НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про міську програму розвитку дорожнього руху та його бе..."  № 83 від 27.03.2012р. 
Документ №83 від 27.03.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

31.03.2012



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 27.03.2012р.  № 83
 

Про міську програму розвитку дорожнього руху та його безпеки на період 2012-2015 роки



Розглянувши проект програми розвитку дорожнього руху та його безпеки на період 2012-2015 роки, керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", виконком міської ради

       

вирішив:


1. Схвалити проект програми розвитку дорожнього руху та його безпеки на період 2012-2015 роки (додається).

2. Подати дану програму для розгляду та затвердження на черговій сесії міської ради.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови М. Білоуса.






Міський голова                                                                                                                І. Слюзар




ПАСПОРТ

програми розвитку дорожнього руху та його безпеки

на період 2012 - 2015 роки


  1. Ініціатор замовлення програми (замовник): Коломийська міська рада
  2. Розробник програми: відділ управління комунальним майном
  3. Термін реалізації програми: 2012-2015 роки
  4. Джерела фінансування: міський бюджет, державний бюджет

тис.грн.

№ п/п

Рік використання

Обсяги фінансування коштів

1

2012

5160,0

2

2013

7740,0

3

2014

8400,0

4

2015

8700,0

  1. Обсяг фінансування програми (тис.грн): 30000, 0 тис.грн
  2. Очікувані результати виконання програми: поліпшення безпеки дорожнього руху на міській вулично-шляховій мережі, поліпшення умов дорожнього руху і регулювання транспортних потоків на дорогах.
  3. Термін проведення звітності: щорічно.






МІСЬКА ПРОГРАМА

розвитку дорожнього руху та його безпеки на період 2012 – 2015 роки.


В умовах прискорених темпів збільшення автотранспорту, а відповідно високої інтенсивності дорожнього руху особливу гостроту набуває проблема забезпечення безпеки дорожнього руху, вирішення якої спрямоване на збереження життя і здоров’я громадян. В результаті зростання кількості транспорту, через невідповідність параметрів і стану вулично–дорожньої мережі міста, через існуючу історично – сформовану забудову, недотримання водіями правил дорожнього руху збільшилась кількість дорожньо–транспортних пригод, збільшуються транспортні затримки, утворюються черги і затори, що викликає зниження швидкості, невиправдана перевитрата палива і підвищене зношування вузлів і агрегатів транспортних засобів, кількість шкідливих викидів в атмосферу. Запропонована програма розвитку дорожнього руху та його безпеки спрямована на вдосконалення системи  управління безпекою дорожнього руху та базується на пріоритетних заходах по забезпеченню охорони життя і здоров'я громадян, збереження майна та підвищення безпеки дорожнього руху.

  1. МЕТА І ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

Програма розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2012 – 2015 роки (далі – Програма) спрямована на створення об'єктивних умов суттєвого зниження аварійності та ризику дорожньо – транспортних пригод шляхом вирішення головних проблем у сфері безпеки дорожнього руху та ліквідації "вузьких місць" дорожньо-транспортної інфраструктури.

Реалізація положень Програми дозволить значно поліпшити рівень безпеки дорожнього руху на території міста завдяки здійсненню комплексу взаємопов'язаних заходів за наступними напрямами:

Удосконалення профілактичної діяльності у сфері безпеки дорожнього руху

Основна мета цього напряму полягає в формуванні у різних груп учасників дорожнього руху усвідомлення необхідності дотримання належної дисципліни та в удосконаленні процесу навчання правил поведінки на дорогах і підготовки водіїв, підвищенні рівня їх кваліфікації на оновленій матеріально-освітній базі та за допомогою сучасних навчально-методичних матеріалів, забезпеченні впровадження технічних засобів і апаратури автоматизованих систем гнучкого керування дорожнім рухом, контролі швидкісних режимів шляхом:

організації системи правового інформування населення про чинне законодавство в галузі забезпечення безпеки дорожнього руху;

підвищення ефективності профілактики дитячого дорожнього травматизму;

проведення оглядів з безпеки дорожнього руху;

створення спеціальних телепрограм на телебаченні для висвіт­лення найбільш актуальних проблем забезпечення безпеки дорожнього руху;

систематичного проведення конкурсів, телерадіопрограм і публікацій у засобах масової інформації, а також випуск друкованої продукції з висвітлення проблем забезпечення безпеки дорожнього руху;

активізації взаємодії з громадськими організаціями в діяльності з безпеки дорожнього руху.

