НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 29 березня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про профілактику правопорушень серед дітей у 2021 році..."  № 372 від 20.12.2021р. 
Документ №372 від 20.12.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про профілактику правопорушень серед дітей у 2020 році
Рішення виконавчого комітету  №31 від 25.02.2021р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

24.12.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 20.12.2021р.  № 372
 


Про профілактику правопорушень серед дітей у 2021 році


        Заслухавши інформацію про проведення профілактики правопорушень серед дітей у 2021 році необхідно зазначити, що доцільно активізувати роботу щодо виховання в дітей поваги до права приватної власності, заборони вживання алкоголю, попередження тютюнопаління та вживання енергетичних напоїв.

За 11 місяців 2021 року на території Коломийської ТГ вчинено 8 кримінальних правопорушень, з них 4 – тяжких, (3 - за частиною 3, статті 185 Кримінального кодексу України, та 1 – за частиною 3, статті 297 Кримінального кодексу України), 4 кримінальні проступки, (2 - за частиною 2, статті 125 Кримінального кодексу України, 1- за частиною 1, статті 185 Кримінального кодексу України), за участю 7 неповнолітніх.

       Працівниками Коломийського РВП за 11 місяців у 2021 році було складено 10 протоколів про адміністративні правопорушення відносно неповнолітніх. Протоколи направлено на розгляд та прийняття рішення до Коломийського міськрайонного суду.

       З учнями навчальних закладів міста у 2021 році проведено більше 200 лекцій на правову тематику, з метою ознайомлення дітей з їхніми правами та обов’язками, попередження негативних явищ та недопущення вчинення неповнолітніми та відносно них адміністративних та кримінальних правопорушень.

       Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Інформацію про проведення профілактики правопорушень серед дітей у 2021 році взяти до відома, (додається).

       2. Рішення виконавчого комітету від 25.02.2021 року № 31 «Про профілактику правопорушень серед дітей у 2020 році» вважати таким, що втратило чинність.



Міський голова                                                                            Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ


Інформація

до рішення виконавчого комітету міської ради

про профілактику правопорушень серед дітей у 2021 році


       Запроваджено виховний курс «Не загубім людину в цім шаленім світі» у співпраці з духовенством, вчителями християнської етики, психологами та журналістами. Даний проект запланований на 5 років і має на меті покращити морально-етичне, духовне виховання підростаючого покоління, подолання вживання ненормативної лексики та правопорушень.

       З метою проведення належної профілактики правопорушень серед дітей та залучення до занять спортом працівниками сектору лекційно-масової роботи служби у справах дітей міської ради проведено опитування по всіх ліцеях та гімназіях Коломийської територіальної громади «Мої інтереси в ігровому спорті». Відповідно до отриманих результатів рекомендовано дітям записатися у відповідні секції та гуртки, надано консультації.

       Проводилася спартакіада «Молодь проти злочинності-2021» в рамках Дня здоров’я. У Раківчицькому ліцеї змагалися діти трьох вікових категорій, в Іванівецькій гімназії змагалися діти двох вікових категорій. Перед змаганнями проведено лекції на правовиховну тематику.

       Проведено спортивні турніри з міні-футболу в Коломийському ліцеї ім. Михайла Грушевського, у Коломийському ліцеї № 1 ім. Василя Стефаника відбувся традиційний турнір пам’яті дитячого тренера Івана Боднарука.

       У Коломийському ліцеї № 8 відбувся турнір пам’яті Володимира Костюка (з міні-футболу для двох вікових категорій). Проведено виховну лекцію за участю працівників поліції та служби у справах дітей.

       Також проводилися змагання з баскетболу та настільного тенісу.

       Згідно інформації сектору ювенальної превенції Коломийського районного відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області відомо, що:

       За 11 місяців 2021 року на території Коломийської ТГ вчинено 8 кримінальних правопорушень, з них 4 – тяжких, (3 - за ч.3., ст.185 КК України, та 1 – за ч.3., ст. 297 КК  України),  4 кримінальні проступки,  (2 -  за ч.2., ст.125 КК України, 1- за ч.1., ст.185 КК України), за участю 7 неповнолітніх. 

