НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 27 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про стан надання адміністративних послуг управліннями т..."  № 86 від 27.03.2012р. 
Документ №86 від 27.03.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

31.03.2012



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 27.03.2012р.  № 86
 

Про стан надання адміністративних послуг управліннями та відділами міської ради


З метою забезпечення відкритості та доступності інформації щодо порядку надання адміністративних послуг та на виконання Указу Президента України від 03.07.2009 №508/2009 “Про заходи із забезпечення додержання прав фізичних та юридичних осіб щодо одержання адміністративних (державних) послуг”, постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2009 року №737 „Про заходи щодо упорядкування адміністративних послуг”, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

вирішив:


1. Інформацію про стан надання адміністративних послуг управліннями та відділами міської ради взяти до відома.

2. Затвердити стандарти адміністративних послуг, що надаються управліннями та відділами Коломийської міської ради під час здійснення власних (самоврядних) повноважень згідно з додатками.

3. Керівникам управлінь та відділів міської ради забезпечити виконання стандартів та, при необхідності, забезпечити своєчасне внесення відповідних змін до стандартів їх надання.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників міського голови згідно функціональних обов'язків.





Міський голова                                                                                                                  І.Слюзар


                                                                                               Додаток 1

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради щодо видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки для розміщення і будівництва індивідуального (садибного) житлового будинку, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без врахування мансардного поверху) площею до 300 квадратних метрів, господарських будівель і споруд, гаражів, елементів інженерного захисту, благоустрою та озеленення земельної ділянки


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – надання будівельного паспорта забудови земельної ділянки на будівництво індивідуального (садибного) житлового будинку, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без врахування мансардного поверху) площею до 300 квадратних метрів, господарських будівель і споруд, гаражів, елементів інженерного захисту, благоустрою та озеленення земельної ділянки, що визначає комплекс містобудівних та архітектурних вимог відповідно до містобудівної документації.

1.2. Призначення послуги – реалізація суб’єктами господарювання та фізичними особами права забудови земельної ділянки, що перебуває у власності або користуванні.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                 тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Фізичні особи та суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання будівельного паспорта забудови земельної ділянки.

4.2. Копія паспорта громадянина України, завірена підписом заявника.

4.3. Копія нотаріально завіреного доручення особі на право представляти інтереси у Коломийській  міській раді зацікавленої особи щодо отримання будівельного паспорта (при необхідності).

4.4. Нотаріально завірена копія документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою (державний акт на землю, договір оренди землі) та копії правовстановлюючих документів (договір купівлі-продажу, договір дарування або міни, свідоцтво на спадщину).

4.5. Завірена нотаріально згода співвласників земельної ділянки (житлового будинку) на забудову (при наявності таких).

4.6. Завірена нотаріально згода сусідніх землекористувачів (у разі, якщо проектований об’єкт пропонується розмістити по спільній межі).

4.7. Черговий  кадастровий план (витяг із земельного кадастру).

4.8. Топографічне знімання (М 1:500), виконане «КП госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро», або іншою ліцензованою організацією, яке відображає існуючу ситуацію (термін придатності якого 2 роки), з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж. 

4.9. Ескіз намірів, забудови виконаний організацією, що має відповідну ліцензію (додаток 18).

4.10. Технічні умови на інженерне забезпечення (при наявності).

4.11. Позитивний висновок управління охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА про можливість та умови здійснення містобудівних, архітектурних і ландшафтних перетворень на території історичного ареалу міста (у випадку розміщення об’єктів в історичному ареалі міста).

4.12.  Історико-містобудівне обґрунтування, погоджене у встановленому порядку (у разі розміщення об’єктів в історичному ареалі міста).

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні будівельного паспорта забудови земельної ділянки:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання будівельного паспорта забудови земельної ділянки.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України «Про звернення громадян», або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Фізична особа, або суб’єкт господарювання, яка має намір отримати будівельний паспорт забудови земельної ділянки, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу, звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання будівельного паспорта забудови земельної ділянки за встановленою формою та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання будівельного паспорта забудови земельної ділянки разом із документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається  та реєструється у відділі архітектури та містобудування  управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування готує будівельний паспорт забудови земельної ділянки та видає заявнику.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги – 10 робочих днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

7.4. Невідповідність намірів забудови земельної ділянки вимогам містобудівної документації на місцевому рівні, будівельним нормам, державним стандартам і правилам.

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення питання заявник отримує будівельний паспорт забудови земельної ділянки.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово у десятиденний термін з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи заявник здає безпосередньо у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Будівельний паспорт за результатами розгляду звернення видається заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:

Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.,

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень.

У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності».

17.2. Закон України «Про звернення громадян».

17.3. Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».

17.4. Закон України «Про охорону культурної спадщини».

17.5. Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.07.2011 № 103 «Про затвердження Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки».





Керуючий справами виконкому                                                                                    А. Грицан



                                                                                               Додаток 2

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради щодо видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на проектування та будівництво об’єктів архітектури та  містобудування, встановлення тимчасових збірно-розбірних споруд торгівельного, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності площею більше 30-и квадратних метрів, не вище одного поверху


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, що містить комплекс планувальних та архітектурних вимог до проектування і будівництва щодо поверховості та щільності забудови земельної ділянки, відступів будинків і споруд від червоних ліній, меж земельної ділянки, її благоустрою та озеленення, інші вимоги до об’єктів будівництва, встановлені законодавством та містобудівною документацією.

1.2. Призначення послуги – реалізація суб’єктами господарювання та фізичними особами права забудови земельної ділянки, що перебуває у власності або користуванні.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Фізичні особи та суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.

4.2. Копія паспорта громадянина України, завірена підписом заявника.

4.3. Копія нотаріально завіреного доручення особі на право представляти інтереси у Коломийській міській раді зацікавленої особи щодо отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки (при необхідності).

4.4. Нотаріально завірена копія документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою (державний акт на землю, договір оренди землі), та копії правовстановлюючих документів (договір купівлі-продажу, договір дарування або міни, свідоцтво на спадщину).

4.5. Завірена нотаріально згода співвласників земельної ділянки (об’єкту нерухомості) на забудову (при наявності таких).

4.6. Завірена нотаріально згода сусідніх землекористувачів (у разі, якщо проектований об’єкт пропонується розмістити по спільній межі).

4.7. Топографічне знімання (М 1:500), виконане «КП госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро», або іншою ліцензованою організацією, яке відображає існуючу ситуацію (термін придатності якого 2 роки), з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж. 

4.8. Містобудівний розрахунок з техніко-економічними показниками запланованого об’єкта будівництва, виконаний організацією, що має відповідну ліцензію (додаток 17).

4.9. Черговий  кадастровий план (витяг із земельного кадастру).

4.10. Технічні умови на інженерне забезпечення (при наявності).

4.11. Позитивний висновок управління охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА про можливість та умови здійснення містобудівних, архітектурних і ландшафтних перетворень на території історичного ареалу міста (у разі розміщення об’єктів в історичному ареалі міста).

4.12. Історико-містобудівне обґрунтування, погоджене у встановленому порядку (у разі розміщення об’єктів в історичному ареалі міста).

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні містобудівних умов та обмежень:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на проектування та будівництво об’єктів архітектури та містобудування, встановлення тимчасових збірно-розбірних споруд торгівельного, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності площею більше 30-и квадратних метрів, не вище одного поверху.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Фізична особа, або cуб’єкт господарювання, яка має намір отримати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки за встановленою формою та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки разом із документами, що додаються до неї.

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування готує містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки протягом 10-и робочих днів від дати реєстрації заяви та видає заявнику.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги – 10 робочих днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

7.4. Невідповідність намірів забудови земельної ділянки вимогам містобудівної

документації на місцевому рівні, будівельним нормам, державним стандартам і правилам.

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення питання заявник отримує містобудівні умови та обмеженння забудови земельної ділянки.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово у десятиденний термін з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи безпосередньо здає заявник  у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Містобудівні умови та обмеження за результатами розгляду звернення видаються заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради::

Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень.

У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування  управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності».

17.2. Закон України «Про звернення громадян».

17.3. Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».

17.4. Закон України «Про охорону культурної спадщини».

17.5. Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07.07.2011 № 109 «Про затвердження Порядку надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст».





Керуючий справами виконкому                                                                                  А. Грицан




                                                                                              Додаток 3

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради щодо видачі будівельного паспорта на реконструкцію, реставрацію індивідуального (садибного) житлового будинку, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без врахування мансардного поверху) площею до 300 квадратних метрів, господарських будівель і споруд, гаражів, елементів інженерного захисту, благоустрою та озеленення земельної ділянки


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – надання будівельного паспорта на реконструкцію індивідуального (садибного) житлового будинку, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без врахування мансардного поверху) площею до 300 квадратних метрів, господарських будівель і споруд, гаражів, елементів інженерного захисту, благоустрою та озеленення земельної ділянки, який визначає комплекс містобудівних та архітектурних вимог відповідно до містобудівної документації.

1.2. Призначення послуги – реалізація суб’єктами господарювання та фізичними особами права забудови земельної ділянки, що перебуває у власності або користуванні.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Фізичні особи та суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання будівельного паспорта на реконструкцію, реставрацію.

4.2. Копія паспорта громадянина України, завірена підписом заявника.

4.3. Копія нотаріально завіреного доручення особі на право представляти інтереси у Коломийській  міській раді зацікавленої особи щодо отримання будівельного паспорта (при необхідності).

4.4. Нотаріально завірена копія документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою (державний акт на землю), та копії правовстановлюючих документів (договір купівлі-продажу, договір дарування або міни, свідоцтво на спадщину).

4.5. Завірена нотаріально згода співвласників земельної ділянки (об’єкту нерухомості) на реконструкцію (при наявності таких).

4.6. Завірена нотаріально згода сусідніх землекористувачів (у разі, якщо проектований об’єкт пропонується розмістити по спільній межі).

4.7. Завірена у встановленому порядку копія технічного паспорта на об’єкт нерухомості.

4.8. Черговий  кадастровий план (витяг із земельного кадастру).

4.9. Фотофіксація земельної ділянки та об’єкту (з оточенням).

4.10. Топографічне знімання (М 1:500), виконане «КП госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро», або іншою ліцензованою організацією, яке відображає існуючу ситуацію (термін придатності якого 2 роки), з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж. 

4.11. Акт обстеження технічного стану об’єкту нерухомості  із висновком про можливість проведення реконструкції (реставрації) виконаний організацією, що має відповідну ліцензію.

4.12. Ескіз намірів, забудови виконаний організацією, що має відповідну ліцензію. (додаток 18).

4.13. Технічні умови на інженерне забезпечення (при наявності).

4.14. Історико-містобудівне обґрунтування, погоджене у встановленому порядку (у разі розміщення об’єктів в історичному ареалі міста та зміни їх зовнішніх розмірів чи надбудови).

    1. Позитивний висновок  управління охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА про можливість та умови здійснення містобудівних, архітектурних і ландшафтних перетворень на території історичного ареалу міста (у випадку, якщо об’єкт не є пам’яткою).

4.16. Комплект зброшурованих матеріалів, визначених розділом “Попередні роботи“ ДБН А.2.2-6-2008 (у разі, якщо об’єкт є пам’яткою) у складі: акт огляду технічного стану пам’ятки, акт про категорію складності пам’ятки, акт втрати первісного вигляду пам’ятки, фотофіксація сучасного стану об’єкта і його елементів, короткі історико-бібліографічні відомості, попередні інженерні, технологічні, археологічні обстеження (за необхідності, встановленої у ДБН А.2.2-6-2008), програма (план) натурних досліджень (за необхідності, встановленої у ДБН А.2.2-6-2008), концептуальні проектні вирішення або програма науково-реставраційних робіт (пояснювальна записка та графічні матеріали), в разі, якщо об’єкт є пам’яткою архітектури.

4.17. Завірена копія ліцензії на проектування пам’яток архітектури

клас відповідальності СС-2, СС-3 (у разі, якщо будівля є пам’яткою архітектури).

4.18. Висновок управління охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА про умови пристосування та характер реставрації (у разі, якщо об’єкт є пам’яткою).

4.19. Реставраційне завдання на проектування, погоджене у встановленому порядку (у разі, якщо об’єкт є пам’яткою).

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні будівельного паспорта на реконструкцію, реставрацію:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання будівельного паспорта на реконструкцію, реставрацію.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Фізична особа, або суб’єкт господарювання, яка має намір отримати будівельний паспорт на реконструкцію, реставрацію, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу  звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання будівельного паспорта на реконструкцію, реставрацію за встановленою формою та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання будівельного паспорта на реконструкцію, реставрацію разом із документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування  управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування готує будівельний паспорт на реконструкцію, реставрацію протягом 10-и робочих днів від дати реєстрації заяви та видає заявнику.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги

Строк надання адміністративної послуги – 10 робочих днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

7.4. Невідповідність намірів забудови земельної ділянки вимогам містобудівної документації на місцевому рівні, будівельним нормам, державним стандартам і правилам.

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач

8.1. У разі позитивного вирішення питання заявник отримує будівельний паспорт на реконструкцію, реставрацію.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово у десятиденний термін з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності

10.1.Документи заявник  здає безпосередньо у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Будівельний паспорт за результатами розгляду звернення видається заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:

Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень.

У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти

17.1. Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності».

17.2. Закон України «Про звернення громадян».

17.3. Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».

17.4. Закон України «Про охорону культурної спадщини».

17.5. Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.07.2011 № 103 “Про затвердження Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки“.





Керуючий справами виконкому                                                                                  А. Грицан




                                                                                               Додаток 4

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради щодо видачі містобудівних умов та обмежень на реконструкцію, реставрацію об'єктів архітектури та містобудування


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – визначення можливості реконструкції, реставрації об’єкта архітектури та містобудування і надання містобудівних умов та обмежень на реконструкцію, реставрацію відповідно до вимог містобудівної документації..

1.2. Призначення послуги – реалізація суб’єктами господарювання та фізичними особами на реконструкцію, реставрацію об’єкта, що перебуває у власності або користуванні.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Фізичні особи та суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання  містобудівних умов та обмежень на реконструкцію, реставрацію об’єктів архітектури та містобудування.

4.2. Копія паспорта громадянина України, завірена підписом заявника.

4.3. Копія нотаріально завіреного доручення особі на право представляти інтереси у Коломийській міській раді зацікавленої особи щодо отримання містобудівних умов та обмежень на реконструкцію, реставрацію об’єктів архітектури та містобудування  (при необхідності).

4.4. Нотаріально завірена копія документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою (державний акт на землю, договір оренди землі), та копії правовстановлюючих документів (договір купівлі-продажу, договір дарування або міни, свідоцтво на спадщину).

4.5. Завірена нотаріально згода співвласників земельної ділянки (об’єкту нерухомості) на реконструкцію (при наявності таких).

4.6. Завірена нотаріально згода сусідніх землекористувачів (у разі, якщо проектований об’єкт пропонується розмістити по спільній межі).

4.7. Засвідчена у встановленому порядку копія технічного паспорта на об’єкт нерухомості.

4.8. Акт обстеження технічного стану об’єкту нерухомості  із висновком про можливість проведення реконструкції (реставрації) виконаний організацією, що має відповідну ліцензію.

4.9. Черговий  кадастровий план (витяг із земельного кадастру).

4.10. Фотофіксація земельної ділянки та об’єкту (з оточенням).

4.11. Топографічне знімання (М 1:500), виконане «КП госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро», або іншою ліцензованою організацією, яке відображає існуючу ситуацію (термін придатності якого 2 роки), з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж. 

4.12. Містобудівний розрахунок з техніко-економічними показниками запланованого об’єкта будівництва, виконаний організацією, що має відповідну ліцензію. (додаток 17).

4.13. Технічні умови на інженерне забезпечення (при наявності).

4.14. Історико-містобудівне обґрунтування, погоджене у встановленому порядку (у разі розміщення об’єктів в історичному ареалі міста та зміни їх зовнішніх розмірів чи надбудови).

4.15. Позитивний висновок  управління охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА про можливість та умови здійснення містобудівних, архітектурних і ландшафтних перетворень на території історичного ареалу міста (у випадку, якщо об’єкт не є пам’яткою).

4.16. Комплект зброшурованих матеріалів, визначених розділом “Попередні роботи“ ДБН А.2.2-6-2008 (у разі, якщо об’єкт є пам’яткою) у складі: акт огляду технічного стану пам’ятки, акт про категорію складності пам’ятки, акт втрати первісного вигляду пам’ятки, фотофіксація сучасного стану об’єкта і його елементів, короткі історико-бібліографічні відомості, попередні інженерні, технологічні, археологічні обстеження (за необхідності, встановленої у ДБН А.2.2-6-2008), програма (план) натурних досліджень (за необхідності, встановленої у ДБН А.2.2-6-2008), концептуальні проектні вирішення або програма науково-реставраційних робіт (пояснювальна записка та графічні матеріали), в разі, якщо об’єкт є пам’яткою архітектури.

4.17. Завірена копія ліцензії на проектування пам’яток архітектури клас відповідальності СС-2, СС-3 (у разі, якщо будівля є пам’яткою архітектури).

4.18. Висновок управління охорони історичного середовища про умови пристосування та характер реставрації (у разі, якщо об’єкт є пам’яткою).

4.19. Реставраційне завдання на проектування, погоджене у встановленому порядку (у разі, якщо об’єкт є пам’яткою).

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні містобудівних умов та обмежень на реконструкцію, реставрацію:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання містобудівних умов та обмежень на реконструкцію, реставрацію.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Фізична особа, або cуб’єкт господарювання, яка має намір отримати містобудівні умови та обмеження на реконструкцію, реставрацію, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу  звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання містобудівних умов та обмежень на реконструкцію, реставрацію об’єктів архітектури та містобудування за встановленою формою та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання містобудівних умов та обмежень на реконструкцію, реставрацію разом з документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування готує містобудівні умови та обмеження на реконструкцію, реставрацію протягом 10-и робочих днів від дати реєстрації заяви та видає заявнику.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги – 10 робочих днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

7.4. Невідповідність намірів забудови земельної ділянки вимогам містобудівної документації на місцевому рівні, будівельним нормам, державним стандартам і правилам.

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення питання одержувач отримує містобудівні умови та обмеження на реконструкцію, реставрацію об’єкта архітектури та містобудування.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово у десятиденний термін з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи безпосередньо здає заявник  у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Містобудівні умови та обмеження за результатами розгляду звернення видаються заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:

Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень.

У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти

17.1. Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності».

17.2. Закон України «Про звернення громадян».

17.3. Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».

17.4. Закон України «Про охорону культурної спадщини».

17.5. Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07.07.2011 № 109 «Про затвердження Порядку надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст».


