НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 04 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про стан наповнення бюджету та погашення заборгованості..."  № 107 від 25.06.2013р. 
Документ №107 від 25.06.2013р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

29.06.2013



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 25.06.2013р.  № 107
 

Про стан наповнення бюджету та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України платниками міста



Управлінням Пенсійного фонду України в м.Коломиї та  Коломийському районі постійно вживаються заходи щодо забезпечення наповнення бюджету, своєчасного фінансування пенсій та допомог, а також недопущення росту боргів до бюджету Фонду.

Власні надходження станом за січень – травень п.р. склали 90113,4 тис.грн., або 100,6% до запланованих. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 5062,6 тис. грн., або на 6,0%, але рівень сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склав 94,1% від нарахованих сум.

Надходження власних коштів від платників міста становлять 56519,7 тис.грн., або 63,1% від загальних надходжень.

Основними бюджетоутворюючими підприємствами є: відокремлений підрозділ «Моторвагонне депо», відокремлений підрозділ «Вагонне депо», відокремлений підрозділ «Дистанція колії», комунальне підприємтсво «Коломияводоканал»,   публічне акціонерне товариство «Коломийське автотранспортне підприємтсво», товариство з обмеженою відповідальністю «Тенмарк», СП КНКГ «Дельта», ЗАТ “Заводоуправління будматеріалів”, надходжень яких в загальній сумі складають 6159,4 тис. грн. або 27,2 відс.

Надходження від установ та організацій, що фінансуються з бюджету склали у звітному періоді  56,9%.

Для забезпечення наповнення бюджету власними коштами органами Фонду проводилася цілеспрямована робота щодо контролю за сплатою єдиного внеску та погашення заборгованості платників шляхом взаємодії із соціальними партнерами, правоохоронними органами, органами державної виконавчої служби.


Всю суму боргу опрацьовано вимогами та в позовному порядку. На розгляді в судах перебувають позовні заяви про стягнення боргів на суму            343,5 тис.грн.

В органах Державної виконавчої служби станом на 01.06.2013 на примусовому стягненні перебувають вимоги управління та рішення судів на суму 5043,8 тис. грн. За виконавчими документами надійшло 196,0 тис.грн., що на 23,1 тис.грн. більше, ніж у 2012 році. Бездіяльність державних виконавців щодо примусового стягнення коштів оскаржена у 36 випадках на суму 591,8 тис.грн.

До адміністративної відповідальності притягнуто 5 керівників, на яких накладено адмінстягнень на суму 2,1 тис.грн.

За порушення термінів сплати внесків  управлінням застосовано фінансових санкцій та нараховано пені на загальну суму 255,3 тис.грн.

Внаслідок вжитих спільних заходів із владою, органами стягнення та правоохоронними органами, в січні - травні 2013 року зменшено борг зі страхових внесків на 24,3 тис.грн., або на 1,1% (станом на 01.06.2013 заборгованість становить 2219,6 тис.грн.).

Поряд з тим, платниками міста протягом січня - травня 2013 року допущено ріст заборгованості за єдиним внеском на суму 1536,5 тис.грн.                  (спільне українсько-ізраїльське підприємство товариство з обмеженою відповідальністю «Лісова компанія «Лаванда» в сумі 80,9 тис.грн., Коломийський експериментальний завод програмованих радіоелектронних учбових терміналів «Прут» - 30,5 тис.грн., публічне акціонерне товариство «Коломийське будівельне управління» - 14,9 тис.грн., товариство з обмеженою відповідальністю «Коломийський бетон» - 43,3 тис.грн., Дочірне підприємство «Завод нестандартного обладнання» - 7,6 тис.грн., фізичні особи – 935,2 тис.грн. ), яка станом на 01.06.2013р. становить 3995,1 тис.грн.

Найбільші суми боргу залишаються за платниками: спільне українсько-ізраїльське підприємство товариство з обмеженою відповідальністю «Лісова компанія «Лаванда» (659,7 тис.грн.), Коломийський експериментальний завод програмованих радіоелектронних учбових терміналів «Прут» (266,5 тис.грн.), публічне акціонерне товариство «Коломийське будівельне управління» (77,5  тис.грн.), товариство з обмеженою відповідальністю «Коломийський бетон» (53,7 тис.грн.), Дочірне підприємство «Завод нестандартного обладнання» (11,9 тис.грн.).

