НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 10 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про доцільність позбавлення б..."  № 134 від 05.05.2022р. 
Документ №134 від 05.05.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

09.05.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 05.05.2022р.  № 134
 

Про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав

       

       Розглянувши позовну заяву, яку подала ____ до Коломийського міськрайонного суду про позбавлення батьківських прав _____ враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, заяви та представлені документи, керуючись статтями 11, 12, 15 Закону України "Про охорону дитинства", статтями 19, 164, 180 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав ____, 29.02.1976 року народження, по відношенню до доньки ___, 08.11.2007 року народження та доньки ____, 25.07.2009 року народження (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігорю ІВАХНЮКУ, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, головному спеціалісту сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО, головному спеціалісту сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Тетяні МАЛЬЧИНСЬКІЙ, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.



Міський голова                                                                               Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 05.05.2022 р. № 134


Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено документи, представлені громадянкою ___, яка виховує двох неповнолітніх доньок, ____, 08.11.2007 року народження та _____, 25.07.2009 року народження, щодо позбавлення батьківських прав їхнього батька, ____.

Встановлено, що громадяни ______ перебували у зареєстрованому шлюбі. Від подружнього життя у батьків народились дві доньки _____ 08.11.2007 року народження та _____, 25.07.2009 року народження. Однак, сімейне життя у громадян не склалося через відсутність взаєморозуміння між батьками.

Однак,  22 жовтня 2014 року шлюб між громадянами було розірвано, а дві доньки  залишились проживати разом із мамою.

Батько дитини, ____, 29.02.1976 року народження, не бере участі у вихованні доньок, перестав телефонувати, не надає жодної матеріальної допомоги на утримання дітей, перестав приходити і проявляти будь-які ознаки батьківської уваги до ____, 08.11.2007 року народження та ____, 25.07.2009 року народження.

____ намагається забезпечувати повноцінний фізичний, духовний та творчий розвиток дітям самостійно.

_____ не відомо де працює її колишній чоловік, проте відомо, що він перебував за кордоном.

Ще до розлучення ____ фактично припинив спілкування зі своєю дружиною та не цікавився життям дітей, тим, як вони зростають.

На даний час _____ не спілкується зі своїми дітьми. Матір дітей, ____, жодних перешкод не чинила, оскільки розуміла на скільки в житті дітей потрібна участь батька. Проте на жаль, для ____ роль батька не становила та не становить ніякої цінності.

_____ неодноразово хотіла отримати дозвіл батька для виїзду дітей за кордон, до країн Європейського союзу, оскільки це сприятиме розширенню світогляду доньок, добре позначиться на їх духовному та інтелектуальному розвитку як особистостей, так як доньки _____ цікавляться багатьма речами, займаються в різних розвиваючих гуртках, тому поїздки за кордон сприятимуть комунікабельності, вивченню мови, розширять кругозір дітей.

Однак, батько дітей, ____, зловживав своїми правами та не завжди була можливість отримати дозвіл від нього для забезпечення відпочинку дітей.

Зі своєї сторони, мати _____ при кожній можливості намагалась пояснити ____ на скільки важливим є участь, присутність та підтримка батька в житті дитини. Однак для ____ ніколи не було важливим як ростуть його діти, чим вони займаються і які мають потреби та бажання.

____ ніколи не цікавився навчанням своїх доньок в ліцеї, батьківські збори не відвідував, навчанням та вихованням дітей не цікавився.

Участь ____, як батька, в житті доньок взагалі відсутня.

На даний час діти й самі втратили віру та надію на батьківську опіку та піклування, вони адекватно оцінюють ситуацію та самі бажають позбавити свого батька, _____ батьківських прав щодо них.

       Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України громадянка має право звернутися з позовом до суду про позбавлення батьківських прав, так як є мамою з якою проживає дитина.

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянина, ____, 29.02.1976 року народження, батьківських прав по відношенню до двох доньок, ____, 08.11.2007 року народження та ____, 25.07.2009 року народження.




Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                        Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.