НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 10 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про можливість зняття діте..."  № 132 від 05.05.2022р. 
Документ №132 від 05.05.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

09.05.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 05.05.2022р.  № 132
 


Про затвердження висновку про можливість зняття дітей з реєстрації місця проживання та визнання дітей такими, що втратили право користування житловим приміщенням

       

       Розглянувши позовну заяву, яку подала громадянка ____ до Коломийського міськрайонного суду про визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням, а саме ____ та її двох малолітніх дітей ___ враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, та інші представлені документи, керуючись статтею 19 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


1. Затвердити висновок про можливість зняття дітей ___, 09.02.2013 року народження, та ____, 27.10.2009 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання їх такими, що втратили право користування житловим приміщенням (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігору ІВАХНЮКУ завідувачу сектору з опіки,  піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК та головному спеціалісту служби у справах дітей міської ради Ірині ПЕРЦОВИЧ виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.





Міський голова                                                Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

міської ради

від 05.05.2022 р. № 132


Висновок

про можливість зняття дітей ____ з реєстрації місця проживання та визнання їх такими, що втратили право користування житловим приміщенням


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено копію позовної заяви, поданої до Коломийського міськрайонного суду громадянкою ___ про визнання матері ____ разом з малолітніми дітьми ___ такими, що втратили право користування житловим приміщенням.

Згідно пункту 4 статті 19 Сімейного кодексу України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, обов’язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Пункт 5 статті 19 СК України передбачає, що орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору.

Встановлено, що ____, надалі – позивач, належить на праві приватної власності квартира № 4 по вулиці ___ в місті Коломия.

Згідно довідки про склад сім’ї від 16.07.2021 року № 000011178 виданої ТОВ «Коломия 911» в квартирі № 4 по вулиці ___ в місті Коломиї зареєстровані громадяни: ____, та двоє малолітніх дітей ___

Однак, мама з двома дітьми уже понад один рік не проживає у вище зазначеній квартирі без поважних причин. Відповідно до рішення Коломийського міськрайонного суду від 03.03.2020 року (справа № 346/493/20) шлюб між громадянами ___ розірвано. Згідно даного рішення суду місце проживання малолітніх дітей визначено з матір’ю. Позивач подає інформацію, що мама з дітьми проживає у квартирі №144 по вулиці __ у місті Харків. Діти відвідують загальноосвітні заклади в місті Харків.

Згідно з положеннями ст. 391 Цивільного кодексу України власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпорядження своїм майном.

Встановлено, що відповідачі не є членами сім’ї власниці будинку з якими б вони проживали та вели спільне господарство.

Пункт 2 статті 405 Цивільного кодексу України передбачає, що член сім’ї власника житла втрачає право на користування цим житлом у разі відсутності члена сім’ї без поважних причин понад один рік, якщо інше не встановлено домовленістю між ним і власником житла або законом.

Згідно акту обстеження умов проживання в квартирі № 4 по вулиці ___ у місті Коломиї мама з дітьми не проживає. Реєстрація місця проживання громадян має формальний характер.

Частиною 1 ст. 321 Цивільного кодексу України  передбачено, що право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

За таких обставин відповідачі порушують права власниці квартири на здійснення своїх прав.

На засіданнях комісії з питань захисту прав дитини 14.04.2022 року та 28.04.2022 року розглядалося дане питання.

Встановлено, що мама дітей ____не позбавлена батьківських прав, а отже, згідно своїх батьківських обов’язків зобов’язана забезпечити дітей впорядкованими умовами для проживання, виховання та розвитку, зареєструвати їхнє місце проживання.

Враховуючи наведене, вважаємо за можливе зняття дітей ___, 09.02.2013 року народження, та ___, 27.10.2009 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання їх такими, що втратили право користування квартирою № 4 по вулиці ____ в місті Коломиї.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                        Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.