Підприємства житлово-комунальної сфери заборгували 142,6 тис.грн., або понад  2,3 % від загальної суми боргу всіх боржників району.

Заборгованість економічно-активних платників становила 4129,7 тис.грн., або 66,5% від загальної заборгованості.

Фізичні особи, які обрали спрощену систему оподаткування, ще за 2011-2012 роки, вчасно не сплатили 1606,1 тис.грн.

За підприємствами, які перебувають у процедурі банкрутства, числиться 2081,4 тис.грн. боргу, або 33,5% від всієї заборгованості.

Залишається важливим стан із відшкодуванням витрат на виплату та доставку пільгових пенсій. Протягом січня – травня 2013 року заборгованість зросла на 462,1тис.грн., або на 18,4 %, і склала 2980,0 тис.грн.

Проведено 14 планованих перевірок страхувальників боржників та 31 позапланову, за результатами яких донараховано внесків із позитивним значенням в сумі 1,2 тис.грн., застосовано фінансових санкцій в сумі 1,4 тис.грн. та накладено адміністративні штрафи на суму 3,4 тис.грн. на 6 посадових осіб.

Розпорядженням міського голови від 07.02.2013 №27-р, створено комісію з легалізації заробітної плати, станом на 01.03.2013 проведено 12 виїздних засідань робочої групи. За результатами 4-х проведених перевірок виявлено 5 неоформлених найманих працівників, донараховано єдиного внеску в сумі 0,7 тис.грн., застосовано фінансових санкцій в сумі 1,0 тис.грн.

У ході легалізації заробітних плат і тіньової зайнятості залучено до сплати внесків 2 осіб із 5 виявлених, сплачено внесків до Пенсійного фонду України на суму 3,0 тис.грн.

З метою залучення громадян до добровільної участі в пенсійному страхуванні проведено 2 виступи на радіо та телебаченні, опубліковано в пресі 3 матеріали, проведено 172 індивідуальні бесіди з громадянами, розповсюджено 250 інформаційних листів, розміщено 55 роз’яснень на стендах інших установ міста. Станом на 01.06.2013 на обліку перебуває 45 платників внесків на добровільних засадах, від яких отримано 90,2 тис.грн. коштів.

Питання наповнення бюджету Пенсійного фонду були предметом розгляду на 6 засіданнях тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат при Коломийській міській раді, на яких заслухано 18 керівників. В результаті чого погашено заборгованість до бюджету Фонду в сумі 126,9 тис.грн.

Заслухавши доповідь начальника управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Г.Григорчук «Про стан наповнення бюджету та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України платниками міста» виконавчий комітет міської ради


в и р і ш и в:


1. Доповідь начальника управління Пенсійного фонду України в м.Коломиї та Коломийському районі Г.Григорчук «Про стан наповнення бюджету та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України платниками міста» взяти до уваги.

2. Управлінню Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі :

2.1. Забезпечити виконання завдань з наповнення бюджету Пенсійного фонду України в місті Коломиї та Коломийському районі.

2.2. Спільно з органами Державної виконавчої служби забезпечити своєчасне та повне опрацювання боргів до Пенсійного фонду засобами примусового стягнення та домогтися від своєчасного і повного виконання виконавчих документів, виданих на користь органів Пенсійного фонду.

2.3. Продовжувати спільно з комісією з питань погашення заборгованості до Пенсійного фонду України, заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат заслуховування звітів керівників, які допустили найбільшу заборгованість до бюджету Фонду на засіданнях комісії.

2.4. Розглянути на комісії з питань погашення заборгованості до Пенсійного фонду України, заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат питання дотримання затверджених графіків погашення заборгованості.

    1. Спільно із робочою групою Коломийської міської ради з легалізації заробітної плати посилити роботу, спрямовану на легалізацію заробітної плати й зайнятості населення шляхом виїзних обстежень робочих місць в сфері торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування. За фактами виявлених порушень направляти матеріали в прокуратуру та державному інспектору  з питань праці.

3. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – управління Пенсійного  фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі  (Григорчук Г.П.).




Заступник міського голови                                                                                          М.Білоус



2011-2024 © Всі права застережено.