НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 28 березня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Президента У..."  № 2665-33/2018-33 від 29.05.2018р. 
Документ №2665-33/2018 від 29.05.2018р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

02.06.2018



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(33  сесія)
7  демократичного скликання
 
від 29.05.2018р.  № 2665-33/2018-33
 

Про звернення Коломийської міської ради до

Президента України П. Порошенка,

Голови Верховної Ради України А. Парубія,

Народних депутатів України


Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:


       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Президента України П. Порошенка, Голови Верховної Ради України А. Парубія, народних депутатів України щодо невідкладного впровадження виборчої системи з відкритими списками (додається).

    1. Рішення та текст звернення надіслати Президенту України П. Порошенку, Голові Верховної Ради України А. Парубію, народним депутатам України та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.

       


Міський голова                                                                                                           І. Слюзар

  

       

Президенту Ураїни

П. Порошенку


Голові Верховної Ради України

Парубію А. В.


Народним депутатам України

                                                       

Ми, депутати Коломийської міської ради, від імені членів нашої громади закликаємо Вас виконати базові вимоги Революції Гідності, публічні передвиборчі обіцянки, надані громадянам України та міжнародній спільноті, та письмові зобов’язання перед учасниками Коаліційної угоди політичних сил парламенту 2014 року щодо невідкладного впровадження виборчої системи з відкритими списками.

Продовження політичних традицій часів Януковича щодо ігнорування публічних обіцянок і вимог громадян України не додає честі чинним політикам та лише підтверджує недостатність проведеного оновлення складу парламенту, перешкодою чому стала чинна «мажоритарна» складова виборчої системи. Адже боротьбу у мажоритарних виборчих округах ведуть не ідеї та програми, а адмінресурс та гроші. Тому шанси на перемогу достойних кандидатів, які не володіють потужним фінансовим ресурсом, є мізерними.

Українській державі критично важливо негайно провести виборчу реформу, запровадивши на парламентських виборах пропорційну систему виборів з відкритими списками. Ця система дозволяє, з одного боку, зберегти принцип політичної структуризації суспільства завдяки участі політичних партій, але в той же час гарантує наявність тіснішого зв’язку народного депутата з виборцями певного округу.

Окрім того, за цією виборчою системою громадяни обиратимуть не лише партію, але й матимуть змогу впливати на розташування кандидатів в ієрархії виборчого списку цієї партії. У цьому і полягає принцип “відкриття” партійних списків.

Незважаючи на всю очевидність причин і наслідків, влада продовжує лише імітувати процес виборчої реформи, зокрема щодо розгляду Виборчого кодексу, голосування за перше читання якого відбулось ще 7 листопада 2017 року.

Сьогодні вже негідно продовжувати аргументувати зволікання виключно чисельністю внесених поправок, адже з дати їх внесення пройшло більше шести місяців. Складається враження, що влада свідомо затягує цей процес і намагається “поховати” Виборчий кодекс під дискусіями навколо правок щодо окремих його статей.

Але українське суспільство не потерпить більше “політичного окозамилювання”, воно потребує реальних і швидких змін. У результаті впровадження Виборчого кодексу наша країна нарешті отримає шанс сформувати достойну політичну еліту та структуровану партійну систему замість олігархічних партій, партій-одноденок та іменних проектів під вибори. А громадяни України зможуть отримати більший вплив як на формування влади, так і на стан справ в країні.

Враховуючи вищевикладене та з метою забезпечення проведення виборів до парламенту у 2019 році за відкритими списками,

вимагаємо :

невідкладно забезпечити розгляд у другому читанні та прийняття в цілому проекту Виборчого кодексу (проект № 3112-1 від 02.10.2015)



Депутати Коломийської міської ради VII демократичного скликання

Прийнято на XХХІІІ сесії міської ради

VII демократичного скликання       

                                                                  29 травня 2018 року   



2011-2024 © Всі права застережено.