НОРМАТИВНІ АКТИ
КОЛОМИЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

П'ятница, 26 квітня 2024 року
 Рішення виконавчого комітету  "Про затвердження висновку про визначення місця проживан..."  № 115 від 27.04.2021р. 
Документ №115 від 27.04.2021р. Чинний
        

 
Повязані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

01.05.2021



УКРАЇНА
Коломийська міська рада
Виконавчий комітет
 
РІШЕННЯ
 
м. Коломия
 
від 27.04.2021р.  № 115
 

Про затвердження висновку про визначення місця проживання дитини


       Розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини та представлені документи громадян, керуючись частинами 4, 5 статті 19 Сімейного кодексу України,  постановою судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 14.12.2016 року, пунктом 72 «Порядку провадження діяльності органами опіки та піклування пов'язаної із захистом прав дитини», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

вирішив:

       1. Затвердити висновок про визначення місця проживання дитини  ____, 18.12.2020 року народження, з матір’ю _____, 15.01.1980  року народження, (додається).

2. Доручити начальнику служби у справах дітей міської ради І. Івахнюку, завідувачу сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Мисливчук Г.М. та головному спеціалісту сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей міської ради Грицко О.А. виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.



Міський голова                                                       Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Коломийської міської ради

від  27.04.2021 р. № 115


Висновок

про визначення місця проживання дитини


Розглянувши документи представлені громадянкою ___ про зміну місця проживання дитини ____ служба у справах дітей вивчила дане питання.

       Встановлено, що громадяни ____ мали приязні взаємовідносини і 26 жовтня 2002 року уклали шлюб у селі _____ району Івано-Франківської області, актовий запис №13.

       В шлюбі народилося п’ятеро дітей. П’ята дитина ___

       В листопаді 2020 року ще до народження доньки  відповідач ___ поїхав на заробітки в Польщу.

       Після народження доньки , 18.12.2020 року, матір забрала доньку з пологового будинку по місцю свого проживання за адресою: м.Коломия, вул.____, де проживає разом зі всіма дітьми.

       ____ зареєструвала народження доньки і виникла необхідність зареєструвати її місце проживання, оскільки без реєстрації дитини матір ___не може належним чином реалізувати права дитини та свої права.

       Згідно вимог частини 1 статті 160 Сімейного Кодексу України «Місце проживання дитини, яка не досягла десяти років, визначається за згодою батьків».

       Відповідно до Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 року №207 «У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування)».

       ___ неодноразово просила відповідача приїхати і дати згоду на реєстрацію доньки по місцю мого проживання. Проте, батько ___ не погодився. На прохання ___ надіслати належним чином завірену згоду на визначення місця проживання доньки  з її матір’ю, батько дитини також відмовився.

       Відповідно до вимог статті 161 Сімейного кодексу України «Якщо мати та батько, які проживають окремо, не дійшли згоди щодо того, з ким із них буде проживати малолітня дитина, спір між ними може вирішуватися органом опіки та піклування або судом».

       Виходячи з інтересів дитини, орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітньої ___, 18.12.2020 року народження, з матір’ю ___, 15.01.1980 року народження.



Міський голова, голова комісії

з питань захисту прав дитини                                                     Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ



2011-2024 © Всі права застережено.