робіт як із загальних історичних проблем, так і проблем суміжних історичних дисциплін, включаючи проблеми музеєзнавства.

2.2.4. Вивчення й систематизація предметів зберігання, формування електронної бази даних, що містить відомості про предмети, ведення роботи із впровадження сучасних методів, методик та технологій в усі сфери діяльності Музею.

2.2.5. Організування конгресів і торговельних виставок, здійснення експозиційно-виставкової діяльності.

2.2.6. Організація наукових конференцій, симпозіумів, семінарів, практикумів й участь у них, як в Україні, так і за її межами.

2.2.7. Розробка концепцій й програм розвитку Музею, тематико-експозиційних планів постійних експозицій і тимчасових виставок.

2.2.8. Забезпечення екскурсійного, лекційного й консультативного обслуговування відвідувачів, іншої просвітньої й культурно-масової діяльності;

2.2.9. Надання експертно-консультативної й науково-методичної допомоги юридичним і фізичним особам відповідно до профілю Музею.

2.2.10. Проведення інших видів діяльності у сфері історії культури та музейної  справи, які не заборонені музеям діючим законодавством України та міжнародними угодами, конвенціями і іншими нормативними актами, дія яких поширюється на сферу діяльності Музею.

2.2.11. Організація наукових експедицій, роботи в архівах, бібліотеках, музеях, науково-дослідних та інших установах.

2.2.12. Встановлення та підтримка внутрідержавних та міжнародних зв'язків із музеями, бібліотеками, іншими організаціями, установами та окремими спеціалістами у галузі культури, преси та мас-медіа, освіти, науки, українською діаспорою та українськими центрами (музеями) країн світу та іншими установами і особами, що можуть сприяти розвиткові Музею, його кращому фінансуванню та якіснішому дотриманню вищевказаних цілей та завдань.

2.2.13. Проведення спільних заходів з організації туристично-екскурсійних, культурно-масових заходів, міжнародних симпозіумів, науково-практичних конференцій, семінарів, майстер-класів, концертів, фестивалів, виставок та вистав.

2.2.14. Входження до музейних, історичних, інших профільних наукових організацій, асоціацій, спілок, рад, товариств, конфедерацій і подібних до них об'єднань.

2.2.15. Здійснення продажу сувенірної продукції, виробів народних майстрів, роздрібна торгівля монетами та марками, та іншими видами сувенірної продукції.

2.2.16. Надання в оренду й експлуатацію нежитлових приміщень, які передані музею на праві оперативного управління, згідно вимог чинного законодавства України.

2.2.17.Функціонування театральних та концертних залів, театральна та концертна діяльність, надання інших послуг бронювання та пов’язана з цим діяльність.

2.2.18. Здійснення діяльності, спрямованої на розвиток туризму.

2.2.19. Здійснення видавничої діяльності, спрямованої на видавництво різноманітної друкованої продукції про музей та періодичних науково-просвітницьких, публіцистичних видань, довідників та каталогів.

2.2.20. Проведення наукової комплектації фондів, для чого виявляє та вивчає відповідно профілю музею матеріали, що зберігаються в державних архівах, бібліотеках, інших музеях, організовує збір матеріалів серед населення, на підприємствах, в навчальних закладах, державних установах.

2.3. Музей може здійснювати іншу діяльність, що відповідає його меті та завданням і не заборонена чинним законодавством України.


3. ПРАВОВИЙ СТАТУС

3.1. Музей є самостійною юридичною особою. Права та обов'язки юридичної особи Музей набуває із дня його державної реєстрації.

3.2. Музей є неприбутковим закладом, утворений та зареєстрований в порядку, визначеному законом.

3.3. Музей здійснює діяльність на основі і відповідно до чинного законодавства, а також цього Статуту.

3.4. Профіль Музею– історичний. Музей має статус міського музею. Вид закладу - самостійний музей.

3.5. Музей може мати інші окремі відділи та філіали. Музей має експозиційний відділ – Коломийський музей національно-визвольної боротьби, який не є юридичною особою.