Керуючий справами виконкому                                                                                 А. Грицан




                                                                                               Додаток 5

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради щодо видачі містобудівних умов та обмежень на реконструкцію, реставрацію окремих частин житлових та нежитлових приміщень (будівель) без зміни зовнішніх геометричних розмірів їх фундаментів у плані, зміни функції житлового приміщення на нежитлову або зміни функції нежитлового приміщення на житлову, зміни техніко-економічних показників житлових та нежитлових приміщень (будівель)


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – визначення можливості реконструкції, реставрації окремих частин житлових та нежитлових приміщень (будівель) без зміни зовнішніх геометричних розмірів їх фундаментів у плані, зміни функції житлового приміщення на нежитлову або зміни функції нежитлового приміщення на житлову, зміни техніко-економічних показників житлових та нежитлових приміщень (будівель) відповідно до вимог встановлених державними будівельними нормами.

1.2. Призначення послуги – реалізація суб’єктами господарювання та фізичними особами права проведення реконструкції, реставрації приміщень, що перебувають в їхній власності або оренді.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Фізичні особи та суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Заява (встановленої форми)  на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання містобудівних умов та обмежень на реконструкцію, реставрацію окремих частин житлових та нежитлових приміщень (будівель) без зміни зовнішніх геометричних розмірів їх фундаментів у плані, зміни функції житлового приміщення на нежитлову або зміни функції нежитлового приміщення на житлову, зміни техніко-економічних показників житлових та нежитлових приміщень (будівель).

4.2. Копія паспорта громадянина України, завірена підписом заявника.

4.3. Копія нотаріально завіреного доручення особі на право представляти інтереси у Коломийській  міській раді зацікавленої особи щодо отримання містобудівних умов та обмежень (при необхідності).

4.4. Нотаріально завірена копія документа, що засвідчує право власності або користування об’єктом нерухомості (державний акт,  договір оренди), та копії правовстановлюючих документів (договір купівлі-продажу, договір дарування або міни, свідоцтво на спадщину).

4.5. Завірена нотаріально згода співвласників об’єкту нерухомості на реконструкцію, реставрацію (при наявності таких).

4.6. Засвідчена у встановленому порядку копія технічного паспорта на об’єкт нерухомості.

4.7. Копія поверхових планів будівлі, завірена директором коломийського  комунального підприємства, що обслуговує житловий фонд.

4.8. Акт обстеження технічного стану об’єкту нерухомості  із висновком про можливість проведення реконструкції (реставрації) виконаний організацією, що має відповідну ліцензію.

4.9. Передпроектні роботи (містобудівний розрахунок) виконані та завірені ліцензованою проектною організацією, з фотофіксацією об’єкта.

4.10. У разі розширення площі приміщень за рахунок площ загального користування (у тому числі горищ, підвалів, коридорів) – завірена нотаріально згода всіх власників квартир житлового будинку.

4.11. У разі облаштування зовнішнього входу, що передбачає часткове втручання в існуюче підвальне перекриття – завірена нотаріально згода власника(ів) підвального приміщення.

4.12. У разі влаштування окремого входу з виступом елементів входу за межі існуючого приміщення (будівлі) топографічне знімання (М 1:500), виконане «КП госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро», або іншою ліцензованою організацією, яке відображає існуючу ситуацію (термін придатності якого 2 роки), з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж. 

4.13. У разі розширення площі приміщень за рахунок площ загального користування (у тому числі горищ , підвалів, коридорів) – засвідчена у встановленому порядку копія дозволу уповноваженого органу Коломийської  міської ради про приєднання площ загального користування.

4.14. У разі зміни функції житлового приміщення на нежитлову – копія дозволу уповноваженого органу Коломийської міської ради про надання дозволу на використання приміщення як нежитлового.

4.15. Довідка за формою Ф-2 на приміщення, яке планується реконструювати.

4.16. У разі встановлення (використання існуючого) газового обладнання у приміщеннях, розташованих у будівлях, спорудах, у яких відсутнє централізоване теплопостачання – попередні технічні умови на газопостачання приміщень, які підлягають реконструкції.

4.17. Акт про приймання в експлуатацію димових і вентиляційних каналів у житлових будинках (у разі встановлення газового обладнання для теплопостачання приміщень).

4.18. Позитивний висновок  управління охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА про можливість та умови здійснення містобудівних, архітектурних і ландшафтних перетворень на території історичного ареалу міста (у випадку, якщо об’єкт не є пам’яткою).

4.19. Комплект зброшурованих матеріалів, визначених розділом “Попередні роботи“ ДБН А.2.2-6-2008 (у разі, якщо об’єкт є пам’яткою) у складі: акт огляду технічного стану пам’ятки, акт про категорію складності пам’ятки, акт втрати первісного вигляду пам’ятки, фотофіксація сучасного стану об’єкта і його елементів, короткі історико-бібліографічні відомості, попередні інженерні, технологічні, археологічні обстеження (за необхідності, встановленої у ДБН А.2.2-6-2008), програма (план) натурних досліджень (за необхідності, встановленої у ДБН А.2.2-6-2008), концептуальні проектні вирішення або програма науково-реставраційних робіт (пояснювальна записка та графічні матеріали), в разі, якщо об’єкт є пам’яткою архітектури.

4.20. Завірена копія ліцензії на проектування пам’яток архітектури клас відповідальності СС-2, СС-3 (у разі, якщо будівля є пам’яткою архітектури).

4.21. Висновок управління охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА про умови пристосування та характер реставрації (у разі, якщо об’єкт є пам’яткою).

4.22. Реставраційне завдання на проектування, погоджене у встановленому порядку (у разі, якщо об’єкт є пам’яткою).

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні містобудівних умов та обмежень на реконструкцію, реставрацію окремих частин житлових та нежитлових приміщень (будівель) без зміни зовнішніх геометричних розмірів їх фундаментів у плані, зміни функції житлового приміщення на нежитлову або зміни функції нежитлового приміщення на житлову, зміни техніко-економічних показників житлових та нежитлових приміщень (будівель):

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради  заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання містобудівних умов та обмежень.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Фізична особа, або cуб’єкт господарювання, яка має намір отримати містобудівні умови та обмеження, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу  звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання містобудівних умов та обмежень за встановленою формою та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання містобудівних умов та обмежень разом з документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування готує містобудівні умови та обмеження протягом 10-и робочих днів від дати реєстрації заяви та видає заявнику.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги – 15 робочих днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення питання одержувач отримує містобудівні умови та обмеження.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи безпосередньо здає заявник  у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Містобудівні умови та обмеження за результатами розгляду звернення видаються заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради,  посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:

Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень.

У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності».

17.2. Закон України «Про звернення громадян».

17.3. Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».

17.4. Закон України «Про охорону культурної спадщини».

17.5. Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07.07.2011 № 109 «Перелік об'єктів будівництва,  для проектування яких містобудівні умови та обмеження не надаються».





Керуючий справами виконкому                                                                                  А. Грицан



                                                                                               Додаток 6

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради

щодо видачі  висновку про доцільність утворення містобудівної

одиниці з присвоєнням поштової адреси


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги - присвоїти поштову адресу новоствореній містобудівній одиниці.

1.2. Призначення послуги – реалізація суб’єктами господарювання та фізичними особами права на присвоєння окремої поштової адреси новоствореній містобудівній одиниці.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Фізичні особи та суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Заява (встановленої форми)  на начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання висновку про доцільність утворення містобудівної одиниці з присвоєнням поштової адреси.

4.2. Копія паспорта громадянина України, завірена підписом заявника.

4.3. Копія документа, що засвідчує право заявника на будівлю (споруду) (свідоцтво про право власності, витяг з реєстру про право власності); у разі, якщо поштова адреса присвоюється новозбудованому об’єкту, що належить до I-III категорії складності – копія декларації про готовність об’єкта до експлуатації; у разі, якщо поштова адреса присвоюється новозбудованому об’єкту, що належить до IV і V категорії складності – копія сертифіката про готовність об’єкта до експлуатації (копії, завірені у встановленому порядку).

4.4. Засвідчена у встановленому порядку копія технічного паспорта на об’єкт нерухомості.

4.5. У разі, якщо для розподілу часток (будівлі, споруди) вимагається проведення реконструкції, подається ескізний проект.

4.6. Довідка з обласного комунального підприємства “Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації“ про те, що право власності на об’єкт, якому планується присвоїти поштову адресу, незареєстроване і свідоцтво на право власності не видавалось

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні висновку про доцільність утворення містобудівної одиниці з присвоєнням поштової адреси:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради  заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання висновку про доцільність утворення містобудівної одиниці з присвоєнням поштової адреси.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Фізична особа, або cуб’єкт господарювання, яка має намір отримати висновок про доцільність утворення містобудівної одиниці з присвоєнням поштової адреси, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу  звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання висновку про доцільність утворення містобудівної одиниці з присвоєнням поштової адреси за встановленою формою та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання висновку про доцільність утворення містобудівної одиниці з присвоєнням поштової адреси разом з документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування після розгляду (при позитивному висновку) готує проект рішення та подає на розгляд виконкому міської ради.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги залежить від дати проведення чергового засідання сесії міської ради.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення одержувач отримує копію рішення сесії міської ради з цього питання.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи безпосередньо здає заявник  у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Копія рішення сесії міської ради видається заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:

Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень. У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти

17.1. Закон України “Про регулювання містобудівної діяльності“.

17.2. Закон України “Про звернення громадян“.

17.3. Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні“.





Керуючий справами виконкому                                                                                   А. Грицан



                                                                                               Додаток 7

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради

щодо видачі висновку про наявність містобудівних обмежень

щодо користування земельною ділянкою для обслуговування споруд

при виготовленні технічних документацій оформлення землекористування


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – отримання висновку про наявність містобудівних обмежень щодо користування земельною ділянкою для обслуговування споруд при виготовленні технічних документацій оформлення землекористування.

1.2. Призначення послуги – набуття та реалізація суб’єктами господарювання та фізичними особами права власності, права користування на землю.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Фізичні особи та суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання висновку про наявність містобудівних обмежень, з зазначенням функціонального призначення ділянки.

4.2. Копія паспорта громадянина України, завірена підписом заявника.

4.3. Топографічне знімання (М 1:500), виконане «КП госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро», або іншою ліцензованою організацією, яке відображає існуючу ситуацію (термін придатності якого 2 роки), з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж. 

4.4. Нотаріально завірені копії юридично-правових документів, що засвідчують право власності на будівлі (споруди).

4.5. Нотаріально завірений правовстановлюючий документ (договір купівлі-продажу, дарування чи міни або свідоцтво про право на спадщину, розпорядження міського голови або рішення суду), на підставі якого видано витяг про державну реєстрацію нерухомого майна.

4.6. Засвідчена у встановленому порядку копія технічного паспорта на об’єкт нерухомості.

4.7. Акти встановлення та узгодження меж земельної ділянки.

4.8. Кадастровий план земельної ділянки.

4.9. План обмежень та сервітутів земельної ділянки та копії договорів про укладання строкових сервітутів.

4.10. Довідка про те, що громадянином України не використано право безоплатної передачі у власність земельної ділянки, видана відділом Держкомзему у місті Коломиї.

4.11. Завірена копія рішення міської ради про погодження місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні висновку про наявність містобудівних обмежень щодо користування земельною ділянкою для обслуговування споруд при виготовленні технічних документацій оформлення землекористування:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання висновку про наявність містобудівних обмежень щодо користування земельною ділянкою для обслуговування споруд при виготовленні технічних документацій оформлення землекористування.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Фізична особа, або суб’єкт господарювання, яка має намір отримати висновок про наявність містобудівних обмежень щодо користування земельною ділянкою для обслуговування споруд при виготовленні технічних документацій оформлення землекористування, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу  звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання висновку про наявність містобудівних обмежень щодо користування земельною ділянкою для обслуговування споруд при виготовленні технічних документацій оформлення землекористування за встановленою формою та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання висновку про наявність містобудівних обмежень щодо користування земельною ділянкою для обслуговування споруд при виготовленні технічних документацій оформлення землекористування разом з документами, що додаються до неї.

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування після розгляду поданих документів готує висновок про наявність містобудівних обмежень щодо користування земельною ділянкою для обслуговування споруд при виготовленні технічних документацій оформлення землекористування.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги – 15 робочих днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3.Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення одержувач отримує висновок про наявність містобудівних обмежень щодо користування земельною ділянкою для обслуговування споруд при виготовленні технічних документацій оформлення землекористування.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи безпосередньо здає заявник  у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Висновок за результатами розгляду звернення видається заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:
        щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень. У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Земельний кодекс України.

17.2. Закон України “Про регулювання містобудівної діяльності“.

17.3. Закон України “Про звернення громадян“.

17.4. Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні“.





Керуючий справами виконкому                                                                                   А. Грицан



                                                                                               Додаток 8

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради

щодо видачі висновку про можливість експлуатації проведеного

або про можливість закінчення здійсненого (здійснюваного)

самочинного будівництва


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – визначити можливість експлуатації проведеного або можливість закінчення здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва.

1.2. Призначення послуги узаконення суб’єктами господарювання та фізичними особами самовільно розпочатого (здійсненого) будівництва.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Фізичні особи та суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання висновку про можливість експлуатації проведеного або про можливість закінчення здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва.

4.2. Копія паспорта громадянина України, завірена підписом заявника.

4.3. Проектна документація на відповідність будівельним нормам здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва та висновок про технічний стан несучих архітектурно-конструктивних елементів об’єкта і споруди (будівлі) в цілому, розроблені ліцензованою проектною організацією (у разі необхідності).

4.4. Звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об’єкта з висновком про їх відповідність вимогам надійності і безпечної експлуатації.

4.5. Топографічне знімання (М 1:500), виконане «КП госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро», або іншою ліцензованою організацією, яке відображає існуючу ситуацію (термін придатності якого 2 роки), з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж. 

4.6. Висновок управління охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА про відповідність будівельним нормам здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва на території ареалу (у разі, якщо об’єкт є пам’яткою архітектури або розміщений в історичному ареалі міста).

4.7. Нотаріально завірена копія документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою (державний акт на землю, договір оренди землі) – за наявності.

4.8. Нотаріально завірена копія документа, що посвідчує право власності на основний об’єкт нерухомості (свідоцтво про право власності, витяг з реєстру про право власності), та копії правовстановлюючих документів (договір купівлі-продажу, договір дарування або міни, свідоцтво на спадщину) – у разі самочинно виконаних будівельних робіт з розширення, реконструкції, капітального ремонту, технічного переоснащення.

4.9. Засвідчена у встановленому порядку копія технічного паспорта на об’єкт нерухомості.

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій при отриманні висновку про можливість експлуатації проведеного або про можливість закінчення здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання висновку про можливість експлуатації проведеного або про можливість закінчення здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Фізична особа, або cуб’єкт господарювання, які мають намір отримати висновок про можливість експлуатації проведеного або про можливість закінчення здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу  звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання висновку про можливість експлуатації проведеного або про можливість закінчення здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва разом з документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування після розгляду готує висновок про можливість експлуатації проведеного або про можливість закінчення здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги – 30 календарних  днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення одержувач отримує висновок про можливість експлуатації проведеного або про можливість закінчення здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи безпосередньо здає заявник  у відділ архітектури та містобудування.

10.2. Висновок за результатами розгляду звернення видається заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:
        Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.,

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень.

У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Цивільний кодекс України.

17.2. Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності».

17.3. Закон України «Про звернення громадян».

17.4. Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».

17.5. Закон України «Про охорону культурної спадщини».


Керуючий справами виконкому                                                                                А. Грицан



                                                                                               Додаток 9

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради

щодо видачі висновку про можливість заміни існуючої

чи встановлення нової огорожі


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – можливість заміни існуючої чи встановлення нової огорожі зі сторони магістральних вулиць і доріг та між суміжними землекористувачами, а також житлових вулиць місцевого значення у м. Коломиї з врахуванням існуючих архітектурних традицій, функціонально-планувальних вимог до забудови вулиць, типології елементів огорож.

1.2. Призначення послуги реалізація суб’єктами господарювання та фізичними особами права влаштувати огорожу на земельній ділянці, яка перебуває у власності або користуванні.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Фізичні особи та суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання висновку про можливість заміни існуючої чи встановлення нової огорожі.

4.2. Копія паспорта громадянина України, завірена підписом заявника.

4.3. Завірена у встановленому порядку згода на влаштування огорожі співвласників об’єкта нерухомості.

4.4. Завірена у встановленому порядку згода власників суміжних земельних ділянок – у разі влаштування огорожі між суміжними земельними ділянками окремих землекористувачів, конструкція якої передбачає часткове втручання на суміжну земельну ділянку.

4.5. Копія документа, що засвідчує право власності заявника на об’єкт нерухомості – свідоцтво про право власності, витяг з реєстру про право власності та копії правовстановлюючих документів (договір купівлі-продажу, договір дарування або міни, свідоцтво на спадщину).

4.6. Документ, що підтверджує право на землекористування.

4.7. Позитивний висновок  управління охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА (для пам’яток архітектури, їх охоронних зон та об’єктів в межах історичного ареалу).

4.8. Проектна документація на влаштування огорожі

4.9. Топографічне знімання (М 1:500), виконане «КП госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро», або іншою ліцензованою організацією, яке відображає існуючу ситуацію (термін придатності якого 2 роки), з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж. 

4.10. План огорожі М 1:200 або М 1:100.

4.11. Розгортка огорожі М 1:100 або М 1:50.

4.12. Фрагменти огорожі, робочі креслення воріт, хвіртки М 1:20 або М 1:10.

4.13. Розрізи М 1:200, М 1:100.

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій при отриманні висновку про можливість заміни існуючої чи встановлення нової огорожі:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання висновку.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Фізична особа, або cуб’єкт господарювання, які мають намір отримати висновок про можливість заміни існуючої чи встановлення нової огорожі, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу  звертається у відділ архітектури та містобудування з заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради та надають документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання висновку про можливість заміни існуючої чи встановлення нової огорожі разом з документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування після розгляду готує висновок про можливість заміни існуючої чи встановлення нової огорожі.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги – 10 календарних  днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення одержувач отримує висновок отримує висновок про можливість заміни існуючої чи встановлення нової огорожі.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи безпосередньо здає заявник  у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Висновок за результатами розгляду звернення видається заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:
       Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.,

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень. У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Земельний кодекс України.

17.2. Закон України «Про звернення громадян».

17.3. Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».

17.4. Закон України «Про охорону культурної спадщини».





