НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 19 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про створення комунального підприємства "Коломийська ..."  № 2015-33/2022-33 від 24.06.2022р. 
Документ №2015-33/2022 від 24.06.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

28.06.2022



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(33  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 24.06.2022р.  № 2015-33/2022-33
 

Про створення комунального

підприємства  «Коломийська

Центральна                районна

аптека  №31»   Коломийської

міської   ради


Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб підприємців та громадських формувань», Цивільного кодексу України, рішення міської ради від 19.04.2022 р №1938-31/2022 «Про реорганізацію юридичної особи Коломийська центральна районна аптека №31» шляхом перетворення в комунальне підприємство «Коломийська центральна районна аптека №31» Коломийської міської ради, міська рада


вирішила:

       1. Створити Комунальне підприємство “Коломийська центральна районна аптека №31” Коломийської міської ради шляхом реорганізації юридичної особи Коломийська центральна районна аптека №31».

       2. Призначити Ігоря Сергійовича СЕМЕНЮКА в.о. завідуючого аптеки Комунального підприємства “Коломийська центральна районна аптека №31” Коломийської міської ради.

       3. Затвердити статутний капітал Комунального підприємства “Коломийська центральна районна аптека №31” Коломийської міської ради в розмірі 1 000 000 гривень.

       4. Затвердити статут комунального підприємства «Коломийська центральна районна аптека №31» Коломийської міської ради у новій редакції (додається).

        5. Уповноважити в.о. завідуючого аптеки Комунального підприємства “Коломийська центральна районна аптека №31” Коломийської міської ради  Ігоря СЕМЕНЮКА подати документи для державної реєстрації у встановленому законодавством порядку.

       6. Організацію виконання рішення покласти на заступника міського голови Романа ОСТЯКА.

        7. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики, соціального захисту. охорони здоров’я, гендерної політики, депутатської діяльності, етики, регламенту, захисту прав людини та правопорядку.



Міський голова                                                                               Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ  


                                   ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення   міської ради

від 24.06.2022р. №2015-33/2022

міський голова

________Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


СТАТУТ

Комунального підприємства

“Коломийська центральна

районна аптека №31” Коломийської міської ради

  1. м. Коломия
  2. 2022 рік
  3. I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Комунальне підприємство «Коломийська центральна районна аптека №31» Коломийської міської ради (код ЄДРПОУ 01977607) (далі – Підприємство) є комунальним комерційним підприємством фармацевтичного напрямку, створеним відповідно до вимог чинного законодавства.

1.2. Засновником, є Коломийська міська територіальна громада в особі Коломийської міської ради (надалі – Засновник). Підприємство є підпорядкованим, підзвітним та підконтрольним Засновнику.

1.3.  Підприємство створене на базі майна Коломийської міської  територіальної громади. Організаційно правова форма-комунальне підприємство.

1.4.   Найменування Підприємства:

1.4.1.Повне найменування: Комунальне підприємство «Коломийська центральна районна аптека №31»Коломийської міської ради.

1.4.2. Скорочене найменування: КП «Коломийська ЦРА №31» КМР.

1.5. Місцезнаходження підприємства (юридична адреса): 78200, Івано - Франківська область, місто Коломия, вулиця Січових стрільців, будинок 23/4.

1.6. Підприємство є юридичною особою.  Права і обов'язки юридичної особи Підприємство набуває з дня його державної реєстрації.

1.7. Підприємство у своїй діяльності керується Конституцією України, іншими Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я, що регламентують діяльність медико - фармацевтичної галузі, рішеннями Коломийської міської ради,  виконавчого комітету Коломийської міської ради, розпорядженнями Коломийського міського голови, цим Статутом та іншими нормативно-правовими актами України.

1.8. Підприємство є юридичною особою, має відокремлене майно, самостійний баланс, розрахункові (поточні) та інші рахунки в установах банків, круглу печатку, кутовий штамп, фірмовий бланк, має право від свого імені укладати угоди, користуватися кредитами банків, здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, виконувати покладені на нього обов’язки, виступати позивачем і відповідачем у суді, господарському або третейському судах, здійснювати інші права та обов’язки юридичної особи в межах, визначених чинним законодавством України.

1.9. Засновник не відповідає за зобов’язаннями Підприємства, а Підприємство не відповідає за зобов’язаннями Засновника, крім випадків передбачених чинним законодавством України.

