НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про виконання програми соціально-економічного та культу..."  № 226 від 17.08.2021р. 
Документ №226 від 17.08.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

21.08.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 17.08.2021р.  № 226
 

Про виконання програми соціально - економічного та культурного розвитку Коломийської територіальної громади за І півріччя 2021 року



Заслухавши інформацію про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Коломийської територіальної громади за І півріччя 2021 року, виконавчий комітет міської ради


в и р і ш и в :


1. Інформацію про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Коломийської територіальної громади за І півріччя 2021 року взяти до відома (додається).

2. Відділу економіки міської ради (Ольга Дуляба) інформацію про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Коломийської територіальної громади за І півріччя 2021 року подати на розгляд сесії міської ради.





Міський голова                                                                           Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

міської ради

від 17.08.2021 р. № 226



Д О В І Д К А

про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку

Коломийської територіальної громади за І півріччя 2021 року


        Програма соціально-економічного та культурного розвитку Коломийської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2021 роки і основні напрямки на 2022 рік схвалена рішенням виконавчого комітету від 25.02.2020 року №18 та затверджена рішенням міської ради від 28.05.2020 року №4570-62/2020.

       Головною метою програми є стабільний розвиток системи забезпечення життєдіяльності громади, покращення рівня життя мешканців громади на основі економічної стабільності, підвищення рівня соціальних гарантій та покращення соціального обслуговування.

На виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку громади у першій половині 2021 року міською радою та її виконавчим комітетом проводились системні заходи, спрямовані на забезпечення умов для сталого економічного та соціального розвитку громади. Проте через пандемію COVID та запровадження карантинних заходів І півріччя 2021 року для територіальної громади було економічно нестабільним та з рядом питань та проблем, над вирішенням, яких працювали керівники міської ради, депутатський корпус, структурні підрозділи міської ради та інші виконавчі органи. Незважаючи на непросту фінансово-економічну ситуацію, Коломийська міська рада намагалася  забезпечити соціальну стабільність, спрямовуючи кошти міського бюджету на захищені статті видатків, активізувала інвестиційну діяльність, вдосконалювала механізм надання адміністративних послуг.


Промисловість

Моніторинг промислового потенціалу міста здійснюється згідно переліку базових підприємств, який визначений Головним управлінням статистики в Івано-Франківській області та нараховує 43 підприємства основного кола і представлений 8 галузями промисловості.

Промисловий комплекс міста представлений підприємствами з виробництва харчових продуктів і напоїв, текстильного виробництва і виробництва одягу, виготовлення виробів з деревини і паперу, будівельних матеріалів, з виробництва готових металевих виробів, проводів, кабелів і електромонтажних пристроїв, меблів, ігор та іграшок, постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря.

Потенціал промислового комплексу міста формують: товариство з обмеженою відповідальністю «Леоні Ваерінг Системс УА ГМБХ», ТзОВ «Трокс Україна», приватне акціонерне товариство «Коломийське заводоуправління будівельних матеріалів», ПрАТ «Дятьківці», приватні підприємства «Прикарпаткабель», «Коломийський хлібокомбінат», «Або-Мікс», «Зерно-переробна компанія «Юмас», «Коломийський бетон», «Консервний завод «Консерваторія», «Скіф», спільне українсько-ізраїльське підприємство ТОВ «Лісова компанія «Лаванда», комунальні підприємства «Коломияводоканал», «Полігон Екологія», «Зеленосвіт», експлуатаційне вагонне депо Коломия філії «Львівська залізниця».

       Яскравим прикладом залучення іноземного інвестора є завод ЛЕОНІ на території міста. Головним напрямком роботи концерну LEONІ в Україні є виробництво кабельних мереж для автомобільної промисловості.

ЛЕОНІ зарекомендувала себе як соціально відповідальна компанія: соціальний захист працівників, сучасні та безпечні робочі місця, стабільна зарплата, безкоштовний доїзд, медичне страхування. Співробітництво з ЛЕОНІ – успішний початок залучення іноземних інвестицій в Коломийську громаду.

Підприємство ЛЕОНІ у м. Коломия налічує на сьогодні 2710 працівників, 1900 з яких працюють безпосередньо на виробництві, а решта – це офісні працівники та працівники технічної дільниці.

З жовтня місяця 2021 року на заводі планується запуск нового проєкту, а це означатиме: створення нових робочих місць. Основний акцент, звичайно, лягає на виробничі спеціальності. Кількість працівників на виробництві зросте до 3200 працівників вже до кінця цього року.

У 2022 році новий проєкт набиратиме обертів, що забезпечить подальший ріст підприємства і збільшення чисельності штату працівників. Так, лише на виробництві, кількість працівників зросте на 1000 і становитиме 3200 осіб до кінця 2022 року.

       Зріст торкнеться і офісної сфери, де особливо затребуваними будуть працівники з інженерною освітою та знанням іноземних  мов (англійської та/або німецької).

Перелік підприємств міста за обсягом реалізованої продукції

(товарів, робіт, послуг)

Найменування

підприємства

Продукція, що випускається

Обсяг реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг)

за січень-червень 2021 року (тис.грн.)

ТОВ «Леоні Ваерінг Системс УА ГмбХ»

Виробництво кабельних мереж для автомобільної промисловості

1218286,0

КП «Коломияводоканал»

Водопостачання та водовідведення

19563,828

ПрАТ «Дятьківці»

Виробництво солоду

15569,0

КП «Полігон Екологія»

Будівництво доріг, прибирання

14284,0

КП «Зеленосвіт»

Озеленення міста

5291,7

КП «Коломиятеплосервіс»

Постачання пари, гарячої води, кондиційованого повітря

4525,2


У січні – травні 2021 року індекс промислової продукції в області склав 107,9% (в Україні – 102,2%), що відповідає 7 місцю серед регіонів держави. У травні 2021 року проти попереднього місяця п.р. індекс промислової продукції становив 93,5%, проти травня 2020 року – 104,8%.

На підприємствах добувної промисловості та розроблення кар’єрів у січні–травні 2021 року порівняно із січнем–травнем 2020 року індекс промислової продукції становив 98%. Відбулося зменшення обсягів виробництва продукції у добуванні сирої нафти та природного газу на 2,2% при збільшенні у 1,5 раза у добуванні інших корисних копалин та розробленні кар’єрів.

У переробній промисловості проти січня – травня 2020 року індекс промислової продукції становив 108,7%. Зростання виробництва спостерігалося у машинобудуванні у 1,5 раза, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання – на 39,8%, у виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 36,5%, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 15,1%, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 4,1%, хімічних речовин і хімічної продукції – на 1,6%. Поряд із цим відбулося скорочення обсягів випуску продукції у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів (на 21,1%).

На підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря індекс промислової продукції склав 121,4%, у т.ч. з виробництва, передачі та розподілення електроенергії – 122,9%.


Інвестиційна політика та зовнішньоекономічна діяльність

Для покращення інвестиційного потенціалу у Коломийській громаді розроблено та працюють ряд інвестиційних інструментів:

- презентаційне відео Коломийської територіальної громади;

- інформаційний довідник для потенційних інвесторів «Гід інвестора»;

- кредитний рейтинг Коломийської територіальної громади. Визначено оцінку кредитного рейтингу та рівень інвестиційної привабливості (ua INV 4+ - достатньо високий).

За  І півріччя 2021 року:

  1. Налагоджено співпрацю з торгово-промисловою палатою України та представниками Канади щодо реалізації спільних проектів. 
  2. В січні 2021 року подано інвестиційний проект «Нове будівництво спортивного комплексу в с. Королівка» на участь в державній програмі ДФРР. Проект пройшов конкурсний відбір та погоджений на фінансування у 2021 році Міністерством регіонального розвитку.
  3. В першому кварталі 2021 року проведено розробку, опрацювання, складання, погодження та затвердження ряду нормативних документів, необхідних для реалізації туристичного проекту міжмуніципального співробітництва «Стежками Карпатських громад».
  4. Впроваджується проект по транскордонному співробітництву в рамках Спільної операційної програми «Україна – Румунія 2014-2020». Сформовано технічні завдання по закупівлі спеціалізованого обладнання та необхідних послуг в рамках проекту та проведено оплату по них на суму 432 716,00 грн (грантові кошти).

5. Подано 4 проекти на ДФРР на участь у конкурсному відборі на 2022 рік.

6. Подано 3 проекти на конкурс ініціатив місцевих Карпатських громад «Єврорегіон-Карпати».

7. В другому кварталі 2021 року підписано та зареєстровано у Міністерстві розвитку громад та територій України договір про співробітництво Коломийської, Печеніжинської, Ланчинської та Нижньовербізької територіальних громад щодо реалізації туристичного проекту міжмуніципального співробітництва "Стежками Карпатських громад".

8. В рамках Спільної операційної програми «Україна – Румунія 2014-2020» проекту «Навчання з моїм сусідом – покращення якості освіти шляхом транскордонного спіробітницва» проведено навчальний практикум з художньої різьби по дереву спільно з учнями, вчителями Коломийських ліцеїв №4, №9 та гімназії імені М. Грушевського та студентами, викладачами Лісотехнічного ліцею міста Сігет Мармацієй (Румунія).


Енергозберігаючі заходи

З 2021 року в місті Коломиї запроваджено програму комплексної енергомодернізації житлових будинків «Енергодім», яка передбачає надання фінансової підтримки ОСББ у частині відшкодування 10% від фактично понесених витрат на енергозберігаючі заходи, в тому числі суми кредиту. В I кварталі 2021 року укладено договори про взаємодію з банками – партнерами «Кредобанк» та «Укргазбанк». У травні 2021 року проведено Форум ОСББ з метою стимулювання обміну досвідом та напрацювання найкращих практик співпраці між владою та ОСББ Коломиї. Внесено зміни у Програму співфінансування проведення капітальних ремонтів у житлових будинках ОСББ м. Коломиї на 2018-2022 роки. Розроблено та затверджено програму фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду», створеного на базі громадської організації «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї» на 2021 рік.


