НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 25 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про стан примусового виконання рішень щодо наповнення б..."  № 228 від 18.12.2013р. 
Документ №228 від 18.12.2013р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.12.2013



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 18.12.2013р.  № 228
 

Про стан примусового виконання рішень щодо наповнення бюджету та погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України


Примусове виконання рішень відповідно до Законів України «Про державну виконавчу службу» та «Про виконавче провадження» здійснюють органи державної виконавчої служби. У відділі державної виконавчої служби Коломийського міськрайонного управління юстиції станом на 01.12.2013 підлягало примусовому виконанню 6 254 виконавчих документів на суму 16 221 982 грн., стягувачем по яких виступає управління Пенсійного фонду в м.Коломиї та Коломийському районі. Найбільшими боржниками являються ТзОВ «Лісова компанія «Лаванда», ВАТ «Коломийське будівельне управління», ТДВ «Коломийський ДОЗ», МП «БМП «Газовик», ВАТ «Коломийський м’ясокомбінат». У відділі ДВС протягом 2013 року перебувала значна кількість виконавчих документів про стягнення заборгованості з фізичних осіб-підприємців по єдиному соціальному внеску.

Державними виконавцями вживалися заходи щодо своєчасного та повного виконання рішень. У відповідності до вимог Закону України «Про виконавче провадження» стосовно боржників, які у строк для самостійного виконання не виконали вимогу державного виконання про погашення боргу в повному обсязі, вживалися заходи примусового виконання. Серед інших заходів примусового виконання, що вживалися державними виконавцями стосовно боржників, виносились постанови про арешт їх нерухомого та рухомого майна, арешт банківських рахунків, арешт каси боржників-юридичних осіб, виносились постанови про розшук та вилучення на арештмайданчик транспортних засобів, які зареєстровані за боржниками. Державними виконавцями постійно направляються запити в реєструючі органи про наявність нерухомого та рухомого майна боржників, наявність рахунків у банківських установах, місця праці чи отримання ними пенсії тощо.

Стосовно боржників, які не з’являлися у ВДВС, державними виконавцями направлялися постанови у Коломийський МВ УМВС про їх примусовий привід. Державними виконавцями було відібрано пояснення у керівників юридичних осіб, які являються боржниками перед управлінням ПФУ у м.Коломиї та Коломийському районі щодо причин невиконання рішень, направлялись до суду подання щодо керівників юридичних осіб-боржників про обмеження у праві виїзду за межі України. Серед заходів примусового виконання рішень, проведених державними виконавцями, слід відмітити арешт та опис майна боржників,. Торговельними організаціями стосовно такого майна було проведено прилюдні торги.

У 2013 році було проведено ряд спільних нарад між ВДВС Коломийського міськрайонного управління юстиції та управлінням ПФУ у м.Коломиї та Коломийському районі щодо покращення ефективності примусового виконання рішень та погашення заборгованості перед ПФУ, підсумком якої було вирішено проводити регулярно спільні рейди державних виконавців та спеціалістів управління ПФУ щодо виявлення майна боржників за місцем їхнього проживання та знаходження. Згідно затвердженого графіка такі рейди проводяться кожним державним виконавцем з спільно із спеціалістами управління ПФУ щотижнево. Спеціалісти управління ПФУ систематично ознайомлюються з матеріалами виконавчих проваджень та надають пропозиції щодо підвищення ефективності примусового виконання рішень.

Станом на 01.12.2013 державними виконавцями ВДВС Коломийського міськрайонного управління юстиції завершено 4 410 виконавчих проваджень на суму 8 117 827 грн. За вказаний період фактично було виконано 1 064 виконавчі провадження на суму 733 263 грн., яку перераховано до управління ПФУ у м.Коломия та Коломийському районі. На примусовому виконанні станом на 01.12.2013р. перебуває 1 844 виконавчі провадження на суму 8 104 155 грн., з них зупинено 70 виконавчих проваджень на суму 139 030 грн.

Враховуючи вищенаведене, виконавчий комітет міської ради


вирішив:

1. Інформацію начальника відділу державної виконавчої служби Коломийського міськрайонного управління юстиції В.П. Попик «Про стан примусового виконання рішень щодо наповнення бюджету та погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України» взяти до відома.

2. ВДВС Коломийського міськрайонного управління юстиції забезпечити виконання завдань з питань погашення заборгованості перед ПФУ.

3. ВДВС Коломийського міськрайонного управління юстиції продовжувати спільні заходи з управлінням ПФУ у м.Коломиї та Коломийському районі щодо погашення заборгованості юридичними та фізичними особами перед ПФУ.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови В.Тарновецького.


Міський голова                                                                                               І. Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.