НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 03 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про можливість зняття дітей з..."  № 269 від 23.09.2021р. 
Документ №269 від 23.09.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.09.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.09.2021р.  № 269
 


Про затвердження висновку про можливість зняття дітей з реєстрації місця проживання, та визнання такими, що втратили право на користування житлом

       

       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, копію позовної заяви та інші документи, керуючись статтею 19 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:


1. Затвердити висновок про можливість зняття дітей ____, 01.04.2007 року народження, та ____, 02.09.2010 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання їх такими, що втратили право на користування житловим будинком по вулиці ____ у місті Коломиї, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігору Івахнюку, завідувачу сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині Мисливчук, та головному спеціалісту сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі Грицко виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.



Міський голова                                                                              Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 23.09.2021 р. № 269


Висновок

про можливість зняття дітей ___ з реєстрації місця проживання та визнання їх такими, що втратили право на користування житловим будинком  


Розглянувши позовну заяву, яку подала до Коломийського міськрайонного суду громадянка ___ про визнання своєї дочки ___ та онуків ____ такими, що втратили право на користування та зняття їх з реєстрації місця проживання за адресом вул.___ у місті Коломиї, служба у справах дітей міської ради вивчила дане питання.

Згідно пункту 4 статті 19 Сімейного кодексу України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, обов’язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Пункт 5 статті 19 СК України передбачає, що орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору.

Житловий будинок по вулиці ____ у місті Коломиї належить ___ на підставі свідоцтва про право власності на нерухоме майно, серія та номер: ___, виданого 11.11.2015 року, видавник державний реєстратор Кавацюк І. М. Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності сформовано 11.11.2015 року, індексний номер витягу: ___, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: ____.

Встановлено, що у будинку по вулиці ____ зареєстровані власниця житла ___(довідка від 08.07.2021 р. № 125878 виданої управлінням «Центр надання адміністративних послуг» міської ради).

Однак, ____ та її діти: син ____, 01.04.2007 року народження, та ___, 02.09.2010 року народження, не проживають у цьому житловому будинку уже тривалий час, а саме з лютого 2020 року, не сплачують комунальні платежі, в утриманні житла участі не беруть, особистих речей в будинку не має і взагалі житловим будинком і господарськими будівлями і спорудами не цікавляться. Вони не ведуть спільного господарства, не пов’язані спільним побутом.

Встановлено, що ____ та її діти: син ____, 01.04.2007 року народження, та ___, 02.09.2010 року народження, разом з чоловіком (батьком дітей) ___, виїхали на постійне місце проживання в Канаду.

Згідно з положеннями ст. 391 Цивільного кодексу України власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпорядження своїм майном.

Згідно акту обстеження умов проживання від 09.09.2021 року, який проводили працівники служби у справах дітей в квартирі в будинку по вулиці ____ у місті Коломиї матері з дітьми в помешканні не виявлено. Комісія не виявила дитячого одягу, книг та інших речей. Реєстрація місця проживання дітей має формальний характер.

Також, відомо, що відповідачі у добровільному порядку не мають можливості знятися з реєстрації, а тому позасудовий спосіб вирішення спору відсутній.

Частиною 1 ст. 321 Цивільного кодексу України  передбачено, що право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

За таких обставин відповідачі порушують права власниці будинку на здійснення нею своїх прав.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 13.09.2021 року розглядалося дане питання і комісія рекомендує виконавчому комітету міської ради прийняти дане рішення.

Враховуючи наведене, вважаємо, за можливе зняття дітей ____, 01.04.2007 року народження, та ___, 02.09.2010 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання їх такими, що втратили право на користування житловим будинком по вулиці ____в місті Коломиї.


       


Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                  Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.