       Працівниками Коломийського РВП за 11 місяців у 2021 році було складено 10 протоколів про адміністративні правопорушення відносно неповнолітніх, які направлено на розгляд та прийняття рішення до Коломийського міськрайонного суду. Зокрема за такими статтями:

– cт. 173 КУпАП (Дрібне хуліганство) – 4 протоколи про адміністративні правопорушення.

– ст. 126 КУпАП ( Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів) – 2 протоколи про адміністративні правопорушення;

– ст.130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), 1  протокол про адміністративне правопорушення;

–ст.178 КУпАП  ( Розпивання пива, алкогольних напоїв у громадському місці) – 1;

–ст.183 КУпАП (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб)  – 1;

– ст. 185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі  працівника  поліції) – 1.

Станом на 30.11.2021 року на профілактичному обліку в Коломийському РВП перебуває 3 дітей, які проживають на території Коломийської ТГ, та яким судом призначено покарання без позбавлення волі. Зокрема, 17- річний Ткаченко А.М., учень ВПУ № 14 з листопада 2019 року перебуває на профілактичному обліку за вчинення крадіжки, останньому призначено покарання у вигляді штрафу. Також, за вчинення злочинів, передбачених ст. ст. 122, 296 КК України, на профілактичному обліку в Коломийському РВП перебуває 17 - річний Прокоф’єв Г.І., учень Коломийського індустріально- педагогічного коледжу, який звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитом строком на 2 роки. Чотирнадцятирічному Христану М.І., Коломийський міськрайонний суд призначив примусові заходи виховного характеру, за вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч.3., ст.185 КК України. 

З дітьми, які перебувають у конфлікті із законом, працівниками СЮП Коломийського РВП систематично проводяться попереджувальні та виховні бесіди, з метою усунення причин та умов, які сприяли вчиненню дитиною злочину.

За неналежне виконання батьківських обов’язків станом на 30.11.2021 року працівниками Коломийського РВП складено та направлено на розгляд та прийняття рішення до Коломийського міськрайонного суду 109 адміністративних протоколів за ст.184 КУпАП. 

У 2021 році за злісне ухилення від виконання батьківських обов’язків до кримінальної відповідальності батьків, опікунів чи законних представників притягнуто не було.

З метою попередження вживання підлітками алкогольних, слабоалкогольних та тютюнових виробів, працівниками Коломийського РВП на території Коломийської ТГ у 2021 році виявлено та задокументовано 7 фактів продажу підакцизних товарів особам, які не досягли 18 років. За даними фактами складено протоколи за ч.2., ст.156 КУпАП, які направлено на розгляд та прийняття рішення адміністративною комісією при виконавчому комітеті Коломийської ТГ, та  в подальшому направлені до ГУДПС в Івано-Франківській області.

Враховуючи карантинні обмеження, що діють з березня 2020 року, працівниками СЮП ВП Коломийського РВП проведено близько 120 індивідуальних профілактичних бесід, з метою попередження девіантної поведінки підлітків.

З учнями навчальних закладів міста у 2021 році проведено більше 200 лекцій на правову тематику, з метою ознайомлення дітей з їхніми правами та обов’язками, попередження негативних явищ та недопущення вчинення неповнолітніми та відносно них адміністративних та кримінальних правопорушень.

У 2021 році працівниками Коломийського РВП упродовж доби встановлено місцезнаходження 18 дітей, щодо яких надходили повідомлення на спеціальну лінію 102, а також чиї батьки звертались до Коломийського РВП з проханням повернути їхню дитину додому. Жодна дитина під час своєї відсутності жертвою будь-яких протиправних дій не стала.

У зв’язку з карантинними обмеженнями пов’язаними з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 було змінено підходи до проведення профілактики правопорушень серед дітей. Таким чином, зосереджено увагу на роботі з дітьми, які проживають в сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах.

Працівниками служби у справах дітей міської ради проведено у 2021 році 8 рейдів, під час яких виявлено 11 дітей, 6 дітей вилучено. Обстежено 72 сім’ї, які проживають у групі ризику опинитися у складних життєвих обставинах, 26 батьків попереджено.





Начальник служби у справах дітей                                                          Ігор ІВАХНЮК



2011-2024 © Всі права застережено.