Безпека руху на пасажирському автотранспорті

Метою напрямку є поліпшення безпеки дорожнього руху при здійсненні пасажирських перевезень, створення дієвої системи контролю з боку Державтоінспекції за дотриманням вимог та норм безпеки дорожнього руху при здійсненні пасажирських перевезень, а також контролю за рівнем професійної підготовки водіїв.

Впровадження передових технологій та новітніх технічних засобів, комплексів та систем керування і нагляду за дорожнім рухом для забезпечення його безпеки

Метою цього напряму є технічне переоснащення вулично-дорожньої інфраструктури на рівні найсучасніших технологій організації та регулювання дорожнього руху. Це дозволить значно поліпшити стан забезпечення безпеки дорожнього руху в цілому і, зокрема, знизити рівень аварійності та тяжкості її наслідків на дорогах області.

Розвиток та вдосконалення засобів інформатизації Державтоінспекції на базі новітніх комп'ютерних технологій

Цей напрямок передбачає розробку та впровадження у практичну діяльність підрозділів ДАІ сучасних автоматизованих інформаційних систем ДАІ на базі новітніх систем керування базами даних, удосконалення інформаційно-обчислювальної мережі Державтоінспекції.

Вирішення проблем матеріально-технічного забезпечення Державтоінспекції та соціальних проблем її співробітників

Основною метою напряму є удосконалення системи забезпечення Державтоінспекції технічними засобами, автотранспортом, паливно-мастильними матеріалами тощо.

Контроль за станом утримання доріг, вулиць та залізничних переїздів, організацією дорожнього руху

Основною метою напрямку є удосконалення механізму контролю за станом утримання доріг, вулиць та залізничних переїздів, який впливає на безпеку дорожнього руху.


  1. фінансування програми


Джерелами фінансування Програми є кошти спеціального фонду міського бюджету, які надходять за рахунок збору за першу реєстрацію транспортного засобу і збору за провадження торговельної діяльності нафтопродуктами, скрапленим та стиснутим газом на стаціонарних малогабаритних і пересувних автозаправочних станціях, заправочних пунктах, коштів обласного і державного бюджетів, власних коштів підприємств та інших коштів не заборонених чинним законодавством.


3. Очікувані результати реалізації Програми

Як результат реалізації Програми очікується значне поліпшення стану забезпечення безпеки дорожнього руху на міській вулично-шляховій мережі та зменшення кількості постраждалих у дорожньо – транспортних пригодах, суттєве поліпшення умов дорожнього руху і регулювання транспортних потоків на дорогах, а також вдосконалення системи підготовки та перепідготовки водіїв. Велике значення має і забезпечення безпечного перевезення небезпечних вантажів, міжнарод­них пасажирських перевезень тощо.


4. ЗАХОДИ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ.

Організаційні заходи.

  1. Аналізувати стан ефективності заходів, що вживаються для забезпечення безпеки дорожнього руху та боротьби зі злочинами, пов‘язаними з транспортом.

ВДАІ Коломийського МВ УМВС        

                                                                       2012-2015 роки

  1. Систематично проводити комплексні заходи та спеціальні операції, спрямовані на попередження дорожньо-транспортного травматизму та  злочинів на дорозі.

ВДАІ Коломийського МВ УМВС

                                                                       2012-2015 роки

  1. Забезпечити перевірку технічного стану транспортних засобів на відповідність їх експлуатаційних характеристик вимогам природоохоронного законодавства.

ВДАІ Коломийського МВ УМВС                                                                     

       2012-2015 роки

       4. Розробити комплексну схему організації дорожнього руху і центральній частині міста. Провести громадське обговорення з цього питання.

Вартість – 30,0 тис.гривень.

Виконком Коломийської міської ради,

відділ управління комунальним майном

                                                                       2012 рік

       5. Активізувати діяльність відомчих служб( фахівців) безпеки дорожнього руху, налагодивши їхню тісну співпрацю з органами Державтоінспекції.

Керівники підприємств, установ, організацій, установ, які мають автотранспортні засоби, незалежно від форми власності

постійно

       6. Забезпечити проведення щоденних перевірок технічного стану транспортних засобів, якими здійснюються пасажирські перевезення та медичне обстеження водіїв перед виїздом на лінію, дотримання ними Закону України „Про автомобільний транспорт” і інших нормативних документів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.

ВДАІ Коломийського МВ УМВС, усі перевізники, управління економіки міської ради, податкова інспекція

щоденно

7. З метою дійовішої профілактики аварійності на автошляхах налагодити регулярне проведення прес – конференцій, зустрічей із представниками масової інформації, трудовими колективами, інші заходи для учасників дорожнього руху, систематично готувати видання, плакати, листівки, інші види друкованої продукції, проводити радіотрансляції та телепередачі з тематики безпеки дорожнього руху та попередження транспортних злочинів.