Енергоефективність

З метою економії енергоресурсів адміністративних будівель Коломийської міської ради, в рамках програми «Енергоефективність та енергозбереження Коломийської міської ОТГ», впроваджено енергозберігаючий захід «Встановлення розумних розеток», встановлено енергозберігаюче обладнання  та проведено систематизацію роботи даного програмного продукту.

З метою моніторингу споживання енергоресурсів проведено експрес енергообстеження будівель Коломийських ліцеїв №3, №2, №5, №8, Коломийської гімназії №7, музичної школи №2, НПК «Народний дім», НВК №20, Раківчицького ліцею, Шепарівцівської гімназії, ЗДО «Лісовичок» с. Шепарівці.


Бюджетна та податкова політика

Бюджет міста Коломиї на І півріччя 2021 року по доходах загального фонду в цілому заплановано в сумі 335 930 893 грн, в тому числі по доходах без врахування трансфертів 234 549 093 грн.

          Фактичне виконання бюджету по доходах загального фонду в цілому склало 317 422 878 грн, що становить 94,5% до запланованих, або з недовиконанням на 18 508 015 грн, в тому числі по доходах загального фонду без врахування трансфертів надійшло 216 138 264 грн, що становить 92,2% до запланованих або з недовиконанням на 18 410 829 грн.

 В порівнянні з відповідним періодом 2020 року у звітному періоді надходження доходів загального фонду збільшились на 41 278 940 грн, або на 23,6%, в тому числі, до найбільших  бюджетоутворюючих платежів міського бюджету належать:

- податок на доходи фізичних осіб збільшився у порівнянні з відповідним періодом 2020 року на -  25 870 664 грн;

- єдиний податок збільшився у порівнянні з відповідним періодом 2020 року на – 4 832 446 грн;

- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними та юридичними особами, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості збільшився у порівнянні з відповідним періодом 2020 року на – 1 730 326 грн;

- земельний податок та орендна плата збільшились у порівнянні з відповідним періодом 2020 року на – 2 862 755 грн.

Податку на доходи фізичних осіб поступило в сумі 153 878 106 грн, що становить 96,8% до запланованих, або з недовиконанням на 5 088 147 грн.

Місцевих податків і зборів надійшло до бюджету на суму 40 608 272 грн. при запланованих 57 227 090 грн, що склало 71,0%, або з недовиконанням на 16 618 818 грн:

- земельного податку з фізичних та юридичних осіб надійшло до бюджету на суму 4 031 811 грн при запланованих 11 740 700 грн, що склало 34,3%, або з недовиконанням на 7 708 889 грн;

- орендної плати з фізичних та юридичних осіб надійшло до бюджету на суму 7 181 668 грн при запланованих 16 050 600 грн, що склало 44,7%, або з недовиконанням на 8 868 932 грн;

- єдиного податку надійшло до бюджету на суму 24 820 098 грн при запланованих 25 230 000 грн, що склало 98,4%, або з недовиконанням на 409 902 грн.


Фактичне надходження місцевих податків і зборів до бюджету Коломийської громади, грн

Доходів спеціального фонду без врахування трансфертів надійшло на суму 7 657 942 грн при запланованих 28 112 245 грн, що склало 27,2%, або з недовиконанням на 20 454 303 грн з них:

- бюджету розвитку поступило в  сумі 290 198 грн при запланованих 22 044 943 грн, що склало 1,3%, або з недовиконанням на 21 754 745 грн.

Видатки загального фонду бюджету Коломийської міської територіальної громади з врахуванням трансфертів з Державного бюджету за І півріччя 2021 року склали 292 155 171 грн, що складає 92,7% до уточненого плану на звітний період ( 315 022 064 грн), видатки спеціального фонду склали 31 252 086 грн або 47,2% до уточненого плану (66 262 913 грн).

На захищені видатки при запланованих 262 531 514 грн спрямовано 262 521 805  грн. Зокрема, на оплату праці з нарахуваннями спрямовано 238 818 295 грн, на продукти харчування спрямовано 2 638 204  грн, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв спрямовано 16 353 088 грн.

За звітний період отримано трансфертів:

-        з державного бюджету:

- по загальному фонду в сумі 97 726 000 грн;

-        з обласного бюджету:

- по загальному фонду – 3 558 614  грн;

- по спеціальному  800 400 грн.

Станом на 01.07.2021 року заборгованості по заробітній платі працівникам бюджетних установ громади, за продукти харчування та за спожиті теплоенергоносії немає.


Регуляторна політика

Планування діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021рік Коломийською міською радою здійснюється відповідно до ст. 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (рішення Коломийської міської ради «Про затвердження Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік» від 17.12.2020 р. №27-3/2020, «Про внесення змін та доповнення до рішення міської ради від 17.12.2020 р. №27-3/2020 «Про затвердження Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік» від 24.12.2020 р. №103-4/2020). Протягом січня-червня 2021 року було внесено зміни до Плану діяльності рішенням міської ради: «Про внесення змін та доповнення до рішення міської ради від 17.12.2020 р. №27-3/2020 «Про затвердження Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік» від 22.02.2021 р. №342-9/2021, «Про внесення змін до рішення міської ради від 22.02.2021 р. №342-9/2021 «Про внесення змін та доповнення до рішення міської ради від 17.12.2020 р. №27-3/2020 «Про затвердження Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік» від 22.04.2021 р. №540-12/2021, «Про внесення змін до рішення міської ради від 17.12.2020 р. №27-3/2020 «Про затвердження Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік» від 22.04.2021 р. №541-12/2021, «Про внесення змін до рішення міської ради від 22.02.2021 р. №342-9/2021 «Про внесення змін та доповнення до рішення міської ради від 17.12.2020 р. №27-3/2020 «Про затвердження Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік» від 24.06.2021 р. №784-16/2021.

Відповідно до статті 14 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Коломийська міська рада оприлюднює інформації про здійснення регуляторної діяльності на офіційному сайті https://kolrada.gov.ua/p/regulyatorna-politika  та Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

З початку 2021 року прийнято сім регуляторних актів:

- рішення міської ради від 22.04.2021 р. №579-12/2021-12 «Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Коломиї»;

- рішення виконавчого комітету міської ради від 25.05.2021 р. №135 «Про затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів»;

- рішення міської ради від 24.06.2021 р. №780-16/2021 «Про затвердження Порядку встановлення літніх майданчиків біля закладів громадського харчування у Коломийській територіальній громаді»;

- рішення міської ради від 24.06.2021р. №831-16/2021 «Про порядок утримання, ремонту, реконструкції, реставрації фасадів будинків та споруд у Коломийській територіальній громаді»

-  рішення міської ради від 24.06.2021 р. №781-16/2021  «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Коломийської територіальної громади»;

- рішення міської ради від 24.06.2021 р. №782-16/2021 «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку»;

-  рішення міської ради від 24.06.2021 р. № 783-16/2021 «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»;

та розпочато роботу по проєкту рішення міської ради «Про затвердження Правил благоустрою Коломийської територіальної громади» - (оприлюднено 30.04.2021р.), який проходить процедуру регуляторного акту.


Адміністративні послуги

В 2021 році управлінням «ЦНАП» міської ради отримано меблі та офісну техніку для приміщень першого поверху на пл. Привокзальній, 2А/1 та віддалених робочих місць ЦНАПу в селах ОТГ (с. Воскресинці, с. Шепарівці, с. Товмачик, с. Іванівці, с. Саджавка) за грантові кошти проекту U-Lead з Європою.

Також, віддалені робочі місця ЦНАПу з’явилися в новоприєднаних селах ОТГ (с. Раківчик, с. Корнич, с. Королівка).

Впроваджено надання в ЦНАПі комплексної послуги “є-Малятко”. З березня місяця, згідно розпорядження уряду, розпочато роботу в програмному комплексі «Соціальна громада», для прийому документів від заявників щодо надання соціальних послуг.

На даний час через ЦНАП надаються 272 різних послуги, через віддалене місце управління «ЦНАП» Коломийської міської ради – 166 послуг (відповідно до рішення міської ради від 22.04.2021р. №574-12/2021 «Про визначення Переліку адміністративних послуг, які надаються через управління «Центр надання адміністративних послуг» Коломийської міської ради» у новій редакції).

З початку року надано 30612 послуг, найчисленніші з яких стосуються соціальних питань та питань реєстрації місця проживання.

В травні 2021 року Коломийська територіальна громада ввійшла в перелік громад, які отримають фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету на придбання програмно-апаратного комплексу Toppan CP500 для друку водійських посвідчень та технічних паспортів транспортних засобів в ЦНАПі міста.


Земельні відносини

На виконання Програми «Розвиток земельних відносин на 2021-2025 роки» проведено 3 процедури спрощених закупівель на суму 35 400грн.

Протягом І півріччя 2021 року до Коломийської міської ради надійшло  115 звернення від фізичних та юридичних осіб щодо регулювання земельних відносин на території Коломийської територіальної громади, з них 4 заяв на виділення земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво  від учасників АТО та членів їх сімей).

 Проведена інвентаризація підстав використання земельних ділянок гаражними кооперативами міста з врахуванням нормативно грошової оцінки земель  з метою вирахування орендної плати та земельного податку.

Протягом травня 2021 року був проведений подворовий обхід кожного з домогосподарств у селі Товмачик та частково сіл Саджавка та Кубаївка Коломийської територіальної громади,  кількість домоволодінь в яких була проведена роз’яснювальна робота серед населення становить – 640.

Протягом травня 2021 року відділом земельних відносин міської ради забезпечено укладення 8 нових договорів оренди землі із фізичними та юридичними особами та 8 договорів про розірвання раніше укладених договорів оренди землі на підставі прийнятих міською радою рішень.

       Виконавцем робіт із землеустрою проведено топогеодезичну зйомку на території ВАТ «Коломиясільмаш», визначено контури земельної ділянки орієнтовною площею 8,2 га. В даний час проводиться інвентаризація нерухомого майна, розташованого на даній земельній ділянці. Оголошено аукціони на 6 земельних  ділянок, дана інформація розміщена на офіційному сайті Коломийської міської ради.


