НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 20 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про забезпечення реалізації прав дітей в місті Коломиї..."  № 180 від 26.06.2012р. 
Документ №180 від 26.06.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

30.06.2012



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 26.06.2012р.  № 180
 

Про забезпечення реалізації прав дітей в місті Коломиї

       

       На виконання Указу Президента України від 16.12.2012 року № 1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25.01.2012 №30 «Про забезпечення реалізації прав дітей в області», виконавчий комітет міської ради

в и р і ш и в:

       1. Службі у справах дітей міської ради (І. Івахнюк):

1.1. Забезпечувати неухильне виконання вимог законодавства щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, своєчасного виявлення таких дітей, надання їм статусу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

1.2. Вживати заходи для захисту особистих житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; забезпечити пріоритетність права дитини на сімейне виховання (усиновлення, влаштування дітей в сім’ї опікунів, піклувальників, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу);

1.3. Забезпечити нагляд за умовами проживання усиновлених дітей до виповнення їм повноліття.

1.4. Контролювати своєчасність і повноту виплати державної соціальної допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною».

1.5. Дотримуватись правила спільного проживання братів та сестер при влаштуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

1.6. Забезпечити висвітлення в засобах масової інформації питань щодо стану подолання дитячої безпритульності і бездоглядності, захисту прав та інтересів дітей, розвитку сімейних форм виховання дітей та виконання соціальних програм. Випускати буклети, календарі, плакати на зазначену тематику.

2. Управлінню освіти міської ради (М. Грицан) активізувати роботу з упровадження інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

3. Відділу у справах молоді та спорту міської ради (В. Колесник):

3.1. Вживати заходів для додержання прав багатодітних сімей, зокрема забезпечення їх належного соціального захисту та передбачених законодавством пільг для таких сімей;

3.2. Сприяти діяльності громадських організацій у здійснення ними належного громадського контролю за додержанням прав дітей у навчальних закладах, спеціальних установах для дітей і закладах соціального захисту, в яких перебувають діти.

4. Відділу культури та туризму міської ради (У. Мандрусяк) організувати комплекс концертних програм та інформаційних заходів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились і складних життєвих обставинах, обдарованих дітей.

5. Міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Л.Галамейко):

5.1. Удосконалити роботу з підготовки потенційних опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів та відповідних соціальних працівників.

5.2. Підвищити ефективність соціальної роботи з сім’ями або з особами, які опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема, соціального супроводу сімей, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

5.3 Проводити інформаційні заходи з роз’яснення доцільності й необхідності запровадження сімейного виховання дітей, формування позитивного іміджу інститутів сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

5.4 Проводити навчальні семінари-тренінги для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники з метою їх підготовки до прийняття нової соціальної ролі, усвідомленого рішення до влаштування в сім’ю дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування.

6. Управлінню освіти міської ради (М. Грицан), відділу у справах молоді та спорту міської ради (В. Колеснику), відділу культури та туризму міської ради (У.Мандрусяк), міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей  та молоді (Л.Галамейко) про хід виконання рішення інформувати службу у справах дітей до 01.12.2012 року.

7. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – службу у справах дітей міської ради.

       8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови І. Граділя.



Міський голова                                                                                                        І. Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.