НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Неділя, 28 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про виконання рішень виконавчого комітету з питань проф..."  № 190 від 23.09.2014р. 
Документ №190 від 23.09.2014р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.09.2014



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.09.2014р.  № 190
 

Про виконання рішень виконавчого комітету з питань профілактики правопорушень серед дітей в місті Коломиї

       

       Заслухавши інформацію служби у справах дітей міської ради про проведену роботу щодо профілактики злочинності та правопорушень серед неповнолітніх виконавчий комітет відзначає, що проводиться відповідна робота з даного питання.

       За вісім місяців 2014 року відбувся значний спад рівня злочинності серед неповнолітніх у порівнянні з минулим роком.

Так на території м. Коломиї за вказаний період неповнолітні вчинили 4 злочини та 9 адміністративних правопорушень. На обліку у ВКМСД Коломийського МВ УМВС перебуває 13 неповнолітніх, що також значно менше, ніж в попередні роки. Не виявлено жодної дитини, яка б вживала наркотичні чи токсичні речовини.

Для порівняння зазначимо, що у 2013 році 17 неповнолітніх вчинили 15 злочинів. 4 злочини вчинені групами осіб, два злочини в стані алкогольного сп’яніння, трьох неповнолітніх засуджено до позбавлення волі.

З метою зниження рівня злочинності проводилася координаційна, виховна і превентивна робота.

       У І півріччі 2014 року проведено 4 наради з представниками навчальних закладів міста та представниками правоохоронних органів.

       Службою у справах дітей міської ради спільно з відділом кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС проведено за 8 місяців 2014 року – 14 рейдів «Діти вулиці», «Вокзал», «Нічне місто». Під час рейдів виявлено 22 дітей, з них 12 вилучено та влаштовано в державні заклади для дітей.

За вісім місяців 2014 року до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП притягнуто 22 батьків за неналежне виховання дітей

       Проведено 57 обстежень матеріально-побутових умов сімей,  які опинились у складних життєвих обставинах і мають на вихованні дітей.

       Впродовж 2014 року проведено ряд семінарів, консультацій, педагогічних рад, годин класного керівника. Так, питання стану роботи з морально-

правового виховання учнів слухалось на засіданнях педагогічних рад у кожній школі.

       Завдяки проведеним профілактичним заходам вдалося досягнути значного зменшення рівня злочинності в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року.

       Враховуючи наведене, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


       1. Службі у справах дітей міської ради (І. Івахнюк):

1.1. Періодично організовувати поїздки на екскурсії для дітей, які перебувають на профілактичному обліку у ВКМСД Коломийського МВ УМВС.

1.2. Здійснити активну роз’яснювальну роботу щодо попередження насильства в сім’ї. Вживати заходів для своєчасного його виявлення та відновлення порушених прав дітей.

1.3. Проводити зустрічі з неповнолітніми в навчальних закладах міста на предмет правового виховання.

1.4. Активізувати роботу комісії по перевірці закладів, які реалізують алкогольні та тютюнові вироби щодо попередження продажу дітям підакцизних товарів.

       2. Міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Л.Галамейко) проводити роботу з неповнолітніми, які вчинили злочини і перебувають на обліку, щоб не допустити випадків рецидивної злочинності.

3. Головному лікарю Коломийської ЦРЛ (І. Садов’як) посилити профілактичну роботу наркологів Коломийської ЦРЛ в навчальних закладах, з подолання наркоманії та пияцтва серед молоді.

4. Коломийському МВ УМВС (О. Білейчук) вжити заходів для захисту прав і свобод дітей, сім’ї яких переселилися з зони АТО та з АР Крим.

       5. Управлінню освіти міської ради (М. Грицан) інформувати службу у справах дітей міської ради про випадки неналежного виконання батьківських обов’язків батьками щодо виховання своїх дітей.

6.  Відділу у правах молоді та спорту міської ради (В. Колесник) провести роботу щодо охоплення неповнолітніх схильних до вчинення правопорушень заняттям за інтересами в спортивних клубах та секціях.

7. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця – службу у справах дітей міської ради.

8. Рішення виконавчого комітету:

- від 09.09.2011 № 274 “Про профілактику правопорушень серед дітей у місті Коломиї”;

- від 15.12.2011 № 384 «Про хід виконання рішення виконавчого комітету від 09.09.2011 № 274 “Про профілактику правопорушень серед дітей в місті Коломиї”»;

- від 25.12.2012 № 385 “Про хід виконання рішення виконавчого комітету від 09.09.2011 № 274 “Про профілактику правопорушень серед дітей в місті Коломиї” зняти з контролю.

9. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови І. Граділя.





Міський голова                                                                                                            І. Слюзар



2011-2024 © Всі права застережено.