НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Понеділок, 13 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про схвалення програми "Фінансового забезпечення взаємо..."  № 68 від 22.02.2022р. 
Документ №68 від 22.02.2022р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

26.02.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 22.02.2022р.  № 68
 



Про схвалення програми "Фінансового забезпечення взаємодії Коломийської міської ради та  Державної установи "Коломийська виправна колонія (№41)"  на 2022-2024 роки"


Розглянувши звернення начальника Державної установи "Коломийська виправна колонія (№41)" від 21.02.2022 р. № 7/1-448, керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", Кодексом цивільного захисту України, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Схвалити програму "Фінансового забезпечення взаємодії Коломийської міської ради та Державної установи "Коломийська виправна колонія (№41)" на 2022-2024 роки" (додається).

2. Відділу з питань цивільного захисту міської ради (Руслан ЮРІЙЧУК) забезпечити подання Програми для затвердження міською радою в установленому порядку.

3. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – відділ з питань цивільного захисту міської ради (Руслан ЮРІЙЧУК).

       4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Романа ОСТЯКА.





Міський  голова                                                                  Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ









СХВАЛЕНО

рішення виконавчого комітету міської ради

22.02.2022 № 68



Міська  програма

"Фінансового забезпечення взаємодії Коломийської міської ради та  Державної установи "Коломийська виправна колонія (№41)"  на 2022-2024 роки"


Замовник програми Державна установа "Коломийська виправна колонія (№41)" 



___________



Тарас КАТРИЧ


Керівник програми:

Міський голова       



___________



Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ПОГОДЖЕНО:

Фінансове управління

міської ради




___________




Ольга ЦИГАНЧУК


Управління економіки

міської ради



___________



Світлана СЕНЮК


Юридичний відділ

міської ради



___________



Любов СОНЧАК


Голова постійної комісії з

питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних

відносин







___________







Ігор КОСТЮК



















ПАСПОРТ

міської  програми "Фінансового забезпечення взаємодії Коломийської міської ради та  Державної установи "Коломийська виправна колонія (№41)"  на 2022-2024 роки"


  1. Ініціатор розроблення програми (замовник): Державної установи "Коломийська виправна колонія (№41).
  2. Розробник програми: відділ з питань цивільного захисту  міської ради.
  3. Термін реалізації програми:        2022-2024 роки.
  4. Етапи фінансування програми:  2022-2024 роки.
  5. Обсяги фінансування програми (тис. грн.):  2 920,00 тис.грн.



Роки

Обсяги фінансування (тис.грн.)

Всього

В т.ч. за джерелами фінансування

Державний бюджет

Обласний бюджет

Міський бюджет

Інші джерела

2022-2024

2 645,00



2 645,00


в т.ч.






2022

845,00



845,00


2023

900,00



900,00


2024

900,00



900,00


  1. Очікуваними результатами виконання програми є:


- забезпечення належного рівня безпеки населення, захищеності території  Коломийської громади від злочинних посягань;


- своєчасне реагування на вчинення кримінальних правопорушень та інші події;

- зниження ризиків виникнення правопорушень, пов’язаних з небезпекою для життя і здоров’я громадян, та створення сприятливих соціальних умов життєдіяльності населення;

- забезпечення належної ізоляції осіб, які утримуються в установі виконання покарань, що унеможливить скоєння втечі з установи закритого типу та покращить умови несення служби персоналом установи;

- перекриття каналів та шляхів незаконного надходження до установи  заборонених речей та предметів, які сприяють скоєнню нових злочинів;

- зміцнення  правопорядку  в  установі, недопущення скоєння засудженими нових злочинів.

7. Термін проведення звітності: щоквартально до 10 числа місяця наступного за звітним кварталом.




Замовник програми:

Державної установи "Коломийська

виправна колонія (№41)"    ____________  Тарас КАТРИЧ


Відповідальний виконавець:

Державної установи "Коломийська

виправна колонія (№41)"  ____________ Тарас КАТРИЧ


Керівник програми:        

Міський  голова                  _____________ Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ








І.  Загальні положення


Державна установа «Коломийська виправна колонія (№41)» є кримінально – виконавчою установою закритого типу, з максимальним лімітом наповнення 988 осіб, в якій утворено дільницю слідчого ізолятора, арештний дім для тримання засуджених до покарання у виді арешту.

Протягом тривалого часу Державною кримінально-виконавчою службою України  вживається комплекс організаційних та практичних заходів, спрямованих на виконання вимог законодавства щодо забезпечення належних умов тримання в установах Державної кримінально-виконавчої служби засуджених та осіб, взятих під варту.

Проте, наявний стан справ ще не повною мірою відповідає сучасним вимогам у Державній кримінально-виконавчій сфері, та мінімальним стандартним правилам поводження з ув’язненими та Європейським в’язничним правилам. На виявлення недоліків у роботі органів і установ виконання покарань вказують положення та висновки доповідей Європейського комітету по запобіганню тортурам та нелюдському поводженню чи покаранню або такому, що принижує гідність осіб узятих під варту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, подання Генеральної прокуратури України, де зазначаються факти окремих відхилень щодо умов тримання засуджених та осіб, взятих під варту.

Причинами та умовами зазначеного є: недостатній рівень фінансування та матеріально-технічного забезпечення.

