НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Середа, 08 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про організацію харчування дітей в шкільних та дошкільн..."  № 85 від 27.03.2012р. 
Документ №85 від 27.03.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

31.03.2012



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 27.03.2012р.  № 85
 

Про організацію харчування дітей в шкільних та дошкільних навчальних закладах міста


В загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах міста 100% школярів та вихованців дитячих садків забезпечені гарячим харчуванням.

       На виконання вимог чинного законодавства здійснюється харчування дітей окремих категорій за бюджетні кошти. Зокрема, забезпечено безплатним харчуванням 100-відсотково дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених сімей, а також всіх учнів 1-4 класів.

       Щорічно поліпшується матеріально-технічна база їдалень навчальних закладів. В минулому році зроблено ремонт їдалень загальноосвітніх шкіл № 6, №8 ім.О.Пушкіна та поточні ремонти інших закладів, придбано різноманітного кухонного оснащення та обладнання для їдалень на суму 142,8 тис.грн.

       Вартість харчування на 1 учня у школі сьогодні складає 4 грн. в день, в дошкільному навчальному закладі – 10 грн. в день.

       Недостатнє фінансування харчування учнів та вихованців навчальних закладів не дає можливості забезпечити їх повноцінне харчування відповідно до норм.

       Незадовільним є на сьогодні матеріально-технічний стан  харчоблоків. Часто технологічне та холодильне обладнання є застарілим, в окремих випадках вийшло з ладу.

       Враховуючи зазначене, з метою забезпечення належних умов для навчання та виховання дітей, а також належного функціонування їдалень навчальних закладів та керуючись розпорядженням Івано-Франківської облдержадміністрації від 10.02.2012 №68 «Про організацію харчування дітей в шкільних та дошкільних закладах області», виконком міської ради

вирішив:

1. Інформацію про організацію харчування учнів та вихованців у навчальних закладах взяти до відома.

2. Управлінню освіти міської ради (Грицан М.М.):

2.1. Організацію харчування дітей в шкільних та дошкільних навчальних закладах взяти під особистий контроль.

2.2. Внести пропозицію до міської ради про можливість збільшення бюджетних призначень на харчування школярів та вихованців.

2.3. Здійснювати постійний моніторинг стану організації харчування в навчальних закладах, а також закупівельних цін на продукти харчування.

3. Районній санітарно-епідеміологічній станції (М.Микитюк), управлінню ветеринарної медицини (І.Бежук) постійно здійснювати контроль за якістю харчування дітей.

4. Рішення виконкому від 21.09.2010 р. № 273 „Про організацію харчування учнів та вихованців у навчальних закладах міста в 2010-2011 навчальному році ” зняти з контролю.

5. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – управління освіти міської ради (М.Грицан).

6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови І. Граділя.






Міський голова                                                                                                          І. Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.