НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 18 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про міську спеціальну комісію з ліквідації надзвичайних..."  № 292 від 25.09.2012р. 
Документ №292 від 25.09.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.09.2012



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 25.09.2012р.  № 292
 

 

Про міську спеціальну комісію з ліквідації надзвичайних ситуації техногенного та природного характеру


З метою оперативного реагування на надзвичайні ситуації та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.06.2002 р. № 843 ’’Про затвердження Загального положення про спеціальну Урядову комісію з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та Загального положення про спеціальну комісію з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру регіонального, місцевого та об’єктового рівня’’, виконком міської ради


вирішив:

1. Затвердити Положення про міську спеціальну комісію з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та її склад (додаються).

2. Вважати такими, що втратили чинність рішення виконкому від 04.03.2004р. № 62 ’’Про міську спеціальну комісію з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру’’, від 28.11.2006 р. 364 ’’Про новий склад міської спеціальної комісії з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру’’.

3. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради (О. Кротюк).

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Т. Яворського.




Міський голова                                                                                                              І. Слюзар

     Затверджено

     рішення виконавчого комітету

     міської ради

     від 25.09.2012 № 292


ПОЛОЖЕННЯ

про міську спеціальну  комісію з ліквідації надзвичайних ситуацій

техногенного та природного характеру


1. Загальні положення


1.1. Міська спеціальна комісія з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру (далі – комісія) є координаційним органом, який утворюється рішенням виконавчого комітету міської ради та працює у разі виникнення надзвичайної ситуації на місці події.

1.2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента і Кабінету Міністрів України, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами з питань надзвичайних ситуацій.

1.3. Роботою комісії керує її голова, а у разі його відсутності  –  заступник або один із членів. Голова Комісії, його заступник та персональний склад комісії затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради. До роботи у складі комісії залучаються фахівці в залежності від виду та рівня надзвичайної ситуації.

1.4. Періодичність, термін та місце проведення засідань комісії визначається її головою. Рішення комісії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів і оформляється протоколом, що підписується головою комісії. Рішення комісії, прийняті у межах її повноважень, є обов’язковими для виконання підприємством, установою та організацією.

1.5. За членами комісії на час виконання покладених на них обов’язків зберігається заробітна плата за основним місцем роботи.

1.6. Транспортне обслуговування членів комісії на період ліквідації надзвичайної ситуації здійснюється за рахунок міської ради, підприємства, установи, організації, де виникла надзвичайна ситуація.

1.7. Організація побутового обслуговування членів комісії під час роботи в зоні надзвичайної ситуації покладається на міську раду, підприємство, установи та організацію, територія яких знаходиться в межах цієї зони. Члени комісії на період проведення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у разі потреби забезпечуються спеціальним одягом та засобами індивідуального захисту за рахунок міської ради,  підприємства, установи та організації.


2. Комісія відповідно до покладених на неї завдань:

2.1. Визначає першочергові заходи щодо проведення аварійно-відновлювальних та інших невідкладних робіт у зоні надзвичайної ситуації.

2.2. Відповідно до покладених на неї завдань організовує та координує діяльність структурних підрозділів міської ради, аварійно-відновлювальних підрозділів, підприємств, установ та організацій, пов’язану з виконанням  заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

2.3. Залучає до проведення робіт з ліквідації надзвичайної ситуації та  аварійно-відновлювальних робіт відповідні аварійно-рятувальні, транспортні, будівельні, медичні та інші спеціалізовані формування.

2.4. Вносить до міської ради, підприємства, установи та організації пропозиції стосовно виділення коштів для проведення першочергових заходів щодо ліквідації надзвичайної ситуації.

2.5. Постійно вивчає ситуацію, що склалася, та готує інформацію Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації, керівництву міста про вжиття заходів реагування на надзвичайну ситуацію, нарощування зусиль, причини виникнення надзвичайної ситуації, хід відновлювальних робіт.

2.6. Організовує роботу, пов’язану  з  визначенням  розміру  збитків.

2.7. Організовує інформування населення про стан справ, наслідки, хід ліквідації та правила поведінки у зоні надзвичайної ситуації.

2.8. Організовує моніторинг стану довкілля на території, що зазнала впливу надзвичайної ситуації, здійснює прогноз її розвитку.

2.9. Вносить керівництву міської ради пропозиції про заохочення осіб, які брали участь у розробці та здійсненні заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та проведення відновлювальних робіт.

2.10. У межах своїх повноважень організовує надання допомоги потерпілим та сім’ям загиблих, виконує інші необхідні функції з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

       2.11. Формує план заходів щодо подальшого захисту населення і територій від наслідків надзвичайної ситуації.

2.12. Організовує забезпечення життєдіяльності постраждалого населення.


3. Права комісії:

3.1. У разі потреби, в установленому порядку, залучає до роботи у складі комісії працівників структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ та організацій.

3.2. Дає доручення з питань, що належать до її компетенції, структурним підрозділам міської ради, керівництву підприємств, установ та організацій.

3.3. Для опрацювання окремих питань, що належать до її компетенції, утворює робочі групи із залученням до них відповідних спеціалістів підприємств, установ та організацій за погодженням з їх керівниками.

Затверджено

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 25.09.2012 № 292



Склад

міської спеціальної комісії

з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру



Яворський

Тарас Орестович

перший заступник міського голови, голова комісії

Вацик

Ігор Ярославович

начальник Коломийського районного відділу територіального управління Міністерства надзвичайних ситуацій України в Івано-Франківській області, заступник голови комісії

Кротюк

Олександр Степанович

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради, секретар комісії

Члени комісії:

Бабійчук

Володимир Іванович

Начальник цеху телекомунікаційних послуг № 8 Івано-Франківської дирекції ПАТ “Укртелеком”

Бакай

Ганна Дмитрівна

Начальник  фінансового управління міської ради

Бежук

Іван Юрійович

Начальник управління ветеринарної медицини в м. Коломиї, головний державний інспектор ветеринарної медицини міста

Білейчук

Остап Романович

Заступник начальника Коломийського МВ УМВС України в Івано-Франківській області

Гейтота

Богдан Миколайович

Начальник Коломийського міського району електричних мереж ПАТ „Прикарпаттяобл-енерго”

Гранда

Ольга Миколаївна

начальник  управління економіки міської ради

Грицан

Марія Миколаївна

начальник управління освіти міської ради

Калиняк

Ігор Петрович

Директор КП «Коломияводоканал»

Ковальський

Ігор Михайлович

Начальник Коломийського управління по експлуатації газового господарства ПАТ „Івано - Франківськгаз”

Микитюк

Михайло Михайлович

Головний державний санітарний лікар


Михалушко

Мирон Ярославович

Начальник відділу управління комунальним майном міської ради

Михайлищук

Василь Михайлович

Директор КП «Житлоінфоцентр»

Процюк

Юрій Антонович

Начальник управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради, головний архітектор міста

Садов’як

Ірина Дмитрівна

Головний лікар ЦРЛ




2011-2024 © Всі права застережено.