НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 17 травня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про затвердження Порядку придбання в комунальну ..."  № 1033-18/2021-18 від 30.08.2021р. 
Документ №1033-18/2021 від 30.08.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

03.09.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(18  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 30.08.2021р.  № 1033-18/2021-18
 

Про затвердження Порядку

придбання   в    комунальну       власність       Коломийської територіальної        громади 

об’єктів  нерухомого  майна (житла)    для   тимчасового проживання      внутрішньо переміщених  осіб

       З метою реалізації державної політики щодо забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб на території Коломийської територіальної громади, керуючись Законом України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.2017 року № 769 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу  внаслідок збройного конфлікту на сході України», постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 року № 582 «Про затвердження Порядку формування фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб і Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», ст. 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Цивільним кодексом України, міська рада

вирішила:

         1. Затвердити Порядок придбання в комунальну власність Коломийської територіальної громади об’єктів нерухомого майна (житла) для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (додається).

2. Організацію виконання рішення покласти на першого заступника міського голови Олега ТОКАРЧУКА.

       3.        Контроль за виконанням рішення доручити постійній комісії з питань комунальної власності, приватизації та оренди (Максим МЕНЗАТЮК).


Міський голова                                                                                Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 30.08.2021 р. № 1033-18/2021


ПОРЯДОК
придбання в комунальну власність

Коломийської територіальної громади об’єктів нерухомого майна (житла) для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб

 І. Загальні положення.

        1.1. Цей Порядок розроблено відповідно до Конституції України, Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», постанови Кабінету Міністрів України від 04.10.2017 року № 769 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу  внаслідок збройного конфлікту на сході України», постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 року № 582 «Про затвердження Порядку формування фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб і Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», Цивільного кодексу України,  Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», і визначає порядок придбання в комунальну власність Коломийської територіальної громади об’єктів (житлових приміщень), які перебувають у власності інших  юридичних та фізичних осіб.         

1.2. Об’єктами придбання є:

        - житлові приміщення (квартири), куплені на вторинному ринку.

1.3. Придбання об’єктів у комунальну власність Коломийської територіальної громади здійснюється на конкурсній основі.


II. Порядок створення та організація діяльності Комісії.

2.1. Для проведення заходів, пов’язаних з придбанням у комунальну власність об’єктів  нерухомості, рішенням міської ради створюється конкурсна комісія та затверджується конкурсна документація, де чітко прописані  всі умови конкурсу. Головою конкурсної комісії є перший заступник міського голови, секретарем – представник відділу з питань майна комунальної власності міської ради, члени комісії – депутати міської ради, представники фінансового управління, юридичного відділу, представника відділу з питань закупівель та економічного аналізу, представника громадської організації внутрішньо переміщених осіб, представника відділу бухгалтерського обліку та звітності, представника департаменту соціальної політики. Представники комісії виконують свої  обов’язки на громадських засадах.

2.2. Всі засідання конкурсної комісії оформляються протоколом, який підписує голова і секретар конкурсної комісії. На першому засіданні узгоджується та приймається рішення про публікацію оголошення про проведення конкурсу в ЗМІ та на офіційному сайті Коломийської міської ради. Текст оголошення затверджується комісією.

2.3. Засідання конкурсної комісії по питанню розгляду заяв та документації, що надійшли на розгляд комісії та підсумування результатів конкурсу щодо придбання у комунальну власність Коломийської територіальної громади об’єктів нерухомого майна (житла) для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб проводиться в кабінеті  № 10 о 14 год. на 21 день з дня публікації оголошення в ЗМІ та на офіційному  сайті Коломийської міської ради.

2.4. За результатами розгляду конкурсних пропозицій, що надійшли на розгляд, оформляється протокол засідання конкурсної комісії про результати конкурсу щодо придбання у комунальну власність Коломийської територіальної громади об’єктів нерухомого майна (житла) для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

       2.5. Протокол засідання конкурсної комісії про результати конкурсу щодо придбання у комунальну власність Коломийської територіальної громади об’єктів нерухомого майна (житла) для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб виноситься на розгляд постійної комісії міської ради з питань комунальної власності, приватизації та оренди і постійної комісії з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку і зовнішньоекономічних відносин та подається на затвердження сесії міської ради з уповноваженням міського голови, а в разі його відсутності, особою, яка виконує його обов’язки, на підписання договору купівлі-продажу житлового приміщення (квартири).

       2.6. Придбання у комунальну власність Коломийської територіальної  Цивільного кодексу України, шляхом укладання договору купівлі-продажу між переможцем конкурсу і Коломийською міською радою, або іншим розпорядником коштів. Розпорядник коштів, який уповноважений на підписання договору, здійснює заходи:

-       щодо укладання договору купівлі-продажу;

-       державної реєстрації речового права не нерухоме майно;        

-       підписує акт приймання-передачі об’єкта нерухомості;

-        оприбутковує зазначений об’єкт з подальшою постановкою на баланс.


2.7. Усі дії, не передбачені цим Порядком, регулюються нормами чинного законодавства.



В.о. начальника відділу з питань майна

комунальної власності міської ради                                               Ірина ГНАТЮК



2011-2024 © Всі права застережено.