3.5.1. Коломийський музей національно-визвольної боротьби є експозиційним відділом Музею.

3.5.2. Постійне місцезнаходження Коломийського музею національно-визвольної боротьби - місто Коломия Івано-Франківської області, вулиця Романа Шухевича, 80.

3.5.3. Коломийський музей національно-визвольної боротьби розміщується в кімнатах підвального приміщення будинку №80 по вулиці Романа Шухевича міста Коломиї, який знаходиться в оперативному управлінні Музею.

3.5.4. Профіль Коломийського музею національно-визвольної боротьби – історичний.

3.5.5. Діяльність Коломийського музею національно-визвольної боротьби регулюється «Положенням про Коломийський музей національно-визвольної боротьби», яке затверджується директором Музею.

3.6. Музей користується закріпленим за ним комунальним майном на праві оперативного управління.

3.7. Музей володіє правом користування музейними колекціями, що входять до складу його фондів, і несе відповідальність за їх облік, охорону і збереження, відповідно до чинного законодавства України.

3.8. Бухгалтерський облік та звітність здійснюється відповідно ст. 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

3.9. Для здійснення діяльності Музей залучає і використовує матеріально-технічні, фінансові, трудові та інші види ресурсів, використання яких не заборонено законодавством.

3.10. Збитки, завдані Музею внаслідок виконання рішень органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, які було визнано судом неконституційними або недійсними, підлягають відшкодуванню зазначеними органами добровільно або за рішенням суду.


4. МАЙНО ТА ФІНАНСУВАННЯ

4.1. Колекції основного фонду Музею є складовою частиною Музейного фонду України.

4.2. Музей не має право відчужувати або іншим способом розпоряджатись закріпленим за ним майном, в тому числі земельними ділянками, що належить до основних фондів без попередньої згоди Засновника, а також не має права безоплатно передавати належне йому майно третім особам (юридичним чи фізичним особам) крім випадків, прямо передбачених законодавством. Усі питання, які стосуються майнових прав Музею вирішуються виключно Засновником.

4.3. Джерелами формування майна та коштів Музею є:

4.3.1. Комунальне майно, передане Музею у оперативне управління Засновником.

4.3.2. Кошти міського бюджету (бюджетні кошти).

4.3.3. Власні надходження Музею.

4.4. Власними надходженнями Музею є:

4.4.1. Кошти від надання в оренду майна, закріпленого на праві оперативного управління.

4.4.2. Надходження від плати за відвідування Музею та екскурсійне обслуговування.

4.4.3. Надходження від надання послуг з організації та проведення культурно-масових заходів, міжнародних симпозіумів, науково-практичних конференцій, семінарів, майстер-класів, концертів, фестивалів, виставок та вистав.

4.4.4. Кошти від показу слайд фільмів та кіно-програм, презентацій.

4.4.5. Надходження від проведення благодійних акцій (виставки, аукціони).

4.4.6. Надходження від проведення світло-музичних і костюмованих анімаційних шоу, вечорів камерної музики, публічних лекцій тощо.

4.4.7. Надання у тимчасове користування окремих кімнат для проведення різних культурних заходів.

4.4.8. Доходи, одержані від кіно- та відеозйомок.

4.4.9. Інші власні надходження Музею.

4.4.10. Благодійні внески, гранти, дарунки, всі види добровільної та безоплатної допомоги, внески від спонсорів та меценатів.

4.4.11. Інші джерела не заборонені законодавством.

4.5. Фінансування Музею здійснюється на підставі затвердженого кошторису.

4.6. Власні надходження Музею використовуються відповідно до чинного законодавства України.

4.7. Музей провадить зовнішньоекономічну діяльність у відповідності до чинного законодавства України.


5. Музейний фонд

5.1. Музейний фонд Музею - це сукупність рухомих пам'яток природи, матеріальної і духовної культури, які мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення, незалежно від їх виду, місця створення, що зберігаються в фондах Музею.

5.2. Музейний фонд Музею належить до музейного фонду України, який є національним багатством, невід'ємною складовою культурної спадщини України, що охороняється законом.

