НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 20 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження складу житлової комісії з обліку внутр..."  № 24 від 25.01.2022р. 
Документ №24 від 25.01.2022р. Внесено зміни
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про створення житлової комісії з обліку внутрішньопереміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньопереміщеним особам
Рішення виконавчого комітету  №316 від 24.12.2019р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про внесення змін в рішення виконавчого комітету від 24.12.2019 року № 316 " Про створення житлової комісії з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщеньдля тимчасового проживання внутрішньопереміщеним особам"
Рішення виконавчого комітету  №304 від 24.12.2020р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про внесення змін в рішення виконавчого комітету міської ради від 25.01.2022 р. №24 "Про затвердження складу житлової комісії з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам"
Рішення виконавчого комітету  №84 від 21.03.2022р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.01.2022



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 25.01.2022р.  № 24
 

Про затвердження складу житлової комісії з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним  особам


Керуючись постановою Кабінету Міністрів Україні від 26.06.2019 року №582 «Про затвердження Порядку формування фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб і Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та у зв’язку з кадровими змінами, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити новий склад житлової комісії з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам (додається).

2. Затвердити Положення про житлову комісію при виконавчому комітеті міської ради з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам  (додається).

       3. Вважати такими, що втратили чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 24.12.2019 року № 316 «Про створення житлової комісії з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам» та від 24.12.2020 року № 304 «Про внесення змін в рішення виконавчого комітету від 24.12.2019 року № 316 «Про створення житлової комісії з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам».

       4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови  Олега ТОКАРЧУКА.



Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 25.01.2022 р.  № 24



СКЛАД

житлової комісії з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для  тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам



ТОКАРЧУК

Олег Володимирович

перший заступник міського голови, голова комісії

ГНАТЮК

Ірина Володимирівна

головний спеціаліст відділу з питань  майна комунальної власності міської ради

ДЖОГОЛИК

Галина Володимирівна

начальник відділу з питань майна комунальної власності міської ради

       

ЗОЛОТАРЬОВА

Ольга Павлівна


ІВАХНЮК

Ігор Васильович 

                                          

керівник громадської організації «Фенікс- Коломия» (за згодою)


начальник служби у справах дітей міської ради

КОЦЮР

Сергій Петрович

депутат міської ради (за згодою)

МЕНЗАТЮК

Максим Олександрович

депутат міської ради (за згодою)

СОНЧАК

Любов Богданівна              

                         

начальник юридичного відділу міської ради

ЯРЕМЧУК

Людмила Вікторівна                                             

заступник начальника управління соціальної політики  міської ради




Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                    Тарас КУХТАР


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 25.01.2022 р. № 24



ПОЛОЖЕННЯ

про житлову комісію при виконавчому комітеті міської ради

з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам


1. Загальні положення


       1.1. Житлова комісія при виконавчому комітеті міської ради з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам (далі – Комісія) утворюється рішенням виконавчого комітету міської ради з метою ведення обліку, визначення осіб, яким будуть надані житлові приміщення з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

       1.2. Положення про Комісію затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради.

       1.3. Склад Комісії затверджується рішенням виконавчого комітету міської ради.

       Кількісний склад Комісії повинен бути не менше дев’яти осіб.

       До складу Комісії додатково можуть залучатися з правом дорадчого голосу два депутати міської ради та по два представники від міжнародних організацій, громадських об’єднань (за згодою).

       1.4. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постановами Кабінету Міністрів України від 31 березня 2004 р. № 422 «Про затвердження Порядку формування фондів житла для тимчасового проживання та Порядку надання і користування житловими приміщеннями з фондів житла для тимчасового проживання», від 26 червня 2019 р. № 582 «Про затвердження Порядку формування фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб і Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням.


2. Основні завдання   та  обов’язки  Комісії

2.1. Розгляд заяв про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та членів їх сімей, які потребують надання житлових приміщень з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

       2.2. Перевірка підстав для взяття на облік.

       2.3. За результатами розгляду поданої внутрішньо переміщеною  особою (особисто або через уповноваженого представника) заяви про взяття на облік  з вичерпним переліком документів  Комісія:

- затверджує висновок з рекомендаціями про взяття внутрішньо переміщеної особи на облік, або обґрунтовану відмову у взятті на такий облік;       

- протягом десяти днів з дня затвердження висновку подає його на розгляд  виконавчого комітету міської ради.

2.4. У разі надходження до фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб житлових приміщень, придатних для надання у тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам та членам їх сімей,  протягом п’яти робочих днів з дня надходження такого житла:

- проводиться засідання з питання надання житла внутрішньо переміщеним особам;

- затверджується висновок щодо питання надання житлових приміщень внутрішньо переміщеним особам з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб з рекомендаціями про надання житлових приміщень внутрішньо переміщеним особам та членам їх сімей за результатами нарахованих балів за бальною системою оцінювання потреби у житлі внутрішньо переміщених осіб, визначеним Порядком надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 р. № 582;

- висновок Комісії подається на затвердження виконавчого комітету міської ради.

