НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Субота, 20 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення ..."  № 254 від 23.09.2021р. 
Документ №254 від 23.09.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Рішення виконавчого комітету  Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року
Рішення виконавчого комітету  №73 від 23.03.2021р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.09.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 23.09.2021р.  № 254
 

Про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року



Заслухавши інформацію про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради


вирішив:


       1. Інформацію про підсумки організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року взяти до відома (додається).

2. Рішення виконавчого комітету міської ради від 23.03.2021 № 73 «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року» зняти з контролю.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Олега ТОКАРЧУКА.



Міський голова                                                                             Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                               рішення виконавчого комітету

                                                               міської ради

                                                               від 23.09.2021 р. № 254



Інформація

про підсумки організованого відпочинку та

оздоровлення дітей влітку 2021 року


Одним з пріоритетних напрямів реалізації державної політики стосовно дітей є забезпечення їх якісними оздоровчими та відпочинковими послугами. Відповідні заходи спрямовуються на поліпшення та зміцнення фізичного і психологічного стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей.

На виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» в Коломийській територіальній громаді діє Програма «Оздоровлення та відпочинок дітей на 2021-2024 роки», метою якої є забезпечення повноцінного відпочинку, оздоровлення, лікування дітей у літній період, попередження дитячої бездоглядності, жебракування, правопорушень, залучення учнівської молоді до суспільно-корисної праці, вивчення історії, природи рідного краю, національно-патріотичного виховання, фізичного загартування підлітків. При цьому значну увагу зосереджено на оздоровленні дітей, які потребують особливої соціальної підтримки.

Рішенням виконавчого комітету від 23.03.2021 № 73 «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року» було заплановано охопити послугами відпочинку та оздоровлення дітей шкільного віку пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з інвалідністю; дітей учасників бойових дій; дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей та інших категорій.

       Відповідальним за проведення оздоровчої компанії влітку 2021 року визначено департамент соціальної політики міської ради.

       Згідно статистичних даних станом на 01.01.2021 року на території Коломийської територіальної громади проживає 8933 дитини шкільного віку, з них - 3045 дітей пільгових категорій.

       За весь період до департаменту надійшло 162 заяви від батьків (осіб, що їх заміняють) із проханням щодо оздоровлення дитини, яка потребує особливої соціальної підтримки, за бюджетні кошти, із них 34 заяви із сіл територіальної громади.

Відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» путівки надаються безоплатно або із частковою оплатою в розмірі 20, 30 чи 50 відсотків вартості путівки, яку вносять батьки відповідно до пільгової категорії дитини.

Станом на 10.09.2021 року послугами оздоровлення забезпечено 122 дитини шкільного віку в тому числі 16 дітей із сіл територіальної громади:

  • за кошти державного бюджету та дольової участі батьків - 30 дітей;
  • за кошти обласного бюджету та дольової участі батьків - 50 дітей;
  • за кошти міського бюджету (безоплатні) - 42 дитини.

Правом безкоштовного оздоровлення та відпочинку скористалось 92 дитини, із частковою оплатою в розмірі 20 відсотків - 7 дітей, із частковою оплатою в розмірі 25 відсотків - 18 дітей, із частковою оплатою в розмірі 30 відсотків - 2 дитини, із частковою оплатою в розмірі 50 відсотків - 3 дитини.

У 2021 році головну увагу зосереджено на оздоровленні дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, а саме:

діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування – 14 дітей;

       діти з інвалідністю, здатні до самообслуговування - 4 дитини;

діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції - 3 дитини;

       діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» - 20 дітей;

       діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи - 2 дитини;

       рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім'ї -1 дитина;

       діти, взяті на облік службами у справах дітей як таким, що перебувають у складних життєвих обставинах - 6 дітей;

       діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - 3 дитини;

       діти із багатодітних сімей - 50 дітей;

       діти із малозабезпечених сімей - 6 дітей;

       діти, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи - 2 дитини;

       діти, які перебувають на диспансерному обліку - 2 дитини;

       талановиті та обдаровані діти - 9 дітей.

       З міського бюджету в 2021 році на оздоровлення та відпочинок виділено 324,34 тис.грн.

Департаментом соціальної політики міської ради проведено тендерну процедуру на закупівлю 42 путівок для дітей пільгових категорій. По результатах тендеру переможцем оголошено Товариство з обмеженою відповідальністю лікувально-оздоровчий комплекс «Прикарпатські зорі» (с.Слобода).

Координаційною радою з питань оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2021 року здійснювався контроль за станом готовності до роботи ТОВ ЛОК «Прикарпатські зорі».

Також, за рахунок коштів державного та обласного бюджету у Всеукраїнських та обласних дитячих оздоровчих закладах оздоровлено 80 дітей пільгових категорій, а саме: 12 дітей в УДЦ «Молода гвардія» (м. Одеса), 12 дітей в МДЦ «Артек» (м. Київ), 3 дитини в ТОВ «ЛАЯР СІТ» «Дитячий табір відпочинку, оздоровлення та патріотичного виховання дітей та молоді в Карпатах «Соколята» (м. Хирів), 3 дитини в ТОВ «Оздоровчо-профілактичний комплекс «Планета здоров'я» (м. Трускавець), 18 дітей оздоровилися в ПЗОВ «Перлина Придністров'я» (с. Михальче), 4 дитини в ПЗОВ «Едельвейс» (с.Микуличин), 13 дітей в ЗОВ «Карпатські мрії» (с. Микуличин), 3 дитини в ПЗОВ «Лімниця» (с. Вістова), 9 дітей в ЗОВ «Сокіл» (с. Сокіл), 3 дитини в ЗОВ «Карпатські зорі» (м. Косів).

Комунальним некомерційним підприємством Коломийської міської ради «Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» направлено на санаторно-курортне лікування 14 дітей пільгових категорій. Зокрема надано 9 путівок в санаторій «Ясень», 4 путівки в санаторій «Смерічка» та 1 путівка в санаторій «Сніжинка»

Оздоровлення дітей проводили також громадські, релігійні організації та спортивні федерації.

На базі дитячих оздоровчих закладів велась тренінгова робота з профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі, психологічні консультації з питань взаємовідносин дітей з однолітками та батьками. Вживались заходи щодо попередження бездоглядності дітей, вчинення ними правопорушень.

Департаментом соціальної політики міської ради докладено всіх зусиль щоб маленькі мешканці територіальної громади добре відпочили, набралися сил до навчання, набули корисних навичок та знань, зміцнили здоров’я, адже здорові діти - здорове суспільство.

Інформація про проведення підготовки, організації оздоровлення та відпочинку дітей висвітлювалась на сайті міської ради та на сторінці департаменту соціальної політики міської ради у Facebook.



Директор департаменту                                            Людмила ЯРЕМЧУК



2011-2024 © Всі права застережено.