Комунальне господарство

На розвиток комунального господарства по м. Коломия на 2021 рік передбачено кошти в сумі 117 560 679 тис. грн. Станом на 01.07.2021 року управлінням комунального господарства виконано робіт у сумі  39 340,723  тис.грн.

Для покращення благоустрою міста виконані роботи на суму 20 617,983 тис.грн, в тому  числі:

- проведено роботи по зимовому утриманню дорожньої мережі на суму 1 300,0 тис. грн;

- проведено захоронення твердих побутових відходів на суму 194,15 тис.грн;

- проведено  демонтаж новорічної ялинки на суму 29,963 тис. грн;

- оплачено за спожиту електроенергію вуличного освітлення у сумі 2 327,017 тис.грн;

- здійснено обслуговування приладів обліку електричної енергії на суму 3,856 тис. грн;

- оплачено за визначення норм надання послуг з вивезення побутових відходів у сумі 49,5 ти.грн;

- проводиться обслуговування міського фонтану у сумі  49,5 тис. грн;

Щоденно проводиться санітарна очистка центральної частини міста, площ, скверів та інших місць масового відпочинку. На ці цілі використано кошти в сумі  3 997,302 тис.грн. Для забезпечення належного технічного стану доріг міста проведено ремонт доріг на суму 5 450,438 тис. грн.

Проведено капітальний ремонт дорожнього і тротуарного покриття вул. Лисенка (заїзд до ЗОШ №2 та ДНЗ №11) в м. Коломиї, капітальний ремонт дорожнього покриття біля будинку №20 по вул. Леонтовича в м. Коломиї, вул. Трильовського, вул. Трильовського від буд. №54 до автодорожнього моста, капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Трильовського від автодорожнього моста до вул. Довбуша, капітальний ремонт дорожнього покриття  вул. Вітовського, вул. Косівської, дорожнього і тротуарного покриття вул.  Міцкевича (заїзд до ліцею №1), дорожнього покриття вул. Лесі Українки в селі Королівка, капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Андрія Шептицького на суму 6 806,39 тис.грн, капітальний ремонт тротуарів по вул. Пекарській, по вул. Леонтовича біля будинку №18, по вул. Стефаника, по вул. Довбуша, по вул. Павлика,  на суму 2 917,93 тис.грн.  Проведено капітальний ремонт міжквартальних проїздів території біля будинку №18 по вул. Леонтовича, по вул. Чайковського, 34, 36, 44, по вул. Богуна, № 26, 28, 30, 32, по пл. Привокзальній, 3, по вул. Богуна, по вул. Бандери, 51а та вул. Палія, 20, по вул. Леонтовича, 2, 4, 6,  по вул. Пекарська, 8, по вул. Лисенка, 10, біля будинку №22 по вул. Леонтовича, по пл. Привокзальній, 3 на суму 5 476,72 тис.грн.

Для проведення робіт  капітального ремонту доріг міста виготовлено проектно-кошторисну документацію  на суму 192,11 тис.грн.

Проведено капітальний ремонт спортивних та дитячих  майданчиків на  суму 357,06 тис.грн, проведено капітальний ремонт автобусних зупинок на суму  105,08 тис.грн  та капітальний ремонт мереж вуличного освітлення в с. Іванівці, с. Товмачик с. Саджавка та с. Воскресинці, капітальний ремонт вуличного освітлення по вул. Пекарській в м. Коломиї на суму 1 525,493 тис. грн. В с. Товмачик проведено: кронування дерев по вул. Шкільній та вул. Привокзальна, щебеневе покриття вул. Франка біля ліцею (100 метрів), грейдерування та щебеневе покриття вулиць Солодка, Молодіжна та Привокзальна, вивіз сміття та обкошування кладовища.

Проведено капітальний ремонт скверу з встановленням дитячого майданчика по вул. Центральній в с. Іванівці, капітальний ремонт площадки в парку ім. Кирила Трильовського  на суму 304,33 тис.грн.

Оплачено за виконані роботи по будівництву дитячого майданчика по вул. Володимира Чепіля у сумі 67,532 тис.грн.

Проведено роботи по новому будівництву світлофора по вул. Карпатській на суму 104,211  тис.грн.

Для забезпечення належного санітарного стану міських кладовищ проведено роботи по вирубуванні самосійних дерев, очищення ровів від сміття, прибирання міських кладовищ на суму 1 269,714 тис.грн. На утримання безпритульних тварин в міському притулку за звітний період витрачено кошти в сумі  196,891тис. грн, проведено відлов бродячих тварин та надано ветеринарних послуг на суму 204,68 тис. грн.

Для проведення заходів щодо боротьби з борщівником Сосновського виконано роботи на суму 25,0 тис.грн.

За зайняте ІІ місце в обласному конкурсі «Громада кращого довкілля», за рахунок субвенції з обласного бюджету, проведено заходи з озеленення парків, скверів, виготовлено та встановлено арт-об’єкт  на суму 146,852 тис.грн.

На проведення заходів з озеленення міста використано кошти в сумі  3 131,64 тис.грн: проведено звалювання аварійних, самосійних дерев, формувальна обрізка дерев, корчування пнів.

Для забезпечення безперебійного освітлення вулиць міста, на утримання мереж вуличного освітлення в належному стані використано кошти в сумі       1 932,822 тис. грн, поточний ремонт вуличного освітлення по вулицях Гулика та О. Кобилянської в селі Корнич на суму 27,758 тис.грн, проводилося технічне обслуговування світлофорів – 146,83 тис. грн, а також вмонтовано огорожі на суму 84,41 тис. грн, встановлено знаків на суму 49,66 тис.грн.

Згідно програми «Охорони природнього навколишнього середовища на 2021-2025 роки», за кошти місцевого бюджету виготовлено проектно- кошторисну документацію  на нове будівництво каналізаційної мережі по вул. Николишина та вул. Войнаровського на суму 99,879 тис.грн, за рахунок субвенції з обласного бюджету проводилось виготовлення проєктно-кошторисної документації в сумі 44,37 тис.грн, розпочато роботи з нового будівництва каналізаційних  мереж по вул. Довбуша, вул. Бетховена та вул. Соборна, виконано роботи на суму 721,635 тис.грн.


Майно комунальної власності

       За січень-червень 2021 року:

- підготовлено всі необхідні матеріали та оголошено в системі Prozorro.Sale. дев’ять електронних аукціонів оренди майна, з них два повторно;

- відповідно до прийнятих рішень та результатів аукціонів підготовлено 12 договорів оренди комунального майна; 

- надходження коштів до міського бюджету від оренди комунального майна за даний період складає 905004,21 грн;

- розроблено програму «Забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб на 2021 рік» на виконання якої залучено субвенцію з державного бюджету в сумі 580 тис. грн. та кошти міського бюджету 250 тис.грн;

- передано з комунальної власності у власність громадян міста 10 квартир;

- проведено сім засідань громадської комісії з житлових питань та підготовлено відповідні рішення на засідання виконавчого комітету;

- проведено 4 засідання комісії з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, підготовлено відповідні рішення на засідання виконавчого комітету. 


Транспорт

       Станом на 01.07.2021 року маршрутна мережа Коломийської територіальної громади налічує 15 міських та приміських автобусних маршрутів, які обслуговує 10 перевізників (2 – юридичні особи та 8 – фізичних осіб-підприємців). На автобусних маршрутах загального користування задіяно 24 транспортні засоби з терміном експлуатації від 5 до 10 років – 4 одиниці, понад 10 років – 20 одиниці, з них 3 автобуси пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення.

23 червня 2021 року виконавчим комітетом Коломийської міської ради проведено конкурс з перевезення пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування Коломийської територіальної громади. Участь в конкурсі взяли  семеро перевізників – претендентів, які запропонували обслуговувати 10 міських та приміських  маршрутів. За результатами проведеного конкурсу Коломийська громада отримала три нових приміських маршрути – це:

- маршрут №20  «м. Коломия - с. Корнич – с. Грушів»;

- маршрут №23-А «м. Коломия (залізничний вокзал) - с. Саджавка»;

- маршрут №44 «м. Коломия (залізничний вокзал) - с. Раківчик».

З перевізниками –переможцями будуть підписані угоди терміном на один рік.

У січні–травні 2021р. підприємствами залізничного та автомобільного транспорту (включаючи  автоперевезення  транспортом  фізичних  осіб-підприємців)  перевезено     6302,4 тис.т вантажів, що на 8,9% більше, ніж у січні–травні попереднього року.

Послугами автомобільного (включаючи автоперевезення транспортом фізичних осіб-підприємців), залізничного та тролейбусного транспорту скористались 18,3 млн. пасажирів, що  на 10,9% більше, ніж у січні–травні 2020 року.

Підприємствами автомобільного та тролейбусного транспорту виконано пасажирообіг в обсязі 248,1 млн.пас.км, що на 16,2% більше обсягу відповідного періоду попереднього року.


Будівництво та архітектура

У січні–травні 2021р. обсяг виробленої будівельної продукції  підприємствами  області  склав  1120,5 млн.грн.  Індекс будівельної  продукції  порівняно  з  січнем–травнем  2020р.  становив  109,8%.

Зведення  будівель у січні–травні 2021р. порівняно з відповідним періодом попереднього року збільшилося на 9,8%, у тому числі житлових –  на 27,8%. Водночас зведення будівель нежитлових зменшилося на 4,9%. Індекс  будівництва  інженерних  споруд  склав  109,8%.

       За рахунок коштів бюджету розвитку Коломийської міської ради заплановано виконання робіт на  39 об’єктах будівництва. По кожному з них ведеться робота на певній стадії, згідно затвердженого плану виконання.

       Від початку 2021 року по даний час, підготовлено  8 технічних завдань для проведення закупівель та укладено  69 договорів  на виконання робіт, а саме:

- 15 договорів на виготовлення проектно-кошторисної документації;

- 12 договорів підрядів;

- 15 договорів на здійснення технічного нагляду;

- 26 додаткових угод;

- 1 договір на здійснення авторського нагляду.

