НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Понеділок, 29 квітня 2024 року
 Розпорядження міського голови  "Про призначення відповідального за ведення війського об..."  № 31-р від 07.02.2022р. 
Документ №31-р від 07.02.2022р. Втратив чинність
        

 
Повязані документи

Розпорядження міського голови  Про призначення відповідального за ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників та бронювання військовозобов'язаних
Розпорядження міського голови  №90-р від 28.03.2019р. Втратив чинність
Розпорядження міського голови  Про призначення відповідального за ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників та бронювання військовозобов'язаних
Розпорядження міського голови  №64-р від 14.03.2022р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.02.2022



УКРАЇНА
місто Коломия Івано-Франківської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
м. Коломия
 
від 07.02.2022р.  № 31-р
 


Про призначення відповідального за ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних


На виконання законів України «Про оборону України», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, «Про військовий обов’язок і військову службу», згідно із Порядком організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 року № 921 зі змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2019 року № 74 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань військового обліку», з метою забезпечення належного стану ведення військового обліку та бронювання військовозобов’язаних:


1. Призначити ДЕНИСЮК Лілію Миколаївну, завідувача сектору кадрового забезпечення відділу по роботі з персоналом управління персоналом та діловодства міської ради з 07 лютого 2022 року відповідальною за ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних.


2. На період відсутності Лілії ДЕНИСЮК завідувача сектору кадрового забезпечення відділу по роботі з персоналом управління персоналом та діловодства міської ради призначити ГУШУЛЕЙ Мирославу Іванівну головного спеціаліста сектору кадрового забезпечення відділу по роботі з персоналом управління персоналом та діловодства міської ради, відповідальною особою за ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних.


3. Затвердити посадову інструкцію відповідального за ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних (додається).


4. Відділу з питань цивільного захисту міської ради сприяти посадовим особам, визначених в пунктах 1, 2 розпорядження в наданні інформаційно-методичної допомоги у веденні військового обліку.


5. Керівникам структурних підрозділів міської ради забезпечити:

- безумовне виконання вимог законодавства з питань військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних;

- сприяння відповідальному за ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних у покладених на нього обов’язків.


6. Вважати таким, що втратило чинність розпорядження міського голови від 28.03.2019 року № 90-р «Про призначення відповідального за ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних».


7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Тараса КУХТАРА.



       


Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 07.02.2022 р. № 31-р


ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

відповідального за ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних  


  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


Відповідальний за ведення військового обліку військовозобов’язаних і привозників та бронювання військовозобов’яних (далі – відповідальний за ведення військового обліку) призначається на посаду і звільняється з посади головою міської ради.

У своїй роботі відповідальний за ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних за підприємством керується законодавством України, цією інструкцією та розпорядженням міського голови.


  1. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ’ЯЗКИ


Безпосередньо забезпечує ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних за міською радою.

Планує роботу на рік і квартал щодо ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних за міською радою.

Приймаючи на роботу громадян, перевіряє наявність у них військово-облікових документів (у військовозобов’язаних - військових квитків або тимчасових посвідчень замість військових квитків, у призовників - посвідчень про приписку до призовних дільниць) і встановлює, чи перебувають вони на військовому обліку у військовому комісаріаті за місцем реєстрації місця проживання. Приймати на роботу військовозобов’язаних і призовників дозволено тільки після взяття їх на військовий облік у військових комісаріатах, окрім тих, що перебувають на військовому обліку у Службі безпеки України. 

Забезпечує повноту і якість обліку всіх військовозобов’язаних і призовників підприємства за правилами і формами, установленими Міністерством оборони і Державною службою статистики України. Систематично звіряє особові картки працівників і тих, хто навчається, із записами у військових квитках та посвідченнях про приписку до призовних дільниць. Не рідше одного разу на рік проводить звірки особових карток працівників з обліковими даними військових комісаріатів.

Систематично обліковує зміни у військовозобов’язаних і призовників сімейного стану, адреси місця проживання, службового становища, технічної підготовки, освіти і в п’ятиденний строк уносить ці зміни до особових карток. Про всі зміни до 5 числа щомісяця повідомляє військові комісаріати повідомленням про зміну облікових даних.

Приймає під розписку від військовозобов’язаних і призовників військово-облікові документи для подання у військові комісаріати, звіряння з особовими картками, списками військовозобов’язаних і призовників та для інших потреб.

Вчасно оформлює бронювання військовозобов’язаних за підприємством на період мобілізації та на воєнний час.

Складає плани заміни фахівців, які вибувають за мобілізацією та у воєнний час, розробляє заходи з підготовки кадрів для заміщення військовозобов’язаних, які підлягають призову до складу Збройних Сил України.