5.3. Музей, юридичні і  фізичні  особи  зобов'язані  забезпечувати збереженість Музейного фонду України та сприяти його поповненню.

5.4. На підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2000р. № 209 «Про затвердження переліку музеїв, в яких зберігаються музейні колекції та музейні предмети, що є державною власністю і належать до державної частини Музейного фонду України” музейний фонд Музею історії міста Коломиї належать до державної частини Музейного фонду України».

5.5. Музейні предмети, музейні колекції та музейні зібрання державної частини Музейного фонду України закріплюються за музеями на праві оперативного управління.

5.6. Особливості здійснення права власності на музейні предмети, музейні колекції, музейні зібрання, предмети музейного значення Музейного фонду України .

5.7. Музейні   предмети,   музейні   колекції,  музейні  зібрання, віднесені   до державної частини Музейного  фонду  України,  не підлягають відчуженню,  за  винятком  обміну на інші музейні предмети,  музейні колекції, музейні зібрання.

5.8. Музейні предмети, музейні колекції, музейні зібрання, що належать до державної частини Музейного фонду України, та предмети музейного значення, що підлягають внесенню до державної частини Музейного фонду України, не підлягають приватизації та не можуть бути предметом застави. 

5.9. Формування музейного фонду Музею здійснюється шляхом:

5.9.1. придбання в установленому порядку предметів музейного значення  центральними і місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого  самоврядування за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів та  Музеєм - за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством;

5.9.2. безоплатної передачі предметів музейного значення підприємствами,  установами,  організаціями, об'єднаннями громадян та громадянами;

5.9.3. передачі обернених відповідно до законодавства України у дохід держави музейних предметів, предметів музейного значення;

5.9.4. передачі в установленому порядку предметів музейного значення,  виявлених   під   час археологічних, етнографічних, науково-природничих та інших експедицій,  будівельних,  ремонтних або реставраційних робіт,  у тому числі з дорогоцінних  металів  і дорогоцінних каменів, та скарбів;

5.9.5. повернення в Україну розшуканих музейних предметів, музейних колекцій,  музейних зібрань та предметів музейного  значення,  які були незаконно вивезені;

5.9.6. передачі предметів музейного значення, вилучених на митниці;

5.9.7. поповнення музейних зібрань іншими способами, передбаченими законодавством ;

5.10. Віднесення предметів музейного значення  до  Музейного  фонду України  здійснюється  у  порядку,  передбаченому  Положенням про Музейний фонд України,  на  підставі  проведення музеєм відповідної наукової експертизи ;

5.11. Порядок віднесення  музейних  предметів,  музейних  колекцій, музейних зібрань та предметів  музейного  значення  до  державної частини  Музейного  фонду України визначається Кабінетом Міністрів України.

5.12. Музейні   предмети  та   предмети  музейного  значення,  які зберігаються  в   музею  підлягають  обліку  в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Форми облікових документів затверджуються центральним органом виконавчої влади у сфері культури. Фондово-облікова документація підлягає довічному зберіганню.

5. 13. З метою збереження  музейних  предметів,  музейних  колекцій, музейних зібрань та  предметів  музейного  значення  засновник музею зобов'язаний  створити  належні  умови, у тому числі спеціальний науково обґрунтований  режим їх зберігання, та здійснювати консервацію і реставрацію згідно вимог до  умов  зберігання  та  обліку  музейних  предметів, музейних  колекцій  визначає  центральний орган виконавчої влади у сфері культури.

5.14. Знищення музейних предметів та предметів музейного значення Музейного фонду України забороняється.

5.15. У разі втрати або руйнування музейних предметів,  що належать до  державної  частини  Музейного  фонду  України,   вони   можуть вилучатися  з  фондово-облікової  документації  лише  за  рішенням центрального органу виконавчої влади у сфері культури  на підставі висновків експертно-фондової комісії.


6. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ

6.1. Музей у межах своєї діяльності має право:

6.1.1. Визначати зміст, напрями та форми своєї діяльності.

