НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 14 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про визначення місця проживан..."  № 121 від 20.04.2022р. 
Документ №121 від 20.04.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

24.04.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 20.04.2022р.  № 121
 

Про затвердження висновку про визначення місця проживання дитини


Розглянувши позовну заяву ___ про визначення місця проживання малолітньої дитини ___ враховуючи думку батька ____, пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, керуючись частинами 4, 5 статті 19 Сімейного кодексу України, постановою судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 14.12.2016 року, пунктом 72 «Порядку провадження діяльності органами опіки та піклування пов'язаної із захистом прав дитини», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року № 866, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Затвердити висновок про визначення місця проживання дитини ___, 03.02.2015 року народження, з батьком ____, 23.02.1991 року народження, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігорю ІВАХНЮКУ, завідувачу сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині МИСЛИВЧУК та головним спеціалістам сектору з питань опіки піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі ГРИЦКО і Тетяні МАЛЬЧИНСЬКІЙ, виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.



Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 20.04.2022 р. № 121

Висновок

про визначення місця проживання дитини

       

Розглянувши документи представлені громадянкою ___ про визначення місця проживання дитини ___ служба у справах дітей вивчила дане питання.

       Встановлено, що громадяни ___ мали приязні взаємовідносини і у 2013 році уклали шлюб у Відділі державної реєстрації актів цивільного стану Бродівського районного управління юстиції у Львівській області, актовий запис № 29.

       Від подружнього життя у громадян народилася дочка ___.

У 2021 році шлюб між ____, 23.02.1991 р.н. та ___, 30.08.1990 р.н. розірвано згідно рішення Коломийського міськрайонного суду в Івано-Франківській області (справа № ___).

09.09.2021 р. ____ звернулася до Коломийського міськрайонного суду з позовною заявою про визначення місця проживання малолітньої ____ разом з мамою.

У своїй позовній заяві ___ повідомляє, що у них не склалося життя з ___ оскільки між ними зникло взаєморозуміння та повага дин до одного.

На даний час мама проживає разом з донькою на орендованій квартирі, яку оплачує ____

____ офіційно перебуває на військовій службі у військовій частині А 4267, тому має змогу матеріально утримувати та доглядати за дитиною.

____ офіційно непрацевлаштована, постійного місця проживання та доходу немає. Має бажання виїхати на постійне місце проживання у місто Броди, Львівської області, проте жодних документів про наявне житло чи акту обстеження умов проживання не представила.

12.04.2022 року комісія з представників служби у справах дітей міської ради провела обстеження умов проживання сім'ї ____ по вул. ___ у місті Коломиї. Квартира розташована на 3 поверсі 5 поверхового будинку та складається з 2-х кімнат, кухні, коридору, санвузла та балкону. Умови проживання сім'ї задовільні.

Питання про визначення місця проживання дитини розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 14.04.2022 року.

На засіданні комісії ____ повідомила, що хоче щоб, її малолітня донька залишилася проживати з нею. Однак батько дитини, ____ розповів, що мама немає постійного доходу, не працює, немає власного житла, тому не зможе забезпечити дитині належні умови проживання та виховання.

____ є ученицею 1-А класу Коломийського ліцею № 8. Дівчинка проживає у місті Коломиї від народження та має тут багато друзів.

Встановлено, що у дитини гарні взаємовідносини і повне порозуміння з батьком. _____ організовує дитині додаткове навчання з педагогами, турбується про загальний розвиток дитини, забезпечує участь у різноманітних позакласних гуртках та секціях. Батько матеріально забезпечує свою дочку, дбає про її повноцінне харчування.

Відповідно до пункту 72 постанови КМУ від 24.09.2008 р. № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», місце проживання дитини не може бути визначене з тим із батьків, який не має самостійного доходу, зловживає спиртними напоями або вживає наркотичні засоби, своєю поведінкою може зашкодити здоров'ю та розвитку дитини.

Комісія не виявила причин, через які б батько не міг займатися вихованням своєї дитини.

       Виходячи з інтересів дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітньої ____, 03.02.2015 року народження, з батьком _______, 23.02.1991 року народження.





Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                   Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




2011-2024 © Всі права застережено.