НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про взаємодію структурних підрозділів міської ради з гр..."  № 26 від 24.01.2012р. 
Документ №26 від 24.01.2012р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

28.01.2012



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 24.01.2012р.  № 26
 

Про взаємодію структурних підрозділів міської ради з громадськими організаціями інвалідів



       Коломийським міськрайонним управлінням юстиції на 01.01.2012 року зареєстровано 12 об’єднань ветеранів та інвалідів.

       Структурні підрозділи Коломийської міської ради найтісніше співпрацюють з такими громадськими організаціями інвалідів:

       - Коломийська територіальна організація Українського товариства глухих;

       - Коломийська територіальна первинна організація Українського товариства сліпих;

       - Коломийське міськрайонне громадське об’єднання інвалідів дитинства, загального захворювання, армії.

       Щорічно з міського бюджету громадським організаціям інвалідів надається фінансова підтримка їх діяльності. В 2011 році для надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів та інвалідів виділено 65,0 тис. грн., а в 2012 році – 70,0 тис. грн.

       Міські громадські організації інвалідів забезпечені приміщеннями та телефонним зв’язком для здійснення статутної діяльності.

       Для забезпечення належного соціального захисту осіб з обмеженими можливостями, покращення їх добробуту діє міська соціальна програма «Про міську програму соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2010-2014 роки».

       З метою забезпечення доступності інвалідів до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста проведено пониження бортового каменю на пішохідних переходах, в місцях паркування автотранспорту в центральній частині міста нанесено дорожню розмітку та встановлено 8 дорожніх знаків для стоянки автомобілів з водіями-інвалідами, проведено улаштування пандусів в приміщеннях Народного дому та музею «Писанка», управління праці та соціального захисту населення, встановлено кнопки виклику працівників на приміщеннях міської ради, цехової поліклініки по вул. Шевченка, Коломийської організації Товариства Червоного Хреста, міської прокуратури, суду, драмтеатру, відділу управління комунальним майном, територіального центру соціального обслуговування.

       Щорічно відділом культури і туризму міської ради разом з міським будинком культури «Народний Дім» проводиться концерт для громадян з особливими потребами  за участю колективів художньої самодіяльності міста.

       Управлінням праці та соціального захисту населення міської ради разом  з територіальною організацією Українського товариства глухих щорічно організовуються та проводяться спортивні змагання по дартсу, шашках та шахах серед громадян з особливими потребами.

       Однак проблемним залишається питання виконання заходів програми «Безбар’єрне Прикарпаття у 2008-2011 роках» у частині забезпечення безперешкодного доступу інвалідів до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

       Враховуючи викладене та на виконання розпорядження голови ОДА від 29.12.2011 року № 890, виконком міської ради

вирішив:

       1. Управлінню праці та соціального захисту населення міської ради (Г.Гурак)

       - постійно забезпечувати координацію роботи щодо посилення соціального захисту інвалідів та ветеранів, покращення їх медичного обслуговування, забезпечення надання їм комплексу відповідних реабілітаційних послуг;

       - посилити взаємодію та співпрацю з міськими громадськими організаціями інвалідів.

       2. Відділу управлінням комунальним майном міської ради (М.Михалушко) забезпечити впродовж 2012 року проведення додаткових невідкладних робіт з облаштування безперешкодного доступу інвалідів до соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста.

       3. Відділу архітектури та містобудування (Процюк Ю.А.) визначати конкретні вимоги щодо елементів обладнання об’єктів та благоустрою території забудови для забезпечення безперешкодного доступу до них мало мобільних груп населення при складанні та видачі замовникам архітектурно-планувальних завдань на проектування об’єктів житлово-цивільного призначення.

       4. Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області забезпечити безумовне виконання наказу Держбуду України від 05.09.2001р. № 175 щодо заборони прийняття в експлуатацію об’єктів житлово-цивільного призначення, в яких не виконані заходи щодо безперешкодного доступу інвалідів до зазначених об’єктів, передбачені чинними будівельними нормами

       5. Управлінню праці та соціального захисту населення міської ради (Г.Гурак), відділу інформаційної політики та зв’язків з громадськістю (М.Реп’ях) спільно з головами громадських організацій інвалідів розглянути можливість об’єднання інвалідів в єдину громадську організацію.

       6. Відділу інформаційної політики та зв’язків з громадськістю (М.Реп’ях) спільно з телерадіокомпанією «НТК» впродовж 1 півріччя відзняти сюжети про створення безперешкодного доступу для інвалідів до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

       7.Відділу капітального будівництва міської ради (В. Пулава) провести капітальний ремонт приміщення Коломийської територіальної організації Українського товариства глухих (проспект Чорновола, 25).

8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови В.Тарновецького.





Міський голова                                                                                                     І.Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.