Керуючий справами виконкому                                                                                      А. Грицан



                                                                                               Додаток 10

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради

щодо видачі висновку про можливість встановлення

та погодження проекту вивіски



1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – визначити процедуру встановлення вивісок та врегулювати правові відносини між органами місцевого самоврядування і фізичними та юридичними особами, що виникають у процесі розташування вивісок, а також встановити загальні вимоги до вивісок.

1.2. Призначення послуги реалізація суб’єктами господарювання та фізичними особами права встановити вивіску.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Заява (встановленої форми)  на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання висновку про можливість встановлення та погодження проекту вивіски.

4.2. Копія документа, що посвідчує право власності (оренди) приміщення, у якому здійснюється господарська діяльність.

4.3. Свідоцтво про надання правової охорони в Україні власним товарним знакам, знакам обслуговування, логотипам – у разі їх використання на вивісці.

4.4. Проект вивіски, який повинен визначати основні характеристики вивіски (розміри, матеріали виконання тощо) та обґрунтовувати її пропорційність до будівлі, на якій вона встановлюється.

4.5. Проект вивіски складається з:

4.5.1. Світлини пропонованого місця розташування вивіски розміром 10 см x 15 см, візуалізації вивіски на фасаді та кольорової світлини 1-го поверху будинку зі всіма наявними на ньому вивісками (якщо у межах 1-го поверху будинку, на якому проектується вивіска, є декілька закладів з окремими входами).

4.5.2. Ескізу вивіски (М 1:5, 1:10) з основними розмірами, кресленнями вузлів кріплення, даними про матеріали, з яких виготовлятиметься вивіска.

4.5.3. Деталей шрифтів, логотипів, зображуваних елементів.

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні висновку про можливість встановлення та погодження проекту вивіски:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання висновку.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Фізична особа, або суб’єкт господарювання, які мають намір отримати висновок про можливість встановлення та погодження проекту вивіски, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу  звертається у відділ архітектури та містобудування з заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання висновку про можливість встановлення та погодження проекту вивіски разом з документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування після розгляду готує висновок про можливість встановлення та погодження проекту вивіски.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги –  15 календарних  днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення одержувач отримує висновок про можливість встановлення та погодження проекту вивіски.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи безпосередньо здає заявник  у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Висновок за результатами розгляду звернення видається заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:
       Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

Понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.,

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень.

У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Закон України “Про звернення громадян“.

17.2. Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні“.





Керуючий справами виконкому                                                                                 А. Грицан



                                                                                              Додаток 11

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради щодо погодження проекту встановлення рекламної конструкції


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – визначити порядок погодження проектів на розміщення реклами.

1.2. Призначення послуги реалізація суб’єктами господарювання права на розміщення реклами.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Заява (встановленої форми)  на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про погодження проекту встановлення рекламної конструкції.

4.2. Схема розміщення спеціальної конструкції на топопідоснові М 1:500 для реклами просто неба з нанесеними комунікаціями і прив’язкою місця розташування спеціальної конструкції (при необхідності з нанесенням червоних ліній) – 2 примірники.

4.3. Проектна документація на встановлення рекламної конструкції – 2 примірники:

4.3.1. Фотофіксація можливого місця розташування рекламоносія.

4.3.2. Візуалізація рекламної конструкції на пропонованому місці встановлення.

4.3.3. Креслення спеціальної конструкції або рекламоносія з основними габаритними розмірами, кресленнями фундаментів та вузлів кріплення, даними про матеріали, що застосовуються, та під’єднання до електропостачання, іншими технічними характеристиками, обов’язковим підписом проектанта щодо дотримання нормативних конструктивних і технічних вимог.

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні висновку про погодження проекту встановлення рекламної конструкції:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання висновку.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Суб’єкт господарювання, який має намір отримати висновок про погодження проекту встановлення рекламної конструкції, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу  звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання висновку про погодження проекту встановлення рекламної конструкції разом з документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування після розгляду готує висновок про погодження проекту встановлення рекламної конструкції.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги – 10 робочих днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення одержувач отримує висновок про погодження проекту встановлення рекламної конструкції.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи безпосередньо здає заявник у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Висновок за результатами розгляду звернення видається заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:

Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.,

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень.

У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Закон України “Про рекламу“.

17.2. Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні“.





Керуючий справами виконкому                                                                                   А. Грицан





                                                                                               Додаток 12

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради щодо видачі висновку про можливість зміни конструктивного рішення

та погодження проекту рекламної конструкції


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – визначити порядок зміни конструктивного рішення

та погодження проекту рекламної конструкції.

1.2. Призначення послуги реалізація суб’єктами господарювання права на розміщення реклами.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання висновку про можливість зміни конструктивного рішення та погодження проекту рекламної конструкції.

4.2. Схема розміщення спеціальної конструкції на топопідоснові М 1:500 для реклами просто неба з нанесеними комунікаціями і прив’язкою місця розташування спеціальної конструкції (при необхідності з нанесенням червоних ліній) – 2 примірники.

4.3. Проектна документація на встановлення рекламної конструкції – 2 примірники:

4.3.1. Фотофіксація можливого місця розташування рекламоносія.

4.3.2. Візуалізація рекламної конструкції на пропонованому місці встановлення.

4.3.3. Креслення спеціальної конструкції або рекламоносія з основними габаритними розмірами, кресленнями фундаментів та вузлів кріплення, даними про матеріали, що застосовуються, та під’єднання до електропостачання, іншими технічними характеристиками, обов’язковим підписом проектанта щодо дотримання нормативних конструктивних і технічних вимог.

4.3.4. Копія погодженого первісного проекту рекламоносія, завірена підписом та печаткою заявника.

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні висновку про надання висновку про можливість зміни конструктивного рішення та погодження проекту рекламної конструкції:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання висновку.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1.Суб’єкт господарювання, який має намір отримати висновок про надання висновку про можливість зміни конструктивного рішення та погодження проекту рекламної конструкції, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу  звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради та надає документи, визначені у пункті4.

5.2.2. Заява про надання висновку про можливість зміни конструктивного рішення та погодження проекту рекламної конструкції разом з документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування після розгляду готує висновок про можливість зміни конструктивного рішення та погодження проекту рекламної конструкції.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги – 10 робочих днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення одержувач отримує висновок про можливість зміни конструктивного рішення та погодження проекту рекламної конструкції.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи безпосередньо здає заявник  у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Висновок за результатами розгляду звернення видається заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:

Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.,

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень.

У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні,  або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Закон України “Про рекламу“.

17.2. Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні“.





Керуючий справами виконкому                                                                                  А. Грицан





                                                                                               Додаток 13

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради

погодження проекту зміни місця розташування рекламної

конструкції у зв’язку зі зміною містобудівної ситуації


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – визначити порядок зміни місця розташування рекламної конструкції у зв’язку зі зміною містобудівної ситуації.

1.2. Призначення послуги реалізація суб’єктами господарювання права на розміщення реклами.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1.Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про погодження проекту зміни місця розташування рекламної конструкції у зв’язку зі зміною містобудівної ситуації.

4.2. Копія дозволу на розміщення зовнішньої реклами, завірена підписом і печаткою заявника.

4.3. Копія погодженого первісного проекту рекламоносія, завірена підписом і печаткою заявника.

4.4. Схема розміщення спеціальної конструкції на топопідоснові М 1:500 для реклами просто неба з нанесеними комунікаціями і прив’язкою місця розташування спеціальної конструкції (при необхідності з нанесенням червоних ліній) – 2 примірники.

4.5. Нова проектна документація на встановлення рекламної конструкції – 2 примірники:

4.5.1. Фотофіксація можливого місця розташування рекламоносія.

4.5.2. Візуалізація рекламної конструкції на пропонованому місці встановлення.

4.5.3. Креслення спеціальної конструкції або рекламоносія з основними габаритними розмірами, кресленнями фундаментів та вузлів кріплення, даними про матеріали, що застосовуються, та під’єднання до електропостачання, іншими технічними характеристиками, обов’язковим підписом проектанта щодо дотримання нормативних конструктивних і технічних вимог.

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні висновку про погодження проекту зміни місця розташування рекламної конструкції у зв’язку зі зміною містобудівної ситуації:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання висновку.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Суб’єкт господарювання, який має намір отримати висновок про погодження проекту зміни місця розташування рекламної конструкції у зв’язку зі зміною містобудівної ситуації, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу  звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання висновку про погодження проекту зміни місця розташування рекламної конструкції у зв’язку зі зміною містобудівної ситуації разом з документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається  та реєструється у відділі архітектури та містобудування  управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування після розгляду готує висновок про погодження проекту зміни місця розташування рекламної конструкції у зв’язку зі зміною містобудівної ситуації.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги – 10 робочих днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення одержувач отримує висновок про погодження проекту зміни місця розташування рекламної конструкції у зв’язку зі зміною містобудівної ситуації.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи заявник здає безпосередньо у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Висновок за результатами розгляду звернення видається заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:

Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.,

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень. У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Закон України “Про рекламу“.

17.2. Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні“.





Керуючий справами виконкому                                                                                    А. Грицан




                                                                                               Додаток 14

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради щодо затвердження вимог до архітектурно-планувальної частини

проекту реконструкції, капітального ремонту вулиць у м. Коломиї


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – визначити вимоги до архітектурно-планувальної частини проекту реконструкції, капітального ремонту вулиць у м. Коломиї.

1.2. Призначення послуги реалізація суб’єктами господарювання права здійснення реконструкції, капітального ремонту вулиць.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1.Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання вимог до архітектурно-планувальної частини проекту реконструкції, капітального ремонту вулиць у м. Коломиї.

4.2. Топографічне знімання (М 1:500), виконане «КП госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро», або іншою ліцензованою організацією, яке відображає існуючу ситуацію (термін придатності якого 2 роки), з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж. 

4.3. Ескізний проект, виконаний ліцензованою проектною організацією.

4.4. Вимоги до проекту управління охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА (у разі розміщення у межах історичного середовища) та відділу управління комунальним майном м. Коломиї.

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні вимог до архітектурно-планувальної частини проекту реконструкції, капітального ремонту вулиць у          м. Коломиї:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання висновку.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Суб’єкт господарювання, який має намір отримати вимоги до архітектурно-планувальної частини проекту реконструкції, капітального ремонту вулиць у м. Коломиї, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу  звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про надання вимог до архітектурно-планувальної частини проекту реконструкції, капітального ремонту вулиць у м. Коломиї разом з документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування управлінні архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування після розгляду готує вимоги до архітектурно-планувальної частини проекту реконструкції, капітального ремонту вулиць у м. Коломиї.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги – 20 робочих днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення одержувач отримує вимоги до архітектурно-планувальної частини проекту реконструкції, капітального ремонту вулиць у м. Коломиї.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи заявник здає безпосередньо у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Висновок за результатами розгляду звернення видається заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:

Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.,

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень. У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні“.

17.2. Закон України «Про охорону культурної спадщини».





Керуючий справами виконкому                                                                                     А. Грицан




                                                                                              Додаток 15

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради щодо погодження проекту на влаштування відкритого літнього майданчика


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – визначити вимоги до проекту на влаштування відкритого літнього майданчика.

1.2. Призначення послуги реалізація суб’єктами господарювання права на влаштування відкритого літнього майданчика.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. 1-й етап (погодження можливості встановлення літнього майданчика):

4.1.2. Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

4.1.3. Копія свідоцтва про державну реєстрацію або копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, завірені підписом та печаткою заявника.

4.1.4. Копія дозволу на відкриття об’єкта ресторанного господарства, завірена підписом та печаткою заявника.

4.1.5. Документ, що посвідчує право власності або оренди приміщення стаціонарного закладу ресторанного господарства, біля якого буде влаштовано літній майданчик.

4.1.6. Світлина пропонованого місця влаштування літнього майданчика розмірами не менше 10 см х 15 см.

4.1.7. Копія договору оренди земельної ділянки, на якій планується розмістити літній майданчик (при наявності) та копія плану земельної ділянки з погодженої технічної документації.

4.1.8 Для окремо стоячих закладів ресторанного господарства – копія правовстановлюючого документа на право користування земельною ділянкою (договір оренди, державний акт).

4.1.9. Топографічне знімання (М 1:500), виконане «КП госпрозрахункове проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро», або іншою ліцензованою організацією, яке відображає існуючу ситуацію (термін придатності якого 2 роки), з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж. 

4.1.10. Декларація з зобов’язанням про сплату необхідних платежів.

4.2. 2-й етап (погодження проекту літнього майданчика та надання дозволу на його розміщення):

4.2.1. Заява (встановленої форми)  на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

4.2.2. Схема прив’язки літнього майданчика на топографічній підоснові (М1:500) з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж.

4.2.3. Проект літнього майданчика.

4.2.4. Копія свідоцтва про державну реєстрацію або копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, завірені підписом та печаткою заявника.

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при погодженні проекту на влаштування відкритого літнього майданчика:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.

5.1.2. Отримання висновку.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.2.1. Суб’єкт господарювання, який має намір отримати погодження проекту на влаштування відкритого літнього майданчика, особисто, або через уповноважений ним орган чи особу звертається у відділ архітектури та містобудування із заявою на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради та надає документи, визначені у пункті 4.

5.2.2. Заява про погодження проекту на влаштування відкритого літнього майданчика  разом з документами, що додаються до неї:

5.2.2.1. Приймається та реєструється у відділі архітектури та містобудування  управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.2.2.2. Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради після розгляду готує висновок про погодження проекту на влаштування відкритого літнього майданчика.

1. Дозвіл надається терміном до 3-х років з правом розміщення літніх майданчиків виключно у межах сезонного періоду, з 1 квітня до 1 листопада поточного року.

2. Дія дозволу починається з 1 квітня поточного року (або з дати, вказаної у заяві) і закінчується 1 листопада.

3. За умови наявності у заявника договору оренди земельної ділянки термін дії дозволу на розміщення літнього майданчика встановлюється на період дії договору оренди земельної ділянки.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги –

1-й етап – 10 робочих днів;

2-й етап – 5 робочих днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення одержувач отримує висновок про погодження проекту на влаштування відкритого літнього майданчика.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

Підставами для відмови у наданні дозволу на влаштування літнього майданчика є:

1. Розміщення літнього майданчика на:

1.1. Пішохідних доріжках, тротуарах та алеях, якщо це перешкоджає вільному руху пішоходів (при влаштуванні літнього майданчика на тротуарі його прохідна частина повинна залишатися не меншою ніж 1,5 м).

1.2. Проїжджій частині вулиць і доріг.

1.3. Зелених насадженнях.

1.4. Пішохідній зоні центральної частини міста без збереження проїзду автотранспорту спеціальних служб.

2. Загроза безпеці людей у разі влаштування літнього майданчика.

3. Відсутність або невідповідність законодавству одного з документів для отримання дозволу на розміщення літнього майданчика.

4. Самовільно встановлені відкриті літні майданчики; діяльність без відповідних дозволів інших об’єктів суб’єкта підприємницької діяльності, який звернувся для отримання дозволу на встановлення відкритого літнього майданчика; несвоєчасний демонтаж відкритого літнього майданчика чи його елементів.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи заявник здає безпосередньо у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Висновок за результатами розгляду звернення видається заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:

Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.,

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень. У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні“.





Керуючий справами виконкому                                                                                      А. Грицан




                                                                                               Додаток 16

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

відділом архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради

щодо видачі висновку про можливість розміщення

тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності

та  отримання паспорта прив'язки ТС


1. Зміст послуги.

1.1. Мета послуги – визначити  механізм  розміщення  тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

1.2. Призначення послуги – реалізація суб’єктами господарювання права на розміщення  тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

1.3. Послуга надається у разі надходження звернення з необхідним переліком документів.

2. Виконавчий орган, який здійснює послугу.

Відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради, 

м. Коломия, вул. Театральна,13                                                   тел.: 2-48-61.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Суб’єкти господарювання.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. 1-й етап – отримання висновку про відповідність намірів щодо місця розташування ТС будівельним нормам та містобудівній документації:

4.1.1. Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання висновку про відповідність намірів щодо місця розташування ТС будівельним нормам та містобудівній документації.

4.1.2. Графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування ТС, виконані замовником у довільній формі на топографо-геодезичній основі М 1:500 з нанесеними червоними лініями та інженерними мережами, кресленнями контурів ТС з прив'язкою до місцевості.

4.2. 2-й етап - оформлення  паспорта прив'язки ТС:

4.2.1. Заява (встановленої форми) на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про оформлення  паспорта прив'язки ТС.

4.2.2. Схема розміщення ТС на топографо-геодезичній основі М 1:500 з нанесеними червоними лініями та інженерними мережами, кресленнями контурів ТС з прив'язкою до місцевості (додаток 1)

4.2.3. Ескізи фасадів ТС у кольорі М 1:50 (для стаціонарних ТС), виготовлена суб'єктом господарювання, що має ліцензію на виконання  проектних робіт, або архітектор, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат (додаток 1).

4.2.4. Схема благоустрою прилеглої території, складена замовником або суб'єктом підприємницької діяльності, який має відповідну ліцензію, архітектором, який має відповідний  кваліфікаційний сертифікат, відповідно до Закону України "Про благоустрій населених пунктів України".

4.2.5. Технічні умови щодо інженерного забезпечення (за  наявності), отримані  у  балансоутримувача  відповідних інженерних мереж.

5. Склад і послідовність дій одержувача та виконавчого органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача при отриманні висновку про відповідність намірів щодо місця розташування ТС будівельним нормам та містобудівній документації:

5.1.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.1.

5.1.2. Отримання висновку про відповідність намірів щодо місця розташування ТС будівельним нормам та містобудівній документації.

5.1.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.2. Послідовність дій одержувача при оформленні  паспорта прив'язки ТС:

5.2.1. Подання у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради заяви та документів, визначених у пункті 4.2.

5.2.2. Отримання паспорта прив'язки ТС.

5.2.3. Можливість оскарження рішення відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про відмову у наданні адміністративної послуги у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян“, або у судовому порядку.

5.3. Опис етапів надання адміністративної послуги:

5.3.1. Суб’єкт господарювання, який має намір отримати висновок про відповідність  намірів  щодо   місця розташування ТС будівельним нормам та містобудівній документації та паспорт прив'язки ТС, почергово (етап 1-й та етап 2-й) особисто, або через уповноважений ним орган чи особу, звертається у відділ архітектури та містобудування із заявами на ім’я начальника управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради про надання висновку про відповідність  намірів  щодо місця розташування ТС будівельним нормам та містобудівній документації і паспорта прив'язки ТС та надає документи, визначені у пункті 4.

