НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 23 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про хід виконання Програми правової освіти населення на..."  № 248 від 23.12.2014р. 
Документ №248 від 23.12.2014р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.12.2014



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.12.2014р.  № 248
 

Про хід виконання Програми правової освіти населення на 2011-2015 роки



       Заслухавши інформацію начальника Коломийського міськрайонного управління юстиції Дутчака В. В. про хід виконання Програми правової освіти населення на 2011-2015 роки виконавчий комітет відзначає, що в місті забезпечується створення необхідних умов для набуття широкими верставами населення правових знань і навичок у їх застосуванні та доступ громадян до джерел правової інформації.

       Діяльність міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, структурних підрозділів міської ради, громадських організацій, засобів масової інформації, спрямована на формування світогляду громадян, підвищення правової освіти населення, виховання поваги до закону, прав людини, створення належних умов для набуття громадянами правових знань, а також забезпечення їх конституційного права знати свої права та обов’язки. Більшість передбачених Програмою правової освіти населення на 2011-2015 роки заходів виконується.

Враховуючи вищенаведене, виконавчий комітет міської ради

в и р і ш и в:

1. Інформацію про хід виконання Програми правової освіти населення міста Коломиї на 2011-2015 роки взяти до відома.

2. Відповідальним виконавцям заходів Програми правової освіти населення міста Коломиї на 2011-2015 роки продовжити роботу по її виконанню.

3. Рекомендувати начальнику Коломийського міськрайонного управління юстиції В. Дутчаку:

3.1. Надалі забезпечувати виконання заходів Програми правової овіти населення м. Коломиї на 2011-2015 роки.

3.2. В рамках підвищення правової культкури населення забезпечувати постійне висвітлення в засобах масової інформації актуальних правових питань.

3.3. Надавати методичну допомогу громадським приймальням з надання безоплатної первинної правової допомоги, які функціонують на території міста Коломиї.

4. Начальнику управління освіти міської ради М. Грицан:

4.1. Забезпечити належну координацію та чіткий розподіл посадових обов’язків між заступниками директорів шкіл з виховної роботи, соціальними педагогами, практичними психологами та педагогами-організаторами з питань проведення виховної роботи з дітьми, зокрема з категорією схильною до правопорушень.

4.2. Забезпечити проведення в навчальних закладах міста анкетувань, тестів щодо визначення причин і факторів, що породжують негативні тенденції у дитячому та молодіжному середовищах з наступним обговоренням на педагогічних радах, батьківських зборах.

4.3. Активізувати роботу з позашкільної освіти та виховання дітей шляхом створення та оптимізації роботи гуртків, клубів, лекторіїв правоосвітнього та правовиховного профілю в загальноосвітніх навчальних закладах міста.

5. Начальнику відділу культури міської ради У. Мандрусяк:

5.1. Сприяти підвищенню правової освіти населення шляхом організації в бібліотеках міста лекторіїв, клубів за інтересами, книжкових виставок, створення куточків з правознавства та своєчасно поновлювати бібліотечні фонди актуальною літературою, зокрема посібниками та методичними матеріалами з актуальних питань чинного законодавства.

5.2. Проводити заходи з підвищення кваліфікації бібліотечних працівників з актуальних питань застосування чинного законодавства за участю представників правоохоронних органів, суддів, органів юстиції.

6. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання цього рішення покласти на головного відповідального виконавця – Коломийське міськрайонне управління юстиції.

7. Контроль за   виконанням  рішення  покласти на заступника міського голови І. Граділя.





Міський голова                                                                                             І. Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.