1.10. Підприємство зобов’язане забезпечити безпеку виробництва, санітарно-гігієнічні вимоги щодо захисту здоров’я її працівників і населення, як споживачів лікарської продукції.

1.11. Підприємство має право створювати виробничі структурні підрозділи (аптеки, аптечні кіоски та пункти, лабораторії тощо), а також функціональні структурні підрозділи апарату управління (управління, відділи, служби тощо), що діють на підставі Положення про них.


ІІ. МЕТА ТА ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

    1. Головною метою діяльності підприємства є одержання прибутків шляхом забезпечення і реалізації лікарськими засобами населення в т.ч. малозабезпечених та пільгових категорій населення, закладів охорони здоров'я та інших установ, підприємств та організацій Коломийської міської територіальної громади всіх форм власності медикаментами, виробами медико-фармацевтичного та санітарно-епідемічного призначення, готових лікарських форм, в тому числі наркотичні препарати та прекурсори, лікарську рослинну речовину, мінеральні та лікувальні води, імунологічні та фітопрепарати, етиловий спирт, імунологічні добавки, предмети догляду за хворими і дітьми, дитяче харчування, харчування для спортсменів, дієтичних, оздоровчих, профілактичних харчових продуктів та біологічно-активних добавок, лікувальних косметичних засобів, кремів, шампунів, солей, лосьйонів, еліксирів, засобів по догляду за ротовою порожниною, перев’язочні матеріали і лейкопластири, гумові вироби санітарії та гігієни, пластикатні системи для переливання інфузійних розчинів, препаратів крові і кровозамінників, аптечний посуд і рецептурне скло, дезінфікуючі засоби, хімреактиви та інші товари медичного призначення.
    2. Предмет діяльності:
      1. Регулярне забезпечення населення та лікувально-профілактичних закладів Коломийської міської територіальної громади лікарськими засобами та предметами медичного призначення.
      2. Оптова закупівля, оптова та роздрібна реалізація лікарських засобів для населення, підприємств та організацій, реалізація продуктів дитячого харчування та товарів дієтичного спрямування, оптова та роздрібна торгівля медичною апаратурою і медичним інструментарієм, металоконструкціями для лікування хворих, рентген плівкою, спецодягом.
      3. Виготовлення в умовах аптеки лікарських засобів на основі спеціального дозволу, ліцензії.
      4. Заготівля лікарських рослин.
      5. Створення власних запасів лікарських засобів на випадок епідемічних захворювань та інших надзвичайних ситуацій.
      6. Зберігання, перевезення, придбання, використання, відпуск, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.
      7. Контроль та відпуск за рецептами і вимогами лікарських засобів, оформленими відповідно до встановлених правил згідно п.2.1. даного Статуту.
      8. Реалізація населенню лікарських засобів, дозволених до відпуску без рецептів, а також виробів медичного призначення.
      9. Належне зберігання продукції медико-фармацевтичного призначення у відповідності з затвердженими правилами, нормами, вимогами.
      10. Визначення поточної і перспективної потреби в продукції медико-фармацевтичного призначення для формування замовлень при укладанні угод з постачальниками продукції.
      11. Отримання, облік, зберігання та видача медикаментів, закуплених за бюджетні кошти, а також таких, що надходять по лінії міжнародного співробітництва, як гуманітарна допомога.
      12. Роздрібна реалізація медикаментів через аптеку та аптечні пункти згідно з ліцензією, отриманою в порядку, визначеному чинним законодавством України.
      13. Контроль, в межах своїх повноважень, за ефективним та цільовим використанням ліків, а також за дотриманням діючих вимог, щодо зберігання і обліку медикаментів у структурних підрозділах.
      14. Відпуск і поширення інформаційних матеріалів, що стосуються медикаментозного забезпечення хворих.
      15. Вступати у взаємовідносини з юридичними і фізичними особами, у тому числі іноземними, на договірних засадах на реалізацію виробів медичного призначення, надання послуг, виконання робіт, спільної діяльності.
      16. Інші види діяльності, спрямовані на покращення забезпечення населення, закладів охорони здоров’я, підприємств, установ, організацій всіх форм власності продукцією медико-фармацевтичного призначення, розвиток соціально-економічного і фінансово-господарського стану Підприємства, що не суперечить чинному законодавству України.

2.3. Види діяльності, що потребують спеціального дозволу, здійснюються   Підприємством за наявності відповідних ліцензій.