5.3.2. Заяви (1-й етап – отримання висновку про відповідність  намірів  щодо місця розташування ТС будівельним нормам та містобудівній документації, та 2-й етап - оформлення паспорта прив'язки ТС) разом із документами, що додаються до них:

5.3.3. Приймаються  та реєструються та реєструється у відділі архітектури та містобудування  управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

5.3.4. Відділ архітектури та містобудування готує 1-й етап – висновок про відповідність намірів щодо місця розташування ТС будівельним нормам та містобудівній документації, та 2-й етап - паспорт прив'язки ТС та видає заявнику.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Строк надання адміністративної послуги:

- висновок про відповідність намірів щодо місця розташування ТС будівельним нормам та містобудівній документації  – 10+3 робочих днів;

- паспорт  прив'язки  ТС – 10 робочих днів.

(Час, витрачений на підготовку та подачу до органу з питань містобудування та архітектури схеми розміщення ТС, ескізів фасадів ТС та отримання технічних умов щодо інженерного забезпечення (за наявності), схеми благоустрою прилеглої території, не входить в строк підготовки паспорта прив'язки ТС).

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

7.1. Невідповідність поданих документів вимогам пункту 4.

7.2. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

7.3. Неправильно оформлені документи (незаповнені або заповнені частково).

7.4. Невідповідність намірів щодо  місця розташування ТС вимогам містобудівної документації на місцевому рівні, будівельним нормам, державним стандартам і правилам.

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

8.1. У разі позитивного вирішення питання заявник отримує 1-й етап –висновок про відповідність намірів щодо  місця розташування ТС будівельним нормам та містобудівній документації, та 2-й етап - паспорт прив'язки ТС.

8.2. Відмова у наданні адміністративної послуги надається заявнику письмово у десятиденний термін з посиланням на чинне законодавство, з мотивацією відмови та роз’ясненням порядку оскарження.

8.3. Відповідь реєструється у системі документообігу.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги.

Послуга безоплатна.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

10.1. Документи заявник  здає безпосередньо у відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради.

10.2. Висновок про відповідність намірів  щодо місця розташування ТС будівельним нормам та містобудівній документації та паспорт прив'язки ТС за результатами розгляду звернення поетапно видаються заявнику за місцем клопотання.

11. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про службу в органах місцевого самоврядування, Положенням про відділ архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської  міської ради, посадовими інструкціями.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому та видачі документів.

Графік роботи відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради:

Щоденно з 8.00 год. до 17.00 год.

Прийом та видача документів:

понеділок - четвер: з 9.00 год. до 16.00 год.,

п’ятниця: з 9.00 год. до 15.00 год.

Перерва на обід: з 12.00 год. до 13.00 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається у порядку черговості надходження звернень.

У першочерговому порядку здійснюється прийом документів від інвалідів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно при особистому зверненні, або за телефоном відділу архітектури та містобудування управління архітектури, містобудування та капітального будівництва міської ради: 2-48-61.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам.

Поділ суб’єктів на категорії при наданні адміністративної послуги не передбачено, послуга надається на загальних підставах.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відповідно до чинного законодавства.

17. Нормативно-правові акти.

17.1. Закон України “Про регулювання містобудівної діяльності“.

17.2. Закон України “Про звернення громадян“.

17.3. Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні“.

17.4. Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 № 244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності».






Додаток 1


до стандарту

надання висновку про можливість

розміщення тимчасових споруд

для провадження підприємницької діяльності

та отримання паспорта прив'язки ТС

СХЕМА

розміщення ТС

Площа земельної  ділянки згідно з документами на  землекористування ____ га.

М 1:500


Місце креслення


Експлікація:

місце розташування ТС;

червоні лінії;

лінії регулювання забудови;

місця підключення до інженерних мереж.

Умовні позначення:



_____________________

(підпис)


__________________________________

(П.І.Б. керівника (заступника) підприємства, установи, організації      розробника)

М.П.



Дата складання « ____» ____________ 20____ року





Керуючий справами виконкому                                                           А. Грицан





                                                                                               Додаток 17

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86



ВИМОГИ
до містобудівного розрахунку з техніко-економічними
показниками запланованого об’єкта будівництва


Містобудівний розрахунок з техніко-економічними показниками запланованого об’єкта будівництва має містити:

1. Пояснюючу записку.

Склад пояснюючої записки:

1.1. Загальні дані

1.2. Аналіз містобудівної ситуації;

1.3. Характеристика земельної ділянки та існуючої забудови (при наявності);

1.4. Характеристика намірів забудови (реконструкції, реставрації, розширення, технічного переоснащення об’єктів виробничого призначення, капітального ремонту будівель/споруд);

1.5. Розрахунки умов та обмежень забудови земельної ділянки, порівняльний аналіз намірів забудови (реконструкції, реставрації, розширення, технічного переоснащення об’єктів виробничого призначення, капітального ремонту будівель/споруд); результати аналізу та проведених розрахунків занесені в Таблицю1 (Дані містобудівного розрахунку) та відображені у графічній частині;

1.6. Пропозиції, щодо забудови (реконструкції, реставрації, розширення, технічного переоснащення об’єктів виробничого призначення, капітального ремонту будівель/споруд) виконані на основі містобудівного розрахунку, занесені в Таблицю 2  (Техніко-економічні показники житлових будинків), або в Таблицю 3 (Техніко-економічні показники громадських будинків і споруд) та відображені у графічній частині, як ескіз намірів забудови земельної ділянки.

(Для обґрунтування  необхідності i доцiльності будiвництва чи реконструкцiї промислових об'єктiв, їх технiчну здійсненність та ефективність iнвестицiй доцільно розробити ТЕО інвестицій (Техніко-економічне обґрунтування інвестицій))

Описова частина намірів забудови включає:

- благоустрій та озеленення земельної ділянки, малі архітектурні форми, елементи зовнішньої реклами;

- використання підземного простору;

- розміщення та використання вбудовано-прибудованих приміщень;

- опорядження будівлі/споруди (колір, матеріали опорядження фасадів тощо);

- організація під’їздів до будівлі/споруди, пішохідних переходів, місць паркування транспортних засобів;

- орієнтація в’їздів (входів), вантажопотоків, місць паркування тощо – для об’єктів масового відвідування;

- відомості про історико-культурну та архітектурну цінність об’єкта, можливості зміни функціонального призначення об’єкта, його окремих елементів чи об’ємно-планувального та/або об’ємно-просторового рішення в цілому (при намірі здійснити реконструкцію, реставрацію, розширення, технічне переоснащення об’єктів виробничого призначення, капітальний ремонт будівлі/споруди);

- врахування потреб маломобільних груп населення та людей з обмеженими можливостями;

- вимоги щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, необхідності розроблення та проведення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів (забезпечення нормативної тривалості інсоляції, природної освітленості, можливість організації зони санітарної охорони джерел водопостачання, санітарно-захисної зони підприємств, зони обмеження забудови радіоелектронних засобів, санітарного розриву та санітарно-охоронної смуги, рівень впливу хімічних, фізичних і біологічних чинників, забруднення атмосферного повітря, води та ґрунту тощо) на підставі висновку державної санітарно-епідеміологічної служби про можливість відведення земельної ділянки, одержаного замовником відповідно до вимог земельного законодавства.

2. Графічну частину (Ескіз намірів забудови)

Склад графічної частини:

2.1 Cитуаційний план (схема) щодо місцезнаходження земельної ділянки (у довільній формі);

2.2 Cхема розташування об’єкта містобудування та земельної ділянки із нанесеними містобудівними обмеженнями М1:2000;

2.3 Cхема генерального плану, виконана на оновленому топографо-геодезичному зніманні М 1:500, з нанесеними обмеженнями, у паперовому та цифровому вигляді (формату DWG, DXF) на електронному носії з прив’язкою до місцевої системи координат контурів земельної ділянки проектованих об’єктів та з роздруківкою їх координат, виконаною організацією, що має відповідну ліцензію.


(Генеральний план необхідно виконувати відповідно до:

ДБН 360-92** “Планування і забудова міських і сільських поселень“

ДСТУ Б А.2.4-6-95 (ГОСТ 21.508-93) “Правила виконання робочої документації генеральних планів підприємств, споруд та житлово-цивільних об’єктів“,

ДСТУ Б А.2.4-2-95 “Умовні графічні позначення і зображення, що застосовуються на кресленнях генеральних планів та споруд транспорту“та інших нормативно-правових актів).

2.4 Фасади будівель та споруд з зазначенням висотних відміток, виконані у кольорі, з точною інформацією щодо опорядження фасадів у відомості опорядження фасадів.

2.5 Плани поверхів.

2.6 План даху.

2.7 Розрізи.

2.8 Демонстраційні матеріали: візуалізація, макет та ін. (просторове вирішення об’єкту у сформованому містобудівному середовищі).



Таблиця 1




Дані містобудівного розрахунку



№п/п

Показники

Одиниці виміру

Величини в одиницях виміру


1

2

3

4

1

Площа земельної ділянки

га



2

Гранична щільність забудови земельної ділянки

м2 корисної площі на 1 гектар;

осіб на 1 гектар (для житлових будинків)



3

Розрахункова потужність об’єкта містобудування

(в залежності від функціонального призначення)




4

Граничний відсоток забудови земельної ділянки

%



5

Гранична площа забудови земельної ділянки

м2



6

Площа озеленення земельної ділянки

м2



7

Елементи благоустрою на земельній ділянці:




Для житлової забудови необхідні розрахункові площі майданчиків (з врахуванням нормативних відстаней)




ігрові для дітей дошкільного та молодшого

м2



шкільного віку

м2



для відпочинку дорослого населення

м2



для занять фізкультурою

м2



для господарських цілей

м2



для вигулу собак

м2



8

Майданчики для автостоянок

(з врахуванням нормативних відстаней)

машино-місце



9

Мінімальні відступи будівлі/споруди:

м



від червоних ліній

м



ліній регулювання забудови

м



від меж земельної ділянки:

м



від суміжних будівель/споруд/меж ділянок

м



від інженерних мереж та комунікацій

м



від існуючих зелених насаджень

м



від об’єктів, з іншими планувальними

обмеженнями*

м



10

Гранична висота будівлі/споруди

м



11

Гранична поверховість будівлі/споруди

поверх



12

Черговість будівництва (при потребі)

черга(и)




* - зони санітарної охорони від підземних та відкритих джерел водопостачання, водозабірних та водоочисних споруд, водоводів, об’єктів оздоровчого призначення та інші;

- зони охорони пам’яток культурної спадщини, археологічних територій, історичного ареалу населеного пункту

- прибережні захисні смуги, водоохоронні зони

- інші охоронні зони (навколо особливо цінних природних об’єктів, гідрометеорологічних станцій, уздовж ліній зв’язку, електропередачі, об’єктів транспорту тощо)

- зони особливого режиму використання земель навколо військових об’єктів Збройних Сил України та інших військових формувань.





Таблиця 2




Техніко-економічні показники житлових будинків




№п/п

Показники

Одиниці виміру

Величини в одиницях виміру




1

2

3

4



1

Площа забудови

м2





2

Поверховість

поверх





3

Умовна висота будинку

м





4

Кількість квартир у будинку, в тому числі:

шт.





однокімнатних

шт.





двокімнатних і більше

шт.





5

Площа квартир у будинку

м2





6

Площа літніх приміщень

м2





7

Загальна площа квартир у будинку

м2





8

Площа вбудованих нежитлових приміщень

м2





9

Загальний будівельний об’єм усього,

в тому числі:

м3





вище позначки ±0.000

м3





нижче позначки ±0.000

м3






** для об’єктів реконструкції, реставрації, розширення, технічного переоснащення об’єктів виробничого призначення, капітального ремонту існуючих будівель/споруд колонку 4 розділити на дві підколонки: 4.1 існуючі , 4.2 проектні






Таблиця 3



Техніко-економічні показники громадських будинків і споруд


№п/п

Показники

Одиниці виміру

Величини в одиницях виміру


1

2

3

4

1

Площа забудови

м2



2

Поверховість

поверх



3

Умовна висота будинку

м



4

Загальна площа громадського будинку

м



5

Корисна площа громадського будинку

м2



6

Розрахункова площа громадського будинку

м2



7

Загальний будівельний об’єм усього,

в тому числі:

м3



- вище позначки ±0.000

м3



- нижче позначки ±0.000

м3




** для об’єктів реконструкції, реставрації, розширення, технічного переоснащення об’єктів виробничого призначення, капітального ремонту існуючих будівель/ споруд колонку 4 розділити на дві підколонки: 4.1 існуючі , 4.2 проектні







Керуючий справами виконкому                                                           А. Грицан

                                                                                               Додаток 18

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86



ВИМОГИ

до ескізу намірів забудови земельних ділянок

для отримання будівельного паспорта


Ескіз намірів забудови земельної ділянки має містити:

1. Cитуаційний план   (схема)  щодо  місцезнаходження  земельної ділянки (у довільній формі)

2. Cхему розташування об’єкта містобудування та земельної ділянки із нанесеними містобудівними обмеженнями М1:2000

3. Схему генерального плану, виконану на оновленому топографо-геодезичному зніманні М 1:500, з нанесеними обмеженнями, у паперовому та цифровому вигляді (формату DMF, DWG, DXF) на електронному носії з прив’язкою до місцевої системи координат контурів земельної ділянки проектованих об’єктів та з роздруківкою їх координат, виконаною організацією, що має відповідну ліцензію.

(Генеральний план необхідно виконувати відповідно до:

ДБН 360-92** “Планування і забудова міських і сільських поселень“

ДСТУ Б А.2.4-6-95 (ГОСТ 21.508-93) “Правила виконання робочої документації генеральних планів підприємств, споруд та житлово-цивільних об’єктів“,

ДСТУ Б А.2.4-2-95 “Умовні графічні позначення і зображення, що застосовуються на кресленнях генеральних планів та споруд транспорту“ та інших нормативно-правових актів).

Креслення схеми генерального плану повинно містити таку інформацію:

- відсоток забудови земельної ділянки,

- відступи будівлі/споруди від меж земельної ділянки, на якій проектується об’єкт,

- відступи будівлі/споруди від суміжної забудови,

- відступи від об’єкта проектування до червоних ліній та ліній регулювання забудови,

- основні техніко-економічні показники,

- елементи благоустрою на земельній ділянці,

- організація під’їздів до будівлі/споруди,

- зони санітарної охорони від підземних та відкритих джерел водопостачання, водозабірних та водоочисних споруд, водоводів, об’єктів оздоровчого призначення та інші,

- зони охорони пам’яток культурної спадщини, археологічних територій, історичного ареалу населеного пункту,

- прибережні захисні смуги, водоохоронні зони,

- інші охоронні зони.

4. Фасади будівель та споруд з зазначенням висотних відміток, виконані у кольорі, з точною інформацією щодо опорядження фасадів у відомості опорядження фасадів.

5. Плани поверхів.

6. План даху*.

7. Розрізи*.

8. Демонстраційні матеріали: візуалізація, макет та ін. (просторове вирішення об’єкту у сформованому містобудівному середовищі).

*(При проектуванні господарських будівель і споруд на земельних ділянках садибного типу план даху, розрізи розробляються у разі потреби)





Керуючий справами виконкому                                                                                      А. Грицан





                                                                                               Додаток 19

                                                                                               до рішення виконкому

                                                                                               від 27.03.2012 № 86

    

Начальнику

управління архітектури, містобудування та капітального будівництва Коломийської міської ради

____________________________________

___________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові*,

назва суб’єкта господарювання**)

____________________________________

(адреса проживання)

___________________________________

(телефон стаціонарний, мобільний)


ЗАЯВА

Прошу надати ___________________________________________________________________

(зміст клопотання)

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Перелік документів, що додаються:

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


“____“___________ 20__ року                     __________   ________________________

                                                                                       (підпис)         (прізвище, ім’я, по батькові)








Я ___________________________________________________________________

даю згоду на обробку поданих мною персональних даних з метою отримання ____________________________________________________________________    

                                                (зміст клопотання)

___________________________________________________________________



“____“___________ 20__ року                                                __________      

                                                                                                                        (підпис)            






Керуючий справами виконкому                                                                                     А. Грицан


Додаток 20

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом державної реєстрації Коломийської міської  ради щодо державної реєстрації фізичної особи-підприємця


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо державної реєстрації фізичної особи-підприємця розроблено відповідно до ст. 42 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних  та фізичних осіб-підприємців».

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

       78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського,1, відділ державної реєстрації Коломийської міської ради (каб. 1), тел. (03433) 2-14-32, 2-25-84.                  

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

       Згідно  Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» на державну реєстрацію мають право фізичні особи, які мають намір стати підприємцями.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

А) Відповідно до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» для проведення державної реєстрації фізична особа, яка має намір стати підприємцем та має реєстраційний номер облікової картки платника податків, або уповноважена нею особа (далі - заявник) повинна подати особисто (надіслати рекомендованим листом з описом  вкладення або в разі подання електронних документів подати опис, що містить відомості про надіслані електронні документи, в електронній формі) або через уповноважену особу державному реєстратору за місцем проживання такі документи:

- заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця;

- копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних  осіб - платників податків;

- документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця;

- нотаріально посвідчену письмову згоду батьків (усиновлювачів) або піклувальника, або органу опіки та піклування, якщо заявником є фізична особа, яка досягла шістнадцяти років і має бажання займатися  підприємницькою  діяльністю. 

У разі подання електронних документів нотаріально посвідчена письмова  згода батьків (усиновлювачів) або піклувальника, або органу опіки та піклування, якщо заявником є фізична особа, яка досягла шістнадцяти років і має бажання провадити підприємницьку діяльність, надсилається  державному реєстратору рекомендованим листом. При цьому державному реєстратору електронним документом надсилаються відомості про реквізити рекомендованого листа та подається опис, що містить відомості про надіслані електронні документи, в  електронній формі. 

У разі подання державному реєстратору електронних  документів фізичної особи до них додається електронний документ, що засвідчує повноваження особи, пов'язані з підготовкою електронних документів фізичної особи.

Б) Відповідно до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних  та фізичних осіб-підприємців» для проведення державної реєстрації фізична особа, яка через свої релігійні або інші переконання відмовилася  від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомила про це відповідні державні органи, має відмітку у паспорті та намір стати підприємцем, повинна подати виключно особисто:

- заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця;

- документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця.

У разі подання електронних документів підтвердженням внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця є примірник електронного розрахункового документа, засвідченого електронним цифровим підписом.

В) Якщо документи для проведення державної реєстрації подаються заявником особисто, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт. Фізична особа, яка через свої релігійні або інші переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомила про це відповідні органи державної влади, повинна особисто пред'явити державному реєстратору паспорт із відповідною відміткою. Уповноважена особа повинна пред'явити свій паспорт та документ, що засвідчує її повноваження.

У разі якщо для проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця, яка через свої релігійні або інші переконання відмовилася від присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідним органам державної влади, подаються електронні документи, до документів, додається копія сторінки паспорта з відповідною  відміткою.

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів  надання послуги.

Дії одержувача:

Подання необхідних документів, передбачених п.4, для здійснення реєстраційних дій щодо державної реєстрації.