Тривають будівельні роботи на одному з найбільших об’єктів «Нове будівництво модульного спортивного залу КУ «Молодіжний центр» в с. Королівка по вул. Спортивна, Коломийського району, Івано-Франківської області», що реалізуються Коломийською територіальною громадою по програмі «Велике будівництво». Кошторисна вартість робіт становить 36 999 301,00 грн. Виконано 48% будівельних робіт.

Проведено капітальний ремонт приміщень першого поверху під комп’ютерний томограф, структурного підрозділу «Стаціонар» КНП «Коломийська центральна районна лікарня» Коломийської міської ради за адресою: м. Коломия, вул. Родини Крушельницьких, 26.  

Завершено реалізацію проєктів по програмі «Громадський бюджет міста Коломиї на 2017-2021 роки», а саме:

- «Капітальний ремонт міжквартальних проїздів по вулицях Яворницького – Крип’якевича в місті Коломиї, Івано-Франківської області»;

- «Капітальний ремонт прибудинкової території  по вулиці Палія, 28 в місті Коломиї, Івано-Франківської області»;

- «Капітальний ремонт дитячого та спортивного майданчиків по вул. Українська, 68 в селі Саджавка, Надвірнянського району, Івано-Франківської області».

По даній програмі придбано контейнери для твердих побутових відходів. Загальна вартість реалізованих проектів по програмі «Громадський бюджет міста Коломиї на 2017-2021 роки» в 2021 році становить 1 575 386,03 грн.

З метою покращення історичної інфраструктури міста та збереження культурної спадщини пам’яток архітектури місцевого значення, в цьому році проводиться коригування робочих проектів по об’єктах «Реставраційно-ремонтні роботи нежитлового приміщення по вул. С. Петлюри, 11 в м. Коломия Івано-Франківської області», будівлі польського гімнастичного товариства «Сокіл» та «Реконструкція  парку пам’ятки садово-паркового мистецтва  ім. Кирила Трильовського у місті Коломия». Розпочато роботи по виготовленню проектно-кошторисної документації по об’єкту будівництва «Реставраційно-ремонтні роботи нежитлової будівлі  по проспекту М.Грушевського,1 в місті Коломиї (охоронний № 559)» та «Реставраційно-ремонтні роботи будівлі Музею історії міста, що в м. Коломиї по вул. Шухевича, 80 (охоронний № 561)».


Соціальна політика

       В місті Коломиї станом на 01.07.2021 року на обліку перебуває 8107 пільговиків, в тому числі 619 учасників АТО.

Протягом січня-червня 2021 року державну соціальну допомогу отримали 3798 осіб на загальну суму 42,5млн. грн. за рахунок коштів державного бюджету. Розмір виплаченої допомоги за 2021 рік більший, ніж у минулому році, що пов’язане із збільшенням розмірів прожиткового мінімуму для різних категорій соціальних груп населення.

Станом на 01.07.2021 року на обліку в департаменті перебуває 142 внутрішньо переміщених осіб, з яких - 31 сім’ї з державного бюджету здійснено виплату на загальну суму 307,2тис. грн.

У 2021 році у місті Коломиї діє 9 Програм, спрямованих на соціальний захист та виконання гарантій, передбачених чинним законодавством України, на які з міського бюджету у 2021 році виділено 7832,5 тис. грн:

1. Програма «Посилення соціального захисту населення на 2019-2021 роки», обсяг фінансування на 2021 рік становить 2884,7 тис. грн;

2. Програма «Надання послуг з перевезення людей «соціальне таксі» на 2017-2021 роки», обсяг фінансування у 2021 році становить 238,0 тис. грн;

3. Програма «Надання соціальних послуг населенню міста Коломиї на 2020-2022 роки у новій редакції», обсяг фінансування у 2021 році – 1200,0 тис. грн;

4. Програма соціальної підтримки та реабілітації інвалідів зору на 2019-2021 роки, обсяг фінансування у 2021 році – 450,0 тис. грн;

5. Програма «Компенсація пільгового проїзду окремих категорій громадян на 2021 рік», обсяг фінансування у 2021 році – 2500,0 тис. грн;

6. Програма забезпечення виконання рішень суду на 2020-2024 роки, обсяг фінансування у 2021 році – 100,0 тис.грн;

7. Програма «Поховання померлих одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, невпізнаних трупів на 2021 рік» - 35,5 тис.грн;

8. Програма соціального захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2020-2024 роки, обсяг фінансування у 2021 році - 100,0 тис. грн;

9. Програма «Оздоровлення та відпочинок дітей на 2021-2024 роки», обсяг фінансування у 2021 році - 324,3 тис. грн.

Протягом січня-червня 2021 року до департаменту звернулося 3831 сім’я за наданням субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та субсидії готівкою на придбання скрапленого газу та твердого палива.

Станом на 01.07.2021 року одержувачами житлових субсидій в місті Коломиї є 2824 домогосподарств.

З початку 2021 року за рахунок коштів державного бюджету:

- призначено субсидій для відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги на загальну суму 29,3тис. грн;

- готівкою для придбання твердого палива на суму 256,3 тис. грн.

Протягом січня-червня 2021 року на отримання пільг у грошовій готівковій формі звернулося 1004 пільговиків, яким нараховано кошти на загальну суму 6446,8 тис. грн.

Станом на 01.07.2021 року за рахунок коштів міського бюджету надано пільги:

- 36 учасникам АТО на оплату житлово-комунальних послуг – із знижкою 50% .

- 121 особі з інвалідністю по зору на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема із знижкою для осіб з інвалідністю по зору І групи (77 чол.) – 100% та для осіб з інвалідністю по зору ІІ групи (44 чол.) – 50%;

- 4 учасникам бойових дій ОУН-УПА на оплату житлово-комунальних послуг із знижкою 75%. 


Демографічна ситуація

Чисельність наявного населення міста Коломиї станом на 01 липня 2021 року становить 61140 осіб. Чисельність населення Коломийської територіальної громади - 74497 осіб.

Зайнятість населення міста

Чисельність незайнятих громадян, що звернулись за послугами до центру зайнятості з початку 2021 року складає 6 534 особи. Станом на 01.07.2021 року на обліку в Коломийській філії перебувають 936 безробітних громадян. Рівень зареєстрованого безробіття на 01.07.2021 року становить 0,92%. З числа осіб, що звернулися до філії, працевлаштовано від початку року 896 осіб.

Для забезпечення зайнятості населення від початку 2021 року спеціалістами служби проведено ряд заходів, зокрема: 17 семінарів, 5 міні - ярмарків вакансій. В даних заходах взяли участь 122 роботодавця.

В період карантину, встановленого Кабінету Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, проводились вебінари та онлайн-співбесіди, в даних заходах взяли участь 172 роботодавця. В результаті проведеної роботи з роботодавцями із забезпечення повноти й оперативності поновлення даних про наявність вільних робочих місць і вакантних посад станом на 01.07.2021року зареєстровано всього 1042 вакансії. Рівень укомплектування вакансій становить 86,3% (загальний). Відвідано 115 ПОУ фахівцями філії, в ході яких виявлено 197 вакансій та в результаті яких роботодавці подали додатково до філії 197 вакансій.

Протягом січня-червня 2021 року здійснювалися заходи спрямовані на врегулювання ситуації у сфері зайнятості, зокрема, використання економічних стимулів для створення на підприємствах нових робочих місць праці, зниження рівня молодіжного безробіття, посилення соціального захисту найбільш уразливих верств населення, а саме: компенсація єдиного внеску роботодавцям за прийнятого працівника за направленням філії на нове робоче місце. В результаті проведеної роботи протягом даного періоду 9 роботодавців створили 16 нових робочих місць для безробітних осіб та скористалися компенсацією витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, де відповідно до ст.14 та ст.26 Закону України «Про зайнятість населення» працевлаштували 5 осіб, які відносяться до категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню та відповідно до ст.27 Закону України «Про зайнятість населення» 11 осіб працевлаштували на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності, а саме: ОСББ «Валова,61», ФОП Соснова О.Б., Довірак І.І, Левандовська О.В., ФОП Костюк В.М., ФОП Слободян Т.Ю., ФОП Козак І.В.та ін.

На семінарах з роботодавцями проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота згідно Постанови КМУ№175 від 20.03.2013 року «Про порядок організації громадських та інших робіт тимчасового характеру». Відповідно до ст.31 Закону України «Про зайнятість населення» центром зайнятості організовувались громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру. Організація громадських та інших робіт тимчасового характеру займає одне з провідних місць у заходах активної політики зайнятості центру зайнятості, що спрямовані на пом’якшення соціальної напруженості на ринку праці та сприяють отриманню незайнятими громадянами додаткового доходу до сімейного бюджету, а також сприяють збереженню у них мотивації до праці і працевлаштуванню на постійне місце роботи. Протягом січня-червня 2021 року залучено до виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру 76 осіб із числа незайнятих громадян.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 03.02.2021 №74 про надання допомоги по частковому безробіттю з метою запобігання поширенню на території Ураїни з метою запобігання гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом  SARS-Co-2 у разі зупинення  (скорочення) тривалості робочого часу працівників  станом на 30.06.2021 року філією надано 4 роботодавцям допомога по частковому безробіттю, саме АТ «Коломийське заводоуправління будівельних матеріалів», ТОВ «Скіф», ТОВ «Пантера», ПП «Прикарпаські візерунки».


Доходи населення 

Середньооблікова кількість штатних працівників підприємств, установ, організацій (юридичних осіб та відокремлених підрозділів юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у січні–травні 2021р. становила  184,4 тис. осіб.

У січні–травні 2021р. розмір середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників становив 11283 грн, що на 25,7% більше, ніж  у січні–травні 2020р.

Найвищий рівень заробітної плати в області спостерігався у сфері державного управління й оборони; обов`язкового соціального  страхування, на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, у сфері транспорту, виробництві гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції, сільському господарстві, добувній промисловості і розробленні кар’єрів, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, де заробітки працівників перевищили середній показник по області на 30,8% – у 1,5 раза. Найнижчі нарахування заробітної плати зафіксовано у будівництві, сфері операцій з нерухомим майном, металургійному виробництві; виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання (не перевищували 65% середнього показника по області).

