НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Четвер, 02 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про внесення змін до Регламенту Коломийської міської ра..."  № 1160-19/2021-19 від 29.09.2021р. 
Документ №1160-19/2021 від 29.09.2021р. Внесено зміни в інший нормативний акт
        

 
Повязані документи

Рішення міської ради  Про затвердження Регламенту Коломийської міської ради восьмого демократичного скликання
Рішення міської ради  №3-2/2020 від 08.12.2020р. Внесено зміни

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

03.10.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(19  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 29.09.2021р.  № 1160-19/2021-19
 

Про внесення змін до Регламенту Коломийської міської ради восьмого демократичного скликання


З метою запровадження найкращих практик прозорості та підзвітності в діяльності Коломийської міської ради, опрацювавши розроблені командою Трансперенсі Інтернешнл Україна в рамках проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» Методологію рейтингування прозорості міст - 2021 та Методологію рейтингу підзвітності міст – 2021, керуючись Законами України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада


в и р і ш и ла:


1. Внести зміни до Регламенту Коломийської міської ради восьмого демократичного скликання, затвердженого рішенням міської ради від 08.12.2020 р. № 3-2/2020, а саме:

1.1. – частину 2 статті 2.14 викласти у наступній редакції:

«У протоколі засідання зазначаються: дата і місце проведення засідання, кількість депутатів, присутніх на засіданнях; прізвища, ініціали депутатів, які відсутні, питання порядку денного, винесені на розгляд, прізвища головуючого на засіданні і виступаючих, результати голосування, номер рішення.»;

1.2. – розділ 2 доповнити статтею 2.15 та викласти її у наступній редакції:

«Стаття 2.15. Підготовка проектів регуляторних актів.

1. Планування діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на наступний рік здійснюється в рамках підготовки та затвердження її планів роботи, але не пізніше 15 грудня поточного року, якщо інше не встановлено законодавством.

Якщо міська рада готує або розглядає проект регуляторного акта, який не внесений до затвердженого нею плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів, міська рада вносить відповідні зміни до плану не пізніше десяти робочих днів з дня початку підготовки цього проекту або з дня внесення проекту на розгляд міської ради, але не пізніше дня оприлюднення цього проекту.

План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів повинен містити визначення видів і назв проектів, цілей їх прийняття, строків підготовки проектів, найменування органів та підрозділів, відповідальних за розроблення проектів регуляторних актів.

Затверджені плани діяльності з підготовки проектів регуляторних актів оприлюднюються на офіційному сайті міської ради не пізніше як у десятиденний строк після їх затвердження.

2. Оприлюднення проекту регуляторного акта з метою одержання зауважень і пропозицій провадиться в порядку, визначеному статтею 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

3. Особливості діяльності міської ради з підготовки, прийняття та відстеження результативності регуляторних актів визначаються Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

4. У разі внесення на розгляд сесії ради проекту регуляторного акта без аналізу регуляторного впливу відповідальна постійна комісія приймає рішення про направлення проекту регуляторного акта на доопрацювання органу чи особі, яка внесла цей проект.

За мотивованим поданням депутата ради, постійної комісії ради відповідальна постійна комісія може прийняти рішення про забезпечення підготовки в порядку, встановленому частинами другою та третьою статті 34 Закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», експертного висновку щодо регуляторного впливу проекту регуляторного акта, внесеного цим депутатом ради, постійною комісією ради. У цьому разі аналіз регуляторного впливу не готується, а експертний висновок щодо регуляторного впливу готується відповідно до вимог статті 8 вищенаведеного Закону.

5. Проекти регуляторних актів, що внесені на розгляд міської ради, подаються до постійної комісії з питань підприємництва, регуляторної політики, архітектури, містобудування, транспорту та зв’язку для вивчення та надання висновків про відповідність проекту регуляторного акта вимогам статей 4 та 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Постійна комісія з питань підприємництва, регуляторної політики, архітектури, містобудування, транспорту та зв’язку забезпечує підготовку експертного висновку щодо регуляторного впливу внесеного проекту регуляторного акта та оприлюднює його у протоколах засідання постійної комісії. Строк підготовки таких експертних висновків не повинен перевищувати двох робочих днів.

Порядок оприлюднення з метою одержання зауважень і пропозицій проектів регуляторних актів, прийняття яких належить до компетенції міської ради проводиться до внесення цих проектів на розгляд пленарного засідання ради в порядку, визначеному ст. 35 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

6. Регуляторний акт не може бути прийнятий міською радою, якщо наявна хоча б одна з таких обставин:

- відсутній аналіз регуляторного впливу чи експертний висновок;

- проект регуляторного акта не був оприлюднений.

У разі виявлення будь-якої з цих обставин міська рада вживає передбачених законодавством заходів для припинення виявлених порушень, у тому числі відповідно до закону скасовує або зупиняє дію регуляторного акта, прийнятого з порушеннями.

7. Особливості відстеження результативності та перегляду регуляторних актів прийнятих міською радою провадиться в порядку визначеному ст. 37 вищенаведеного Закону.»

2. Організацію виконання рішення покласти на секретаря міської ради Андрія КУНИЧАКА.

3. Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики соціального захисту охорони здоров’я, гендерної політики, депутатської діяльності, етики, регламенту, захисту прав людини та правопорядку (Ростислав ПЕТРУНЯК) та постійній комісії з питань




Міський голова                                                                                        Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.