Дії адміністративного органу:

- прийом та перевірка документів на відсутність підстав для відмови (залишення документів без розгляду);

- внесення запису до єдиного державного реєстру;

- передача інформації органам статистики, податкової служби та пенсійного фонду;

- оформлення документів;

- видача документів.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Адміністративна послуга надається протягом 2 робочих днів з дня одержання реєстратором повного пакету документів.

7. Вичерпний  перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

Підстави для залишення документів без розгляду:

- документи подані за неналежним місцем проведення державної реєстрації;

- викладення документів не державною мовою;

- реєстраційна картка заповнена не машинодруком або не друкованими літерами;

- відсутність нотаріального посвідчення підпису заявника на реєстраційній картці у випадку відсилання документів рекомендованим листом;

- невідповідність відомостей, які вказані в реєстраційній картці відомостям, які зазначені в документах, поданих для реєстрації;

- документи подані не в повному обсязі;

- документи подані особою, що не має на це повноважень.

Підставами для відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи є:

- невідповідність відомостей, які вказані у реєстраційній картці на проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця, відомостям, які зазначені у документах, що подані для проведення державної реєстрації;

- наявність обмежень на зайняття підприємницькою діяльністю, які встановлені законом, щодо фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;

- наявність в Єдиному державному реєстрі запису, що заявник є підприємцем.

                 8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

       Замовник одержує виписку про державну реєстрацію фізичної особи – підприємця або повідомлення про відмову у проведенні державної реєстрації, із зазначенням підстав для такої відмови.

       9. Інформацію про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Плата за державну реєстрацію фізичної особі – підприємця становить 34 грн.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

       Особи з вищою спеціальною освітою, досвідом роботи не менше 3-х років, знанням законодавства України, вільним володінням  українською мовою.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

       Прийом документів та проведення державної реєстрації здійснюється у відділі державної реєстрації за адресою: проспект Михайла Грушевського, 1, кабінет 1.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

       Прийом документів проводиться   щоденно  з 8.00 до 12.00, крім суботи, неділі та святкових днів. 

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання  адміністративної послуги.

       Послуга надається по мірі надходження документів у терміни, визначені законодавством.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за  одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

       Інформація щодо здійснення державної реєстрації розміщується на веб-сторінці міської ради. 

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

       Прийом та видача документів особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на  недотримання стандарту.

       Оскарження дій (бездіяльності) і рішень, прийнятих в ході надання адміністративної послуги, здійснюється в судовому порядку.

    1. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і  відшкодування збитків одержувачу.

Виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги здійснюється відділом.






Керуючий справами виконкому                                                                                 А.Грицан


Додаток 21

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом державної реєстрації Коломийської міської  ради щодо державної реєстрації юридичної  особи


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо державної реєстрації фізичної особи-підприємця розроблено відповідно до ст. 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних  та фізичних осіб-підприємців».

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського, 1, кабінет 1, відділ державної реєстрації Коломийської  міської ради (каб. 1), тел.  (03433)  2-14-32, 2-25-84.                                   

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Згідно Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» на державну реєстрацію юридичної особи мають право засновник (засновники) або уповноважена ними особа.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

- заповнену реєстраційну картку на проведення державної  реєстрації юридичної особи;

- примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення  засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи у  випадках, передбачених  законом;

- два примірники установчих документів (у разі подання електронних документів - один примірник); 

- документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи. У разі подання електронних документів для проведення державної реєстрації юридичної особи підтвердженням внесення плати за проведення державної реєстрації юридичної особи є примірник електронного розрахункового документу, засвідченого електронним цифровим підписом; 

- інформацію з документами, що підтверджують структуру власності засновників - юридичних осіб, яка дає змогу встановити фізичних осіб - власників істотної  участі цих юридичних осіб.

У випадках, що передбачені законом, додатково подається (надсилається) копія рішення органів Антимонопольного комітету України або Кабінету Міністрів України про надання дозволу на узгоджені дії або на концентрацію суб'єктів господарювання.

У разі державної реєстрації фермерського господарства крім документів,  додатково подається копія  Державного акта на право приватної власності засновника на землю або копія Державного акта на право постійного користування  землею засновником, або нотаріально посвідчена копія договору  про  право  користування  землею засновником, зокрема на умовах  оренди. 

У разі державної реєстрації юридичної особи, засновником (засновниками) якої є іноземна юридична особа, додатково подається документ про підтвердження реєстрації іноземної особи в країні  її місцезнаходження, зокрема витяг із торговельного, банківського або судового реєстру.

Якщо документи для проведення державної реєстрації юридичної особи подаються засновником юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являється його паспорт.

Якщо документи для проведення державної реєстрації  юридичної особи подаються особою, уповноваженою засновником (засновниками) юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являється її паспорт та надається документ, що засвідчує її повноваження, або в разі подання електронних документів документ, що засвідчує повноваження цієї особи, в електронній формі залучається  до документів.

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів  надання послуги.

       Дії одержувача: Подання необхідних документів, передбачених п.4, для здійснення реєстраційних дій щодо державної реєстрації.

Дії адміністративного органу:

- прийом та перевірка документів на відсутність підстав для відмови (залишення документів без розгляду);

- внесення запису до єдиного державного реєстру;

- передача інформації органам статистики, податкової служби та пенсійного фонду;

- оформлення документів;

- видача документів.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

       Адміністративна послуга надається протягом 3 робочих дні з дня одержання реєстратором повного пакету документів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

       Підстави для залишення документів без розгляду:

- документи подані за неналежним місцем проведення реєстрації;

- документи не викладені державною мовою;

- реєстраційна картка заповнена не машинодруком або не друкованими літерами;

- відсутність нотаріального посвідчення підпису заявника на реєстраційній картці у випадку відсилання документів рекомендованим листом;

- установчі документи не містять відомостей, передбачених законом, або не погоджені, у випадках, передбачених законом, з органами державної влади;

- установчі документи не прошиті, не підписані засновниками;

- документи подані не в повному обсязі;

- найменування не відповідає вимогам щодо написання найменувань юридичної особи або її структурного підрозділу;

- документи подані особою, що не має повноважень;

- до державного реєстратора надійшло рішення щодо заборони у проведенні реєстраційних дій;

- відсутній документ про підтвердження реєстрації іноземної юридичної особи в країні її місцезнаходження.

Підставами для відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи є:

- невідповідність відомостей, які вказані в реєстраційній картці на проведення державної реєстрації юридичної особи, відомостям, які зазначені в документах,  що подані для проведення державної реєстрації юридичної особи;

- установчі документи (установчий акт, статут або засновницький договір, положення) юридичної особи не містять відомості,  передбачені законом;

- порушення порядку створення юридичної особи, який встановлено законом, зокрема:

- наявність обмежень на зайняття відповідних посад, встановлених законом щодо осіб, які зазначені як посадові особи органу управління юридичної особи;

- невідповідність відомостей про засновників (учасників) юридичної особи відомостям щодо них, які містяться в Єдиному державному реєстрі;

- наявність обмежень щодо вчинення засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженою ними особою юридичних дій;

- наявність в Єдиному державному реєстрі найменування, яке тотожне найменуванню юридичної особи, яка має намір зареєструватися;

- використання у найменуванні юридичної особи приватного права повного чи скороченого найменування органу державної влади або органу місцевого самоврядування, або похідних від цих найменувань, або історичного державного найменування, перелік яких встановлюється  Кабінетом Міністрів України; 

- невідповідність найменування  юридичної особи вимогам закону щодо найменування окремих видів юридичних осіб (банк, кредитна спілка, недержавний  пенсійний фонд тощо);

- встановлена іншими законами заборона використання у найменуванні юридичної особи певних термінів, абревіатур, похідних термінів. 

У разі відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи реєстраційний збір не повертається.           

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

Замовник одержує виписку про державну реєстрацію юридичної особи і один  примірник  оригіналу установчих документів.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Плата за державну реєстрацію юридичної особи  становить 170,00 грн.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

       Особи з вищою спеціальною освітою, досвідом роботи не менше 3-х років, знанням законодавства України, вільним володінням  українською мовою.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

       Прийом документів та проведення державної реєстрації здійснюється у відділі державної реєстрації за адресою: проспект Михайла Грушевського, 1, кабінет 1.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Прийом та видача документів проводиться   щоденно  з 8.00 до 12.00, крім суботи, неділі та святкових днів. 

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання  адміністративної послуги.

Послуга надається по мірі надходження документів у терміни, визначені законодавством.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за  одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

Інформація щодо здійснення державної реєстрації розміщується на веб-сторінці міської ради. 

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

Прийом та видача документів особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на  недотримання стандарту.

Оскарження дій (бездіяльності) і рішень, прийнятих в ході надання адміністративної послуги, здійснюється в судовому порядку.

17. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і  відшкодування збитків одержувачу.

Виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги здійснюється відділом.




Керуючий справами виконкому                                                                                   А.Грицан


Додаток 22

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом державної реєстрації

Коломийської міської  ради щодо державної реєстрації змін

до установчих документів  юридичної  особи


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи розроблено відповідно до  ст.29 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців».

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського, 1, кабінет 1, відділ державної реєстрації Коломийської міської ради (каб. 1), тел. (03433)     2-14-32, 2-25-84.                                   

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Згідно Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» на державну реєстрацію змін до установчих документів має право юридична особа.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

- заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи;

- примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію)   рішення про внесення змін до установчих документів;

- документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення про внесення змін до установчих документів;

- оригінали установчих документів юридичної особи з відміткою про їх державну реєстрацію з усіма змінами, чинними на дату подачі документів, або копія опублікованого в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації повідомлення про втрату всіх або частини зазначених оригіналів установчих документів;

- два примірники змін до установчих документів юридичної особи у  вигляді окремих додатків або два примірники установчих документів у новій редакції;

- документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації змін до установчих документів.

У разі внесення змін до статуту, які пов'язані із зменшенням статутного капіталу (статутного або складеного капіталу) юридичної особи, додатково подається документ, що підтверджує внесення плати за публікацію у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації відповідного повідомлення.

У разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані із зміною складу засновників (учасників) юридичної особи,  крім документів, додатково подається примірник оригіналу (ксерокопія, нотаріально засвідчена копія) одного із таких документів:

- рішення про вихід юридичної особи із складу засновників (учасників);

- заяви фізичної особи про вихід із складу засновників (учасників);

- заяви, договору, іншого документа про перехід чи передачу частки учасника у статутному капіталі товариства;

- рішення уповноваженого органу юридичної особи про примусове виключення засновника (учасника) із складу засновників (учасників) юридичної особи, якщо це передбачено законом або установчими документами юридичної особи.

У разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані із зміною складу засновників (учасників) юридичної особи на підставі факту смерті фізичної особи - засновника (учасника) та відмови інших засновників (учасників) у прийнятті спадкоємця (спадкоємців) померлого до складу засновників, крім документів, які передбачені частиною першою цієї статті, додатково подається ксерокопія (нотаріально засвідчена копія, копія, завірена органом державної реєстрації актів цивільного стану) свідоцтва про смерть фізичної особи або документа, що є підставою для його видачі відповідно до Закону України  "Про державну реєстрацію актів цивільного стану".

У разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані із зміною мети установи, додатково подається копія відповідного судового рішення.

Якщо документи для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи подаються особою, яка згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт.

Якщо такі документи подаються іншим представником юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт та надається документ або нотаріально засвідчена копія документа, що засвідчує повноваження представника.

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів  надання послуги.

Дії одержувача:

Подання необхідних документів, передбачених п.4, для здійснення реєстраційних дій щодо державної реєстрації.

Дії адміністративного органу:

- прийом та перевірка документів на відсутність підстав для відмови (залишення документів без розгляду);

- внесення запису до єдиного державного реєстру;

- передача інформації органам статистики, податкової служби та пенсійного фонду;

- оформлення документів;

- видача документів.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Адміністративна послуга надається протягом 3 робочих днів з дня одержання реєстратором повного пакету документів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

Підстави для залишення документів без розгляду:

- документи подані за неналежним місцем проведення реєстрації;

- документи не викладені державною мовою;

- реєстраційна картка заповнена не машинодруком або не друкованими літерами;

- відсутність нотаріального посвідчення підпису заявника на реєстраційній картці у випадку відсилання документів рекомендованим листом;

- установчі документи не містять відомостей, передбачених законом, або не погоджені, у випадках, передбачених законом, з органами державної влади;

- установчі документи не прошиті, не підписані засновниками;

- документи подані не в повному обсязі;

- найменування не відповідає вимогам щодо написання найменувань юридичної особи або її структурного підрозділу;

- документи подані особою, що не має повноважень;

- до державного реєстратора надійшло рішення щодо заборони у проведенні реєстраційних дій;

- відсутній документ про підтвердження реєстрації іноземної юридичної особи в країні її місцезнаходження.

Підставами для відмови у проведенні державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи є:

- невідповідність відомостей, які вказані в реєстраційній картці на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, відомостям, які зазначені в документах, що подані для проведення державної реєстрації змін;

- установчі документи (установчий акт, статут або засновницький договір, положення) юридичної особи не містять відомості, передбачені законом;

- порушення порядку створення юридичної особи, який встановлено законом, зокрема:

- наявність обмежень на зайняття відповідних посад, встановлених законом щодо осіб, які зазначені як посадові особи органу управління юридичної особи;

- невідповідність відомостей про засновників (учасників) юридичної особи відомостям щодо них, які містяться в Єдиному державному реєстрі;

- наявність обмежень щодо вчинення засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженою ними особою юридичних дій;

- наявність в Єдиному державному реєстрі найменування, яке тотожне найменуванню юридичної особи (у разі зміни найменування);

- використання у найменуванні юридичної особи приватного права повного чи скороченого найменування органу державної влади або органу місцевого самоврядування, або похідних від цих найменувань, або історичного державного найменування, перелік яких встановлюється Кабінетом Міністрів України; 

- невідповідність найменування  юридичної особи вимогам закону щодо  найменування окремих видів юридичних осіб (банк, кредитна спілка,  недержавний  пенсійний фонд тощо);

- встановлена іншими законами заборона використання у найменуванні юридичної особи певних термінів, абревіатур, похідних термінів. 

У разі відмови у проведенні державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи.

       8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

Замовник одержує виписку з Єдиного державного реєстру і один  примірник  оригіналу установчих документів.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Плата за державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи  становить 51,00 грн.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

       Особи з вищою спеціальною освітою, досвідом роботи не менше 3-х років, знанням законодавства України, вільним володінням  українською мовою.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

       Прийом документів та проведення державної реєстрації здійснюється у відділі державної реєстрації за адресою: проспект Михайла Грушевського, 1, кабінет 1.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Прийом та видача документів проводиться   щоденно  з 8.00 до 12.00, крім суботи, неділі та святкових днів

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання  адміністративної послуги.

Послуга надається по мірі надходження документів у терміни, визначені законодавством.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за  одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

Інформація щодо здійснення державної реєстрації розміщується на веб-сторінці міської ради. 

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

Прийом та видача документів особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на  недотримання стандарту.

Оскарження дій (бездіяльності) і рішень, прийнятих в ході надання адміністративної послуги, здійснюється в судовому порядку.

17. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і  відшкодування збитків одержувачу.

Виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги здійснюється відділом.





Керуючий справами виконкому                                                                                   А.Грицан


Додаток 23

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86



С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом державної реєстрації Коломийської міської  ради щодо отримання дублікату установчих документів у разі їх втрати


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо отримання дублікату установчих документів у разі їх втрати та внесення відповідного запису в Єдиний державний реєстр розроблено відповідно до ст.19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних  та фізичних осіб-підприємців».

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського,1, відділ державної реєстрації Коломийської міської ради (каб. 1), тел. (03433) 2-14-32,  2-25-84.                                    

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Згідно Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» на отримання зазначеної послуги має право юридична особа.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Державному реєстратору подається:

У разі втрати оригіналів установчих документів засновники (учасники)  юридичної особи або уповноважений ними орган чи особа подає державному реєстратору за місцезнаходженням  реєстраційної справи  юридичної  особи  заяву про втрату оригіналів установчих документів встановленого зразка.

До цієї заяви додаються:

- документ, що підтверджує внесення плати за публікацію у спеціальному друкованому засобі масової інформації повідомлення про втрату оригіналів установчих документів;

- довідка, видана органом внутрішніх справ, про реєстрацію заяви про втрату оригіналів установчих документів. 

Якщо заява про втрату оригіналів установчих документів подається особою, яка згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт.

Якщо документи подаються представником юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт та надається документ, що засвідчує повноваження представника.

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів  надання послуги.

Дії одержувача:

Подання необхідних документів, передбачених п.4, для здійснення реєстраційних дій щодо державної реєстрації.

Дії адміністративного органу:

- прийом та перевірка документів на відсутність підстав для відмови (залишення документів без розгляду);

- внесення запису до єдиного державного реєстру;

- передача інформації органам статистики, податкової служби та пенсійного фонду;

- оформлення документів;

- видача документів проводиться не раніше 2 місяців після друку оголошення про втрату.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Адміністративна послуга надається протягом 1 робочого дня з дня одержання реєстратором повного пакету документів. Дублікат надається не раніше 2 місяців після друку оголошення про втрату

7. Вичерпний  перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

Підстави для залишення документів без розгляду:

- викладення документів не державною мовою;

- документи подані не в повному обсязі;

- підпис особи, уповноваженої діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), на заяві про втрату документів не засвідчений відповідною посадовою особою в установленому порядку;

- у разі, якщо державному реєстратору надійшло рішення суду щодо заборони проведення реєстраційних дій.

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

Замовник одержує дублікат установчих документів.

9. Інформацію про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Плата за видачу дублікату становить 17 грн. Плата за публікацію повідомлення про втрату установчих документів становить 51 грн.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

       Особи з вищою спеціальною освітою, досвідом роботи не менше 3-х років, знанням законодавства України, вільним володінням  українською мовою.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

       Прийом документів та проведення державної реєстрації здійснюється у відділі державної реєстрації за адресою: проспект Михайла Грушевського, 1, кабінет 1.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Прийом та видача документів проводиться щоденно з 8.00 до 12.00, крім суботи, неділі та святкових днів. 

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання  адміністративної послуги.

Послуга надається по мірі надходження документів у терміни, визначені законодавством.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за  одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

       Інформація щодо здійснення державної реєстрації розміщується на веб-сторінці міської ради. 

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

       Прийом та видача документів особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на  недотримання стандарту.

       Оскарження дій (бездіяльності) і рішень, прийнятих в ході надання адміністративної послуги, здійснюється в судовому порядку.

17. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і  відшкодування збитків одержувачу.

Виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги здійснюється відділом.




