НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення ..."  № 275 від 12.09.2012р. 
Документ №275 від 12.09.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

16.09.2012



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 12.09.2012р.  № 275
 

Про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2012 року



Відповідно до Закону України від 04.09.2008 р. № 375-УІ «Про оздоровлення та відпочинок дітей» пріоритетом у діяльності місцевих органів влади є здійснення заходів, спрямованих на зміцнення здоров'я дітей шляхом організації оздоровлення та відпочинку. Стаття 24 цього Закону визначає, що за рахунок коштів державного бюджету та бюджету місцевого самоврядування фінансуються послуги з оздоровлення та відпочинку дітей наступних категорій: діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків; талановиті та обдаровані діти (переможці обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад усіх рівнів, відмінники навчання); бездоглядні та безпритульні діти; діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села. Рішенням виконавчого комітету від 24.04.2012 № 116 "Про забезпечення в місті організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2012 року" поставлено завдання забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку 55% від загальної кількості дітей шкільного віку та відмінної організації оздоровчої кампанії 2012 року перед відділами та управлінням міської ради в межах їх компетенції.

       Виконком міської ради відмічає, що відділами та управліннями міської ради проведено відповідну роботу на виконання рішення від 24.04.2012 № 116 "Про забезпечення в місті організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2012 року". За статистичними даними  оздоровлено 3831 дитина, що становить  57,3% від загальної кількості дітей шкільного віку.

На оздоровчу кампанію у 2012 році з міського бюджету виділено 73 000 гривень. У 10 загальноосвітніх навчальних закладах міста працювали пришкільні табори для оздоровлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, обдарованих дітей. В цих таборах оздоровлено 676 дітей, також працював англомовний   табір,  фінансування   якого  частково здійснювалося  за  рахунок

міських програм управління освіти та батьківські кошти учнів. Відділом у справах молоді та спорту міської ради за кошти державного бюджету у всеукраїнських та обласних дитячих оздоровчих таборах  оздоровлено 76 дітей пільгових категорій. Для забезпечення виконання заходів оздоровчої кампанії залучалися кошти Коломийського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, кошти, передбачені на оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за які оздоровлено 155 дітей міста. Коломийською ЦРЛ направлено у санаторії на санаторно-курортне лікування 34 дитини пільгових категорій. Управлінням праці та соціального захисту населення направлено у всеукраїнські санаторії на літнє оздоровлення 11 дітей. Оздоровлення дітей проводили також політичні партії, громадські та релігійні організації шляхом організації наметових таборів, якими оздоровлено 3000 дітей.

Враховуючи те, що заходи щодо організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей виконані, виконком міської ради

вирішив:

       1. Інформацію про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2011 року взяти до відома.

       2. Фінансовому управлінню (Г.Бакай), управлінню освіти (М.Грицан), відділу у справах молоді та спорту (В.Колеснику) при формуванні бюджету на 2013 рік передбачити кошти на організацію відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків влітку 2013 року в сумі не менше 130 тис. грн.        

       3. Рішення виконкому від 26.04.2012 №116 «Про забезпечення в місті організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2012 року" з контролю зняти.

       4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови І.Граділя.






Міський голова                                                                                                              І.Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.