НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 27 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про виконання програми "Забезпечення тимчасовим житло..."  № 346 від 07.12.2021р. 
Документ №346 від 07.12.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про схвалення програми "Забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб на 2021 рік"
Рішення виконавчого комітету  №207 від 07.10.2020р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.12.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 07.12.2021р.  № 346
 

Про виконання програми «Забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб на 2021 рік»


Заслухавши інформацію начальника відділу з питань майна комунальної власності міської ради Галини Джоголик, керуючись постановами Кабінету Міністрів України від 04.10.2017 № 769 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України», від 26.06.2019 № 582 «Про затвердження Порядку формування фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб і Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Інформацію про виконання програми «Забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб на 2021 рік», взяти до відома (додається).

       2. Рішення виконавчого комітету від 07.10.2020 № 207 «Про схвалення програми Забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб на 2021 рік»  зняти з контролю.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Олега ТОКАРЧУКА.



Міський голова                                                                                 Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ




Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від 07.12.2021 р. № 346




Інформація

про хід виконання програми «Забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб на 2021 рік»



Внаслідок збройного конфлікту на сході України мільйони людей отримали статус «внутрішньо переміщених осіб». Житлове питання для внутрішньо переміщених сімей та осіб із їх числа перебуває на контролі держави.

       Реалізація цієї Програми дозволяє забезпечити житлом для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб та знизити соціальну напругу. Нею, зокрема, передбачено формування фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб та забезпечення тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб, що постраждали від конфлікту на сході України, в порядку черговості, у тому числі сімей, до складу яких входять особи з інвалідністю.

       Внутрішньо переміщені особи, що проживають на території Коломийської громади, житлом не забезпечені. Вони орендують для проживання будинки та квартири.

       Станом на 01.10.2020 року на отримання житла у черзі при виконавчому комітеті Коломийської міської ради було зареєстровано 16 осіб із статусом «внутрішньо переміщених осіб».

       У реалізації Програми беруть участь Коломийська міська рада та Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Виконання Програми здійснюється шляхом придбання житла внутрішньо переміщеним особам для надання в тимчасове користування за рахунок ресурсів державного бюджету та ресурсів місцевого бюджету виключно на умовах співфінансування  в розмірі 70% та 30%.

В рамках виконання Програми:

07.10.2020 року прийнято рішення виконавчого комітету «Про схвалення програми «Забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб».

08.10.2020 року рішенням міської ради затверджено програму «Забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб».

Враховуючи прийняті рішення в 2021 році на виконання заходів Програми виділено кошти з державного бюджету в сумі 580 тис.грн. та міського бюджету в сумі 250 тис.грн.

22.06.2021 року рішенням виконавчого комітету міської ради прийнято рішення «Про формування фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

30.08.2021 року рішенням сесії міської ради затверджено «Порядок придбання в комунальну власність Коломийської територіальної громади об’єктів нерухомого майна (житла) для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

30.08.2021 року  прийнято рішення сесії міської ради «Про утворення конкурсної комісії для проведення заходів пов’язаних з придбання у комунальну власність Коломийської територіальної громади об’єктів нерухомого майна (житла) для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

Проведено три засідання комісії на яких розглянуто пропозиції та здійснено їх розкриття. За результатами розкриття визнано переможців конкурсу, а саме дві квартири, які рекомендується придбати у комунальну власність Коломийської територіальної громади.

18.11.2021 року прийнято рішення сесії міської ради «Про придбання у комунальну власність Коломийської територіальної громади об’єктів нерухомого майна (житла) для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб». На даний час оформлено договори купівлі-продажу та встановлено на баланс міської ради дані квартири. До кінця грудня 2021 року планується включити квартири до фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб та відбудеться розподіл квартир за пріоритетністю.

Враховуючи вищевикладене, всі пункти та заходи Програми станом на грудень 2021 року виконані. Кошти освоєні в повному обсязі. Пропоную дане рішення зняти з контролю.

       



Начальник відділу з питань

майна комунальної власності

міської ради                                                                                          Галина ДЖОГОЛИК



2011-2024 © Всі права застережено.