6.1.2. Звертатися, у порядку, передбаченому законодавством, до центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також підприємств і організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, для отримання інформації та матеріалів, необхідних для виконання покладених на Музей завдань та статутних обов’язків.

6.1.3. Здійснювати співробітництво з музеями та іншими установами і організаціями іноземних держав, вести міжнародну документацію, бути членом міжнародних організацій, брати участь у реалізації державних і регіональних програм у межах своєї компетенції та програм розвитку музейної справи.

6.1.4. Організовувати науково-дослідну, культурно-просвітницьку та збиральницьку роботу, поповнювати музейні фонди шляхом безпосереднього придбання пам’яток історії, мистецтва та культури.

6.1.5. Рекламувати свою діяльність за допомогою засобів масової інформації та іншими способами.

6.1.6. Друкувати та розповсюджувати свої видання.

6.1.7. Здійснювати репродукування експонатів з фондів Музею в друкованих виданнях, виходячи з наукових, експозиційних та інших потреб Музею.

6.1.8. Визначати джерела комплектування своїх фондів.

6.1.9. Визначати умови використання музейних фондів на основі договорів з юридичними та фізичними особами.

6.1.10. Вилучати документи зі своїх фондів відповідно до порядку встановленого чинним законодавством України.

6.1.11. Визначати перелік платних послуг, які надаються Музеєм (за погодженням з Органом управління) згідно чинного законодавства України.

6.1.12. Встановлювати пільги для окремих категорій відвідувачів Музею за погодженням з Органом управління.

6.1.13. Розробляти та оформляти інтер’єр, дизайнерське оздоблення виставкових стендів за погодженням з Органом управління.

6.1.14. Користуватися іншими правами, наданими чинним законодавством України.

6.2. Музей має право на захист створених ним баз даних, інших об'єктів інтелектуальної власності Музею згідно з чинним законодавством України.

6.3. Музей має право на недоторканість ділової репутації, на таємницю кореспонденції, на інформацію та інші особисті немайнові права.

6.4. Музей зобов’язаний:

6.4.1. Виконувати обов’язки, передбачені чинним законодавством та Статутом.

6.4.2. Забезпечувати належні умови для високопродуктивної праці трудового колективу Музею, дотримуватись вимог законодавства про працю, правил та норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування тощо.

6.4.3. Забезпечувати економне і раціональне використання фонду споживання та своєчасні розрахунки з працівниками Музею.

6.4.4. Проводити інвентаризацію належного йому майна, коштів і фінансових зобов’язань для забезпечення достовірності даних бухгалтерського обліку, фінансової звітності та статистичної інформації згідно з чинним законодавством України.


7. УПРАВЛІННЯ МУЗЕЮ

7.1. Управління Музею здійснюється відповідно до цього Статуту на основі поєднання повноважень Засновника, Органу управління та Директора Музею.

7.2. Поточне керівництво (оперативне управління) діяльністю Музею здійснює керівник Музею - Директор, який призначається на посаду та звільняється з посади Органом управління, на конкурсній основі, відповідно до Закону України “Про культуру”, шляхом укладення з ним контракту на 5 років.

7.3. Засновник:

7.3.1. Затверджує головні напрямки діяльності Музею та контролює їх виконання;

7.3.2. Затверджує Статут Музею та вносить зміни до нього;

7.3.3. Приймає рішення про реорганізацію та ліквідацію Музею.

7.4. Орган управління:

7.4.1. Здійснює контроль за ефективністю використання майна, що є власністю Коломийської міської територіальної громади, закріпленого на правах оперативного управління за Музеєм.

7.4.2. Визначає головні напрямки діяльності Музею, затверджує плани діяльності та заслуховує звіти про їх виконання.

7.4.3 Здійснює організацію та проведення конкурсу на заміщення вакантної посади.

7.5. Директор Музею за погодженням Органу управління:

7.5.1. Затверджує посадові інструкції, план роботи Музею.

7.5.2. Забезпечує контроль за веденням та зберіганням документації.

7.5.3. Призначає на посади та звільняє з посад працівників Музею, застосовує до них заходи заохочення та дисциплінарні стягнення, у порядку, визначеному чинним законодавством.