ВДАІ Коломийського МВ УМВС, ВАТ „Коломийське автотранспортне підприємство”, управління економіки міської ради, засоби масової інформації

                                       постійно

  1. Забезпечити на конкурсній основі відбір перевізників для надання послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

                                               ВДАІ Коломийського МВ УМВС,                                                                                      Держтрансінспекція, замовник

                                                          перевезень - виконком міської ради

                                                          постійно

  1. Відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» та Постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2007 № 1184 забезпечити перевезення пасажирів автомобілями таксі при наявності ліцензій і ліцензійних карток на кожний автомобіль, укладених договорів на паркування автомобілів, укладених договорів про надання інформаційно-диспетчерських послуг та наявності в автомобілях інформації про перевізника і ціни або тарифу на послуги.

ВДАІ Коломийського МВ УМВС, Держтрансінспекція, КП «Коломийська муніципальна дружина», управління економіки міської ради

                                               постійно

  1. Забезпечити навчання Правилам дорожнього руху, здійснити відповідні перевірки та усунути наявні недоліки і в цій справі.

ВДАІ Коломийського МВ УМВС, міські автошколи, постійна комісія з питань розвитку промисловості, будівельної галузі, містобудування та архітектури міської ради

                                                   постійно

  1. Вжити заходів щодо недопущення виділення місць для об’єктів дорожнього сервісу в межах червоних ліній, видачі дозволів на їх будівництво і здачі в експлуатацію без узгодження з Державтоінспекцією та без забезпечення засобами виклику аварійних та рятувальних служб.

                                                                Відділ архітектури та містобудування,                                                                                                ВДАІ Коломийського МВ УМВС       

                                                                   постійно

  1. З метою припинення злочинних проявів на автошляхах, організації

контролю за дорожнім рухом, забезпечити патрулювання вулично-шляхової мережі міста.

       ВДАІ Коломийського МВ УМВС

       постійно

  1. Забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації захо­дів, які вживаються Державтоінспекцією області щодо подальшого зміцнення транспортної дисципліни учасниками дорожнього руху, попередження аварійності та злочинності на автотранспорті.

       ВДАІ Коломийського МВ УМВС        

                                                                    постійно

       14. Забезпечити проведення обласних конкурсів юних інспекторів дорожнього руху, широкої освітньої та пропагандистської роботи в навчальних закладах.

       ВДАІ Коломийського МВ УМВС

       постійно

15. Вжити заходів щодо належного інформування учасників дорожнього руху про наявність місць паркування, автостоянок, в тому числі на територіях підприємств, засобів розміщення об’єктів дорожнього сервісу, тощо шляхом установки відповідних вказівників та через засоби масової інформації. Вартість- 40,0 тис.гривень.

Виконком Коломийської міської ради, власники місць для паркування і стоянок

2012 – 2015 роки

       16. Розробити та реалізувати комплекс заходів щодо попередження вчиненню злочинів, пов‘язаних з незаконним перевезенням автотранспортом зброї, вибухових та наркотичних речовин, спиртогорілчаної продукції, паливно – мастильних та лісоматеріалів.

       ВДАІ Коломийського МВ УМВС,

                                                                    об’єднання державна податкова

       інспекція м. Коломиї

       2012-2015 роки

       17. Провести аналіз причин та місць скоєння дорожньо–транспортних пригод. На цій основі розробити та впровадити додаткові заходи щодо вдосконалення організації дорожнього руху в місцях концентрації таких пригод, встановлення додаткових технічних засобів регулювання руху.

ВДАІ Коломийського МВ УМВС, постійна комісія з питань розвитку промисловості, будівельної галузі, містобудування та архітектури міської ради

                                                                  2012 – 2015 роки

18. Розробити схему маршрутного орієнтування і розрахунок необхідності дорожніх знаків. Вартість – 70, 0 тис. гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                        майном,

       ВДАІ Коломийського МВ УМВС        

                                                          2012 рік

19. Проводити обстеження мостових споруд, світлофорних об’єктів, дорожніх знаків, огороджень і інших засобів регулювання дорожнього руху з метою визначення необхідності проведення ремонту заміни, реконструкції.  Виготовляти технічні висновки по даних питаннях. Вартість робіт – 60,0 тис. гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012 – 2015 роки

20 . Розробити паспорти вулиць, мостів. Вартість – 400,0 тис. гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012 – 2015 роки

21. Завершити згідно постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2006 р. № 37018/3/1-06 передачу з комунальної у державну власність вулиць Гетьманська від вул. Шкрібляка до вул. Старицького, Старицького, Міцкевича від вул. Старицького до вул. Миколайчука, Миколайчука, Мазепи від вул. Миколайчука до межі міста, у відомство облавтодору, так як дані вулиці суміщаються з дорогою загального користування державного значення Татарів – Камянець–Подільський.