2.4.   Основні напрямки діяльності.

2.4.1.        Роздрібна торгівля лікарськими засобами, виробництво лікарських засобів.

2.4.2. Роздрібна торгівля медичними та ортопедичними товарами.

2.4.3. Роздрібна торгівля гігієнічними, косметичними та парфумерними товарами.

2.4.4. Придбання, перевезення, зберігання, виготовлення, відпуск, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів за наявності спеціального дозволу, ліцензій.

2.4.5. Інша діяльність, що не заборонена чинним законодавством України.

2.5. Для досягнення мети, встановленої Статутом та/або програмами чи бізнес-планом, Підприємство може бути засновником (співзасновником) інших юридичних осіб за погодженням з Власником (Засновником).


ІІІ. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ

3.1. Суб'єктами управління Підприємства є:

3.1.1. Коломийська міська рада – Засновник

3.1.2. Завідуючий аптекою - керівник підприємства.

3.2. Коломийська міська рада, як Засновник в порядку і межах, визначених чинним законодавством України та цим Статутом, прии?має рішення про:

      1. Затвердження Статуту Підприємства, внесення до нього змін, доповнень; контроль за його виконанням.
      2. Прийняття рішення про створення, припинення (злиття, приєднання, поділ, перетворення, реорганізація ,ліквідація) Підприємства.
      3. Надання згоди про вступ Підприємства, як засновника (учасника) до інших господарських товариств.
      4. Зміна розміру статутного капіталу Підприємства.
      5. Надання дотацій Підприємству для забезпечення виконання статутних завдань згідно з вимогами чинного законодавства в частині внесків у Статутний капітал.
      6. Вирішує питання списання окремо визначеного рухомого і нерухомого майна, що перебуває у власності та господарському віданні Підприємства.

3.2.7. Здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю Підприємства за власною ініціативою, а  при необхідності - із залученням фахівців.

3.3. Завідуючий аптекою - керівник підприємства призначається на посаду Коломийським міським головою шляхом укладення строкового трудового договору (контракту) на конкурсній основі та звільняється з посади розпорядженням Коломийського міського голови.

3.4. Завідуючий аптекою - керівник підприємства діє від імені Підприємства, представляє його інтереси в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, у підприємствах, організаціях та установах, в тому числі в суді та у відносинах з фізичними особами.

3.5. Завідуючий аптекою - керівник підприємства в порядку і межах, визначених чинним законодавством, здійснює управління Підприємством.

3.6. Завідуючий аптекою - керівник підприємства підпорядкований міському голові, підзвітний та підконтрольний Коломийській міській раді, виконавчому комітету Коломийської міської ради.

3.7. Завідуючий аптекою - керівник підприємства відповідно до компетенції:

3.7.1. Забезпечує виконання рішень Коломийської міської ради, виконавчого комітету Коломийської міської ради, розпоряджень міського голови, в межах компетенції та здійснює поточну і перспективну діяльність Підприємством.

3.7.2. Несе персональну відповідальність за виконання покладених на Підприємство функцій, повноважень, завдань, визначених цим Статутом, контрактом з завідуючим аптекою - керівником підприємства, а також відповідальність за дотримання Підприємством чинного законодавства України.

3.7.3. Несе персональну відповідальність за  дотримання фінансової дисципліни, за результати господарської діяльності Підприємства,  ефективне використання та охорону комунального майна, закріпленого за Підприємством.

3.7.4. Формує штатний розпис Підприємства з урахуванням фінансових можливостей підприємства.

3.7.5. Приймає і звільняє працівників Підприємства відповідно до штатного розпису та чинного трудового законодавства України.

3.7.6. Вживає заходи заохочення і накладає дисциплінарні стягнення щодо працівників Підприємства відповідно до правил внутрішнього трудового розпорядку.

3.7.7. Видає довіреності, відкриває в банківських установах рахунки.

3.7.8. Приймає рішення, видає накази з оперативних питань діяльності Підприємства.

3.7.9. Вчиняє інші дії, необхідні для здійснення господарської діяльності Підприємства, за винятком тих, що відповідно до Статуту, повинні бути узгоджені з Власником (Засновником).


ІV. СТАТУТНИЙ ФОНД

(СТАТУТНИЙ КАПІТАЛ) ПІДПРИЄМСТВА

4.1. Для здійснення господарської діяльності Підприємства, створюється Статутний капітал.

