НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 20 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про питання Дорадчого органу з питань координації дій м..."  № 90 від 28.05.2013р. 
Документ №90 від 28.05.2013р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.06.2013



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 28.05.2013р.  № 90
 


Про питання Дорадчого органу

з питань координації дій між суб’єктами

соціальної роботи з сім’ями, які

опинилися у складних життєвих обставинах


       Виконком міської ради


в и р і ш и в:


  1. Затвердити Положення про Дорадчий орган з питань координації дій між суб’єктами соціальної роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах (додаток 1).
  2. Затвердити новий склад Дорадчого органу з питань координації дій між суб’єктами соціальної роботи із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах (додаток 2).
  3. Додаток 5 до рішення виконкому від 09.12.2010 р № 346 вважати таким, що втратив чинність.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови І.Граділя.






Міський голова                                                                                                                І.Слюзар



Додаток 1

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 28.05.2013   № 90



ПОЛОЖЕННЯ

про Дорадчий орган з питань координації дій між суб’єктами

соціальної роботи із сім’ями, які опинилися у складних

життєвих обставинах


I. Загальні положення

    1. Дорадчий орган по роботі з сім'ями, які опинились в складних життєвих обставинах (далі – Дорадчий орган) є постійно діючим органом. Дорадчий орган є консультативним органом виконавчого комітету міської ради, створений для здійснення координації між суб’єктами соціальної роботи із сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах та комплексного вирішення питань сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах.
    2. У своїй діяльності Дорадчий орган керується Конституцією України, Цивільним та Сімейним кодексами України, законами України «Про соціальну роботу з дітьми та молоддю», «Про охорону дитинства», «Про попередження насильства в сім’ї», «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Про соціальні послуги», «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», «Про звернення громадян», «Про інформацію», спільним наказом Міністерства України в справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства транспорту і зв'язку та Міністерства внутрішніх справ України, Державного департаменту України з питань виконання покарань, від 14.06.2006 року №1983/388/452/221/556/596/106 «Про Порядок взаємодії суб'єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах» Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 липня 2006 року за N824/12698.
    3. Дорадчий орган створюється рішенням виконавчого комітету міської ради.
    4. Порядок взаємодії суб'єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах проводиться згідно з вимогами чинного законодавства.
    5. Дія Порядку взаємодії суб'єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах поширюється на:
  • відділ у справах молоді та спорту міської ради;
  • службу у справах дітей міської ради;
  • Коломийський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
  • управління освіти міської ради;
  • управління праці та соціального захисту населення міської ради;
  • установи охорони здоров’я;
  • Коломийський МВ УМВС України;
  • підрозділ кримінально – виконавчої інспекції.


II. Основні завдання

    1. Розгляд інформації про сім`ї або осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, що надійшли до/від суб’єктів соціальної роботи у вигляді особистої заяви громадянина або звернення про допомогу одного з членів сім`ї, від підприємств, установ, організацій та здійснення розподілу функцій на кожного суб’єкта соціальної роботи стосовно вирішення складних життєвих обставин сім’ї/особи.
    2. Формування загального обліку даних сімей та осіб, які опинились у складних життєвих обставинах.
    3. Координація діяльності органів виконавчої влади, установ, забезпечення взаємодії з відповідними громадськими організаціями.
    4. Підтримка членів сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у вирішенні життєвих проблем, які вони не в змозі подолати за допомогою власних засобів та можливостей.
    5. Попередження виникнення нових складних життєвих обставин.
    6. Залучення сім’ї до розуміння реальних причин та пошуку шляхів вирішення складних життєвих обставин та спонукання членів сім’ї до самостійного розв’язання життєвих проблем.
    7. Залучення всіх ресурсів громади, інших організацій та установ до вирішення проблем сім’ї/особи, які виникли в результаті складних життєвих обставин на різних етапах здійснення соціального супроводу сім’ї/особи.


ІІІ. Дорадчий орган має право

    1. У разі потреби створювати робочі групи та залучати до роботи в них представників місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій (за згодою).
    2. Одержувати в установленому порядку необхідну для його функціонування інформацію та матеріали від структурних підрозділів міської ради.
    3. Подавати пропозиції про взяття, продовження чи виведення із соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.


