НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 04 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про утворення служби з перевезення при Єдиному центрі н..."  № 285 від 23.09.2021р. 
Документ №285 від 23.09.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.09.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.09.2021р.  № 285
 

Про утворення служби з перевезення при Єдиному центрі надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї


З метою надання якісних соціальних послуг та забезпечення перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інших маломобільних груп населення, відповідно до Законів України «Про соціальні послуги» та «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 року № 189 «Деякі питання використання коштів, передбачених в державному бюджеті для придбання транспортних засобів спеціалізованого призначення для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інших маломобільних груп населення» (зі змінами) та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Утворити службу з перевезення при Єдиному центрі надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї.

2. Затвердити Положення про службу з перевезення при Єдиному центрі надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (додається).

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Миколу АНДРУСЯКА.



Міський голова                                                                             Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого

комітету міської ради

від 23.09.2021 р. № 285


ПОЛОЖЕННЯ

про службу з перевезення при Єдиному центрі надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї


І. Загальні положення

       1.1. Положення про службу з перевезення при Єдиному центрі надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї (далі – Положення) регулює порядок надання послуги перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інших маломобільних груп населення.

1.2. Дане Положення розроблено на підставі законів України «Про соціальні послуги», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 року № 189 «Деякі питання використання коштів, передбачених в державному бюджеті для придбання транспортних засобів спеціалізованого призначення для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інших маломобільних груп населення» (зі змінами) та інших нормативно-правових актів.

1.3. Основною метою надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та інших маломобільних груп населення є забезпечення реалізації соціальної політики у сфері соціального захисту населення

1.4. Основні поняття, які застосовуються в даному Положенні:

1.4.1. Виконавець послуги – служба з перевезення при Єдиному центрі надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї.

1.4.2. Одержувачі послуги – особи з інвалідністю та діти з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інші маломобільні групи населення до яких належать особи похилого віку, інші особи, які не можуть пересуватися самостійно, особи з інвалідністю та діти з інвалідністю з порушенням зору, інтелектуальними та психічними порушеннями.

1.4.3. Автомобіль спеціалізованого призначення – автомобіль з підйомним пристроєм, гідравлічними підйомниками, з низьким рівнем підлоги, пандусами тощо призначений для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інших маломобільних груп населення.

1.5. Супровід одержувача послуги здійснює представник особи з інвалідністю чи дитини з інвалідністю, та інших маломобільних груп населення або за потреби працівник Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї.

1.6. Фінансування надання послуг з перевезення здійснюється за рахунок коштів міського бюджету та інших джерел не заборонених чинним законодавством.

1.7. Послуги надаються в межах Коломийської територіальної громади до соціально-значимих об’єктів міста: заклади охорони здоров’я (поліклініки, лікарні, аптеки, амбулаторії, лабараторії), органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, установ соціального значення, органів міграційної служби, органів судової влади, правоохоронних органів та інше.

1.8. За потреби, надається послуга перевезення до медичних закладів Івано-Франківської області.

 

IІ. Порядок прийому заявок та умови здійснення перевезення

2.1. Для реєстрації особи на отримання послуги, необхідно надати наступні документи, а саме:

- заяву;

- копію паспорта (іншого документа, що посвідчує особу громадянина України) заявника;

- копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, подають копію паспорта з відповідною відміткою;

- копію пенсійного посвідчення (за наявності);

- копію довідки до акту огляду МСЕК або посвідчення (медичного висновку для дітей з інвалідністю);

- копію індивідуальної програми реабілітації (з потребою в користуванні кріслом колісним);

- інформацію про наявність транспорту, отриманого через орган соціального захисту населення.

2.2. Заявки на отримання послуги приймаються за два дні до виїзду шляхом використання електронного ресурсу або за допомогою телефонного зв’язку за номером 2-55-55 (в особливих випадках - не менш ніж за один день до виїзду). При цьому вказується день, час, початковий та кінцевий пункт маршруту, час виїзду та наявність супроводжуючої особи. Заявки приймає відповідальний працівник Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї – диспетчер та реєструє у відповідній базі замовлень.

2.3. На підставі замовлень формується відомість на водія та видається за один день до виїзду. У відомості водія має бути підпис одержувача послуги або супроводжуючого про виконану заявку.

