НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 28 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку..."  № 100 від 29.05.2018р. 
Документ №100 від 29.05.2018р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

02.06.2018



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 29.05.2018р.  № 100
 

Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 року



На виконання Закону України  «Про оздоровлення та відпочинок дітей», з метою підготовки та організації літньої оздоровчої кампанії 2018 року заплановано охопити послугами відпочинку та оздоровлення дітей шкільного віку пільгових категорій, а саме дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей учасників АТО, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей та інших категорій.

Організацію оздоровчої кампанії 2018 року покладено на: відділ молоді та спорту міської ради, управління освіти міської ради, департамент соціальної політики міської ради, комунальний заклад міської ради “Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги”, Коломийську станицю НСОУ-Пласт та громадські організації.

Оздоровчі послуги дітям пільгових категорій також надаватимуться в позаміських дитячих закладах оздоровлення згідно розподілу путівок департаментом освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації. Для дітей, які проживають на території міста, працюватимуть 8 закладів відпочинку з денним перебуванням (пришкільні  табори) та наметові табори, що організовуються громадськими й релігійними організаціями, благодійними фондами, спортивними федераціями та клубами.

В травні поточного року координаційною радою з питань літньої оздоровчої кампанії влітку 2018 року буде проведено перевірку до готовності початку оздоровчої кампанії.

З метою своєчасної підготовки та організаційного забезпечення повноцінного і якісного літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2018 році, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” виконком міської ради

вирішив:


1. Інформацію про організацію в місті відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 року взяти до відома.

2. Затвердити склад координаційної ради з питань літнього оздоровлення дітей у 2018 році (додається).

3. Фінансовому управлінню міської ради (Г.Бакай) забезпечити своєчасне фінансування видатків на оздоровлення та відпочинок дітей, передбачених у міському бюджеті.

4. Координаційній раді з питань літнього оздоровлення дітей у 2018 році для забезпечення в місті організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 року:

4.1. Забезпечити неухильне дотримання вимог Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», зокрема, строку тривалості зміни, забезпечення збереження та належного функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також здійснення контролю за їх діяльністю;

4.2. Охопити оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей учасників АТО,  дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей та дітей інших пільгових категорій;

4.3. Забезпечити початок роботи оздоровчих закладів не пізніше 01 червня 2018 року;

4.4. Охопити організованим відпочинком та оздоровленням дітей шкільного віку, враховуючи, що тривалість відпочинкової зміни становитиме не менше 14 днів, оздоровчої зміни – не менше 18 днів;

4.5. Забезпечити дотримання правопорядку, правил техніки безпеки, пожежної безпеки в пришкільних таборах відпочинку під час оздоровлення дітей;

4.6. Здійснювати посилений контроль за зайнятістю підлітків, які знаходяться на обліку у службі у справах дітей та соціальних службах міста і виховуються у неблагополучних сім’ях.

5. Відділу молоді та спорту міської ради (В.Колесник):

5.1. Забезпечити координацію проведення оздоровчої кампанії 2018 року;

5.2. Організувати підбір та направлення дітей пільгових категорій на відпочинок та оздоровлення;

5.3. Забезпечити разом з відділом інформаційної політики міської ради (О.Палій) висвітлення в засобах масової інформації проведення підготовки, організації оздоровлення та відпочинку дітей, позитивного досвіду впровадження нових форм і методів роботи пришкільних таборів.

6. Управлінню освіти міської ради (Л.Бордун):

6.1. Забезпечити на належному рівні організацію та функціонування пришкільних таборів (дитячих закладів з денним перебуванням) на базі загальноосвітніх шкіл міста;

6.2. Здійснювати контроль за розробкою та виконанням примірного плану   виховної  роботи, занять з творчого, духовного та фізичного розвитку під час роботи дитячих пришкільних таборів.

7. Коломийському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області (О.Білейчук):

7.1. Забезпечити супровід автобусів під час перевезення дітей до оздоровчих закладів та у зворотному напрямі;

7.2. Закріпити працівників поліції за дитячими оздоровчими закладами для забезпечення охорони порядку в зонах розташування об'єктів відпочинку дітей;

7.3. Спільно зі службою у справах дітей міської ради (І.Івахнюк) організувати роботу з профілактики правопорушень та злочинності серед неповнолітніх у літній період.

8. Службі у справах дітей міської ради (І.Івахнюк) організувати роботу з підлітками за місцем проживання, в першу чергу з тими, які не охоплені організованими формами відпочинку.

9. Коломийському міському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (М.Микитюк) забезпечити контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів у дитячих оздоровчих закладах.

10. Коломийській міськрайонній філії ДУ “Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України” (І.Ковальчук) організувати безоплатне обстеження дітей, які направляються на оздоровлення та відпочинок, студентів-вихователів, обслуговуючого персоналу пришкільних оздоровчих закладів.

11. Комунальному закладу міської ради “Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” (В.Мельничук):

11.1. Закріпити медичних працівників за пришкільними таборами відпочинку на період їхньої роботи;

11.2.  Забезпечити супровід дітей медичними працівниками в автобусах під час перевезення їх до оздоровчих закладів.

12. Управлінню державної служби зайнятості в м.Коломиї та Коломийському районі (М.Мацьків) вивчити можливості та брати участь в організації сезонних робіт для учнівської та студентської молоді у вільний від навчання час на підприємствах міста з оплатою праці за рахунок підприємств влітку 2018 року;

13. Відділу культури міської ради (У.Мандрусяк) впродовж літніх шкільних канікул забезпечити організацію безкоштовних театралізованих вистав та відвідувань музеїв, виставок для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей учасників АТО, дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, які відпочивають в пришкільних таборах відпочинку.

14. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - відділ молоді та спорту міської ради (В.Колесник).

15. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови В.Бойцана.


Міський голова                                                                                                          І.Слюзар

ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                               рішення виконкому

                                                               міської ради

                                                               від 29.05.2018 № 100



Склад координаційної ради

з питань літнього оздоровлення дітей влітку 2018 року


Бойцан Володимир Васильович

заступник міського голови,

голова координаційної  ради

Колесник

Володимир Любомирович

начальник відділу молоді та спорту міської ради, заступник голови координаційної ради

Бордун

Любомир Бориславович

начальник управління освіти міської ради, заступник голови координаційної ради

Якуб'як

Інна Мирославівна

головний спеціаліст відділу молоді та спорту міської ради, секретар координаційної ради

Члени координаційної  ради:

Бакай

Ганна Дмитрівна

начальник фінансового управління міської ради

Войцеховський

Сергій Романович

консультант центру допомоги учасникам АТО міської ради

Волох

Тетяна Василівна

інспектор ювінальної превенції Коломийського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області (за згодою)

Вацик 

Ігор Ярославович

начальник Коломийського МРВ УДСНС  в області, полковник служби цивільного захисту

(за згодою)

Івахнюк

Ігор Васильович

начальник служби у справах дітей міської ради

Ковальчук

Іван Михайлович

начальник Коломийської міськрайонної філії ДУ “Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України” (за згодою)

Мандрусяк

Уляна Іванівна

начальник відділу культури міської ради

Мацьків

Мирослав Дмитрович

директор управління державної служби зайнятості в м.Коломиї та Коломийському районі (за згодою)

Микитюк

Михайло Михайлович

начальник Коломийського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (за згодою)

Плаксій 

Віктор Михайлович

заступник головного лікаря комунального закладу міської ради “Коломийський міський центр первинної медико-санітарноїи допомоги”

Яремчук

Людмила Вікторівна

директор департаменту соціальної політики міської ради




2011-2024 © Всі права застережено.