Індекс реальної заробітної плати по області у січні–травні 2021р. порівняно з аналогічним періодом 2020р. становив 115,9%.

Заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій (юридичних осіб, активних на початок року,  з урахуванням цензу за кількістю найманих працівників) на 1 червня 2021р. склала 45,1 млн.грн, або 2,1% фонду оплати праці, нарахованого за травень 2021р. Протягом травня 2021р. сума заборгованості збільшилась на 11,7%.

Основна частка суми боргу із виплати заробітної плати припадала на сферу транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (46%) та промисловість (43,6%).

Станом на 1 червня 2021р. заборгованість із виплати заробітної плати за рахунок бюджетних коштів відсутня.


Контроль за додержанням законодавства про працю

Відповідно до розпорядження Коломийського  міського голови від 04.02.2021р.  № 28-р «Про затвердження складу робочої групи з питань підвищення рівня оплати праці, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, Положення про неї та складу рейдової робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення» в Коломийській територіальній громаді систематично (з дотриманням карантинних обмежень) членами рейдової робочої групи проводяться інформаційно-роз’яснювальні  заходи з  суб’єктами господарювання щодо належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.  В усіх рейдових робочих групах приймають  участь працівники відділу з питань контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.  Так протягом І півріччя 2021 року рейдова робоча група виходила на об’єкти 21 раз, відвідавши при цьому 429 суб’єктів господарювання. При зустрічах з роботодавцями та працівниками піднімались питання щодо працевлаштування найманих осіб за основним місцем роботи, по сумісництву та за цивільно-правовими договорами, а також щодо використання підприємцями при наданні медичних послуг реєстраторів розрахункових операцій, про вибір системи оподаткування.


Пенсійне забезпечення

Станом на 01.01.2021 року, відповідно до бази даних одержувачів пенсій підсистеми «Призначення та виплата пенсій» в м. Коломия та району, виплачувалась 37437 громадянам, що на 810 осіб менше, ніж станом на 01.01.2020 року. Середній розмір пенсії становить 2634,27 грн., що на 351,27 грн. більше, ніж станом на 01.01.2020 року. Виплата пенсій проводиться своєчасно та у встановлені терміни.

Власні надходження коштів (частка ЄСВ та кошти, які адмініструють органи ПФУ) від платників м. Коломия та району за січень-грудень 2020 року склали 488,6 млн. грн. або 96,% планового показника. До відповідного періоду минулого року надходження власних коштів збільшилось на 40,4 млн. грн. або на 9,0%. Виконання бюджету Фонду, адміністрування яких здійснюють органи Пенсійного фонду, забезпечено на 161,2 % або в сумі 2,8 млн. грн.

В Коломийській громаді здійснювалася робота, спрямована на мобілізацію власних коштів, в тому числі за рахунок погашення заборгованості платників.


Охорона здоров’я

Здійснено підготовку та проведення першого медичного форуму, який відбувся 28 травня 2021 року. Його відвідали 58 учасників, а саме: керівники та представники від комунальних медичних закладів охорони здоров’я Коломийської, Городенківської, Отинійської, Снятинської, Заболотівської, Матеївецької, Нижньовербізької, Яблунівської, Ланчинської, Верховинської, Косівської територіальних громад та Коломийського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, а також представники приватних медичних закладів Коломийської громади. Метою проведення даного форуму була можливість зібрати представників медичних підприємств для обговорення універсального маршруту для пацієнта, оцінити можливий обсяг послуг що надають окремі підприємства та обмін досвідом.

Відділом охорони здоров'я міської ради здійснено організацію завершення дрібних ремонтно-монтажних робіт, облагородження території, новозбудованої амбулаторії в с. Корнич та наповнення  медичним оснащенням згідно табеля: електрокардіографи, небулайзери, пульсоксиметри, аналізатори крові та сечі, монітор життєво-важливих функцій пацієнта, отоофтальмоскопи та інше медичне обладнання необхідне для надання послуг згідно програми державних медичних гарантій.  Урочисте відкриття амбулаторії в с. Корнич відбулося 18 червня цього року з нагоди Дня медичного працівника. Міською радою профінансовано 150 тис грн, на придбання меблевого комплекту для оснащення кабінетів лікарського прийому, 2 персональних комп’ютерів, 2 багатофункціональних пристроїв МФУ, пральної машини.

Від початку першого етапу вакцинації від Covid-19 в Україні спільно з відділом комунікації та  інформаційних технологій  та Коломийським міським центром ПМСД ведеться активна рекламна кампанія для залучення більшої кількості осіб для вакцинації в тому числі висвітлення в соціальних мережах, інформаційних стендах, на місцевому телебаченні. З 8 липня цього року в м. Коломиї запрацював центр вакцинації від Covid-19, що знаходиться по вул. Лермонтова, 3 та працює з понеділка по суботу з 10.00 до 14.00, де всі охочі можуть вакцинуватись за наявності паспорту. Від початку вакцинації в центрі працюють 7 бригад, що проводять щеплення окремими вакцинами (AstraZeneca, Coronavac, Covishield, Comirnaty, Moderna) в пунктах щеплень та в центрі вакцинації. На даний момент проведено всього щеплень 3518 (перша доза) та 1980 (друга доза).

18 червня 2021 року відбулось відкриття оновленого приймального відділення лікарні з комп’ютерним томографом та стоматологічної служби, що надає невідкладну допомогу дорослим на базі структурного підрозділу «Поліклініка» та планову і невідкладну стоматологічну допомогу дітям на базі структурного підрозділу «Дитяча лікарня».

Здійснено контроль за проведенням будівельно-монтажних робіт по встановленню вікон і облаштуванню водопостачання та водовідведення, проведенням додаткових електромонтажних робіт, косметичним ремонтом приміщень під кабінети прийому, демонтажем і монтажем рентген обладнання, оснащення необхідним інвентарем для облаштування приміщення в СП «Поліклініка» для переїзду стоматологічної служби. Для стоматологічної служби закуплено 2 стійки. Частково підготовлено приміщення під розміщення магнітно-резонансного томографу. На балансі закладу знаходиться новітній рентген – обладнання, закуплене за кошти державного бюджету, монтаж якого запланований в серпні.

Відділом охорони здоров’я сформовано та  подано заявку на ДФРР стосовно комерційних пропозицій по обладнанню для ЦРЛ, що може значно покращити обсяг та якість надаваних послуг. Обсяг фінансування по заявці 24 мільйони гривень. Попереднє погодження отримано, очікується комісійний розгляд. Також подано 2 заявки на співфінансування в рамках проєкту «Місцеве соціально-економічне відновлення» ПРООН та «Карпатські ініціативи» загальною сумою на 5 млн. грн. Проведені зустрічі з проектантами щодо реконструкції тепломережі та ремонтних робіт по моргу, а також напрацювання проектно-кошторисної документації.

Здійснено аналіз контрактування медичних закладів громади з Національною службою України:

  • КНП «Коломийська ЦРЛ» КМР - 21 пакет  підписані договори, 2 пакети знаходяться на доопрацюванні;
  • КНП «Коломийський міський центр ПМСД» КМР - договори підписані по 4 пакетах;
  • КНП «Коломийський фтизіопульмонологічний центр» КМР - договори підписані по 3 пакетах, 1 знаходиться на доопрацюванні;
  • КНП «Коломийська інфекційна лікарня» КМР - договори підписані по 2 пакетах.

Відділом охорони здоров’я підготовлено 3 проєкти  рішень на засідання виконавчого комітету та та 4 проєкти рішень на засідання сесій міської ради.

Спільно з управлінням культури міської ради було напрацьовано програму заходів та проведено урочистості з нагоди дня медичного працівника,  нагороджено грамотами міського голови (61 працівник), відзнаками міського голови (2 працівника), пропонували 4 працівників медичної галузі громади до Книги шани міста.

Відділом розроблено та подано на погодження «Комплексну програму розвитку інфраструктури медичної галузі на 2022-2024 роки», що дозволить спланувати раціональне використання коштів для медичних підприємств громади. Напрацьований алгоритм надання медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам в разі розгортання масштабних військових дій на сході країни. Напрацьовано план заходів та відповідальних виконавців за певні аспекти медичного забезпечення. Інформацію доведено керівниками медичних підприємств відповідно  до компетенції.


Освіта

У 2020/2021 навчальному році освітній процес у закладах освіти Коломийської територіальної громади забезпечували: 970 педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, 358 педагогічних працівник закладів дошкільної освіти, 76 педагогічних працівників закладів позашкільної освіти, 948 інших працівників.

З метою стимулювання, безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх професійної майстерності, розвитку творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету, забезпечення ефективності освітнього процесу в квітні 2021 року відбулося засідання атестаційної комісії ІІ рівня при управлінні освіти Коломийської міської ради, на якому було проатестовано 155 педагогічних працівників закладів освіти Коломийської територіальної громади.

За результатами атестації 22 педагогічним працівникам присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», 1 - «спеціаліст І категорії», 3 - «спеціаліст ІІ категорії». Педагогічне звання «старший учитель» присвоєно 13 педагогічним працівникам, 3 - звання «учитель-методист», 1 - звання «старший вихователь», 1 - звання «вихователь-методист», 100 - відповідають раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії», 56 - відповідають раніше присвоєному педагогічному званню «старший учитель», 16 - відповідають раніше присвоєному педагогічному званню «учитель-методист», 2- відповідають раніше присвоєному педагогічному званню «вихователь-методист», 15 - відповідають займаній посаді, 7 - перенести строк чергової атестації із збереженням дії попереднього рішення атестаційної комісії терміном на один рік, не підтримано клопотання закладів освіти по 5 педагогах.

За сумлінну працю педагогічних працівників на освітянській ниві, високий професіоналізм у роботі, особистий внесок у справу навчання та виховання підростаючого покоління у 2020 році відзначено Грамотою міського голови нагороджено 50 педагогів, Відзнакою міського голови – 5 педагогів, Грамотою департаменту освіти, науки і молодіжної політики Івано-Франківської ОДА – 10 педагогів, Грамотою управління освіти – 151 педагога, подякою міського голови – 1 колектив.