У 10-денний термін оформлює бронювання уперше прийнятих або призначених на нові посади військовозобов’язаних, а також при зміні у них військово-облікових ознак (як-от, склад, військово-облікова спеціальність (ВОС), ступінь придатності до військової служби, вік), якщо вони підлягають бронюванню згідно з переліком та повідомляють про це військові комісаріати.

У 5-денний термін анулює відстрочки від призову та повідомляє військові комісаріати у разі:

- звільнення військовозобов’язаного з управління Державної служби якості освіти в Івано-Франківській області;

- закінчення терміну відстрочки;

- переміщення військовозобов’язаного на посаду, за якою відстрочка від призову не надається;

- зміни військово-облікових ознак, унаслідок яких військовозобов’язаний втрачає право на відстрочку;

- виключення військовозобов’язаного з обліку у зв’язку з хворобою або досягненням граничного віку перебування у запасі;

- скасування мобілізаційного завдання (замовлення) міської ради.

В  10-денний термін вносить зміни та виправлення у посвідчення про відстрочку від призову на військовозобов’язаних при зміні їх облікових даних або умов бронювання і подає їх до військового комісаріату за місцем оформлення для завіряння. У разі внесення змін до посвідчень про відстрочку військовозобов’язаним, що перебувають на обліку у МВК, які не оформлювали бронювання, в 5-денний строк повідомляє зазначеним МВК  про такі зміни для внесення їх до повідомлень про зарахування військовозобов’язаного на спеціальний облік.

Веде облік та забезпечує зберігання бланків спеціального військового обліку.

Подає щороку 01 грудня до військового комісаріату список юнаків, які підлягають приписці до призовної дільниці, якщо є така категорія призовників, якщо нема - письмово повідомляє про це військовий комісаріат.

Систематично контролює проходження підготовки до строкової служби юнаками допризовного і призовного віку, які працюють в міській раді.

Забезпечує оповіщення військовозобов’язаних і призовників на вимогу військових комісаріатів і сприяє їхньому вчасному прибуттю за викликом.

У семиденний строк повідомляє у військові комісаріати про військовозобов’язаних і призовників, прийнятих на роботу (навчання) чи звільнених із роботи (відрахованих із навчального закладу).

Проводить роз’яснювальну роботу серед військовозобов’язаних і призовників щодо військового обліку.

Постійно інформує міські військові комісаріати про громадян та посадових осіб, які порушують правила військового обліку, для притягнення їх до відповідальності згідно із законом.

Веде Журнал обліку результатів перевірок стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних та звіряння їх облікових даних з даними  міських військових комісаріатів.

Складає звіти про чисельність працівників та військовозобов’язаних.

Постійно взаємодіє з підрозділами військового комісаріату, надає їм допомогу у вирішенні мобілізаційних завдань.


  1. ПРАВА


Відповідальний за ведення військового обліку має право:

- контролювати виконання призовниками і військовозобов’язаними правил військового обліку;

- вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо прийняття на роботу, звільнення з роботи, переміщення на інші посади військовозобов’язаних і призовників;

- перевіряти, збирати військово-облікові та інші потрібні для роботи документи у військовозобов’язаних і призовників.


  1. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ


Відповідальний за ведення військового обліку несе персональну відповідальність за:

- недодержання трудової і виконавської дисципліни;

- неналежне виконання обов’язків, передбачених посадовою інструкцією.


  1. ПОВИНЕН ЗНАТИ


Відповідальний за ведення військового обліку повинен знати:

- нормативно-правові акти щодо організації та ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних за міську раду, обліку бланків суворої звітності;

- правила документообігу в міській раді;

- чисельність військовозобов’язаних за складом, військовими званнями, військово-обліковими спеціальностями, ступенями придатності до військової служби;

- кількість заброньованих військовозобов’язаних, які залишаються для роботи;

- кількість військовозобов’язаних, які мають мобілізаційні зобов’язання та підлягають призову за мобілізацією, способи їх оповіщення та доставляння до збірних пунктів;

- кількість військовозобов’язаних, які не заброньовані, та таких, що не мають мобілізаційних розпоряджень і тимчасово залишаються для роботи в міській раді;

- кількість військовозобов’язаних, які працюють, і можливість переміщення їх на посади замість військовозобов’язаних, які підлягають призову за мобілізацією.


  1. КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ


Кваліфікаційні вимоги: базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст), без вимог до стажу роботи.


Ознайомлена і приступила до виконання обов’язків:


Лілія ДЕНИСЮК                                                                                 "___"_____2022р.




Начальник управління персоналом

та діловодства міської ради                                                                               Ірина ЖОЛОБ




2011-2024 © Всі права застережено.