7.5.4. Встановлює працівникам розміри премій, винагород, надбавок і доплат на умовах, передбачених колективним договором та чинним законодавством України.

7.5.5. Несе відповідальність за формування та виконання плану розвитку Музею, результати його господарської діяльності, виконання показників ефективності діяльності, якість послуг, що надаються Музеєм, використання наданого на праві оперативного управління Музею комунального майна і доходу згідно з вимогами законодавства України, цього Статуту та укладених Музеєм договорів.

7.5.6. Користується правом розпорядження майном та коштами Музею відповідно до законодавства України та цього Статуту. Забезпечує ефективне використання і збереження закріпленого за Музеєм на праві оперативного управління майна.

7.5.7. У межах своєї компетенції видає накази та інші акти, дає вказівки, обов’язкові для всіх підрозділів та працівників Музею.

7.5.8. У строки і в порядку, встановленому законодавством України, повідомляє відповідні органи про будь-які зміни у даних про Музей, внесення яких до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є обов’язковим.

7.5.9. Забезпечує проведення колективних переговорів, укладення колективного договору у порядку, визначеному законодавством України.

7.5.10. Забезпечує дотримання у Музеї вимог законодавства України про охорону праці, санітарно-гігієнічних та протипожежних норм і правил, створення належних умов праці.

7.5.11. Несе відповідальність за збитки, завдані Музею з вини керівника музею у порядку, визначеному законодавством України.

7.5.12. Вирішує інші питання, віднесені до компетенції керівника Музею згідно із чинним законодавством України та цим Статутом

7.6. У разі відсутності директора Музею або неможливості виконувати свої обов'язки з інших причин, обов'язки виконує заступник Директора чи інша особа згідно з функціональними (посадовими) обов'язками.


8. Міжнародна діяльність Музею

8.1. Музей може брати участь у міжнародному культурному співробітництві в галузі музейної справи на основі багатосторонніх та двосторонніх угод.

8.2. Участь Музею у міжнародному культурному співробітництві здійснюється у встановленому порядку шляхом:

8.2.1. проведення спільних наукових досліджень на основі розробки і реалізації міжнародних наукових програм;

8.2.2. здійснення взаємного обміну музейною інформацією, виставками, вивчення міжнародного досвіду організації музейної справи;

8.2.3. проведення міжнародних конференцій, конгресів, симпозіумів, виставок та участі в них;

8.2.4. організації спільної підготовки музейних працівників, розвитку видавничої діяльності;

8.2.5. здійснення іншої спільної діяльності відповідно до угод, якщо вона не суперечить законодавству України та міжнародним  договорам України.


9. ПОВНОВАЖЕННЯ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ

9.1. Права і обов'язки працівників Музею визначаються посадовими інструкціями, правилами внутрішнього трудового розпорядку та цим Статутом.

9.2. Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нижчою від встановленого законодавством мінімального розміру заробітної плати.

9.3. Умови оплати праці та матеріального забезпечення Директора визначаються в контракті.

9.4. Оплата праці працівників Музею здійснюється у першочерговому порядку. Усі інші платежі здійснюються після виконання зобов’язань щодо оплати праці.

9.5. Працівники Палацу зобов’язані на високому рівні здійснювати свою професійну діяльність.

9.6. Адміністрація Музею забезпечує дотримання встановлених для працівників режиму роботи, часу відпочинку, правил охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії на підставі діючих в Україні з цих питань нормативно-правових актів.


10. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ

10.1. Реорганізація або ліквідація Музею здійснюється за рішенням Засновника в порядку, встановленому чинним законодавством.

10.2. У разі ліквідації неприбуткової організації її активи повинні бути передані одній або декільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зараховані до бюджету якщо інше не передбачено законом, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації.


11. ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА ДОПОВНЕНЬ
ДО СТАТУТУ

11.1. Зміни до цього Статуту вносяться за рішенням Засновника та викладаються в новій редакції.

11.2. Зміни до цього Статуту підлягають державній реєстрації у встановленому законодавством України порядку.



2011-2024 © Всі права застережено.