У 2020/2021 навчальному році у 19 закладах загальної середньої освіти навчалося 9017 учнів у 379 класах. Середня наповнюваність учнів у класах становила 23,8. Працювало 55 груп подовженого дня.

У 20 закладах дошкільної освіти функціонувало 127 вікових груп, в яких виховувалося 2887 дітей. Дошкільною освітою охоплено 100% дітей від 3 до 5 років, дітей п’ятирічного віку – 100%.

У 4 закладах позашкільної освіти займалося 1678 учнів у 141 гуртку. Заклади позашкільної освіти працювали за напрямами: еколого-натуралістичний (9 груп, 108 учнів), науково-технічний (31 група, 360 учнів), художньо-естетичний (68 груп, 822 учні), туристсько-краєзнавчий (21 група, 252 учня), військово-патріотичний (12 груп, 136 учнів).

У 2020/2021 навчальному році повну загальну середню освіту здобули 455 учнів (з них 59 учнів претендує на нагородження Золотими медалями і 8 учнів – Срібними медалями) та 736 учнів здобули базову середню освіту (з них 83 учні претендують отримати свідоцтво про базову середню освіту з відзнакою).

Для проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти в місті Коломиї  працювали 7 пунктів на базі Коломийського ліцею №1 імені В.Стефаника, Коломийського ліцею №2, Коломийського ліцею №4 імені Сергія Лисенка, Коломийського ліцею №5 імені Т.Г.Шевченка, Коломийського ліцею №6 імені Героя України Тараса Сенюка, Коломийської гімназії №7, Коломийського ліцею №8. Сім педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти міста Коломиї були залучені до перевірки сертифікаційних робіт з української мови і літератури, англійської мови і математики.

З загальної кількості випускників, які проходили зовнішнє незалежне оцінювання у 2021 році, 81 отримали 190-200 балів з одного або кількох навчальних предметів. Випускниця Коломийського ліцею №1 Ірина Костащук отримала найвищий бал з англійської мови – 200 та 3 учнів Коломийського ліцею № 9 отримали 200 балів з біології, а саме: Куташівська Жасмін, Коротушак Неля, Липчук Анастасія.

У 2020/2021 навчальному році інклюзивною формою навчання охоплено 53 учні закладів загальної середньої освіти. З вересня 2020 року індивідуальну форму навчання організовано для 51 учня закладів загальної середньої освіти.

З вересня 2018 року розпочала роботу «Нова українська школа» (далі – НУШ), особливістю якої є організація такого освітнього середовища, що сприятиме вільному розвитку творчої особистості дитини.

У НУШ зростає частка проєктної, командної, групової діяльності у педагогічному процесі. Відповідно урізноманітнюються варіанти організації простору в класі. Використовуються нові робочі мобільні місця, які легко трансформувати для групової роботи. Планування і дизайн освітнього простору школи спрямовуються на розвиток дитини та мотивації її до навчання. Організації освітнього простору навчального кабінету потребує використання ІТ-технологій, нових мультимедійних засобів навчання, оновлення навчального обладнання.

Для створення відповідного освітнього середовища 37 перших класів Нової української школи закуплено:

- дидактичні матеріали на суму 345900 грн (з державного бюджету);

- сучасні меблі (стільці і парти) на суму 1524599 грн (720100 грн з державного бюджету та 804499 грн з місцевого бюджету);

- стінки для зберігання дидактичного матеріалу на суму 231800 грн з місцевого бюджету;

- телевізори на суму 20000 грн з місцевого бюджету;

- інтерактивні комплекси на суму 414300 грн (290000 грн з державного бюджету та 124300 грн з місцевого бюджету);

- проектори на суму 334670 грн з місцевого бюджету;

- ноутбуки на суму 348696 грн з місцевого бюджету;

- класні дошки на суму 55989 грн з місцевого бюджету.

Управлінням освіти Коломийської міської ради здійснюються виплати, передбачені чинним законодавством, випускникам закладів загальної середньої освіти з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування згідно постанови Кабінету Міністрів України від 25.08.2005р. №823 «Про затвердження порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування, після досягнення 18 річного віку».

Одним із пріоритетних завдань сучасної школи є створення умов, які забезпечують виявлення та розвиток обдарованих дітей. Яскравою залишається така форма роботи з обдарованими дітьми, як робота в Малій академії наук. Мала академія наук - це наукова спільнота школярів, це сходинка для майбутніх академіків України. Цьогоріч маємо 3-х юних науковців, які здобули перемогу на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів.

Учням-переможцям Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, мовно-літературних конкурсів та всеукраїнських турнірів призначено стипендії відповідно до рішення міської ради від 22.11.2016р. «Про затвердження Програми розвитку освіти міста Коломиї на 2017-2021 роки». Виплати стипендії учням-переможцям з вересня 2020 року по травень 2021 року складають 404640 грн.

Харчування учнів в закладах загальної середньої освіти та вихованців у закладах дошкільної освіти було організовано відповідно до норм чинного законодавства. Безкоштовним харчуванням забезпечені діти пільгових категорій, визначені рішенням міської ради від 246.12.2020р. №111-4/2020 «Про встановлення вартості харчування учнів в закладах дошкільної та загальної середньої освіти та розміру плати за перебування дітей у закладах дошкільної освіти Коломийської територіальної громади».

На забезпечення гарячого харчування дітей в закладах освіти Коломийської територіальної громади в 2020/2021 навчальному році використано бюджетних коштів на суму 3016650 грн, з них 1308489 грн для закладів загальної середньої освіти та 1708161 грн для закладів дошкільної освіти.

У 2020/2021 навчальному році особливу увагу приділено зміцненню та збереженню матеріально-технічної бази закладів освіти управління освіти Коломийської міської ради, що сприяє поліпшенню умов надання освітніх послуг. Так у Коломийському ліцеї № 4 імені Сергія Лисенка та ліцеї № 9 відкрито STEM-лабораторії з сучасним технічним обладнанням: комплект навчального обладнання та STEM-лабораторія, комплект мультимедійного обладнання, цифрове вимірювальне обладнання, комплекти робототехніки. У Коломийських ліцеях № 4 імені Сергія Лисенка, № 9 та ліцеї імені М. Грушевського в рамках реалізації проекту Спільної Операційної Програми Україна-Румунія 2014-2020 «Навчання з моїм сусідом – покращення якості освіти за допомогою транскордонного співробітництва» завезено спеціалізоване обладнання для облаштування 3 лабораторій трудового навчання в сфері деревообробки.

Проводячи роботу з енергозбереження замінено дерев’яні вікна, двері в Коломийському ліцеї № 1 імені В. Стефаника, Коломийському ліцеї № 2, Коломийському закладі дошкільної освіти (ясла-садок) № 16 «Орлятко», Коломийському ліцеї імені М. Грушевського, Коломийському закладі дошкільної освіти (ясла-садок) № 19 «Ромашка», Воскресинцівському ліцеї загальною площею 162 кв.м.

Для проведення поточних ремонтів закладів освіти управлінням освіти використано 770918 грн.


Молодіжна політика

В місті Коломия діє міська програма «Молодь Коломийської ОТГ» на 2021-2022 роки. На її реалізацію у 2021 році виділено 100 тис. грн.

Відділ молоді та спорту постійно співпрацює з різними молодіжними громадськими організаціями та об’єднаннями. А також координує роботу консультативно-дорадчого органу - Молодіжної ради Коломийської територіальної громади.

Під час карантинних обмежень, які не дозволяли проводити масові заходи, було організовано різні події в онлайн-режимі. А саме: панельна дискусія «Молодіжні центри у громадах»; вебінар з Віктором Лесиком «Про проєкти», панельна дискусія «Громадянська безпека та патріотизм молоді», а також проєкт «Успіх український та особистий».

Одним із пріоритетних напрямків у діяльності  відділу є  національно-патріотичне виховання молоді. Проводиться ряд заходів у цьому напрямку. Зокрема, у червні 2021 року відбувся турнір з лазертагу, у квітні відбувся трейл «Воскресінецька гора» до Дня добровольця.

В квітні цього року відбулась акція «Чисте довкілля», метою якої було провести толоку на території біля пам’ятника українському козацтву.

22 травня 2021 року з Молодіжною радою було організовано семінар на тему спілкування батьків та дітей «FAM».

Разом з Коломийською станицею НСОУ «Пласт» організовано святкування річниці пластової присяги, спартакіади, теренові ігри, поїздки та літні наметові табори, в яких відпочиває понад 100 дітей.

Спільно з Коломийським біговим клубом до Дня захисту дітей було організовано дитячий забіг на міському озері.

В рамках відзначення Дня молоді відбувся відкритий турнір з міні-футболу, турнір зі спортивного лазертагу серед молоді, показові виступи веслувальників України «Коломийська регата», а також святковий концерт та вечірку. На урочистостях було відзначено найактивнішу молодь міста, їх було нагороджено грамотами та відзнаками.


Культура

З метою надання мешканцям громади культурно-дозвіллєвих послуг при управлінні культури функціонують 20 установ: 6 клубних закладів, 3 початкові мистецькі школи, музей історії міста Коломиї, 10 бібліотек. Кількість працюючих в галузі становить 292 особи.

Робота управління культури міської ради за звітний період спрямовувалась на підвищення ефективності галузі, забезпечення належних умов функціонування закладів культури, тісну взаємодію всіх зацікавлених відомств, громадських і релігійних організацій у вирішенні завдань розвитку культури, популяризацію та примноження мистецьких цінностей, задоволення духовних культурних потреб населення й організацію його дозвілля, підтримку талановитої молоді.

За І півріччя 2021 року управлінням культури міської ради здійснено ряд заходів згідно затвердженого плану заходів на 2021 рік. Відповідно до карантинних обмежень багато заходів було перенесено або здійснювались в онлайн режимі з висвітленням в соціальних мережах (Facebook). Бібліотеки та музей історії міста Коломиї проводили онлайн виставки до всіх ювілейних дат та презентації книжок в онлайн режимі. Учні музичних шкіл брали участь в онлайн конкурсах.