ІV. Організація діяльності Дорадчого органу

    1. Головою Дорадчого органу є заступник міського голови.
    2. Голова та склад Дорадчого органу затверджуються рішенням виконавчого комітету Коломийської міської ради.
    3. До складу Дорадчого органу входять: директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, начальник служби в справах дітей міської ради, начальник відділу у справах молоді та спорту, начальник управління освіти міської ради, начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради, начальник відділу соціальної роботи управління праці та соціального захисту населення міської ради та за запрошенням: головний лікар центральної районної лікарні (за згодою), начальник МВ УМВС в м.Коломиї (за згодою), голова Коломийської організації товариства Червоного Хреста (за згодою), начальник Коломийського міськрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління державної пенітенціарної служби (за згодою), начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС (за згодою), директор міськрайонного центру зайнятості (за згодою), керівники інших структурних підрозділів міської ради, представники підприємств, установ, організацій та об’єднань громадян.
    4. Дорадчий орган самостійно визначає порядок своєї діяльності та регламент роботи. Засідання Дорадчого органу проводяться при потребі, але не рідше одного разу в місяць.
    5. Засідання Дорадчого органу є правомочним, якщо на ньому присутні не менш як половина загальної кількості його членів. У разі рівного розподілу голосів при голосуванні, вирішальним є голос головуючого на засіданні Дорадчого органу.
    6. До участі у засіданні Дорадчого органу залучаються представники підприємств, установ, організацій та громадяни, які беруть безпосередню участь у вирішенні долі конкретної сім'ї/особи, з правом дорадчого голосу.
    7. На засіданні Дорадчого органу розглядаються матеріали про стан сім’ї/особи, які опинились у складних життєвих обставинах в присутності суб’єктів соціальної роботи, можлива присутність сім’ї/особи. Більшістю голосів приймається рішення про взяття сім’ї/особи на облік сімей/осіб, які опинились у складних життєвих обставинах, взяття сім’ї/особи під соціальний супровід або відсутність такої необхідності та розподіляються функції кожного суб’єкта соціальної роботи стосовно вирішення складних життєвих обставин цієї сім’ї/особи.
    8. У випадку, коли для розв’язання життєвих проблем, які спричинили сімейне неблагополуччя, сім'я чи особа не прикладає зусиль або систематично порушує умови договору, соціальний супровід повинен бути припинений. Після припинення соціального супроводу, через порушення умов договору сім'єю, де проживають неповнолітні діти, на розгляд Дорадчого органу виноситься питання щодо виконання батьками їх батьківських обов'язків та направляється інформація до служби в справах дітей для подальшої роботи із сім'єю.
    9. Голова, його заступник, секретар та члени дорадчого органу беруть участь у його роботі на громадських засадах.





Керуючий справами

виконавчого комітету

міської ради                                                                                                                    А.Грицан



Додаток 2

до рішення виконавчого комітету міської ради

від 28.05.2013   № 90



СКЛАД

Дорадчого органу з питань координації дій між

суб’єктами соціальної роботи із сім’ями, які опинилися

у складних життєвих обставинах


Граділь Ігор Іванович

заступник міського голови, голова Дорадчого органу

Галамейко Лілія Олексіївна

директор Коломийського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді міської ради, заступник голови Дорадчого органу

Лобурак Володимир Ярославович

провідний спеціаліст Коломийського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради, секретар Дорадчого органу

Члени Дорадчого органу

Василецький Вадим Вікторович

начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС

Грицан Марія Миколаївна

начальник управління освіти міської ради

Гурак Галина Ярославівна

начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради

Запоточний Роман Іванович

начальник відділу дільничних інспекторів Коломийського МВ УМВС

Івахнюк Ігор Васильович

начальник служби у справах дітей міської ради

Колесник Володимир Любомирович

начальник відділу у справах молоді і спорту міської ради

Мадерук Наталія Василівна

начальник відділу соціальної роботи управління праці та соціального захисту населення міської ради

Макарова Людмила Миколаївна

голова Коломийської організації товариства Червоного Хреста

Мацьків Мирослав Дмитрович

директор міськрайонного центру зайнятості

Мельничук Володимир Богданович

заступник головного лікаря центральної районної лікарні по охороні материнства та дитинства

Токарчук Олег Володимирович

головний лікар Коломийської дитячої лікарні

Тимошек Марія Романівна

заступник начальника, начальник відділу праці управління праці та соціального захисту населення міської ради

Федорович Павло Петрович

депутат міської ради (за згодою)

Чорнецький Володимир Іванович

начальник Коломийського міськрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління державної пенітенціарної служби






Керуючий справами

виконавчого комітету

міської ради                                                                                             А.Грицан



2011-2024 © Всі права застережено.