Керуючий справами виконкому                                                                                      А.Грицан


Додаток 24

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом державної реєстрації Коломийської міської  ради щодо внесення змін до відомостей  про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо внесення змін до відомостей  про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі розроблено відповідно до ст. 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних  та фізичних осіб-підприємців».

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, м. Коломия, пр. Грушевського,1, відділ державної реєстрації Коломийської міської ради (каб. 1), тел. (03433) 2-14-32, 2-25-84.                   

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Згідно Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» на отримання зазначеної послуги має право юридична особа.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Державному реєстратору подається:

- у разі якщо зміна відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, не пов'язана із змінами, що вносяться  до  установчих документів юридичної особи,  або не підлягає державній реєстрації, особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), подає (надсилає рекомендованим листом з описом вкладення) державному  реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей  про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

- якщо зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, пов'язані із зміною керівника або осіб, що обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, або сіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори, особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), додатково подає примірник оригіналу (ксерокопію,  нотаріально засвідчену копію) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміну зазначених осіб та/або примірник оригіналу  (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) розпорядчого документа про їх призначення.

- у разі  якщо зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться  в  Єдиному державному реєстрі, пов'язані із зміною обмежень щодо  представництва від імені юридичної особи, особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), додатково подає примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи, яким встановлено такі обмеження.

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів  надання послуги.

Дії одержувача:

Подання необхідних документів, передбачених п.4, для здійснення реєстраційних дій щодо державної реєстрації.

Дії адміністративного органу:

- прийом та перевірка документів на відсутність підстав для відмови (залишення документів без розгляду);

- внесення запису до єдиного державного реєстру;

- передача інформації органам статистики, податкової служби та пенсійного фонду;

- оформлення документів;

- видача документів.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Адміністративна послуга надається протягом 1 робочого дня з дня одержання реєстратором повного пакету документів.

7. Вичерпний  перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

Підстави для залишення документів без розгляду:

- документи подані за неналежним місцем проведення державної реєстрації;

- викладення документів не державною мовою;

- реєстраційна картка заповнена не машинодруком або не друкованими літерами;

- відсутність нотаріального посвідчення підпису заявника на реєстраційній картці у випадку відсилання документів рекомендованим листом;

- документи подані не в повному обсязі;

- у разі, якщо державному реєстратору надійшло рішення суду щодо заборони проведення реєстраційних дій,  яке набрало законної сили.

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

Замовник одержує виписку з Єдиного державного реєстру у випадку змін відомостей про юридичну особу, які відповідно до Закону зазначаються у виписці.

9. Інформацію про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Безоплатно.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

       Особи з вищою спеціальною освітою, досвідом роботи не менше 3-х років, знанням законодавства України, вільним володінням  українською мовою.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

       Прийом документів та проведення державної реєстрації здійснюється у відділі державної реєстрації за адресою: проспект Михайла Грушевського, 1, кабінет 1.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Прийом та видача документів проводиться   щоденно  з 8.00 до 12.00, крім суботи, неділі та святкових днів. 

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання  адміністративної послуги.

       Послуга надається по мірі надходження документів у терміни, визначені законодавством.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за  одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

       Інформація щодо здійснення державної реєстрації розміщується на веб-сторінці міської ради. 

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

       Прийом та видача документів особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на  недотримання стандарту.

       Оскарження дій (бездіяльності) і рішень, прийнятих в ході надання адміністративної послуги, здійснюється в судовому порядку.

17. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і  відшкодування збитків одержувачу.

Виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги здійснюється відділом.





Керуючий справами виконкому                                                                                     А.Грицан


Додаток 25

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86



С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом державної реєстрації Коломийської міської  ради щодо державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, які містяться  в єдиному державному реєстрі


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо державної реєстрації фізичної особи-підприємця розроблено відповідно до  ст.45 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних  та фізичних осіб-підприємців».

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського,1, відділ державної реєстрації Коломийської міської ради (каб. 1), тел. (03433) 2-14-32, 2-25-84.           

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

       Згідно  Закону України  «Про державну реєстрацію юридичних  та фізичних осіб-підприємців» на державну реєстрацію змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, які містяться  в єдиному державному реєстрі мають право фізичні особи-підприємці.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Для проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу - підприємця, фізична особа - підприємець подає державному реєстратору особисто (надсилає рекомендованим листом з описом вкладення) такі документи:

- заповнена реєстраційна картка на проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу - підприємця;

- документ, що підтверджує сплату реєстраційного збору за державну реєстрацію змін до відомостей про фізичну особу - підприємця;

- копію довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника  податків. 

Для проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу - підприємця, фізична особа - підприємець, яка через свої релігійні або інші переконання  відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідні органи державної влади і має відмітку у паспорті, подає документи, виключно особисто.

Якщо документи для проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу - підприємця  подаються фізичною особою -  підприємцем особисто, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт.

Фізична особа, яка через свої релігійні або інші переконання відмовилася  від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідні органи державної влади, для  проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу - підприємця повинна особисто пред'явити державному реєстратору паспорт із відповідною відміткою. 

Для проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу - підприємця уповноважена особа повинна пред'явити свій паспорт та документ, що засвідчує її повноваження.

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів  надання послуги.

Дії одержувача:

Подання необхідних документів, передбачених п.4, для здійснення реєстраційних дій щодо державної реєстрації.

Дії адміністративного органу:

- прийом та перевірка документів на відсутність підстав для відмови (залишення документів без розгляду);

- внесення запису до єдиного державного реєстру;

- передача інформації органам статистики, податкової служби, пенсійного фонду та фондів соціального страхування;

- оформлення документів;

- видача документів.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Адміністративна послуга надається протягом 2 робочих днів з дня одержання реєстратором повного пакету документів.

7. Вичерпний  перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

Підстави для залишення документів без розгляду:

- документи подані за неналежним місцем проведення державної реєстрації;

- викладення документів не державною мовою;

- реєстраційна картка заповнена не машинодруком або не друкованими літерами;

- відсутність нотаріального посвідчення підпису заявника на реєстраційній картці у випадку відсилання документів рекомендованим листом;

- невідповідність відомостей, які вказані в реєстраційній картці відомостям, які зазначені в документах, поданих для реєстрації;

- документи подані не в повному обсязі;

- документи подані особою, що не має повноважень

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

Замовник одержує виписку з Єдиного державного реєстру у випадку змін відомостей про фізичну особу-підприємця, які відповідно до Закону зазначаються у виписці.

9. Інформацію про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Плата за державну реєстрацію фізичної особі – підприємця (у випадку змін відомостей, які зазначаються у виписці) становить 10,20 грн. Зміна видів діяльності згідно КВЕД – безоплатно.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

       Особи з вищою спеціальною освітою, досвідом роботи не менше 3-х років, знанням законодавства України, вільним володінням  українською мовою.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

       Прийом документів та проведення державної реєстрації здійснюється у відділі державної реєстрації за адресою: проспект Михайла Грушевського, 1, кабінет 1.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Прийом документів проводиться   щоденно  з 8.00 до 12.00, крім суботи, неділі та святкових днів. 

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання  адміністративної послуги.

Послуга надається по мірі надходження документів у терміни, визначені законодавством.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за  одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

Інформація щодо здійснення державної реєстрації розміщується на веб-сторінці міської ради. 

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

       Прийом та видача документів особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на  недотримання стандарту.

       Оскарження дій (бездіяльності) і рішень, прийнятих в ході надання адміністративної послуги, здійснюється в судовому порядку.

17. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і  відшкодування збитків одержувачу.

Виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги здійснюється відділом.



Керуючий справами виконкому                                                                            А.Грицан


Додаток 26

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом державної реєстрації Коломийської міської  ради щодо державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо державної реєстрації фізичної особи-підприємця розроблено відповідно до  ст. 47 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних  та фізичних осіб-підприємців».

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського,1, відділ державної реєстрації Коломийської міської ради (каб. 1), тел. (03433) 2-14-32,  2-25-84.                                    

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Згідно Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» на державну реєстрацію змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, які містяться  в єдиному державному реєстрі мають право фізичні особи-підприємці.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Перший етап:

Для рішення про  припинення:

- заяву про припинення підприємницької діяльності фізичною особою — підприємцем.

Другий етап:

Для проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням фізична особа - підприємець або уповноважена нею особа не раніше двох місяців з дати публікації повідомлення у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації подає державному реєстратору особисто (надсилає рекомендованим листом з описом вкладення) або через уповноважену особу такі документи:

- заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням (форма 12);

- довідку відповідного органу державної податкової служби про відсутність заборгованості по податках, зборах (обов'язкових платежах);

- довідку відповідного органу Пенсійного фонду України про відсутність заборгованості.

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів  надання послуги.

Дії одержувача:

Подання необхідних документів, передбачених п.4, для здійснення реєстраційних дій щодо державної реєстрації.

Дії адміністративного органу:

- перевірка документів на відсутність підстав для залишення їх без розгляду та відмови;

- внесення запису до Єдиного державного реєстру;

- передача інформації органам статистики, податкової служби та пенсійного фонду;

- оформлення документів;

- видача документів.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Адміністративна послуга надається протягом 2 робочих днів з дня одержання реєстратором повного пакету документів.

7. Вичерпний  перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

Причинами для відмови в наданні адміністративної послуги є:

- документи подані за неналежним місцем проведення державної реєстрації;

- викладення документів не державною мовою;

- реєстраційна картка заповнена не машинодруком або не друкованими літерами;

- відсутність нотаріального посвідчення підпису заявника на реєстраційній картці у випадку відсилання документів рекомендованим листом;

- документи подані не в повному обсязі;

- документи подані раніше закінчення строку заявлення кредиторами своїх вимог;

- документи подані особою, що не має на це повноважень.

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

Замовник одержує повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

9. Інформацію про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Безоплатно.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

       Особи з вищою спеціальною освітою, досвідом роботи не менше 3-х років, знанням законодавства України, вільним володінням  українською мовою.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

       Прийом документів та проведення державної реєстрації здійснюється у відділі державної реєстрації за адресою: проспект Михайла Грушевського, 1, кабінет 1.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Прийом документів проводиться   щоденно  з 8.00 до 12.00, крім суботи, неділі та святкових днів.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання  адміністративної послуги.

Послуга надається по мірі надходження документів у терміни, визначені законодавством.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за  одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

Інформація щодо здійснення державної реєстрації розміщується на веб-сторінці міської ради. 

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

Прийом та видача документів похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на  недотримання стандарту.

Оскарження дій (бездіяльності) і рішень, прийнятих в ході надання адміністративної послуги, здійснюється в судовому порядку.

       17. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і  відшкодування збитків одержувачу.

Виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги здійснюється відділом.






Керуючий справами виконкому                                                                                      А.Грицан


Додаток 27

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом державної реєстрації Коломийської міської  ради щодо державної реєстрації припинення  юридичної  особи в результаті її ліквідації


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації розроблено відповідно до ст. 34, 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних  та фізичних осіб-підприємців», Цивільний кодекс України, Господарський кодекс України, Закон України “Про господарські товариства ”.

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспеки Михайла  Грушевського,1, кабінет 1, відділ державної реєстрації Коломийської міської ради (каб. 1),  тел. (03433) 2-14-32,     2-25-84. 

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Згідно  Закону України  «Про державну реєстрацію юридичних  та фізичних осіб-підприємців» на державну реєстрацію припинення  юридичної  особи в результаті її ліквідації  мають право засновники (учасники) юридичної особи або уповноважений ними орган.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Перший етап:

Для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення щодо припинення юридичної особи заявник повинен подати (надіслати рекомендованим листом) державному реєстратору такі документи: 

- примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення засновників (учасників) або уповноваженого ними органу щодо припинення  юридичної особи;

- у випадках, встановлених законом, додатково подається документ, який підтверджує одержання згоди відповідних органів державної влади на припинення юридичної особи ;

- у разі припинення юридичної особи шляхом злиття або приєднання рішення щодо припинення юридичної особи підписується уповноваженими особами юридичної особи або юридичних осіб, що припиняються, та юридичної особи — правонаступника ;

- якщо документи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення щодо припинення юридичної особи подаються особою, яка згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт ;

- якщо такі документи подаються іншим представником юридичної особи, державному реєстратору пред'являється паспорт та додатково подається примірник оригіналу (ксерокопія, нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує повноваження такого представника.

        Другий етап:

Для проведення державної реєстрації  припинення  юридичної особи  в результаті її ліквідації голова ліквідаційної комісії або уповноважена ним особа після закінчення процедури ліквідації, яка передбачена законом, але не раніше двох місяців з дати публікації повідомлення у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації, повинен подати (надіслати  рекомендованим листом з описом вкладення) державному реєстратору такі документи:

- заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації припинення юридичної особи у зв'язку з ліквідацією;

- довідку відповідного органу державної податкової служби про відсутність заборгованості по податках, зборах (обов'язкових платежах); 

- довідку відповідного органу Пенсійного фонду України про відсутність  заборгованості; 

- довідку архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

У випадках, що встановлені законом, крім документів, які передбачені частиною першою цієї статті, додатково подається висновок аудитора щодо достовірності  та повноти ліквідаційного балансу.

У разі проведення державної реєстрації припинення акціонерних товариств додатково подається копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Якщо документи для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації подаються головою ліквідаційної комісії або уповноваженою ним особою особисто, державному реєстратору додатково пред'являються паспорт та документ, що підтверджує його (її) повноваження.

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів  надання послуги.

Дії одержувача:

Подання необхідних документів, передбачених п.4, для здійснення реєстраційних дій щодо державної реєстрації.

Дії адміністративного органу:

- прийом та перевірка документів на відсутність підстав для відмови (залишення документів без розгляду);

- внесення запису до єдиного державного реєстру;

- передача інформації органам статистики, податкової служби та пенсійного фонду;

- оформлення документів;

- видача документів.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Адміністративна послуга надається протягом 3 робочих днів з дня одержання реєстратором повного пакету документів.

7. Вичерпний  перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

Підстави для залишення документів без розгляду:

- документи подані не за місцем державної реєстрації юридичної особи;

- документи не викладені державною мовою;

- рішення про припинення юридичної особи не містить даних про склад комісії з припинення (ліквідаційної комісії), в тому числі їх ідентифікаційних номерів;

- реєстраційна картка заповнена не машинодруком або не друкованими літерами;

- документи подані не в повному обсязі;

- документи подані раніше закінчення строку заявляння кредиторами своїх вимог;

- документи подані особою, що не має на це повноважень.

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

Замовник одержує повідомлення  про  проведення  державної   реєстрації   припинення юридичної особи.

9. Інформацію про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Безоплатно.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

       Особи з вищою спеціальною освітою, досвідом роботи не менше 3-х років, знанням законодавства України, вільним володінням  українською мовою.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

       Прийом документів та проведення державної реєстрації здійснюється у відділі державної реєстрації за адресою: проспект Михайла Грушевського 1, кабінет 1.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Прийом та видача документів проводиться щоденно  з 8.00 до 12.00, крім суботи, неділі та святкових днів. 

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання  адміністративної послуги.

Послуга надається по мірі надходження документів у терміни, визначені законодавством.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за  одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

Інформація щодо здійснення державної реєстрації розміщується на веб-сторінці міської ради. 

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

Прийом документів та видача дозволу особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на  недотримання стандарту.

Оскарження дій (бездіяльності) і рішень, прийнятих в ході надання адміністративної послуги, здійснюється в судовому порядку.

17. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і  відшкодування збитків одержувачу.

Виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги здійснюється відділом.





Керуючий справами виконкому                                                                                     А.Грицан


Додаток 28

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом державної реєстрації Коломийської міської  ради щодо надання відомостей з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (витяг, виписка, довідка)


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо надання відомостей з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (витяг, виписка, довідка) розроблено відповідно до ст. 20,21 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних  та фізичних осіб-підприємців», наказів Держкомпідприємництва від 20.10.2005 №97 “Щодо затвердження деяких нормативно-правових актів про надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” та від 24.02.2010 №34 “Про внесення змін до наказу Держкомпідприємництва від 20.10.2005 №99 “Про розмір та порядок внесення плати, що справляється за одержання витягу та довідки з  Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19.03.2010р. за №229/17524.

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського,1, відділ державної реєстрації Коломийської міської ради (каб. 1), тел. (03433) 2-14-32,  2-25-84.                           

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Згідно Закону України «Про державну реєстрацію юридичних  та фізичних осіб-підприємців» на отримання зазначеної послуги мають право юридична особа, фізична особа-підприємець.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Державному реєстратору подається:

- заповнений запит;

- документ, що підтверджує внесення плати за отримання виписки, витягу або довідки з Єдиного державного реєстру.

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів  надання послуги.

Дії одержувача:

Подання необхідних документів, передбачених п.4, для здійснення реєстраційних дій щодо державної реєстрації.

Дії адміністративного органу:

- державний реєстратор приймає запит та документ, що підтверджує оплату за отримання відомостей з Єдиного державного реєстру;

- витяг, виписка, довідка підписується державним реєстратором та засвідчується його печаткою.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Адміністративна послуга надається протягом 2 робочих дні для виписки з Єдиного державного реєстру; 3 робочих дні - для витягу з Єдиного державного реєстру; 5 робочих днів - для довідки з Єдиного державного реєстру.

7. Вичерпний  перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

Забороняється передача даних з Єдиного державного реєстру третім особам на комерційній основі.

Виписка з Єдиного державного реєстру не видається юридичній особі у разі наявності в Єдиному державному реєстрі запису про:

- відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням,

- відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

Замовник одержує витяг, виписку, довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

9. Інформацію про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Плата за видачу:

- виписки з Єдиного державного реєстру – 17,00 грн.;

- довідки з Єдиного державного реєстру справляється плата в розмірі 17,00 грн. + 3,40 грн. за кожен бланк довідки.

- витягу з Єдиного державного реєстру справляється в розмірі  51,00грн. + 3,40грн. - за кожен бланк витягу.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Особи з вищою спеціальною освітою, досвідом роботи не менше 3-х років, знанням законодавства України, вільним володінням  українською мовою.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

       Прийом документів та проведення державної реєстрації здійснюється у відділі державної реєстрації за адресою: проспект Михайла Грушевського Грушевського, 1, кабінет 1.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Прийом та видача документів проводиться   щоденно  з 8.00 до 12.00, крім суботи, неділі та святкових днів. 

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання  адміністративної послуги.

Послуга надається по мірі надходження документів у терміни, визначені законодавством.

14.  Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за  одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

Інформація щодо здійснення державної реєстрації розміщується на веб-сторінці міської ради. 

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

Прийом документів та видача дозволу особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на  недотримання стандарту.

Оскарження дій (бездіяльності) і рішень, прийнятих в ході надання адміністративної послуги, здійснюється в судовому порядку.

17. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і  відшкодування збитків одержувачу.

Виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги здійснюється відділом.






