НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Вівторок, 30 квітня 2024 року
 Рішення міської ради  "Про звернення Коломийської міської ради до Голови Верхо..."  № 769-16/2021-16 від 24.06.2021р. 
Документ №769-16/2021 від 24.06.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

28.06.2021



 
РІШЕННЯ
 
Коломийської міської ради
(16  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 24.06.2021р.  № 769-16/2021-16
 

Про звернення Коломийської міської ради до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова


Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

в и р і ш и л а:

       1. Підтримати звернення Коломийської міської ради до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова щодо виведення з державної власності об’єктів, які мають стратегічне значення для України.

        2. Рішення та текст звернення міської ради надіслати Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову та оприлюднити на офіційному сайті міської ради.



Міський голова                                                                           Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ

Голові Верховної Ради України

Дмитру Разумкову


ЗВЕРНЕННЯ

щодо виведення з державної власності об’єктів, які мають стратегічне значення для України

       З 2014 року наша країна захищає свій суверенітет і територіальну цілісність у війні з Росією. Ця війна забрала тисячі людських життів і зламала долі сотням тисяч наших співвітчизників.

       Але, як виявилося, не всім війна принесла горе. Є й ті, для кого вона стала періодом великих можливостей для власного збагачення. Доказом того є чергове розслідування команди Bihus.Info, яка оприлюднила аудіозаписи розмов, де зафіксовано перемовини високопосадовців країни-агресора та особи з голосом, схожим на голос обвинуваченого у державній зраді Віктора Медведчука.

       З цих розмов суспільство дізналося, як Україна втратила контроль над стратегічним об’єктом – частиною нафтопроводу «Самара – Західний напрямок». Але особливого цинізму цій історії додає той факт, що нафтопровід, який тогочасна влада фактично подарувала оточенню Віктора Медведчука, приносив дохід країні-агресору в період найбільш кривавих боїв на Донбасі. Окрім того, він став джерелом фінансування проєктів, спрямованих проти нашої держави.

       Тож цінний актив, який належить народу України, було використано проти самих українців у фінансуванні агресора та його агентів впливу на нашій території. Це змусило Раду національної безпеки і оборони України втрутитися в ситуацію, ухвалити комплекс важливих рішень для захисту нашого суверенітету й повернення нафтопроводу у державну власність.

З розслідувань журналістів також стало відомо, що всі дії з привласнення нафтопроводу погоджувалися на дуже високому рівні особою, яку в телефонних розмовах називають «головним» і «керівником». Ця людина надавала повне сприяння на всіх етапах оборудки і знала про злочинну змову в інтересах країни-агресора. На думку розслідувачів, цією особою був тодішній Президента України Петро Порошенко. Більше того, журналісти припускають, що втрата державою нафтопроводу стала своєрідним обміном із країною-агресором на інший актив – Севастопольський морський завод, який раніше належав структурам Петра Порошенка, а потім перейшов у Федеральну власність Росії.

       Враховуючи високий суспільний резонанс цієї справи, масштаби корупції, колосальні втрати для бюджету держави та шкоду, заподіяну національній безпеці, закликаємо правоохоронні й антикорупційні органи України провести ретельне, неупереджене розслідування і перевірити усі факти, викладені журналістами Bihus.info.

       Ми наголошуємо, що суспільство повинно дізнатися правду про всі обставини виведення з державної власності об’єктів, які мають стратегічне значення для України. А всі причетні до порушення закону, зокрема й ті, кого в телефонних розмовах називають «головним» і «керівником тут у Києві», повинні бути покарані, незалежно від звань, посад чи статусів.


Депутати Коломийської міської ради VIIІ демократичного скликання

Прийнято на 16 сесії міської ради

VIIІ демократичного скликання

                                                         24 червня 2021 року











2011-2024 © Всі права застережено.