За участю МПК «Народний дім» та клубних закладів територіальної громади проведені наступні заходи:

- 01.01.2021 – Пам’ятне віче на честь 112-ої річниці від дня народження Степана Бандери біля пам’ятника С. Бандери);

- 08.01.2021 – Різдво Христове –колядки біля міської ялинки;

- 31.01.21 – проведення ХVI фестивалю розколяди «Ой радуйся земле»;

- 15.02.21 – відзначення 32-ої річниці виведення військ з Афганістану.

Пам’ятне віче біля пам’ятного меморіалу воїнам Афганцям.

- 20.02.21 – Вшанування Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні. Пам’ятне віче біля пам’ятного знаку Небесної Сотні та Небесної Гвардії.

-09.03.21 –Пам’ятне віче з нагоди 207-ї річниці від Дня народження Т.Г. Шевченка;

- 26.04.2021 - Вшанування жертв Чорнобильської трагедії;

- 08.05.2021 - Вшанування Дня пам’яті та примирення;

- 14.05.2021 - Відзначення 150-річчя від дня народження поета, письменника Василя Стефаника;

- 18.05.2021 - Святкові заходи до Міжнародного дня музеїв;

- 22.05.2021 - Вшанування 160-ої річниці перепоховання  Тараса Шевченка в Каневі на Чернечій горі;

- 23.05.2021 - Відзначення Дня Героїв (день загибелі провідника ОУН Євгена Коновальця);

- 28.05.2021 - Вшанування пам”яті Івана Франка до 105-річчя від дня смерті;

- 01.06.2021 - Святкові заходи до Міжнародного дня захисту дітей;

- 06.06.2021 - XVІ фестиваль української пісні;

- 20.06.2021 - Відзначення 80-річчя від дня народження народного артиста України Петра Терпелюка;

- 28.06.2021 - Урочистості та святковий концерт з нагоди 25-ої річниці прийняття Конституції України.

Онлайн виставки:

- До Дня пам’яті полеглих в битві під Крутами;

- до Дня рідної мови;

- до 150-ї річниці Дня народження Лесі Українки;

- до 230-ї річниці  від Дня народження Луки Данкевича;

- до 150-ї річниці від Дня народження Леся Мартовича.


Туризм

З метою популяризації історико-культурної спадщини Коломийської територіальної громади та підвищення туристичного потоку за І півріччя 2021 року розроблено 3 –D тур візуалізації пам’ятки сакральної культури – церкви Благовіщення, 2 відео-тури: «Коломия цісарська» та «До Коломиї - по вишиванку». Також розроблено макети трьох туристично-інформаційних стендів про пам’ятки архітектури місцевого значення: костел Святого Ігнатія Лойоли, будинок польського гімнастичного товариства «Сокіл», церкву Святого Івана Хрестителя с. Раківчик.


Фізична культура і спорт

       Відповідно до  міських програм «Розвиток фізичної культури, спорту та спортивних споруд» в м. Коломиї на 2021-2025роки,  «Розвиток футболу в м. Коломиї на 2020-2025 роки», «Проведення навчально-тренувальних зборів та змагань з неолімпійських видів спорту» проведено фінансування навчально-тренувальних зборів з підготовки до всеукраїнських та обласних змагань спортсменів.

Виплачено стипендії Коломийської міської ради кращим спортсменам м. Коломиї, закуплено спортивного інвентарю (м’ячі баскетбольні, сітка для футзалу, спортивний одяг та ін.).

Відділом молоді та спорту проведено спортивні заходи різного рівня. Серед них ряд змагань всеукраїнського рівня з наступних видів спорту: важкої атлетики, легкої атлетики, боксу, пауерліфтингу. Також проведено ряд змагань обласного значення з таких видів спорту, як пауерліфтинг, важка атлетика, бокс, футбол, шахи, теніс, легка атлетика.

Серед спортивно - масових заходів були – флешмоб «Руханка» до Всесвітнього дня здоров’я та змагання до Дня Олімпійського бігу.

Закуплено спортивний інвертар, зокрема: м’ячі та спортивний одяг.

Серед міських масових заходів було організовано ряд змагань з наступних видів спорту: легка атлетика, волейбол, футбол,  міні-футбол, шахи, теніс, гімнастика, настільний теніс, футзал.  


Служба у справах дітей

З метою забезпечення законних прав та інтересів дітей у місті Коломиї діє Програма «Реалізація державної політики з питань дітей та їх соціального захисту» на 2020-2024 роки», затверджена рішенням міської ради від 24.10.2019 року № 4061-542019.

На первинному обліку в службі у справах дітей перебуває 61 дитина-сирота та діти, позбавлені батьківського піклування. З них 35 дітей перебувають під опікою/піклуванням громадян, 7 дітей у виховуються в прийомних сім’ях, 14 в ДБСТ і 5 дітей в дитячих закладах.

Відповідно до міської програми «Реалізація державної політики з питань дітей та їх соціального захисту» до святкування Дня захисту дітей - 18 наймолодших дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали іграшки на загальну суму 9684 грн. До Великодня 60 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали подарункові набори на загальну суму 48 тис. грн.


Матеріальний резерв та запобігання техногенним катастрофам

Відповідно до рішення міської ради «Про затвердження комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Коломийської територіальної громади на 2021-2025 роки» від 25.03.2021 р. №425-11/2021 передбачено виділення коштів в розмірі 100 тис. грн щорічно. В міському матеріальному резерві є 37 найменувань номенклатури та обсягів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, що становить 74%.   


Номенклатура та обсяги накопичення матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на 01.07.2021 рік


з/п

Найменування

Одиниця

виміру

Норма

накопичення

  1. Паливно-мастильні матеріали

1.

Автобензин

т

5,0

2.

Дизельне паливо

т

5,0

3.

Масла і мастила

т

0,25

4.

Гас для освітлення

т

0,25

  1. Речове майно

5.

Намети «Памір-30»

(на 30 чол.)

комплект

1

6.

Намети «Памір-30»

(на 10 чол.)

комплект

2

7.

Чоботи ПВХ

пар

3

8.

Рукавички робочі

пар

100

9.

Рукавиці брезентові

пар

18

  1. Засоби першої необхідності

10.

Мило туалетне

шт

420

11.

Свічка господарська наб

15 шт в тубусі

шт

6

12.

Бинти стерильні 14х7

шт

200

13.

Бинти стерильні 5х7

шт

243

  1. Засоби пожежегасіння

14.

Мотопомпи МП-800

шт

2

15.

Пожежні рукава

м

116

  1. Засоби освітлювання

16.

Мініелектростанція «Кентавр»

шт

1

  1. Засоби забезпечення аварійно-рятувальних робіт

17.

Бензопили ланцюгові

шт

2

18.

Лопата совкова

шт

20

19.

Лопата штикова

шт

20

20.

Лопата снігова

шт

30

21.

Тачка

шт

2

22.

Відро

шт

10

23.

Сокира

шт

5

24.

Ліхтар прожекторний

шт

4

25.

Пила дворучна

шт

1

26.

Ножовка по дереву

шт

1

27.

Ножиці по металу

шт

5

28.

Болторіз

шт

1

29.

Лом-цвяхосмик 1000х18

шт

2

30.

Лом-цвяхосмик 400х16

шт

2

31.

Інвертор зварювальний

«Патон» в комплекті

шт

1

  1. Засоби загальногосподарського призначення

32.

Плівка будівельна чорна (напіврукав)

пог.м.

50

33.

Мішок

шт.

-

34.

Електроди

кг

10

  1. Засоби оповіщення

35.

Гучномовці «Майєрс» 15 вт

шт

10

36.

Провід ПРППМ

м

500

  1. Засоби очистки води

37.

Знезаражуючі таблетки «Жавель»

кг

-

Місцеві цільові програми

В І півріччі 2021 року в Коломийській територіальній громаді діє 49 місцевих цільових програм.


ІНФОРМАЦІЯ

про стан виконання місцевих цільових програм

в Коломийській територіальній громаді у І півріччі 2021 року


п/п

Повна назва програми (незалежно від стану фінансування)

Ким і коли затверджена

Термін реалізації програми

Визначені обсяги фінансування в програмі на весь термін реалізації з міського бюджету,  (тис.грн)

Визначені обсяги фінансування в програмі на 2021 рік з міського бюджету,  (тис.грн)

1

2

3

4

5

6

1.

«Культура Коломиї

на 2021-2025 роки»

Рішення міської ради від 08.10.2020 р. №4973-69/2020

2021-2025 рр.

16 050,00

3 210,00

2.

«Духовне життя на 2021-2025 роки»

Рішення міської ради від 08.10.2020р. № 4975-69/2020

2021-2025 рр.

5 450,00

1 090,00

3.

«Інші заходи в галузі культури і мистецтва 2021-2025 рік»

Рішення міської ради від 08.10.2020р. № 4974-69/2020

2021-2025 рр.

11 000,00

1 800,00

4.

«Розвитку освіти міста Коломиї на 2017-2021 роки»

Рішення міської ради від  22.11.2016 р.                            №986-14/2016


2017-2021 рр.


26445,00


4643,00

5.

«Розвиток земельних відносин на 2021-2025 роки»

Рішення міської ради від 17.12.2020р №46-3/2020


2016-2020 рр.


10 400, 00


1840, 00

6.

«Здоров’я громади на 2019-2023 роки»

Рішення міської ради від 13.12.2018р. №3232-39/2018р. (зі змінами)


2019-2023 рр.



29 940,00



5 650,00

7.

Програма розвитку інвестиційної діяльності Коломийської міської об’єднаної територіальної громади на 2021-2024 роки


Рішення міської ради від 08.10.2020 р. №4964-69/2020


2021-2024 рр.



760,00



375,00

8.

Програма розвитоку туризму Коломийської міської об’єднаної територіальної громади на 2021-2024 роки

Рішення міської ради від 08.10.2020р. №4962-69/2020


2021-2024 рр.



2 682,00



799,00

9.

