НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 19 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про виконання програми соціально-економічного та культу..."  № 212 від 24.07.2012р. 
Документ №212 від 24.07.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

28.07.2012



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 24.07.2012р.  № 212
 

Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку і бюджету міста за І півріччя 2012 року


Діяльність структурних підрозділів міської ради, виконавчого комітету протягом січня-червня 2012 року спрямовувалась на забезпечення стабілізації роботи і розвиток основних галузей виробничої та соціальної сфери відповідно до пріоритетних напрямів і завдань програми соціально-економічного та культурного розвитку міста, програми Президента України «Україна – для людей», Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна влада».

За 5 місяців 2012 року  промисловими підприємствами міста реалізовано продукції на 144,9 млн.грн. у відпускних цінах, що на 2,5 відсотки більше, ніж за відповідний період минулого року і складає 1,4% загальнообласного показника. Позитивну динаміку зростання промислового виробництва забезпечено у 3 галузях, зокрема на підприємствах по виробництву деревини та виробів з деревини (обсяги виробництва збільшено на 90,0%), металургії та оброблення металу (на 107,1%), виробництву та розподілення електроенергії, газу і води (на 75,0%).

В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження міського бюджету зросли на 33,4 відсотки, або на 19,7 млн.грн.

Протягом звітного періоду ініційовано подання 4 інвестиційних проектів для участі в різноманітних програмах та конкурсах зокрема: “Управління біорозкладальними відходами”, “Ми різні – Ми рівні”, “Майбутня бізнес-еліта”, “Удосконалення системи управління житловим фондом через створення об'єднання співвласників багатоквартирних будинків на мікрорайоні Чайковського м.Коломиї”.

       На 01.07.2012 року через дозвільний центр зареєстровано 274 звернення суб'єктів підприємницької діяльності, видано 216 документів дозвільного характеру, 25 відмов та 19 декларацій, надано 45 консультацій. В реєстраційній палаті за цей період зареєструвалось 102 новостворених юридичних та фізичних осіб, з них  20 - юридичних та 82 - фізичних осіб. В місті відкрито 12 підприємств торгівлі та соціальної сфери, найбільші з них культурно - розважальний комплекс “Троя” (вул.Хмельницького) та Медичний центр (вул.Шевченка).

       За січень-червень 2012 року по благоустрою міста виконано робіт на 1735,4 тис.грн., в тому числі: на проведення санітарної очистки міста використано 535,6 тис.грн., на утримання дорожньої мережі 717,2 тис.грн., на ремонт, монтаж та обслуговування мережі вуличного освітлення – 120,8 тис. грн.,  встановлено 15 світильників.

Однак, поруч з позитивними показниками, незадовільною залишається ситуація щодо своєчасності виплати заробітної плати, яка станом на 01.07.2012 року за оперативними даними складає 971,9 тис.грн., при цьому борг економічно активних підприємств становить 559,05 тис.грн. (57,5 відс.), економічно неактивних підприємств – 391,4 тис.грн. (40,3 відс.), підприємств-банкрутів – 21,5 тис.грн.  (2,2 відс.). 

Фактичне виконання бюджету по доходах загального фонду в цілому склало 78,83 млн.грн., що становить 92,7 відсотки до запланованих, або з недовиконанням на 6,19 млн. грн., в тому числі по доходах загального фонду без врахування трансфертів надійшло 22,45 млн. грн., що становить 84,9 відсотків до запланованих і 39,9 відсотків до річного завдання, або з недовиконанням на 4,0 млн. грн.

В порівнянні з початком року має місце зростання  податкового боргу на 342,3 тис.грн. або на 4,6 відсотки.

Виходячи  з  вищенаведеного, виконком міської ради

в и р і ш и в:

1. Інформацію про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку та бюджету міста Коломиї за І півріччя 2012 року взяти до відома.

       2. Затвердити звіт про виконання міського бюджету за І півріччя 2012 року та винести на розгляд та затвердження чергового засідання  міської ради.

3. Керівникам відділів і управлінь міської ради, промислових та комунальних підприємств:

- із врахуванням підсумків виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку міста за І півріччя 2012 року забезпечити  вирішення наявних проблемних питань з метою виконання основних прогнозних показників програми соціально-економічного і культурного розвитку міста на 2012 рік.

- за результатами комплексної оцінки соціально-економічного розвитку міста  за І півріччя 2012 року вжити заходів для покращення тих показників, за якими місто займає 16-19 місце;

- забезпечити системну роботу щодо підготовки інвестиційних проектів, які будуть реалізовуватися у 2013-2014 роках, для їх врахування у відповідних програмних документах.

4. Коломийській оДПІ (Лубоцька С.О.):

- забезпечити виконання планових завдань по надходженнях до міського бюджету;

- посилити контроль щодо повноти сплати до бюджетів  нарахованих податків і платежів,  вжити заходів щодо покращення платіжної дисципліни суб’єктів господарювання;

- продовжити роботу щодо виявлення неоформлених найманих працівників у суб'єктів господарювання.

5. Заступнику міського голови Тарновецькому В.В., управлінню праці та соціального захисту населення міської ради (Гурак Г.Я.) забезпечити реалізацію дієвих заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати на економічно-активних підприємствах. 

6. Керівникам бюджетних установ:

- утримувати чисельність працівників та здійснювати фактичні видатки на заробітну плату лише у межах фонду заробітної плати, затвердженого кошторисом;

- ліквідувати кредиторську заборгованість по тепло енергоносіях, брати зобов’язання на здійснення платежів тільки в межах відповідних бюджетних асигнувань.

7. Коломийській ОДПІ (Лубоцька С.О.), управлінню економіки міської ради (Гранда О.М.), міськрайонному відділу статистики (Оленюк М.І.) продовжувати відслідковування  фінансово-господарського стану збиткових підприємств міста та заслухати на засіданні робочої групи з аналізу причин збитковості суб’єктів господарської діяльності за підсумками І півріччя 2012 року.

8. Координацію робіт та узагальнення інформації про виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - управління економіки міської ради (О.Гранда).

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови та заступників міського голови згідно з функціональним  розподілом. 





Міський голова                                                                                                                   І.Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.