НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про виконання рішення виконавчого комітету від 27.04.20..."  № 213 від 24.07.2012р. 
Документ №213 від 24.07.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

28.07.2012



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 24.07.2012р.  № 213
 

Про виконання рішення виконавчого комітету від 27.04.2011 № 150 «Про заходи щодо впорядкування діяльності комп’ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших розважальних закладів, які влаштовують дозвілля дітей»

       

Заслухавши інформацію служби у справах дітей, виконавчий комітет міської ради відзначає, що відповідними установами та відділами і службами міської ради проводилися перевірки закладів сфери розваг на предмет дотримання ними норм чинного законодавства в своїй роботі.

Проаналізувавши матеріали перевірок інтернет-клубів слід відзначити, що мають місце факти відновлення діяльності колишніх гральних закладів, у яких надають доступ до ресурсів мережі інтернет з азартними іграми, використовуючи як засіб платежу електронні кошти.

На території міста Коломиї працює 22 інтернет-клуби та інтернет-кафе. З них 7 надають послуги для дітей (комп’ютерні ігри), 15 - надають послуги доступу до Інтернету (фактично надають доступ до електронного, віртуального казино та азартних ігор з метою отримання прибутку).

Є ймовірність, що власники таких закладів у своїй господарській діяльності порушують вимоги Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», в частині організації та проведення азартних ігор на території України.

Робота вищезгаданих закладів призводить до соціальної напруги та невдоволення серед окремих категорій населення через втрату власних заощаджень. З метою забезпечення прав громадян:

  • працівниками СДСБЕЗ Коломийського МВ УМВС задокументовано 3 факти надання послуг у сфері грального бізнесу та порушено 3 кримінальні справи за ч. 1 ст. 203-2 КК України;
  • працівниками Коломийського РВ Управління державної інспекції техногенної безпеки за результатами перевірок складено 10 протоколів за ст. 175 КУпАП та направлено їх до суду;
  • працівниками Територіальної державної інспекції з питань праці в Івано-Франківській області проведено 7 перевірок та складено протоколи за ч. 1 ст. 41 КУпАП, матеріали перевірок направлено в прокуратуру.

Служба у справах дітей міської ради спільно з відділом у справах молоді та спорту міської ради провели по інтернет-клубах, інтернет-кафе та інших розважальних закладах  12 рейдів та виявили 28 дітей у невстановлений час. Дітей повернуто батькам, підприємців попереджено.

Певні порушення прав неповнолітніх виявлено і в закладах, які організовують дискотеки для молоді.

       Виконавчий комітет міської ради


в и р і ш и в:


       1. Інформацію про виконання рішення виконавчого комітету від 27.04.2011 № 150 «Про заходи щодо впорядкування діяльності комп’ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших  розважальних закладів, які влаштовують дозвілля дітей» взяти до відома.

       2. Доручити заступникові міського голови І. Граділю організувати у вересні 2012 року громадські слухання по питанню роботи інтернет-клубів, інтернет-кафе та інших розважальних закладів.

3. Службі у справах дітей міської ради (І. Івахнюк), відділу у справах молоді та спорту міської ради (В. Колесник) продовжувати роботу щодо перевірок інтернет-клубів, інтернет-кафе, закладів, які проводять дискотеки та інших розважальних закладів на предмет виявлення в них дітей у нічний час.

4. Районній санітарно-епідеміологічній станції (М. Микитюк) та Коломийському районному відділу Управління державної інспекції техногенної безпеки (Р. Федуник) тримати на особистому контролі дотримання вимог законодавства суб’єктами господарювання в інтернет-клубах та інших розважальних закладах.

5. Коломийському МВ УМВС (О. Ілюк):

5.1. Перевірити прилеглу територію до диско-клубів «Сектор» (вул. Майданського 12), «Троя» (вул. Богдана Хмельницького, 8) та «Карабас Барабас» (вул. Січових Стрільців, 23) на предмет вживання молоддю наркотичних препаратів чи психотропних речовин, порушення громадського порядку.

5.2. Перевірити інтернет-клуби на предмет використання неліцензійного програмного забезпечення.

       6. Відділенню ДАІ Коломийського МВ УМВС (А. Тимків) періодично перевіряти водіїв, які під’їжджають у нічний час до диско-клубів «Сектор» (вул. Майданського 12), «Троя» (вул. Богдана Хмельницького 8) та «Карабас Барабас» (вул. Січових Стрільців 23) на предмет перебування у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. В місячний термін подати на ім’я міського голови інформацію про проведену роботу.

7. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – службу у справах дітей міської ради.

       8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступників міського голови В. Тарновецького та І. Граділя.


       



Міський голова                                                                                                            І. Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.