«Енергодім Коломия 2021-2023 роки»

Рішення міської ради від 08.10.2020р. №4961-69/2020


2021-2023 рр.


7 000,00


3 000,00

10.

Програма енергозбереження та енергоефективність Коломийської міської об’єднаної територіальної громади на 2021-2024 роки

Рішення міської ради від 08.10.2020 р. №4963-69/2020, рішення міської ради від 28.01.2021р. №221-7/2021


2021-2024 рр.



1 093,00




298,00

11.

Програма співфінансування проведення капітальних ремонтів у житлових будинках ОСББ м. Коломиї на 2018-2022 роки

Рішення міської ради від 22.11.2018р. №3169-39/2018р.

2018-2022 рр.


26 000,00


6 500,00

12.

Програма громадський бюджет Коломийської міської об’єднаної територіальної громаді на 2021-2022 роки

Рішення міської ради від 18.09.2020 року №4903-68/2020, рішення міської ради від 24.12.2020р. №113-4/2020-4


2021-2022 рр.



8 040,00



3 020,00

13.

«Розвиток футболу» в м. Коломиї на 2020-2025 роки

Рішення міської ради від 21.11.2019р. №4166-55/2019


2020-2025 рр.



8 100,00



1350,00

14.

«Майбутнє України» Коломийської станиці Пласт на 2019-2022 роки

Рішення міської ради від 22.11.2018р. №3203-39/2018


2019-2025 рр.



370,00



100,00

15.

«Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту на 2018-2021 роки»

Рішення міської ради від 07.12.2017р. №2137-27/2017


2018-2021 рр.



440,00



120,00

16.

«Розвиток фізичної культури та спорту в Коломийській ОТГ на 2021-2025 роки»

Рішення міської ради від 08.10.2020р.
№4966-69/2020


2021-2025 рр.



13 420,00



2 350,00

17.

«Молодь Коломийської ОТГ» на 2021-2025 роки

Рішення міської ради від 08.10.2020р. №4966-69/2020


2017-2020 рр.



1 700,00



300,00

18.

Програма соціальної підтримки та реабілітації осіб з інвалідністю по зору на 2021-2024 роки

Рішення міської ради від 17.12.2020

№ 30-3/2020


2021-2024 рр.



4234,10



968,50

19.

«Посилення соціального захисту населення на 2019-2021 роки»

Рішення міської ради від 22.11.2018

№3190-39/2018


2019-2021 рр.



31635,00



12670,00

20.

«Оздоровлення та відпочинок дітей на 2021–2024 роки»

Рішення міської ради від 24.12.2020

№ 102-4/2020


2021-2024 рр.



2000,00



500,00

21.

«Компенсація пільгового проїзду окремих категорій громадян на 2021 рік»

Рішення міської ради від 24.12.2020

№ 121-4/2020


2021 р.



5000,000



5000,0

22.

«Надання послуги з перевезення людей «соціальне таксі» на 2017-2021 роки»

Рішення міської ради від 17.08.2017 №1813-24/2017

2017-2021 рр.


1280,00


350,00

23.

«Надання соціальних послуг населенню на 2020-2022 роки»

Рішення міської ради від 22.02.2021

№ 330-9/2021


2020-2022 рр.



3536,00



1391,000

24.

Програма забезпечення виконання рішень суду на 2019-2021 роки

Рішення міської ради від 22.11.2018

№ 3209-39/2018

2019-2021 рр.



690,00



230,00

25.

«Поховання померлих одиноких громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, невпізнаних трупів на 2021рік»


Рішення міської ради від 24.12.2020

№ 124-4/2020




2021 р.




100,00




100,00

26.

Програма соціального захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2020-2024 роки

Рішення міської ради від 22.11.2019

№ 4151-55/2019


2020-2024 рр.


950,00


200,00

27.

«Безпечне та комфортне місто Коломия на 2021-2025 роки»

Рішення міської ради від 17.12.2020р.

№31-1/2020

2021-2025 рр.

2100,00

450,00

28.

Програма оптимізації процесів оподаткування та збільшення надходжень до місцевого бюджету м. Коломия на 2019-2023 роки

Рішення міської ради від 22.11.2018р. №3206-39/2018

2019-2023 рр.

350,00

70,00

29.

Програма удосконалення казначейського обслуговування місцевих бюджетів на 2019-2023 роки

Рішення міської ради

від 22.11.2018р. №3170-39/2018

2019-2023 рр.


500,00


100,00

30.

«Підтримка перспективних проектів та розвитку м. Коломиї на 2017-2021 роки»

Рішення міської ради від 12.10.2017 №1896-25/2017

2017-2021 рр.

1350,00

300,00

31.

«Забезпечення амбулаторного лікування окремих категорій населення міста Коломиї на 2018-2022 роки»

Рішення міської ради від 17.08.2017р. №1803-24/2017

2018-2022 рр.

23 200,00

4640,00

32.

Програма забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в м.Коломиї на 2018-2022 роки

Рішення міської ради від 22.02.2018р. №2422-30/2018

2018-2022 рр.


450 000,00


90 000,00

33.

Програма мобілізаційні заходи та обороноздатність на 2021 рік

Рішення міської ради від 17.12.2020

№34-3/2020

2021 р.

805 000,00

805 000,00

34.

«Забезпечення підготовки та проведення призову громадян на строкову військову службу та на військову службу за контрактом на 2021-2025 роки»

Рішення міської ради від 17.12.2020

№32-3/2020

2021-2025 рр.



100 000,00


20 000,00

35.

«Удосконалення роботи служби превентивної поліції, покращення її матеріально-технічного забезпечення та підняття іміджу служби на 2021-2025 роки»


Рішення міської ради від 17.12.2020

№36-3/2020



2021-2025 рр.



5 000 000,00



1 000 000,00

36.

«Удосконалення роботи Державної кримінально-виконавчої служби, покращення її матеріально технічного забезпечення на період 2019-2022 років»


Рішення міської ради від 24.10.2019

№4082-54/2019



2019-2022 рр.




1 174 000,00




339 000,00

37.

«Забезпечення пожежної безпеки на 2021-2025роки»

Рішення міської ради від 17.12.2020

№33-3/2020


2021-2025 рр.


5 019 000,00


1 112 800,00

38.

«Забезпечення функціонування пожежних дружин добровільної пожежної охорони на період 2019-2023 роки»

Рішення міської ради від 25.07.2019

№3896-49/2019



2019-2023 рр.



254 100,00



45 300,00

39.

«Протидії диверсійно-розвідувальній діяльності та боротьби з тероризмом і сепаратизмом на 2021-2025 роки»


Рішення міської ради від 17.12.2020

№35-3/2020



2021-2025 рр.



500 000,00



100 000,00

40.

«Сприяння розвитку та зміцнення матеріальної бази військової частини А4267 на період 2021-2023 років»


Рішення міської ради від 25.03.2021

№427-11/2021



2021-2023 рр.



16 661 000,00



16 661 000,00

41.

«Комплексна цільова соціальна програма розвитку цивільного захисту Коломийської територіальної громади на 2021-2025 роки»


Рішення міської ради від 25.03.2021

№425-11/2021


2021-2025 рр.



500 000,00



100 000,00

42.

«Профілактика правопорушень на період 2021-2024 роки»

Рішення міської ради від 25.03.2021

№ 426-11/2021

2021-2024 рр.


400 000,00


100 000,00

43.

Програма підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом на період 2021-2023 років»

Рішення міської ради від 25.03.2021 р. №451-11/2021


2021-2023 рр.


1 800 000,00


600 000,00

44.

«Сприяння розвитку та зміцнення матеріальної бази військової частини А0742 Повітряних Сил Збройних Сил України на період 2021-2023 років»


Рішення міської ради від 20.05.2021

№696-14/2021



2021-2023 рр.



1 160 000,00



360 000,00

45.

«Сприяння розвитку та зміцнення матеріальної бази військової частини А1267 Повітряних Сил Збройних Сил України на період 2021-2023 років»


Рішення міської ради від 20.05.2021

№697-14/2021

 


2021-2023 рр.



1 250 000,00



450 000,00

46.

«Реалізація державної політики з питань дітей та їх соціального захисту»

Рішення міської ради від 24.10.2019 р.


2020-2024 рр.


1476,00


309,00

47.

«Сприйняття розвитку малого та середнього підприємництва в місті Коломиї» на 2018-2022 роки

Рішення  міської ради від 21.12.2017р. № 2192-28/2017

2018-2022 рр.



4350,00



1130,00

48.

Про соціально-економічний та культурний розвиток міста Коломиї за 2019 рік та затвердження програми соціально-економічного та  культурного розвитку Коломийської міської обєднаної територіальної громади на 2020-2021 роки і основні напрямки на 2022 рік

Рішення  міської ради від 28.05.2020 р

№ 4570-62/2020

2020-2021 рр.




1145,00




995,00


Хід виконання заходів

по Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Коломийської територіальної громади за І півріччя 2021 року


№ п/п

Назва заходу

Фінансування, грн.

Передбачено

Профінансовано

1

2

3

4

1.

Придбання періодичних, довідкових, інформаційних видань (бюлетнів, збірників, експрес-інформації та інших статистичних матеріалів)

5 000,00

3 692,79

2.

    1. Розробка і реалізація інвестиційних проектів та програм

100 000,00

-

3.

Придбання інвентарю для благоустрою території (інформаційні таблички про розклад руху міських автобусних маршрутів)

40 000,00

-

4.

Електронно-інформаційне табло прогнозування часу фактичного прибуття транспорту

130 000,00

-

5.

Виготовлення паспортів автобусних маршрутів

10 000,00

-

6.

Розробка плану сталої мобільності Коломийської територіальної громади (розробка маршрутної мережі громадського транспорту; розробка схеми велосипедного руху; розробка схеми дорожнього руху, розробка заходів по доступності та покращенню пішоходних звязків)

700 000,00

-

7

Інформування громадськості через засоби масової інформації

10 000 ,00

-

 

Разом

995 000,00

3 692,79





Начальник відділу

економіки міської ради                                                       Ольга ДУЛЯБА




2011-2024 © Всі права застережено.