Виконком Коломийської міської ради, відділ управління комунальним майном

2012 р.

       22. Покращити матеріально-технічне забезпечення підрозділу Дежавтоінспекції технічними засобами (комп’ютери, алкотестери), автотранспортом, паливно-мастильними матеріалами тощо. Вартість – 50,0 тис.гривень.

       Міська рада

       2012-2015 роки


Розвиток і утримання вулично–дорожньої мережі


1. Проводити обстеження дорожньої мережі з метою визначення необхідності проведення ремонту та складати відповідні акти.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном, ВДАІ Коломийського

       МВ УМВС

       щорічно у весняний і осінній періоди

2. Здійснювати біжучий ремонт проїжджої частини вулиць міста з асфальтобетонним і гравійним покриттям на основі графіку в межах виділених з бюджету коштів. 2400,0 тис.гривень щорічно.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012 – 2015 роки

3. Провести реконструкцію бульвару Л. Українки, вулиць Січових Стрільців, Шкрумеляка, Староміської, Хмельницького (від вул. Січових Стрільців до вул. Моцарта), Яворницького, Косачівської, Шарлая, Франка. Вартість – 11350,0 тис. гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012 - 2015 роки

4. Провести капітальний ремонт малої об’їзної дороги (вул. Винниченка, вул. Міцкевича (від вул. Старицького до вул. Кузьми), вул. Верещинського, вул. Гетьманська (від вул. Верещинського до вул. Перемоги, Перемоги, вул. Антоненка-Давидовича (від вул. Перемоги до вул. Грушевського) , великої об’їзної дороги  (від моста на с. Н. Вербіж до вул. Торговиця), вул. Старицького, вул. Міцкевича (від вул. Старицького до вул. Миколайчука), Трильовського, Верещинського. Вартість – 7635,0 тис. гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012- 2015 роки

5. Закінчити роботи по розширенню проїжджої частини із збільшенням радіусу повороту на вул. Пушкіна біля будинку № 44. Вартість – 40,0 тис. гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

    1. роки
  1. Провести будівництво дорожнього і тротуарного покриття вул. Хмельницького від вул. Петлюри до вул. Пушкіна. Вартість – 1500,0 тис. гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012-2015 роки

7. Провести ремонт тротуарів на вулицях міста. Вартість – 200,0 тис. гривень щорічно.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012 – 2015 роки

8. Влаштувати односторонній тротуар по вул. С. Петлюри від залізничного переїзду до межі міста Вартість – 700,0 тис.гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012-2015 роки

9. Провести ремонт автодорожних мостів:

через р. Радилівка по вул. Мазепи, Моцарта;

через р. Чорний потік по вул. Трильовського;

через р. Косачівку  по вул. Косачівській.

Вартість – 215,0 тис. гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012 – 2015 роки

10. Провести модернізацію існуючих світлофорних об’єктів шляхом заміни на більш економічніші та інформативніші із світлодіодними джерелами світла (13 шт.). Вартість – 400,0 тис. гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012 – 2015 роки

11. Встановити світлофорні об’єкти на перехрестях вул. Чайковського – Шкрумеляка, Шевченка – Пекарська та при необхідності, в разі зміни схеми дорожнього руху і в інших місцях. Вартість – 200, 0 тис.гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       до 2012 -2015 року

12. В місцях концентрації руху транспорту і пішоходів, на перехрестях та біля навчальних закладів встановити пішохідні огородження. Вартість – 80, 0 тис.гривень

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012 – 2015 роки

13. Встановити 500 нових знаків для регулювання дорожнього руху та показників маршрутного орієнтування. Вартість - 150,0 тис.гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012 – 2015 роки

14. Щорічно наносити дорожню горизонтальну і вертикальну повздовжню розмітку та розмітку пішохідних переходів на міських вулицях (після проведення ремонту дорожнього покриття). Вартість - 200,0 тис.гривень щорічно.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном

       2012 – 2015 роки

15. Згідно розроблених заходів провести організаційну і будівельні роботи щодо впорядкування відкритих водовідвідних канав та узбіччя на вулицях міста, водовідведення на яких здійснюється відкритим способом. Вартість робіт – 500,0 тис. гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном, відділ земельних відносин,

       відділ архітектури та містобудування

       2012 – 2015 роки

16. Провести ремонт внутрішньоквартальних проїздів в мікрорайонах багатоповерхової забудови асфальтобетонною сумішшю( Богуна, Костомарова, Сахарова, Хмельницького, Лисенка, Чайковського, С. Стрільців, Мазепи, Леонтовича, Довбуша, Яворницького, Бандери, Шкрумеляка, Палія, Стефаника, Моцарта, Петлюри, Привокзальна). Вартість – 2830,0 тис.гривень.

       Відділ управління комунальним

                                                          майном, комунальне підприємство

                                                          по експлуатації житла

       2012 – 2015 роки

17. Встановлення камер відео спостереження за дорожнім рухом, в тому числі: по вул. Мазепи на перехресті з вул. Миколайчука (4 шт.), біля пл. Скорботи (2 шт.), на пл. Привокзальній (2 шт.), по вул. Карпатській на перехресті з вул. Майданського (4 шт.). Вартість - 100,0 тис.гривень.

       Коломийський МВ УМВС

       18. Здійснити будівництво ліній тролейбусного руху від с. Шепарівці до ВАТ „Коломийський завод КРП” з заїздом на залізничний вокзал.

       Відділ управління комунальним

майном

  2012 – 2015 роки

19. Виділити земельні ділянки і провести будівництво стоянок і місць паркування.

       Виконком Коломийської міської  

  ради, відділ земельних відносин,

  відділ архітектури та будівництва

  2012 – 2015 роки

20. Встановити обмежувач швидкості типу „лежачий поліцейський” у дозволених державними стандартами України місцях. Вартість - 50,0 тис. гривень.

       Відділ управління комунальним

майном

2012 – 2015 роки

       21.  Впорядкувати та облаштувати відповідно до норм і стандартів місця для паркування та стоянок по місту. Вартість – 100,0 тис.гривень.

Виконком Коломийської міської ради, відділ управління комунальним майном, комунальне підприємства «Коломийська міська муніципальна дружина»                    2012 – 2015 роки

22. Провести ремонт існуючої мережі дощової каналізації з встановленням дощезбірників з композитних матеріалів. Вартість – 700,0 тис.гривень

       Відділ управління комунальним

       майном

       2012-2015 роки


Медичне та страхове забезпечення


1. Створити відомчі спеціалізовані медико – санітарні пости або укласти угоди з центральною районною лікарнею щодо обслуговування підприємств, установ, організацій до штатів яких входять водії у відповідності з нормативами, вказаними в Законі України „ Про дорожній рух”. Організувати проведення передрейсових, міжрейсових та після рейсових медичних оглядів водіїв та механізаторів.

                                       Підприємства, установи, організації незалежно від форми                                                 власності, які мають транспортні засоби,   

                                       центральна районна лікарня

2012 – 2015 роки

  1. Організувати обов’язкове страхування кожного водія від нещасних випадків та роботу водіїв згідно з чинним законодавством, режимом праці та відпочинку.

                                               Підприємства, установи, організації незалежно від форми                                                                    власності, які мають транспортні засоби

                                       2012 – 2015 роки

3. Забезпечити навчання водіїв практичних навичок надання першої медичної допомоги потерпілим внаслідок дорожньо – транспортних пригод відповідно до програми, затвердженої Міністерством охорони здоров’я.

                                       Підприємства, установи, організації незалежно від форми                                                 власності, які мають транспортні засоби, 

                                       центральна  районна лікарня

                                       2012 – 2015 роки



Додаток 1

до міської програми розвитку дорожнього руху та його безпеки на період 2011-2015 років


Орієнтовний розподіл видатків

на розвиток дорожнього руху та його безпеку на період, тис. грн.


№ п/п

Напрямок заходів щодо реалізації

2012 рік

2013 рік

2014 рік

2015 рік

Всього

1

Організаційні заходи

280,0

625,0

120,0

125,0

1150,0

2

Розвиток дорожньої мережі

2780,0

5240,0

6300,0

6585,0

20905,0

3

Утримання дорожньої мережі

2100,0

1875,0

1980,0

1990,0

7945,0

3

Медичне та страхове забезпечення

-

-

-

-

-


РАЗОМ:

5160,0

7740,0

8400,0

8700,0

30000,0



2011-2024 © Всі права застережено.