НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 14 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку щодо участі батька у вихованн..."  № 122 від 20.04.2022р. 
Документ №122 від 20.04.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

24.04.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 20.04.2022р.  № 122
 

Про затвердження висновку щодо участі батька у вихованні дитини


Розглянувши позовну заяву та представлені документи громадянкою ____, 22.07.1988 року народження, до ____ про визначення способу участі батька у вихованні дитини, справа № ____, враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини та керуючись статтями 19, 157, 159 Сімейного кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Затвердити висновок щодо участі батька ____, 04.03.1986 року народження, у вихованні дитини _____, 01.01.2017 року народження (додається).

       2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігорю ІВАХНЮКУ, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК, головному спеціалісту сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО та головному спеціалісту служби у справах дітей міської ради Ірині ПЕРЦОВИЧ виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.




Міський голова                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 20.04.2022 р. № 122


Висновок 

щодо участі батька у вихованні малолітньої дитини


Службою у справах дітей Коломийської міської ради розглянуто та вивчено позовну заяву та документи, представлені громадянкою ____, 22.07.1988 року народження, яка є матір’ю малолітнього ____, 01.01.2017 року народження, про визначення способу участі батька ____ у вихованні та спілкуванні з сином, який проживає окремо від нього.

Встановлено, що від шлюбного життя в подружжя 01 січня 2017 року народився син – ___.

Спільне життя не склалося, 11 січня 2019 року згідно рішення Коломийського міськрайонного суду шлюб між подружжям розірвано, дитину залишено проживати із матір’ю. Фактично з моменту розлучення між батьками виникли непорозуміння щодо прийняття участі батька у вихованні сина. 

       В 2018 році на підставі заяви батька ____ прийняте рішення виконавчого комітету Коломийської міської ради від 27.11.2018 року № 282 «Про визначення способів участі батька у вихованні та спілкуванні з малолітнім сином», відповідно до якого громадянину встановлено конкретні дні і години побачення з сином у присутності матері дитини. 08.07.2021 року за заявою ____ на комісії з питань захисту прав дитини було рекомендовано батькові один день на тиждень проводити час з сином без присутності мами.

____ стверджує, що мати дитини чинить перешкоди у спілкуванні його з сином. З червня 2021 року батько не бачився з сином. А мати, доводить, що вона не чинить перешкод в участі батька у вихованні дитини, однак при зустрічах ____ проявляє агресію до неї та чинить психологічне насильство по відношенню до сина. З даного приводу громадянка неодноразово зверталася в правоохоронні органи, про що свідчать протоколи про адміністративне правопорушення.

___ звернулася до суду з проханням встановити графік та способи участі батька ___ у вихованні сина, а саме – два рази на місяць в присутності матері дитини з урахуванням бажання та стану здоров’я малолітнього сина.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 14.04.2022 року, розглянуто питання щодо розв’язання спору про участь батька ____ у вихованні та вільному спілкуванні з сином ___, 01.01.2017 року народження. Комісія не виявила причин, через які б батько не міг займатися вихованням свого сина.

Згідно з частиною 1 статті 12 Закону України «Про охорону дитинства», частинами 2, 3 статті 150 та статті 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Згідно статті 157 СК України питання виховання дитини вирішується батьками спільно. Той з батьків, хто проживає окремо від дитини, зобов’язаний брати участь у її вихованні і має право на особисте спілкування з нею. Той із батьків, з ким проживає дитина, не має права перешкоджати тому з батьків, хто проживає окремо, спілкуватися з дитиною та брати участь у її вихованні, якщо таке спілкування не перешкоджає нормальному розвиткові дитини.

       Виходячи з інтересів дитини, враховуючи пропозиції батьків дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне рекомендувати Коломийському міськрайонному суду визначити ___ способи участі у вихованні та спілкуванні з малолітнім сином ___, та призначити наступний графік:

Встановити ____ для участі у вихованні та спілкуванні з малолітнім сином ___, 01.01.2017 року народження, такі дні та години:

- кожного вівторка та суботи з 13.00 год. до 16.00 год. (перший місяць у присутності матері дитини);

- на період літніх канікул (червень – серпень) кожного вівторка та суботи з 13.00 год. до 18.00 год.

При неможливості виконання графіку батько завчасно повідомляє матір, а матір – батька дитини.         



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                       Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




2011-2024 © Всі права застережено.