4.2. Статутний капітал Підприємства становить 1 000 000 гривень.

       Основні засоби Підприємства, придбані за рахунок статутного капіталу, є власністю Коломийської міської територіальної громади і знаходяться у користуванні Підприємства.

4.3. До Статутного капіталу Підприємства, за рішенням Засновника, можуть бути передані будинки, споруди, обладнання та інші матеріальні цінності, цінні папери, право користування землею, водою та іншими природними ресурсами, будинками , спорудами, обладнанням, а також інші майнові права (включаючи майнові права на об’єкти інтелектуальної власності), кошти, в тому числі в іноземній валюті.

4.4. Розмір Статутного капіталу Підприємства може бути змінено за рішенням Засновника.


V. МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА

5.1. Майно Підприємства становлять основні та оборотні фонди, а також цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі Підприємства.

5.2. Майно комунального Підприємства перебуває у комунальній власності Коломийської міської територіальної громади закріплюється за ним на праві господарського відання.

5.3.  Джерелами формування майна Підприємства є:

5.3.1. Грошові і матеріальні внески Засновника.

5.3.2. Доходи, одержані від реалізації продукції медико-фармацевтичного призначення, виконаних робіт і наданих послуг, а також інших видів господарської діяльності.

5.3.3. Кредити банків та інших кредиторів.

5.3.4. Кошти міського бюджету, як внесок в статутний капітал та на виконання бюджетних програм згідно чинного законодавства.

5.3.5. Майно, придбане в інших суб’єктів господарювання, організацій та громадян у встановленому законодавством порядку.

5.3.6. Безоплатні та благодійні внески, пожертвування юридичних та фізичних осіб.

5.3.7. Підприємство може виконувати операції з цінними паперами, облігаціями, банківськими вкладеннями та створювати фонди для досягнення статутних цілей і завдань згідно з чинним законодавством та за погодженням з Засновником.

5.3.8. Інші джерела, не заборонені чинним законодавством.

5.4. Підприємство не має права безоплатно передавати належне йому майно іншим юридичним особам чи громадянам.

5.5. Збитки, заподіяні Підприємству внаслідок порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами і державними органами, відшкодовуються Підприємству за відповідним рішенням суду.

5.6. Основні фонди Підприємства не можуть бути предметом безкоштовного використання, застави, внеском до статутного капіталу інших юридичних осіб, а також не можуть бути продані, передані або відчужені у будь-який спосіб без згоди Засновника. Надання в оренду та списання майна Підприємства здійснюється відповідно до чинного законодавства.

5.7. Підприємство має право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність відповідно до мети своєї діяльності та чинного законодавства, що регулює цю діяльність.

5.8. При здійсненні зовнішньоекономічної діяльності Підприємство користується повним обсягом прав суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності та несе відповідальність за порушення законодавства, укладених контрактів, заподіяння шкоди.

5.9. У разі зміни завідуючого аптекою - керівника підприємства, обов’язковим є проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Підприємства.

5.10. Підприємство веде первинний бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складає статистичну інформацію, а також надає відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.


VI. ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ І ЗВІТНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА

6.1. Підприємство самостійно здійснює свою господарську діяльність на принципах повного господарського розрахунку, несе відповідальність за наслідки цієї діяльності перед Засновником, за виконання взятих на себе зобов’язань перед трудовим колективом і партнерами за укладеними договорами, а також перед банками, податковими, фінансовими та іншими контролюючими органами відповідно до чинного законодавства.

6.2. Основним узагальнюючим показником фінансової і господарської діяльності є прибуток.

6.3. Розмір частки прибутку Підприємства, яка підлягає зарахуванню до міського бюджету, встановлюється рішенням Коломийської міської ради.

6.6. Підприємство самостійно планує свою діяльність, визначає перспективи розвитку, виходячи з попиту на продукцію, що воно виробляє чи реалізує із урахуванням необхідності досягнення основної мети діяльності, а саме - забезпечення  лікарськими засобами населення, в т.ч. малозабезпечених та пільгових категорій населення Коломийської міської об’єднаної територіальної громади, визначає необхідний перелік робіт та послуг, необхідних для забезпечення виробничого, соціального розвитку Підприємства .

6.7. Підприємство реалізує свою продукцію, роботи, послуги за цінами і тарифами, встановленими самостійно або на договірній основі, а у випадках передбачених законодавством за державними регульованими цінами.

