НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 04 травня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про відсутність підстав для з..."  № 270 від 23.09.2021р. 
Документ №270 від 23.09.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.09.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.09.2021р.  № 270
 

Про затвердження висновку про відсутність підстав для зняття дитини з реєстрації місця проживання, та визнання такою, що втратила право на користування житлом

       

       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини, копію позовної заяви та інші документи, керуючись статтею 19 Сімейного кодексу України та Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Затвердити висновок про відсутність підстав для зняття дитини _____, 06.01.2007 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання її такою, що втратила право на користування квартирою №1 по вулиці ____, Коломийського району у випадку продажу квартири на прилюдних торгах (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Ігору Івахнюку, завідувачу сектору опіки,  піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Галині Мисливчук, та головному спеціалісту сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Олесі Грицко виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.



Міський голова                                                                            Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від 23.09.2021 р. № 270


Висновок

про відсутність підстав для зняття  ___ з реєстрації місця проживання та визнання її такою, що втратила право на користування квартирою  


Розглянувши позовну заяву, яку подало до Коломийського міськрайонного суду Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ПРОФКАПІТАЛ» (процесуальний правонаступник Публічного акціонерного товариства «Західінкомбанк») про звернення стягнення на трикімнатну квартиру по вулиці ____ Коломийського району, яка належить громадянці ____, шляхом продажу предмета іпотеки на прилюдних торгах, служба у справах дітей міської ради вивчила дане питання.

Згідно пункту 4 статті 19 Сімейного кодексу України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, обов’язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Пункт 5 статті 19 СК України передбачає, що орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору.

Коломийський міськрайонний суд своєю ухвалою від 13.04.2021 року по справі №344/12245/14-ц, провадження № 2/346/83/21 зобов’язав службу у справах дітей Коломийської міської ради надати відповідний висновок.

Встановлено, що в квартирі № 1 по вулиці _____, Коломийського району проживає і має фактичне місце реєстрації неповнолітня _____, 06.01.2007 року народження. Даний факт підтверджується актом обстеження умов проживання.

Реалізація предмету іпотеки, а саме квартири №1 по вулиці ____ на прилюдних торгах призведе до втрати місця проживання неповнолітньою дитиною. Це порушить право дитини на житло.

Встановлено, що сторони недостатньо вивчили питання про можливість реструктуризації боргу, сплату вартості квартири у грошовому еквіваленті на користь банку та інше.

Частиною 1 ст. 321 Цивільного кодексу України  передбачено, що право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

За таких обставин позивач порушує право власниці будинку на здійснення нею своїх прав щодо забезпечення неповнолітньої дитини житлом.

Згідно статті 16 Конвенці ООН «Про права дитини» відомо, що жодна дитина не може бути об'єктом свавільного або незаконного втручання в здійснення її права на особисте і сімейне життя, недоторканність житла, таємницю кореспонденції або незаконного посягання на її честь і гідність.

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 13.09.2021 року розглядалося дане питання і комісія рекомендує виконавчому комітету міської ради прийняти рішення про відсутність підстав для зняття дитини з реєстрації та виселення.

Враховуючи наведене, вважаємо, що відсутні підстави для зняття дитини _____, 06.01.2007 року народження, з реєстрації місця проживання та визнання її такою, що втратила право на користування квартирою № 1 по вулиці _____, Коломийського району у випадку продажу квартири на прилюдних торгах.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                               Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.