2.4. Організація роботи по прийому заявок на перевезення здійснюється диспетчером із понеділка по п’ятницю з 08:00 год. до 17:15 год.

2.5. Автомобіль спеціалізованого призначення використовується виключно за призначенням, в разі необхідності у присутності супроводжуючого або працівника Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї.

2.6. Послуги з перевезення надаються особам по заявці не частіше 3-х раз на тиждень, крім транспортування до закладів охорони здоров’я та у разі потреби в медичній допомозі, а також спеціалізованих навчальних закладів та реабілітаційних установ.

2.7. В разі потреби в обстеженні в медичному закладі Івано-Франківської області особа може скористатися послугою перевезення, але не більше 1-ї поїздки на місяць.

2.8. При одночасному виклику автомобіля спеціалізованого призначення перевага надається заявникам, котрі повинні дістатись до медичних закладів, установ.

2.9. Екстрені замовлення послуги можуть бути виконанні за наявності вільного часу графіку руху.

2.10. Підставою для відмови в наданні послуги може бути відсутність вільного часу на дату заявки або перебільшення ліміту поїздок на одну особу.

2.11. Не допускається використання автомобіля спеціалізованого призначення для:

- перевезення родичів замовника, у випадку супроводження останнього працівником Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї, за виключенням обслуговування дітей з інвалідністю;

- перевезення громадян, якщо в наявності у них, або членів їх родин є у користуванні автомобільний транспорт, отриманий через органи соціального захисту населення;

- особистих поїздок працівників установи, яка надає послуги з перевезення.

2.12. Виїзд автомобіля спеціалізованого призначення проводиться згідно відомостей, затверджених директором Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї.

2.13. Послуги автомобіля спеціалізованого призначення надаються безкоштовно, в межах бюджетних асигнувань визначених на даний вид діяльності.

2.14. Питання, не врегульовані цим Положенням, вирішуються в індивідуальному порядку.


ІІІ. Права та обов’язки одержувача та виконавця послуги

3.1. Одержувачі мають право на:

- повагу, компетентність, неупереджене ставлення з боку працівників Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї;

- якісне надання послуги з перевезення.

3.2. Одержувачі зобов’язані:

- по закінченню поїздки підтвердити особистим підписом, або підписом супроводжуючої особи маршрут автомобіля і час його використання;

- при оформленні попередньої заявки підтвердити її виконання не пізніше ніж за 24 години до поїздки;

- при скасуванні заявки попередити диспетчера Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї не пізніше ніж за 24 години до виїзду автомобіля спеціалізованого призначення;

- дотримуватись правил та графіку роботи;

- з повагою ставитись до працівників установи;

- бережливо ставитись до майна установи.

3.3. Виконавець послуги з перевезення:

- організовує роботу по транспортному обслуговуванню та несе персональну відповідальність за виконання послуги з перевезення;

- у межах своєї компетенції вирішує питання добору кадрів, затверджує   функціональні обов’язки працівників, вживає заходів із заохочення, а у разі порушень трудової дисципліни чи невиконання функціональних обов'язків - накладає стягнення;

- дотримується вимог з охорони праці, виробничої, санітарної і пожежної безпеки;

- відповідає за ведення обліку та складання звітності.

- несе відповідальність за цільове використання коштів;

- здійснює контроль за порядком надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інших маломобільних груп населення.


ІV. Контроль за наданням послуги перевезення

4.1. Контроль за якістю надання соціальної послуги автомобілем спеціалізованого призначення здійснює Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї, інші уповноважені органи відповідно до чинного законодавства України.

4.2. Відповідальність за використання автомобіля спеціалізованого призначення за цільовим призначенням, його утримання в належному технічному стані, виконання службових обов’язків та дотримання виробничої дисципліни водія, покладається на директора Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї, що надає послуги перевезення.

 

V. Порядок проведення розрахунків

5.1. Витрати на надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інших маломобільних груп населення проводяться за кошти міського бюджету в межах бюджетних асигнувань та інших джерел не заборонених чинним законодавством.




Директор Єдиного ЦНРСП м. Коломиї                                                       Ірина ТРАЧУК



2011-2024 © Всі права застережено.