       2.5. Розгляд заяв про продовження строку проживання у житлових приміщеннях з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, прийняття рішення та подання його на затвердження виконавчого комітету міської ради.

       2.6. Прийняття рішення про дострокове припинення права на користування житловими приміщеннями з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб та подання його на затвердження виконавчого комітету міської ради.


3. Права Комісії

Комісія має право:

3.1. Перевіряти достовірність доданих до заяви документів, що подаються внутрішньо переміщеною особою для взяття на облік, та здійснювати запити та безоплатно отримувати відомості від виконавчих органів міської ради, підприємств, установ, організацій усіх форм власності, необхідні для прийняття рішення про взяття на облік, надання житлових приміщень та продовження строку проживання у житлових приміщеннях з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

3.2. Здійснювати контроль за черговістю надання житлового приміщення.

3.3. Запрошувати на засідання Комісії представників виконавчих органів міської ради, підприємств, установ, організацій та громадян.


4. Організація роботи Комісії

4.1. Основною формою роботи Комісії є засідання, необхідність проведення яких і перелік питань до розгляду визначає голова Комісії. Голова Комісії своєчасно призначає доповідача з числа членів Комісії для розгляду окремого питання та забезпечує можливість для висловлення власної думки всім присутнім на засіданні членам Комісії. Засідання Комісії  проводяться не рідше одного разу на місяць.

Засідання Комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше двох третин її складу. Рішення (висновок) Комісії приймається (затверджується) більшістю голосів.

За результатами розгляду на засіданні питань Комісією приймаються рішення (затверджуються висновки), що оформляються протоколом, який підписує головуючий на засіданні та секретар засідання Комісії.

Кожен член Комісії має право внести до протоколу свою особисту думку щодо питання, яке розглядалося на засіданні.

На засіданні Комісії мають право бути присутніми особи та члени їх сімей, щодо яких вирішується питання про взяття на облік, розподіл житлових приміщень.

4.2. Комісія обирає заступника голови та секретаря Комісії.

4.3. Повноваження голови, заступника голови, членів та секретаря Комісії визначаються положенням про Комісію.

4.4. Голова Комісії:

- організовує роботу Комісії та забезпечує створення необхідних для цього умов;

- здійснює керівництво діяльністю;

- веде засідання;

- підписує рішення (протоколи) засідань.

4.5. Заступник голови Комісії виконує обов’язки голови Комісії в разі відсутності голови.

4.6. Секретар Комісії:

- за дорученням голови Комісії скликає робочі засідання;

- здійснює організаційне забезпечення роботи;

- контролює своєчасність надання документів і матеріалів, що подаються на розгляд;

- веде та підписує протокол засідання.

4.7. Члени Комісії зобов’язані:

- брати участь у засіданнях;

  - виконувати доручення голови Комісії з підготовки та розгляду матеріалів до засідань;

- вивчати матеріали справ, що виносяться на розгляд;

- узгоджувати з головою Комісії всі дії, які вони виконують за дорученням Комісії.

Члени Комісії мають право виступати на робочих засіданнях Комісії із заявами та клопотаннями, вносити голові Комісії пропозиції щодо  удосконалення роботи.

4.8. Рішення (висновок) Комісії містить рекомендації:

        - про взяття внутрішньо переміщеної особи на облік або обґрунтовану відмову у взятті на такий облік;

        - про надання житлових приміщень внутрішньо переміщеним особам та членам їх сімей за результатами нарахованих балів за бальною системою оцінювання потреби у житлі внутрішньо переміщених осіб (пріоритетні критерії, загальні критерії), згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 р. № 582 «Про затвердження Порядку формування фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб і Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб»;

        - про продовження внутрішньо переміщеним особам та членам їх сімей строку проживання у житлових приміщеннях з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб або обґрунтовану відмову, у разі наявності істотних змін, що спричинили внутрішнє переміщення, або обставин, що раніше існували, набуття іншого місця проживання, або у разі неповідомлення про свій намір продовжити дію договору користування в установлені строки та порядку;

- про дострокове припинення надання житлового приміщення з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб із зазначенням обґрунтованих підстав.

4.9. Рішення (висновок) Комісії подається на розгляд виконавчого комітету  міської ради.

4.10. Пріоритетність надання внутрішньо переміщеним особам житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб визначається за кількістю балів, що набере внутрішньо переміщена особа/сім’я, за системою нарахування балів (пріоритетні критерії, загальні критерії), згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 р. № 582 «Про затвердження Порядку формування фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб і Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб»

4.11. Організаційне, технічне та матеріальне забезпечення діяльності Комісії здійснює виконавчий комітет Коломийської  міської ради, при якому її утворено.





Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                                Тарас КУХТАР



2011-2024 © Всі права застережено.