НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 23 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про забезпечення в місті організованого відпочинку та о..."  № 116 від 24.04.2012р. 
Документ №116 від 24.04.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

28.04.2012



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 24.04.2012р.  № 116
 

Про забезпечення в місті організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2012 року


Згідно зі ст. 40, ст. 32 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України від 04.09.2008 р. №375-УІ «Про оздоровлення та відпочинок дітей» пріоритетом у діяльності місцевих органів влади є здійснення заходів, спрямованих на зміцнення здоров'я дітей шляхом організації оздоровлення та відпочинку.

Діяльність відповідних підрозділів міської ради направлена на виконання заходів, спрямованих на оздоровлення дітей, урізноманітнення та підвищення якості оздоровчого процесу.

В місті Коломиї проживає 6 684 дітей шкільного віку. Влітку поточного року перед нами ставиться задача охопити різними видами оздоровлення не менше 55 % дітей шкільного віку.

Під особливим контролем знаходиться питання оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги, а саме:

- в місті 32 дітей — сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування шкільного віку, які будуть оздоровлені на 100%;

- дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей планується охопити оздоровленням не менше 70 %, що складає 400 дітей шкільного віку.

Протягом червня на території міста будуть відкриті 10 пришкільних таборів з денним перебуванням. Тривалість змін під час літнього оздоровлення триватиме 21 день.

У всіх пришкільних дитячих таборах будуть створені належні умови для відпочинку та оздоровлення дітей, організації харчування, медичного обслуговування. Табори працюватимуть при повному забезпеченні педагогічними та медичними працівниками. Протягом літа 2012 року в дитячих оздоровчих закладах планується виховні, розважальні, культурно-масові, фізкультурно—оздоровчі та спортивні заходи, які будуть направлені на залучення молоді до здорового способу життя. Враховуючи вищенаведене виконком міської ради

вирішив:

       1. Інформацію про забезпечення в місті організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2012 року взяти до відома.

       2. Заступнику міського голови В.Тарновецькому, фінансовому управлінню (Г.Бакай), управлінню освіти (М.Грицан) підготувати і подати на розгляд міської ради пропозиції про збільшення фінансування на організацію відпочинку і оздоровлення дітей влітку 2012 року.

3. Затвердити склад координаційної ради з питань літнього оздоровлення дітей у 2012 році згідно додатку.

       4. Координаційній раді з питань літнього оздоровлення дітей у 2012 році забезпечити:

       - з 01.06.2012 року початок літньої оздоровчої кампанії;

       - до 01.05.2012 р. сформувати банк даних по категоріях дітей, оздоровлення яких здійснюватиметься за рахунок коштів обласного і міського бюджетів, та банк даних по категоріях дітей, оздоровлення яких здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету (відповідно до вимог ст.24 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 04.09.2008 р. №375-VI). Інформацію по категоріях дітей надіслати в головне управління у справах сім'ї,  молоді та спорту облдержадміністрації;

       - якісне та змістовне проведення І етапу обласної молодіжної науково-пізнавальної патріотичної програми «Чорний ліс - 2012»;

       - розміщення у засобах масової інформації оголошення про підбір дітей соціально незахищених категорій на відпочинок та оздоровлення влітку 2012 року;

       - охоплення організованим відпочинком та оздоровленням 3 677 дитини шкільного віку, враховуючи, що тривалість відпочинкової зміни становитиме не менше 14 днів, оздоровчої зміни – не менше 21 дня;

       - залучення коштів підприємств, установ, організацій, професійних спілок, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, коштів, передбачених на оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, позабюджетних фондів, а також добровільних внесків юридичних і фізичних осіб, коштів батьків та інших джерел, незаборонених законодавством, з метою збільшення кількості дітей, охоплених організованими формами відпочинку;

       - створення під час канікул умов для працевлаштування учнівської молоді, організації громадських робіт, функціонування пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням;

       - дотримання правопорядку в пришкільних таборах відпочинку;

       - контроль за дотриманням правил техніки безпеки, пожежної безпеки під час оздоровлення дітей;

       - дитячі заклади питною водою гарантованої якості;

       - контроль за зайнятістю підлітків, які знаходяться на обліку у службах у справах дітей, виховуються у неблагополучних сім’ях.

       5. Відділу у справах молоді та спорту міської ради (В.Л.Колеснику):

       - забезпечувати координацію проведення оздоровчої кампанії 2012 року;

       - до 15.05.2012 р. провести, разом із зацікавленими структурними підрозділами міської ради об'їзд дитячих пришкільних таборів щодо стану готовності до початку оздоровчої кампанії;

       - організувати направлення дітей на відпочинок та оздоровлення до  ДПУ «МДЦ «Артек» та до ДП «УДЦ «Молода гвардія».

       6. Управлінню освіти міської ради (М.М.Грицан):

       - забезпечити на належному рівні організацію та проведення пришкільних таборів та таборів праці і відпочинку;

       - розробити примірний план виховної роботи для дитячих пришкільних таборів;

       - організувати підготовку студентів-вихователів, інструкторів з плавання та фізичного виховання до роботи в дитячих пришкільних таборах, у т.ч. на волонтерських засадах.

       7. Міському відділу УМВС (О.С. Ілюк):

- забезпечити безоплатне супроводження колон автобусів під час перевезення дітей до оздоровчих закладів та у зворотному напрямі.

