НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Середа, 24 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про стан здійснення у місті Коломиї контролю за охороно..."  № 227 від 18.12.2013р. 
Документ №227 від 18.12.2013р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.12.2013



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 18.12.2013р.  № 227
 

Про стан здійснення у місті Коломиї контролю за охороною пам’яток історії та культури


Заслухавши інформацію начальника відділу культури У.Мандрусяк «Про стан  здійснення у місті Коломиї контролю за охороною пам’яток історії та культури» виконком міської ради відзначає, що охорона об’єктів культурної спадщини є одним із пріоритетів органів державної влади та органів місцевого самоврядування. З метою захисту традиційного характеру середовища населених місць в державі створено Список історичних населених місць України, куди ввійшло і місто Коломия. Тому наше місто потребує особливого контролю та охорони пам’яток історії і культури. На території міста Коломиї знаходяться 38 пам’яток містобудування та архітектури, які входять в загальнодержавний реєстр нерухомих пам’яток України (два об’єкти – національного значення і 36 – місцевого значення), 76 пам’яток історії та монументального мистецтва, 61 могила видатних людей, 13 скульптурних композицій та 55 пам’ятних дощок. Захист історичних пам’яток вимагає проведення комплексу робіт, який включає, перш за все, виготовлення відповідного пакету облікової документації, виготовлення паспортів на пам’ятки, визначення охоронних зон, підписання охоронних договорів з власником або уповноваженою особою кожної пам’ятки, проведення ремонтно-реставраційних робіт та багато інших заходів. Однак, за відсутності структурного підрозділу міської ради контроль за дотриманням режиму використання пам’яток, їх територій, зон охорони, виготовлення охоронних дощок, знаків на пам’ятки,  розробки відповідних програм охорони культурної спадщини та проведення інших робіт  спрямованих на захист та збереження об’єктів культурної спадщини міста Коломиї не здійснюється. Враховуючи важливість даного питання, необхідно створити структурний підрозділ, який би забезпечував контроль та охорону пам’яток історії і культури на території нашого міста.

Виходячи з вищенаведеного та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконком міської ради

вирішив:

  1. Інформацію начальника відділу культури міської ради (У.Мандрусяк) взяти до відома.
  2. Відділу культури міської ради (У.Мандрусяк) підготувати пропозиції щодо створення структурного підрозділу Коломийської міської ради з питань охорони культурної спадщини.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника з питань діяльності виконавчих органів міської ради І.Граділя.






Міський голова                                                                                                                І.Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.