Матеріально-технічна база установи виконання покарань, умов тримання засуджених та осіб, взятих під варту, не повною мірою відповідають вимогам Кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України "Про попереднє ув’язнення", Декларації прав людини і основоположних свобод, а також мінімальним стандартним правилам поводження з ув’язненими та Європейським в’язничним правилам.


П. Обґрунтування доцільності розроблення програми


Програма  "Фінансового забезпечення взаємодії Коломийської міської ради та  Державної установи "Коломийська виправна колонія (№41)"  на 2022-2024 роки" розроблена з  метою реалізації  Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про державно-виконавчу службу України ".

Внаслідок обмеження обсягів державного фінансування матеріально-технічне забезпечення установи виконання покарань, умови тримання засуджених та осіб взятих під варту не повною мірою відповідають державним і міжнародним вимогам у Державній кримінально – виконавчій сфері. 

Програма передбачає забезпечення належного рівня виконання заходів, спрямованих на зміцнення правопорядку в установі та недопущення скоєння засудженими нових злочинів.


Ш. Завдання  програми


Завданнями Програми є:

- підвищити результативність співпраці  Коломийської міської ради та   Державної установи "Коломийська виправна колонія (№41)"  з питань профілактики правопорушень, розкриття кримінальних проявів та підтримання належного правопорядку в Коломийській територіальній громаді;

- забезпечувати життєво важливі інтереси населення, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності;

- інформаційне забезпечення державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій і населення з питань забезпечення охорони громадського порядку.


ІV. Шляхи і способи виконання програми


Уповільнення темпів зростання всіх форм злочинності буде досягнуто завдяки:

- посиленню взаємодії всіх органів державної влади та місцевого самоврядування;

- інформаційного забезпечення державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій і населення з питань забезпечення охорони громадського порядку.


V. Термін виконання програми


Програма  "Фінансового забезпечення взаємодії Коломийської міської ради та  Державної установи "Коломийська виправна колонія (№41)"  на 2022-2024 роки"  розрахована на 2022-2024 роки.


VI. Обсяги та джерела фінансування програми


Реалізація заходів Програми на 2022-2024 роки здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету. Також джерелом фінансування заходів, передбачених цією Програмою, можуть бути надходження загального та спеціального фондів (в тому числі бюджету розвитку) міського бюджету, кошти Державного бюджету України, інших місцевих бюджетів у вигляді цільових та інших трансфертів (субвенцій, дотацій тощо), іноземних інвестицій, грантів, благодійних внесків та кошти фізичних і юридичних осіб.


VII. Очікувані результати від реалізації програми


Результатами виконання комплексу завдань, передбачених Програмою, спрямованих на забезпечення належної ізоляції осіб, які утримуються в установі виконання покарань, мають бути:

- забезпечення належного рівня безпеки населення, захищеності населення в Коломийській територіальній громаді від злочинних посягань;

- своєчасне реагування на вчинення кримінальних правопорушень та інші події;

- зниження ризиків виникнення правопорушень, пов’язаних з небезпекою для життя і здоров’я громадян, та створення сприятливих соціальних умов життєдіяльності населення;

- забезпечення в межах своїх повноважень реалізації державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки та порядку.

зниження загального рівня загрози інтересам держави і суспільству;

- сприятливі умови для ефективного виконання службових обов’язків працівниками установи;

- забезпечення належної ізоляції осіб, які утримуються в установі виконання покарань, що унеможливить скоєння втечі з установи закритого типу та покращить умови несення служби персоналом установи;

- перекриття каналів та шляхів незаконного надходження до установи  заборонених речей та предметів, які сприяють скоєнню нових злочинів;

- зміцнення  правопорядку  в  установі, недопущення скоєння засудженими нових злочинів.










Додаток

до програми "Фінансового забезпечення взаємодії Коломийської міської ради та  Державної установи "Коломийська виправна колонія (№41)"  на 2022-2024 роки"



Перелік заходів, обсяги та джерела фінансування Програми


Назва замовника:  Державна установа "Коломийська виправна колонія (№41)" 

Назва програми: програма "Фінансового забезпечення взаємодії Коломийської міської ради та  Державної установи "Коломийська виправна колонія (№41)"  на 2022-2024 роки"

№ з/п

Найменування заходу

Виконавець

Тер-мін вико-нання

Орієнтовні обсяги фінансування

(тис. грн.)

Очікувані результати

Роки

Всього

джерела фінансування

держав

ний бюджет

обласний бюджет

міський бюджет

інші дже-

рела

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1

Матеріально-технічне забезпечення установи- придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, паливно-мастильних матеріалів

Державна установа "Коломийська виправна колонія (№41)"

щорі-чно

2022-2024

в т.ч.

2645,0

-

-

2645,0

-

Підвищення результативності роботи Державна установа "Коломийська виправна колонія (№41)"з профілактики правопорушень та підтримання належного правопорядку

2022

845,0

-

-

845,0

-

2023

900,0

-

-

900,0

-

2024

900,0

-

-

900,0

-


ВСЬОГО



2022-2024

в т.ч.

2645,0

-

-

2645,0

-

2022

845,0

-

-

845,0

-

2023

900,0

-

-

900,0

-

2024

900,0

-

-

900,0

-





Замовник програми:

Державна установа "Коломийська виправна колонія (№41)"____________ Тарас КАТРИЧ




Керівник програми:

Міський голова         _______________                                        Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ






2011-2024 © Всі права застережено.