НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 19 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 2010-33/2022-33 від 24.06.2022р. 
Документ №2010-33/2022 від 24.06.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

28.06.2022



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(33  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 24.06.2022р.  № 2010-33/2022-33
 

Про звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра   України   Дениса   Шмигаля, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука



       Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада


вирішила:


       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука щодо санкцій проти РПЦ.

       2. Рішення та текст звернення міської ради надіслати Президенту України Володимиру Зеленському, Прем’єр - міністру України Денису Шмигалю, Голові Верховної Ради України Руслану Стефанчуку та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.





Міський голова                                                                                   Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


                       Президенту України

                       Володимиру Зеленському


                       Прем’єр - міністру України

                       Денису Шмигалю


                       Голові Верховної Ради України

                       Руслану Стефанчуку




ЗВЕРНЕННЯ

щодо санкцій проти РПЦ


Синод російської православної церкви в Україні фактично повторив наратив кремля, виправдовуючи російського агресора,  що нібито сама Україна і Православна церква України спровокували російський напад.

При цьому вони забули про Владіміра Гундяєва (патріарха Кіріла), який благословляє вбивства українців і навіть в розмові з Папою Римським виправдовує агресію.

Російська православна церква виявила себе як організація, яка ідеологічно обґрунтовує, виправдовує і підтримує засобами пропаганди злочин геноциду проти українців і всі військові злочини, що кояться Росією на території України.

Предстоятель рпц Кіріл (Владімір Гундяєв) систематично і активно підтримує війну рф проти України, публічно заохочуючи і виправдовуючи агресію і злочини своєї країни проти України.

Ця позиція  перетворює предстоятеля кіріла і його оточення, за влучним висловом Папи Римського Франциска, на «путінських олтарних служок». 

Ми бачимо активну участь рпц і її представників у депортації українських громадян до рф, примусовому розміщенні їх на території приходів, перешкоджанні виїзду у треті країни. Зафіксовані також непоодинокі випадки співпраці з агресором священнослужителів УПЦ МП, яка згідно зі статутом МП є складовою частиною-підрозділом цієї церковної організації в Україні.

Така позиція рпц і згода з нею керівництва УПЦ МП викликала активний протест всередині патріотично налаштованої частини українських священнослужителів, які вважають її несумісною з завданнями і роллю Церкви.

Європейський Союз працює над запровадженням санкцій проти громадянина рф Гундяєва, долаючи спротив друзів Путіна - включно з замороженням великої кількості його активів, бо така його і очолюваної ним організації діяльність є підтримкою агресії і несумісною з пошуками шляхів до її припинення. 

Україна має негайно застосувати всі наявні механізми для застосування власних санкцій проти Кіріла і його посіпак  – відповідно до законодавства через рішення Ради національної безпеки і оборони, яке вводиться в дію Указом Президента України.

Для припинення використання рпц як інструменту агресії рф проти України, усунення загроз, пов’язаних з використанням розташованого в Україні підрозділу цієї організації для втручання у внутрішні справи України і блокування спроб російської влади з дестабілізації ситуації закликаємо:

1. Застосувати через механізм РНБО санкції проти рпц як організації - пособника тероризму і співучасника геноциду, а також проти її предстоятеля - Владіміра Гундяєва (Кіріла), інших представників керівництва (зокрема, статутних керівних органів), і складових частин (підрозділів) рпц.

Вимагаємо накласти арешт на майно і рахунки, які знаходяться за межами рф, рпц і її керівництва, а також складових частин (підрозділів) рпц, - і передбачити механізм спрямування їх для покриття витрат відбудови України.

2. Забезпечити безумовне виконання Законів України, насамперед щодо позначення церквами, які є складовою частиною (підрозділом) рпц та інших церков чи релігійних організацій рф, такої своєї належності.

Не допустити перешкоджань на будь-якому рівні волевиявленню громад щодо об’єднання українських православних в українській церкві, а не складовій частині-підрозділі російської церкви. Підтримати священнослужителів, які відмовляються від поминання Гундяєва і зі свого боку прагнуть об’єднання українських православних.

3. Забезпечити швидке і дієве реагування правоохоронних органів на всі виявлені факти співпраці з агресором або ведення антиукраїнської пропаганди з боку священнослужителів, зокрема і високого рангу. Такі особи мають неухильно притягатися до кримінальної відповідальності – відповідно до Законів України щодо боротьби з колабораціонізмом та пропагуванням дій держави-агресора (ініційованих «Європейською Солідарністю» і підтриманих Верховною Радою України).

Наголошуємо, що саме така активна патріотична позиція державної влади усуне загрози російського втручання у внутрішні справи України, забезпечить єдність українського суспільства і держави у протистоянні агресору і стане вагомим фактором майбутньої перемоги.

      


     Депутати Коломийської міської ради VIIІ демократичного скликання

Прийнято на 33 сесії міської ради

VIIІ демократичного скликання

            24 червня 2022 року







2011-2024 © Всі права застережено.