       - закріпити працівників міліції за дитячими оздоровчими закладами для забезпечення охорони порядку в зонах розташування об'єктів відпочинку дітей;

- спільно зі службою у справах дітей міської ради організувати роботу з профілактики правопорушень та злочинності серед неповнолітніх у літній період.

8. Службі у справах дітей міської ради (І.В.Івахнюк):

- вжити заходи з попередження бездоглядності дітей, скоєння ними правопорушень, жебракування та бродяжництва, особливо тих, які перебувають на профілактичному обліку;

       9. Управлінню праці та соціального захисту населення міської ради (Г.Гурак) забезпечити відпочинок дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

       10. Районній санітарно-епідеміологічній станції (М.М.Микитюк) забезпечити:

       - контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів у дитячих оздоровчих закладах різних типів;

       - безкоштовне обстеження дітей, які направляються на оздоровлення та відпочинок, студентів-вихователів, обслуговуючого персоналу пришкільних оздоровчих закладів.

       11. Центральній районній лікарні (І.Д. Садов’як) забезпечити:

       - проведення семінарів для медичного персоналу оздоровчих таборів з питань невідкладної допомоги дітям;

       - згідно із замовленнями оздоровчі пришкільні табори кадрами медичних працівників.

       12. Фінансовому управлінню міської ради (Г.Д.Бакай) забезпечити своєчасне фінансування оздоровчої кампанії в межах коштів, передба­чених в міському бюджеті на 2012 рік.

13. Міськрайонному центру зайнятості (М.Д.Мацьків):

       - вивчити можливості та брати участь в організації сезонних робіт для учнівської та студентської молоді у вільний від навчання час на підприємствах міста з оплатою праці за рахунок підприємств;

       - до 20 травня 2012 року провести профорієнтаційні тренінги і організувати інформаційні семінари з питань вторинної зайнятості учнівської та студентської  молоді за безпосередньою участю роботодавців.

14. Відділу культури та туризму міської ради (У.І.Мандрусяк) впродовж літніх шкільних канікул:

       - забезпечити організацію безкоштовних театралізованих вистав та відвідувань музеїв, виставок для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей, які відпочивають в пришкільних таборах відпочинку;

       - активно впроваджувати форми роботи з дітьми, спрямованої на  виховання у них національної свідомості, почуття патріотизму, на відродження національних обрядів та звичаїв.

       15. Міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Л.О.Галамейко) проводити на базі пришкільних таборів для дітей та підлітків соціально-незахищених категорій населення міста:

       - тренінгові роботи з питань профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, пропаганду здорового способу життя, підготовки молоді до подружнього життя;

       - психологічні консультації з питань взаємовідносин дітей з однолітками та батьками, гармонійного розвитку особистості;

       - консультативні та тренінгові заняття щодо поширення знань Конвенції ООН про права дитини, збереження репродуктивного здоров’я, підготовки до сімейного життя.

       16. Коломийському педагогічному коледжу Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника (В.І.Ковтун) організувати проведення практики студентів в пришкільних таборах та забезпечити відповідну підготовку до проходження практики.

       17. Відділу інформаційної політики та зв'язків з громадськістю  міської ради (М.М.Реп’ях) забезпечити висвітлення в засобах масової інформації проведення підготовки, організації оздоровлення та відпочинку дітей, позитивного досвіду впровадження нових форм і методів роботи пришкільних таборів.

       18. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на відділ у справах молоді та спорту міської ради.

       19. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови І. Граділя.

Міський голова                                                                                                          І.Слюзар

Додаток

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 24.04.2012 № 116


Склад координаційної ради

з питань літнього оздоровлення  дітей влітку 2012 року


Граділь І. І.

-  голова координаційної  ради, заступник міського голови

Грицан М.М.

- заступник голови координаційної ради, начальник       управління освіти міської ради

Колесник В.Л.

- заступник голови координаційної ради, начальник відділу справах молоді та спорту міської ради

Кудла А.Г.

– секретар координаційної ради, спеціаліст 1 категорії відділу у справах молоді та спорту        міської ради

Члени координаційної ради:

Бакай Г. Д.

– начальник фінансового управління міської ради

Пилипчук В.І.

– голова ради профкомів працівників освіти

Вацик І. Я.

– начальник районного відділу головного управління МНС

ГаламейкоЛ.О.

– директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Мацьків М.Д.

– директор міськрайонного центру зайнятості

Гурак Г. Я.

– начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради

Реп’ях М.М.

– начальник відділу інформаційної політики та зв'язків з громадськістю  міської ради

Івахнюк І. В.

– начальник служби у справах дітей міської ради

Ковтун В. І.

– директор Коломийського педагогічного коледжу державного вищого навчального закладу «Прикарпатський національний університет ім.В.Стефаника»

Василецький В.В.

– начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей МВ УМВС

Мандрусяк У. І.

– начальник відділу культури  і туризму міської ради

Микитюк М. М.

–  головний державний санітарний лікар

Мельничук В.Б.

– в.о. заступника головного лікаря ЦРЛ з питань охорони материнства і дитинства

Хільчук Ф.Ф.

– виконавчий директор Фонду державного страхування з тимчасової втрати працездатності




Керуючий справами виконкому                                                      А. Грицан



2011-2024 © Всі права застережено.