Керуючий справами виконкому                                                                                     А.Грицан


Додаток 29

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86

С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги загальним відділом міської ради

щодо реєстрації та розгляду звернень громадян (фізичних осіб), що надійшли на адресу Коломийської міської ради


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо  реєстрації та розгляду звернень громадян (фізичних осіб) розроблено відповідно до Закону України “Про звернення громадян” та Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 N348.

Наведені нижче терміни вживаються в цьому стандарті в значенні визначеному вищезазначеними нормативними актами.

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського,1, загальний відділ Коломийської міської ради (каб.10), тел. (03433) 2-68-58.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Фізичні особи.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Відповідно до статті 5 Закону України “Про звернення громадян” звернення може бути усним (викладеним громадянином і записаним посадовою особою на особистому прийомі), чи письмовим, надісланим поштою або переданим громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, якщо ці повноваження оформлені відповідно до чинного законодавства.

Звернення може бути подано як окремою особою (індивідуальне), так і групою осіб (колективне).

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів надання послуги.

- прийом та реєстрація звернення працівником загального відділу по роботі із зверненнями громадян в каб.N10;

- розгляд звернення міським головою, секретарем міської ради, заступниками міського голови або керуючим справами виконкому міської ради відповідно до функціональних повноважень, написання резолюції;

- передача звернення у виконавчі органи, відповідно до резолюції;

- розгляд та виконання звернення безпосереднім виконавцем (при необхідності із виїздом на місце);

- підготовка проекту відповіді заявнику та подання працівнику по роботі із зверненнями громадян;

підписання відповіді міським головою, секретарем міської ради, заступниками міського голови, керуючими справами виконкому;

- реєстрація відповіді;

- відправка відповіді заявнику поштою.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Відповідно до Закону України “Про звернення громадян” та Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник або його заступники встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

Відповідно до статті 8 Закону України “Про звернення громадян”  письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Не розглядаються повторні звернення одним і тим же органом від одного і того ж громадянина з одного і того ж питання, якщо перше вирішено по суті, а також ті звернення, терміни розгляду яких передбачено статтею 17 цього Закону, та звернення осіб, визнаних судом недієздатними.

Рішення про припинення розгляду такого звернення приймає керівник органу, про що повідомляється особі, яка подала звернення.

8. Опис результату, який повинен містити одержувач.

Відповідь на звернення або прийняття відповідного рішення.

9. Інформацію про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Послуга надається безоплатно.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Посадові особи повинні знати Закон України “Про звернення громадян” та Інструкцію з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації.

Кваліфікаційні вимоги працівника загального відділу міської ради по роботі із зверненнями громадян – освіта вища, стаж роботи в органах місцевого самоврядування не менше трьох років, або стаж роботи із службовими документами не менше 5 років.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

Прийом документів здійснюється в приміщенні Коломийської міської ради за адресою: пр. Грушевського, 1, каб. 10. 

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Прийом звернень проводиться провідним спеціалістом загального відділу Коломийської міської ради по роботі із зверненнями громадян щоденно з 8.00 до 17.15, п'ятниця до 16.00, перерва на обід з 12.00-13.00.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Надання адміністративної послуги здійснюється по мірі поступлення звернення. Звернення громадян, які мають встановлені законодавством пільги, розглядаються у першочерговому порядку.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

Відсутні.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

Звернення громадян, які мають встановлені законодавством пільги, розглядаються у першочерговому порядку.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на недотримання стандарту.

Скарги розглядаються в порядку передбаченому ст.ст.16,17 Закону України “Про звернення громадян”.

    1. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Відшкодування збитків громадянину визначається статтею 25 Закону України “Про звернення громадян”.





Керуючий правами виконкому                                                                                         А.Грицан


Додаток 30

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86

С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги юридичним відділом

Коломийської міської ради щодо реєстрації господарських договорів


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо  реєстрації господарських договорів розроблено відповідно до Цивільного законодавства України та розпорядження міського голови від 30.03.2007 N80-р “Про впорядкування роботи з договорами“.

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського,1, юридичний відділ Коломийської міської ради (каб.24), тел. (03433) 2-68-39.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Суб'єкти господарської діяльності.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Відповідно до вимог розпорядження міського голови від 30.03.2007 N80-р для реєстрації господарського договору до юридичного відділу подається проект господарського договору з додатками.

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів надання послуги.

Подані проекти господарських договорів реєструються в журналі реєстрації господарських договорів. Для договору присвоюється порядковий номер, на ньому зазначається дата реєстрації.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Господарський договір реєструється протягом 1 робочого дня з моменту його подання.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

Причиною відмови в реєстрації є відсутність законодавчо встановлених підстав для реєстрації господарського договору.

8. Опис результату, який повинен містити одержувач.

Зареєстрований господарський договір.

9. Інформацію про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Послуга надається безоплатно.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Посадові особи юридичного відділу Коломийської міської ради при наданні адміністративних послуг зобов'язані діяти лише в межах та в спосіб передбачений Конституцією України та іншими законодавчими актами.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

Прийом документів здійснюється в приміщенні юридичного відділу  Коломийської міської ради за адресою: пр. Грушевського, 1, каб. 24. 

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Реєстрація господарських договорів здійснюється з понеділка по п'ятницю: 08.00-12.00, 13.00-17.00.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається щоденно.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

Інформація надається в юридичному відділі.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

Реєстрація договорів особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на недотримання стандарту.

Скарги за результатами щодо надання адміністративної послуги вирішуються відділом.

    1. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги здійснюється відділом.





Керуючий справами виконкому                                                                                     А.Грицан


Додаток 31

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом у справах молоді та спорту Коломийської міської ради з підготовки клопотання про присвоєння почесного звання “Мати-героїня”


1. Загальні положення.

Стандарт визначає опис етапів надання адміністративної послуги з підготовки клопотання про присвоєння почесного звання “Мати-героїня”, що надаються на безоплатній основі, склад, послідовність дій одержувача та адміністративного органу, вимоги необхідного рівня її доступності та якості.

У цьому стандарті терміни вживаються в значенні, визначеному Указом Президента України “Про одноразову винагороду жінкам, яким присвоєно почесне звання України “Мати-героїня” від 25 грудня 2007 року № 1254/2007.

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського,1, відділ у справах молоді та спорту Коломийської міської ради (каб. 36), тел. (03433) 32653.

3. Перелік категорій одержувачів адміністративної послуги.

Одержувачами адміністративної послуги є: жінки, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених в установленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

4.1. Для одержання адміністративної послуги до відділу у справах молоді та спорту Коломийської міської ради подаються такі документи:

       - заява ;

       - ксерокопії паспортних даних матері;

       - ксерокопії свідоцтв про народження дітей;

       - характеристика на дітей з місця навчання;

       - характеристика на мати з місця роботи;

       - автобіографія матері;

       - довідка про склад сім’ї (видає ЖКП).

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів надання послуги.

5.1. Послідовність дій одержувача адміністративної послуги:

- надання до відділу у справах  молоді та спорту Коломийської міської ради повного пакету документів.

5.2. Послідовність дій адміністративного органу:

- розгляд пакету документів, поданого одержувачем адміністративної послуги;

- реєстрація заяви та документів;

- розгляд заяви міським головою або його заступником;

- формування справи;

- підготовка працівником відділу клопотання про присвоєння почесного звання, нагородного листа;

- надання пакету документів до управління у справах сім’ї та молоді  Івано-Франківської облдержадміністрації.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Відділ у справах молоді та спорту Коломийської міської ради розглядає  подані документи протягом 30 робочих днів, починаючи від дня надходження повного пакету документів, і приймає рішення щодо підготовки клопотання про присвоєння почесного звання “Мати-героїня”.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови в наданні адміністративної послуги.

       Відділ у справах молоді та спорту Коломийської міської ради може відмовити одержувачу адміністративної послуги у разі:

  1. подання неповного пакету документів;
  2. недостовірності фактів, викладених у документах;
  3. судимості одного з дітей чи виховання дітей в інтернат них закладах.

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

       Відділ у справах молоді та спорту Коломийської міської ради подає клопотання до управління у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації про  присвоєння почесного звання “Мати-героїня”.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Адміністративна послуга надається на безкоштовній основі.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про державну службу та нормативно-правовими актами Мінсім’ямолодьспорт.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

Документи необхідні для надання адміністративної послуги, надаються на адресу відділу у справах  молоді та спорту Коломийської міської ради:

78200, Івано-Франківська область, м. Коломия, пр. Грушевського, 1, каб.36.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Одержувачі адміністративної послуги можуть отримати консультаційну допомогу з питань надання адміністративної послуги, за контактним телефоном  (03433)  3-26-53.

Прийом документів здійснюється:

понеділок - четвер  з 8-00 до 12-00 та з 14-00 до 17-00

п’ятниця -  з 8-00 до 12-00 та  з 13-00 до 16-00.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) в разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Встановлення черговості надання адміністративної послуги не передбачено.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно шляхом надання консультацій за контактним телефоном: (03433)  3-26-53.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

Під час надання адміністративної послуги поділ одержувачів на категорії не передбачається.

16. Порядок подання, реєстрації та розгляду скарг на недотримання стандарту.

Скарга на недотримання стандарту може адресуватися до Коломийської міської ради або до управління у справах сім’ї та молоді Івано-Франківської облдержадміністрації.

17. Порядок виправлення можливих недоліків  наданої адміністративної послуги і відшкодування одержувачеві збитків.

У разі допущення технічної помилки під час оформлення пакету документів про підготовку клопотання про присвоєння звання “Мати-героїня” оригінали документів повертаються до відділу у справах молоді та спорту Коломийської міської ради, а замість нього видається новий оригінал з виправленими даними.





Керуючий справами виконкому                                                                                       А.Грицан


Додаток 32

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом у справах молоді та спорту Коломийської міської ради щодо відправлення дітей пільгових категорій в оздоровчі табори відпочинку


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо відправлення дітей пільгових категорій в оздоровчі табори відпочинку розроблено відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського,1, відділ у справах молоді та спорту Коломийської міської ради (каб. 36), тел. (03433) 32653.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Приймаються заяви на оздоровлення дітей пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; дітей, які перебувають на диспансерному обліку; талановитих та обдарованих дітей.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей»  претенденти подають наступні документи.

Для дитини з багатодітної сім’ї:

  1. свідоцтво про народження дитини (ксерокопія – 2 екземп.);
  2. довідка про склад сім’ї – 2 екземпляри;
  3. довідка зі школи, про те, що дитина не оздоровлювалась у даному році за кошти державного і місцевого бюджету;
  4. медична довідка.

Для дитини з малозабезпеченої сім’ї - всі вище перелічені документи та довідка про одержування допомоги як малозабезпечена сім’я.

Для дитини сироти:

  1. свідоцтва про смерть батьків - 2 екземпляри;
  2. рішення про опікунство;
  3. медична довідка;
  4. свідоцтво про народження дитини;
  5. довідка зі школи, про те, що дитина не оздоровлювалась у даному році за кошти державного і місцевого бюджету.

Для талановитої та обдарованої дитини:

  • свідоцтво про народження дитини;
  • документи, що підтверджують статус дитини;
  • довідка про доходи батьків за півроку;
  • довідка зі школи, про те, що дитина не оздоровлювалась у даному році за кошти державного і місцевого бюджету;
  • медична довідка.

5. Склад та послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів надання послуги.

Подані заяви та пакет документів реєструється в журналі обліку.

Під час забезпечення путівкою на оздоровлення дитини пільгової категорії першочергово оздоровлюються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти-інваліди. Подальший відбір дітей здійснюється відповідно до черги зареєстрованих заяв.

Забезпечення оздоровленням дітей пільгових категорій проходить наступні етапи:

- прийом документів;

- формування справи;

- підготовка списку дітей (в 4 екземплярах) за підписом начальника відділу у справах молоді та спорту, заступника міського голови та погоджено печаткою міської ради;

- завірення та підписання копій поданих документів;

- надання бланку медичної довідки батькам дитини для проходження медичного обстеження;

- повідомлення батьків дітей про виїзд до табору та про їх приїзд.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Відповідно до розподілу та надходження путівок з головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації підготовка документів до надання адміністративної послуги триває до п’яти календарних днів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

Дітям пільгових категорій не надаються путівки на відпочинок та оздоровлення у випадку якщо:

- дитина не відповідає жодному статусу;

- поданий неповний пакет документів;

- дитина уже отримала послуги оздоровлення за кошти державного чи місцевого бюджету;

- у дитини виявлено будь-які форми туберкульозу різних органів і систем; епілепсію, інші судорожні припадки і їх еквіваленти; гострі психічні захворювання і реактивні стани; цукровий діабет, тиреотоксикоз.

8. Опис результату, який повинен містити одержувач.

Діти мають змогу оздоровитись в таборах відпочинку.

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Адміністративна послуга з оздоровлення дітей пільгової категорії безоплатна.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про державну службу та нормативно-правовими актами Мінсім’ямолодьспорт.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

Документи, необхідні для надання адміністративної послуги, надаються на адресу відділу у справах молоді та спорту Коломийської міської ради за адресою: пр.Грушевського, 1, каб. 26.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Одержувачі адміністративної послуги можуть отримати консультаційну допомогу з питань оздоровлення та відпочинку, пов’язаних з наданням адміністративної послуги, за контактним телефоном  (03433) 3-26-53

Прийом документів здійснюється :

понеділок - четвер  з 8-00 до 12-00 та з 14-00 до 17-00;

п’ятниця -  з 8-00 до 12-00 та  з 13-00 до 16-00.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) в разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Черга надання послуги передбачена відповідно до поданих відділу у справах молоді та спорту заяв та пакетів документів. Відповідно до чинного законодавства першочергову послугу на оздоровлення отримують діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти – інваліди.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно шляхом надання консультацій за контактним телефоном: (03433) 3-26-53.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

Дана адміністративна послуга надається особам віком до 17 років. Діти-інваліди мають переваги перед іншими соціальними пільговими категоріями.

16. Порядок подання, реєстрації та розгляду скарг на недотримання стандарту.

Скарга на недотримання стандарту може адресуватися до  Коломийської міської ради або до управління у справах сім’ї та молоді Івано-Франківської облдержадміністрації.

17. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування одержувачеві збитків.

У разі допущення помилки під час складання необхідного пакету документів вони виправляються безпосередньо відділом у справах молоді та спорту Коломийської міської ради.





Керуючий справами виконкому                                                                                       А.Грицан


Додаток 33

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом у справах молоді та спорту Коломийської міської ради з видачі

посвідчень батьків та дітей з багатодітної сім'ї


1. Загальні положення.

1.1. Цей стандарт визначає опис етапів надання адміністративної послуги з видачі посвідчень батьків та дітей з багатодітної сім'ї.

1.2. Адміністративний орган, що надає послугу:

Відділ у справах молоді та спорту Коломийської міської ради.

1.3. У цьому Стандарті терміни вживаються в значенні, визначеному у Законі України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей" та Наказу Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту від 16.07.2010 № 1947 "Про затвердження інструкції про порядок видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї", який зареєстровано Міністерством юстиції України від 16.07.2010 №531/17826.

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського,1, відділ у справах молоді та спорту Коломийської міської ради (каб. 36), тел. (03433) 32653.

3. Перелік категорій одержувачів адміністративної послуги.

Одержувачами адміністративної послуги є багатодітні сім’ї міста.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Для одержання адміністративної послуги до відділу у справах молоді та спорту Коломийської міської ради подаються наступні документи:

- заява батька або матері про видачу посвідчення;

- довідки про склад сім’ї;

- копії свідоцтв про народження дітей;

- копії сторінок паспорта батька та матері з даними про прізвище, ім’я, по батькові, дату його видачі і місце реєстрації;

- фотокартки батьків та дітей розміром 30х40 мм;

- довідка про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення структурним підрозділом не видавалися (у разі реєстрації батьків за різним місцем проживання).

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів надання послуги.

Прийняття заяви від батьків, розгляд документів, визначення строку дії посвідчення, видача посвідчення (відмітка про видачу посвідчення робиться в реєстраційній книзі видачі посвідчень, форма якої затверджується Мінсім’ямолодьспорт ).

Відділ у справах молоді та спорту Коломийської міської ради протягом одного місяця після подання усіх документів видають посвідчення одному з батьків за місцем його реєстрації. Строк дії посвідчень визначається окремо для кожної багатодітної сім’ї і встановлюється з урахуванням перебування в сім'ї не менше трьох дітей у віці до 18 років. Строк дії посвідчення дитини з багатодітної сім’ї визначається до досягнення дитиною 18 років (повноліття), якщо згідно із законом, застосовуваним до неї, вона не набуває прав повнолітньої раніше.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Посвідчення видаються протягом одного місяця після подання пакету документів, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 № 209 «Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї».

7. Вичерпний перелік підстав для відмови в наданні адміністративної послуги.

Відділ у справах молоді та спорту Коломийської міської ради може відмовити одержувачу адміністративної послуги у разі:

- подання неповного пакету документів, передбаченому постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 № 209 «Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї»;

- сім'я не підпадає під статус багатодітної у відповідності з чинним законодавством.

8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

Одержувач адміністративної послуги отримує посвідчення батьків з багатодітної сім’ї, дитини з багатодітної сім’ї (дітям з багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років).

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Адміністративна послуга надається на безкоштовній основі.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Вимоги до посадових осіб, які забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені законодавством України про державну службу та нормативно-правовими актами Мінсім’ямолодьспорт.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

Документи необхідні для надання адміністративної послуги, надаються на адресу відділу у справах молоді та спорту Коломийської міської ради:

78200, Івано-Франківська область, м. Коломия, пр. Грушевського, 1, каб.36.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Одержувачі адміністративної послуги можуть отримати консультаційну допомогу з питань надання адміністративної послуги, за контактним телефоном  (03433)  3-26-53.

Прийом документів здійснюється :

понеділок - четвер  з 8-00 до 12-00 та з 14-00 до 17-00

п’ятниця -  з 8-00 до 12-00 та  з 13-00 до 16-00.

13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) в разі перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається в порядку надходження документів, у терміни, визначені законодавством.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача під час звернення за одержанням та в ході надання адміністративної послуги.

Інформація про надання адміністративної послуги надається одержувачеві безкоштовно шляхом надання консультацій за контактним телефоном: (03433)  3-26-53.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

Під час надання адміністративної послуги поділ одержувачів на категорії не передбачається.

16. Порядок подання, реєстрації та розгляду скарг на недотримання стандарту.

Скарга на недотримання стандарту може адресуватися до Коломийської міської ради або до управління у справах сім’ї та молоді Івано-Франківської облдержадміністрації.

17. Порядок виправлення можливих недоліків  наданої адміністративної послуги і відшкодування одержувачеві збитків.

У разі допущення помилки під час складання необхідного пакету документів вони виправляються безпосередньо відділом у справах молоді та спорту Коломийської міської ради.