6.8. Підприємство здійснює оперативний і бухгалтерський облік результатів своєї діяльності, веде статистичну звітність.

6.9. Порядок ведення бухгалтерського обліку і статистичної звітності визначається чинним законодавством.

6.10. Підприємство забезпечує охорону праці та дотримання правил техніки безпеки, охорону навколишнього середовища, протипожежну та санітарну безпеку.

6.11. Завідуючий аптекою - керівник підприємства та головний бухгалтер Підприємства, у встановленому порядку, несуть персональну відповідальність за дотримання порядку ведення і достовірність бухгалтерського обліку, фінансової, статистичної та іншої звітності згідно з чинним законодавством України.

6.12. Можливі збитки Підприємства, які виникають в процесі його діяльності, покриваються за рахунок коштів Підприємства у відповідності до чинного законодавства.

6.13. Підприємство здійснює соціальну діяльність відповідно до чинного законодавства.


VII. ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ.

7.1. Підприємству надається право самостійного ведення зовнішньоекономічної діяльності у порядку, встановленому законодавством. Підприємство здійснює зовнішньоекономічну діяльність на засадах повної самоокупності та самофінансування. Порядок використання коштів Підприємства в іноземній валюті визначається чинним законодавством України.

7.2. Підприємство розвиває економічне, науково-технічне співробітництво, ділові зв’язки в сфері своєї діяльності з відповідними організаціями за межами України.

7.3. Підприємство може користуватись кредитами (позиками) на договірній комерційній основі.

7.4. Підприємство надає послуги іноземним фірмам, різним організаціям, розташованим на території України та за її межами в рамках своєї статутної діяльності.

7.5. Підприємство несе повну відповідальність за ефективність своєї зовнішньоекономічної діяльності згідно з чинним законодавством та укладеними договорами, угодами, контрактами.

7.6. Основними напрямками зовнішньоекономічної діяльності Підприємства є:

7.6.1. Здійснення, за погодженням з Засновником підприємницької діяльності з іноземними юридичними та фізичними особами.

7.6.2. Здійснення  з іноземними юридичними та фізичними особами діяльності відповідно до профілю Підприємства.

7.6.3. Підприємство має право за згодою з Засновником у порядку, визначеному чинним законодавством, одержувати кредити від зарубіжних партнерів. По одержаних Підприємством кредитах Власник (Засновник) не може виступати гарантом.


VIII. ФІЛІЇ ТА ПРЕДСТАВНИЦТВА

8.1. Підприємство має право створювати свої філії згідно з чинним законодавством України.

8.2. Підприємство може за погодженням із Засновником  в межах чинного законодавства України, відкривати за межами України свої представництва, філії, підрозділи, утримання яких здійснюється за кошти Підприємства.


ІХ. ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ

9.1. Трудовий колектив Підприємства складають всі громадяни, які беруть участь своєю працею в його діяльності на основі трудового договору (контракту).

9.2. Трудові відносини Підприємства з членами трудового колективу будуються на основі законодавства України про працю.

9.3. Вищим органом самоврядування Підприємства є загальні збори трудового колективу.

9.4. На загальних зборах трудовий колектив Підприємства:

9.4.1.Розглядає і затверджує проект колективного договору з дотриманням вимог чинного законодавства України та без нанесення збитків Власнику.

9.4.2.Визначає і затверджує перелік і порядок надання працівникам Підприємства соціальних пільг в межах отриманого доходу та чинного законодавства.

9.5. Виробничі і трудові відносини трудового колективу з адміністрацією Підприємства, питання охорони праці, соціального розвитку, участі працівників у використанні прибутку та інші питання регулюються колективним договором та Власником (Засновником).


Х. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

10.1. Припинення діяльності Підприємства здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації – за  рішенням Засновника, а у випадках, передбачених законодавством України, – за рішенням суду або відповідних органів державної влади.

10.2 Підприємство є таким, що припинило свою діяльність, із дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.


10.3 Все, що не передбачено цим Статутом, регулюється нормами чинного законодавства України.


ХІ. ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО СТАТУТУ ПІДПРИЄМСТВА

11.1 Зміни до цього Статуту вносяться за рішенням Засновника та викладаються  у новій редакції.

11.2 Зміни до цього Статуту підлягають державній реєстрації у встановленому законодавством України порядку.



В.о. завідуючого аптекою                                                                              Ігор СЕМЕНЮК







2011-2024 © Всі права застережено.