НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 14 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу дв..."  № 71 від 03.03.2022р. 
Документ №71 від 03.03.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

07.03.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 03.03.2022р.  № 71
 



Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу двох малолітніх дітей


       Розглянувши заяву __________ та _________, з метою поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення більш повного захисту їхніх прав та інтересів, враховуючи висновок служби у справах дітей Коломийської міської ради, відповідно до Законів України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 564, та наказу Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини від 18.06.2008 року № 82 «Про удосконалення роботи служб у справах дітей щодо розвитку сімейних форм виховання», виконавчий комітет міської ради


вирішив:


       1. Влаштувати з 09.03.2022 року на виховання і спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу ____________ та ___________, які проживають за адресою: вулиця _________, в місті Коломиї, Коломийської територіальної громади, Івано-Франківської області 2 малолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування _________, 28.10.2011 року народження, та _________, 28.10.2011 року народження, які тимчасово перебувають в сім‘ї патронатного вихователя.

2. На батьків вихователів __________ та _________ відповідно до пункту 19 постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 564, покладається персональна відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток вихованців.

Батьки-вихователі зобов'язуються  один раз на два роки проходити навчання в Івано-Франківському  обласному центрі соціальних служб.

       3. Службі у справах дітей міської ради (Ігор ІВАХНЮК):

       3.1. Підготувати проект договору про влаштування малолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу _________ та ________.

       3.2. Здійснювати контроль за виконанням договору, а також за умовами проживання та виховання дітей.

       3.3. Щороку готувати звіт про стан виховання, утримання і розвитку дітей у дитячому будинку сімейного типу.

4. Єдиному центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (Ірина ТРАЧУК):

4.1. Забезпечити соціальний супровід, надання комплексу соціальних послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

4.2. Подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічну інформацію про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу.

5. Управлінню соціальної політики міської ради (Людмила ЯРЕМЧУК):

5.1. Призначити і виплачувати державну соціальну допомогу на дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування грошове забезпечення батькам-вихователям у межах видатків, передбачених у державному бюджеті;

5.2. Забезпечувати дітей щорічним пільговим оздоровленням.

6. Комунальному некомерційному підприємству Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Марія БУРТИК):

6.1. Забезпечити проходження двічі на рік дітьми медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за ними.

6.2. Подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про стан здоров’я дітей, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікаря.

7. Коломийському відділу поліції ГУНП України в Івано-Франківській області (Андрій ТИМКІВ) подавати до 01 грудня поточного року службі у справах дітей міської ради щорічний звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей та батьків-вихователів.

8. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - службу у справах дітей міської ради.

9. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Олега ТОКАРЧУКА.





Міський голова                                                                   Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.