Керуючий справами виконкому                                                                                     А.Грицан


Додаток 34

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги

управлінням економіки Коломийської міської ради

щодо організації та проведення конкурсів з перевезення пасажирів на  автобусних маршрутах загального користування в м.Коломиї

1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо  надання дозволу на перевезення пасажирів автотранспортом на міських автобусних маршрутах загального користування розроблено відповідно до Закону України “Про автомобільний транспорт”, постанов Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 №1081 “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування” (із змінами) та від 18.02.1997 №176 “Про затвердження правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту” (із змінами).

Наведені нижче терміни вживаються в цьому стандарті в значенні, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 №1081 “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування” (із змінами).

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського,1, управління економіки Коломийської міської ради (каб.26),  тел. (03433) 2-59-70.          

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Автомобільні перевізники, які в установленому порядку подали документи для участі в конкурсі.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 №1081 “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування” (далі Порядок) перевізник-претендент подає наступні документи:

- дві заяви встановленого зразка;

- виписку або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

- нотаріально завірену копію ліцензії на право надання послуг з перевезень пасажирів (може подаватися в одному примірнику, якщо перевізник-претендент бере участь у кількох конкурсах, які проводяться на одному засіданні);

- перелік транспортних засобів, які пропонуються до використання на автобусному маршруті, із зазначенням марки, моделі, державного номерного знака, пасажиромісткості та року випуску транспортного засобу;

- копії ліцензійних карток на кожний автобус, який пропонується до використання на автобусному маршруті;

- документ, що підтверджує внесення плати за участь у конкурсі, із зазначенням дати проведення конкурсу;

- копії свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів або тимчасових реєстраційних талонів автобусів, що пропонуються до використання на маршруті;

- копію документа, що підтверджує проведення процедури санації (за умови проведення санації);

- перелік транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, які пропонуються для роботи на автобусному маршруті, або письмова інформація про їх відсутність;

- анкету встановленого зразка;

- копію штатного розпису, податкового розрахунку сум доходу, нрахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ) за останні повні два квартали.

Документи для участі в конкурсі перевізником-претендентом подаються у двох закритих конвертах (пакетах), на яких зазначаються його назва, адреса і ідентифікаційний код, з поміткою:

- конверт з позначкою “№1” містить назву за формою, визначеною постановою Кабінету Міністрів України від 29.06.2011 №953 та документи для участі в конкурсі, які нумеруються, прошиваються, підписуються уповноваженою особою перевізника-претендента та скріплюються печаткою з позначенням кількості сторінок цифрами і словами;

- конверт з позначкою “№2” містить назву за формою, визначеною вищезгаданою постановою.

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів надання послуги.

Подані на конкурс документи реєструються в журналі обліку.

Під час проведення конкурсу конкурсний комітет розглядає пропозиції перевізників-претендентів виключно за такими показниками:

- наявність достатньої кількості автобусів, які відповідають умовам конкурсу за класом та пасажиромісткістю (категорія, пасажиромісткість, наявність додаткового обладнання);

- наявність, характеристика та кількість резерву автобусів для заміни рухомого складу в разі виходу техніки з ладу;

- наявність транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями;

- строк експлуатації автобусів (рік виготовлення, строк фактичної експлуатації);

- наявність сертифіката відповідності послуг з перевезення пасажирів автобусами ліцензійним умовам;

- наявність та характеристика виробничої бази;

- умови підтримання належного технічного та санітарного стану рухомого складу;

- умови контролю технічного стану транспортних засобів перед виїздом;

- умови виконання регламентних робіт з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів;

- досвід роботи перевізника-претендента;

- наявність та тяжкість порушень безпеки дорожнього руху, транспортного законодавства, ліцензійних умов;

- якість роботи автомобільного перевізника на даному маршруті (у разі обслуговування на умовах договору, укладеного на підставі попереднього конкурсу);

- інвестиційний розвиток суб'єкта господарювання та соціальний ефект від його діяльності;

- умови контролю за станом здоров'я водіїв.

Під час проведення конкурсу представники організатора та органів державного контролю, які входять до складу конкурсного комітету, відповідно до їх компетенції надають характеристику діяльності перевізника-претендента. Під час проведення конкурсу запрошуються всі перевізники-претенденти, що беруть участь у конкурсі, у присутності яких оголошуються конкурсні пропозиції. Претендентам надається право  на обґрунтування запропонованих ними конкурсних пропозицій. Під час проведення конкурсу додаткові пропозиції від перевізників-претендентів не приймаються.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

Рішення конкурсного комітету про визначення переможця конкурсу перевізника-претендента у 10-денний строк оформляється протоколом, який підписується присутнім головою або заступником голови та секретарем конкурсного комітету.

Протягом 30 днів готується рішення виконавчого комітету про введення в дію рішення конкурсного комітету щодо визначення переможців конкурсу автомобільних перевізників.

Не пізніше ніж через 30 днів з моменту набрання чинності рішення виконавчого комітету укладається договір з переможцем конкурсу (перевізником).

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

До участі в конкурсі не допускаються автомобільний перевізник, який:

- подав до участі в конкурсі неналежним чином оформлені документи чи не в повному обсязі, а також такі, що містять недостовірну інформацію;

- визнаний банкрутом або щодо якого порушено провадження у справі про банкрутство (за винятком того, стосовно якого проводиться процедура санації), або який перебуває у стадії ліквідації;

- не відповідають вимогам статті 34 Закону України “Про автомобільний транспорт”;

- не має достатньої кількості транспортних засобів для виконання перевезень, затвердженої обов'язковими умовами конкурсу, та перевезень, які повинні виконуватися відповідно до чинних договорів (дозволів). Достатня кількість транспортних засобів визначається як кількість автобусів, необхідних для виконання перевезень, та кількість резервних транспортних засобів.

- має несплачені штрафні санкції, накладені Укртрансінспекцією, або водії якого мають несплачені штрафи, накладені відповідно до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неоскаржені у судовому порядку (що були накладені не пізніше ніж за 20 днів до дати проведення конкурсу);

- подав конкурсну пропозицію, що не відповідає обов'язковим та додатковим умовам конкурсу.

8. Опис результату, який повинен містити одержувач.

Договір на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

9. Інформацію про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Плата за участь у конкурсі вноситься перевізником-претендентом на рахунок організатора  у сумі не більше, ніж  1250 грн. згідно кошторису.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Рішення про переможця конкурсу приймається конкурсним комітетом. Рішення конкурсного комітету щодо визначення переможця конкурсу вводиться в дію рішенням виконавчого комітету Коломийської міської ради протягом не більш як 30 робочих днів з дня проведення конкурсу.

Організатор (виконавчий комітет міської ради) має право прийняти рішення про відмову у введенні в дію рішення (чи його окремої частини) конкурсного комітету за окремими об'єктами конкурсу у разі надходження від органів виконавчої влади письмової інформації, що підтверджує факт подання перевізником-претендентом недостовірної інформації.

Організатор встановлює обов'язкові умови конкурсу, відповідно до ст.44 Закону України “Про автомобільний транспорт”. Крім обов'язкових організатор може затверджувати додаткові умови конкурсу для забезпечення роботи на об'єкті конкурсу.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

Прийом документів здійснюється в управління економіки Коломийської міської ради за адресою: пр. Грушевського, 1, каб. 26. 

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Прийом документів проводиться управлінням економіки Коломийської міської ради щоденно з моменту розміщення в друкованих засобах масової інформації оголошення про проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника. Кінцевий строк прийняття документів для участі в конкурсі визначається замовником перевезень і не може становити менш як 10 робочих днів до дати проведення конкурсу.



13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається в період проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

Інформація про умови проведення конкурсу розміщується на веб-сторінці міської ради та опубліковується в друкованих засобах масової інформації.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

Прийом документів та видача дозволу особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на недотримання стандарту.

Скарги за результатами конкурсу можуть подаватися протягом 10 днів з дати його проведення та розглядатися організатором протягом 30 днів з дня надходження скарги від перевізника-претендента. Неврегульовані замовником перевезень спори розв'язуються в установленому порядку. Скарги, що надійшли з порушенням установленого строку, не розглядаються.

    1. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги здійснюється відділом.





Керуючий правами виконкому                                                                                     А.Грицан



Додаток 35

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом земельних відносин Коломийської міської ради щодо проведення розрахунку розміру орендної плати за землю


1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги відділом земельних відносин Коломийської міської ради щодо проведення розрахунку розміру орендної плати за землю розроблено відповідно до Податкового кодексу України, Закону України "Про оренду землі", Постанови Кабінету Міністрів України від 13.12.2006  № 1724 "Деякі питання оренди землі".

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

78200, місто Коломия, проспект Михайла Грушевського,1, відділ земельних відносин Коломийської міської ради (каб.7),  тел. (03433) 2-14-96.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

Фізичні особи, фізичні особи-підприємці, юридичні особи, які в установленому порядку отримали в оренду земельні ділянки комунальної власності.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Обчислення розміру орендної плати за земельні ділянки комунальної власності здійснюється з урахуванням їх цільового призначення та коефіцієнтів індексації, визначених законодавством, за затвердженими  Кабінетом  Міністрів  України формами, що заповнюються під час укладання або зміни умов договору оренди чи продовження його дії.

Для отримання розрахунку розміру орендної плати за землю зацікавленим особам необхідно подати у відділ земельних відносин міської ради наступні документи:

- витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, що видається відділом Держкомзему у місті Коломиї Івано-Франківської області (вулиця Театральна, 13);

- копію рішення про надання земельної ділянки в оренду або укладеного та зареєстрованого в установленому порядку договору оренди землі.

5. Склад та послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів надання послуги.

Подані документи опрацьовуються та здійснюється нарахування розміру орендної плати за землю відповідно до вимог Податкового кодексу України.

Розрахунок орендної плати підписується виконавцем (особою, відповідальною за надання послуги) після чого подається на підпис міському голові та особі, зацікавленій в надані послуги.

6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

До 5 робочих днів з дня отримання документів.

7. Вичерпний перелік підстав для відмови у поданні послуги.

Відмова у наданні послуги надається у випадках не подання усіх документів, що необхідні для надання послуги, або виявлення невідповідностей у поданих документах.

8. Опис результату, який повинен містити одержувач.

Розрахунок розміру орендної плати згідно форми, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 13.12.2006 року № 1724 "Деякі питання оренди землі".

9. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

Надання послуги здійснюється безоплатно.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації.

Передбачені посадовою інструкцією.

11. вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням транспортної та пішохідної доступності.

Прийом документів та видача розрахунку розміру орендної плати здійснюється у відділі земельних відносин Коломийської міської ради: пр.Михайла Грушевського, 1, каб. № 7.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість отримання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

Прийом документів та видача розрахунку розміру орендної плати здійснюється щовівторка та щочетверга з 8,30 год. До 11,30 год.

13. Черговість надання адміністративної послуги у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни і умови очікування надання адміністративної послуги.

Послуга надається протягом 5 робочих днів з дня отримання документів в порядку черговості надходження документів.

14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача ри зверненні за одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

Інформація про умови надання послуги здійснюється безпосередньо у відділі земельних відносин міської ради.

15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

Прийом документів та видача розрахунку розміру орендної плати особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на недотримання стандарту.

Скарги можуть подаватися керівництву міської ради.

17. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу.

Виправлення можливих технічних недоліків здійснюється особою відповідальною за надання послуги протягом 2 днів.





Керуючий справами виконкому                                                                                      А.Грицан


Додаток 36

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом управління комунальним майном  Коломийської міської  ради із взяття громадян на квартирний облік за місцем проживання

1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо взяття на квартирний облік за місцем проживання розроблено відповідно до Житлового Кодексу України, Правил обліку громадян, які потребують покращення житлових умов і надання їм жилих приміщень в Україні та постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2011 №238 “Про Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов”.

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

       78200, м. Коломия, бульвар Лесі Українки, 47, відділ управління комунальним майном  Коломийської міської  ради.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

       Згідно Житлового Кодексу України та Правил обліку громадян, які потребують покращення житлових умов і надання їм жилих приміщень в Україні, на квартирному обліку мають право перебувати громадяни, які досягли повноліття (або вступили в шлюб чи поступили на роботу в передбачених законом випадках до досягнення вісімнадцятирічного віку, – відповідно з часу вступу в шлюб чи поступлення на роботу) та потребують покращення житлових умов.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Відповідно до вимог Житлового Кодексу України та Правил обліку громадян, які потребують покращення житлових умов і надання їм жилих приміщень в Україні, громадяни, які бажають перебувати на квартирному обліку, подають наступні документи:

- заява про взяття на квартирний облік (підписана всіма повнолітніми членами сім'ї);

- довідка з місця проживання про склад сім’ї та реєстрацію (витяг з будинкової книги) по  формі № 2;

- акт обстеження житлових умов заявника, завірений балансоутримувачем;

- довідка з місця праці про те ким і з якого часу працює та чи перебуває на квартирному обліку або довідка з місця отримання доходів заявника;

  1. копії паспортів (стор.1,2 та всіх сторінок з реєстрацією) — на всіх дорослих членів  сім'ї;
  2. копії довідок про присвоєння ідентифікаційного номеру — на всіх членів сім'ї, в т.ч. неповнолітніх;

- копії свідоцтв про одруження/розлучення та про народження неповнолітніх дітей;

- копію технічного паспорта на житлове приміщення;

- копію свідоцтва про право власності у випадку проживання у приватизованій квартирі;

- довідки з бюро технічної інвентаризації про наявність/відсутність права власності на нерухоме майно-на всіх членів сім'ї;

- копію договору піднайму для громадян, які винаймають житло;

- копії документів, які дають право на перебування у пільговій черзі.

5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів  надання послуги.

       Дії одержувача:

- подання необхідних документів, передбачених у п.4.

           Дії адміністративного органу:

Подані громадянином документи попередньо розглядаються на засіданні громадської комісії з житлових питань при міськвиконкомі. З врахуванням пропозицій зазначеної комісії готується проект рішення виконавчого комітету міської ради щодо взяття на квартирний облік.

Виконавчий комітет міської ради, як правило, протягом місяця після реєстрації документів приймає рішення щодо взяття на квартирний облік.

       6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

       Протягом одного місяця.

       7. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

       - У випадку подання  документів не в повному обсязі.

       - У випадку відсутності підстав для визнання громадянина таким, що потребує покращення житлових умов.

                 8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

       Заявник отримує  витяг з рішення виконкому міської ради про взяття на квартирний облік.

       9. Інформацію про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

       Безоплатно.

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації

       Особи з вищою спеціальною освітою, досвідом роботи не менше 3-х років, знанням законодавства України, вільним володінням  українською мовою.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

       Прийом документів здійснюється в Коломийській міській раді за адресою: пр. Грушевського, 1, каб.35.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

       Прийом документів проводиться  щоденно  з 8.00. до 12.00., з 13.00. до 17.15., крім суботи та неділі.

       13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги.

       Послуга надається по мірі надходження заяв та відповідних документів у терміни, визначені законодавством.

       14.  Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за  одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

       Інформація щодо прийняття рішення виконкому міської ради про взяття на квартирний облік розміщується на веб-сторінці міської ради. 

       15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

       Прийом документів та видача дозволу особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

       16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на  недотримання стандарту.

       Реєстрація скарг проводиться згідно з Законом України «Про звернення  громадян».

       17. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і  відшкодування збитків одержувачу.

У разі допущення технічної помилки у розробці рішення виконавчого комітету міської ради про взяття на квартирний облік, особі, яка  звернулась для надання адміністративної послуги, видається  витяг з рішення виконкому міської ради про взяття на квартирний облік з урахуванням допущених помилок. Відшкодування збитків згідно з чинним законодавством.



Керуючий справами виконкому                                                                                   А.Грицан



Додаток 37

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 27.03.2012 № 86


С Т А Н Д А Р Т

надання адміністративної послуги відділом управління комунальним майном Коломийської міської ради із видачі ордера на житлове приміщення

1. Загальні положення.

Стандарт надання адміністративної послуги щодо видачі ордера на житлове приміщення розроблено відповідно до Житлового Кодексу України, Правил обліку громадян, які потребують покращення житлових умов і надання їм жилих приміщень в Україні.

2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу.

       78200, м. Коломия, бульвар Лесі Українки, 47, відділ управління комунальним майном  Коломийської міської  ради.

3. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення.

       Згідно Житлового Кодексу України та Правил обліку громадян, які потребують покращення житлових умов і надання їм жилих приміщень в Україні, ордер видається громадянину щодо якого прийнято рішення виконавчого комітету міської ради про надання житла або про видачу ордера.

4. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги.

Для отримання ордера на вселення в житлове приміщення, особі, щодо якої прийнято рішення про надання житла або про видачу ордера, необхідно подати свій паспорт і паспорти всіх повнолітніх членів сім’ї, які вписані в ордер та свідоцтва про народження – на неповнолітніх дітей.

       5. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів  надання послуги.

Дії одержувача:

- подання необхідних документів, передбачених у п.4.

          Дії адміністративного органу:

- подані документи переглядаються посадовою особою та повертаються громадянину. Ордер видається при відсутності підстав, зазначених у п. 7.

       6. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги.

       Протягом десяти днів з часу прийняття виконкомом міської ради рішення про надання житла.

7. Вичерпний  перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги.

У випадку виявлення відомостей, які не відповідають дійсності, що послужили підставою для прийняття рішення про надання житла.

       8. Опис результату, який повинен отримати одержувач.

       Заявник отримує  ордер на вселення в житлове приміщення.

       9. Інформацію про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена.

       Безоплатно. 

10. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації

       Особи з вищою спеціальною освітою, досвідом роботи не менше 3-х років, знанням законодавства України, вільним володінням  українською мовою.

11. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності.

       Видача ордерів  здійснюється в Коломийській міській раді за адресою: пр.Грушевського, 1, каб.35.

12. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо.

       Видача ордерів проводиться  щоденно  з 8.00. до 12.00., з 13.00. до 17.15., крім суботи та неділі.

       13. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання  адміністративної послуги.

       Послуга надається по мірі прийняття виконкомом міської ради рішень про надання житлових приміщень.

       14. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за  одержанням та у ході надання адміністративної послуги.

       Відсутні.

       15. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.

       Видача ордерів особам похилого віку та інвалідам здійснюється на загальних підставах.

       16. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на недотримання стандарту.

       Реєстрація скарг проводиться згідно із Законом України «Про звернення  громадян».

       17. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і  відшкодування збитків одержувачу.

У разі допущення технічної помилки у розробці ордера на вселення в житлове приміщення, особі, яка звернулась для надання адміністративної послуги, видається ордер з урахуванням допущених помилок. Відшкодування збитків згідно з чинним законодавством.


Керуючий справами виконкому                                                                                     А.Грицан



2011-2024 © Всі права застережено.